Wednesday, October 20, 2021

Hemşirelere YDS yabancı dil TUS sınavı klinik veya ALES zorunlu olmalı

Hiçbirkonuda anlaşamayan iki parti, sadece Tıp Doktorların maaşını düşürmek, Tıp Doktoru düşmanlıkta anlaşmışlar.
Hemşireler üniversite kariyer için, 4 yıllık üniversite veya yüksek okul diplomadan sonra zaten, yabancı dil, mesela YDS den 55, ALES sınavdan yeter puan almak zorundalar.
Sağlık Bakanlığı hemşirelere torpil peşinde mi, 
Hemşireler madem Doktor katsayı istiyor, ALES başarılı olmayan hemşirelerin, tıpkı doktor gibi, biyolog kimyacı gibi sağlık bakanlığı TUS  sınavı geçmesi şartı konmalı.(2 bölümün birtanesi) 
HEMŞİRELER TUS Klinik SINAVDAN geçmeli, sadece TUS klinik sınavı geçen, tıpkı ALES sınavlı hemşire gibi 3600 katsayı almalı. Diğer türlü, liseden sonra hemşirelerden çok yüksek puan alan DOKTORLARI kıskanan bir yönetim sözkonusudur, Doktor maaşlarına göz diken bir yönetim sözkonusudur.
Bir hemşire TUS Klinik sınavı girme hakkını elde etse, geçse, yine bir Tıp Doktoru ndan düşüktür. Çünki, Tıp Fakültesi ne liseden sonra girecek puanı başaramamıştır.
Yurtdışında, hemşireler ancak klinik TUS sınavı kazanınca yükseliyor. 
YAPILMASI GEREKEN: Hemşire Diploma sahiplerine, TUS klinik sınava girme hakkı verilir, kazananlara Sağlık Bakanlığı Uzman Tüzük yüksek maaşı verilir.
Şu anda, kimyager, biyolog biri de hemşire kadar çok yüksek olmayan puan alıp liseden sonra 4 yıl üniversite okuyor. TUS sınavının, Temel Bilimler kısmından TUS kazanınca, yüksek maaş alıyor. Benzeri durum, sınav Hemşirelere uygulanır. Tabii hemşireler TUS sadece Klinik kısıma girer.
Yooo bunu yapmazlar, mesele Tıp Doktoru nun liseden sonraki puanından kıskançlıktan deliye dönüp, Tıp Doktoru ndan birsürü sınav istemektir, başkalarına da sınavsız katsayı maaş dağıtmaktır. 

Asıl YÖK geri zekalı doludur. Bunları salak milletvekilleri bakanlara önermemektedir.
TUS soruları çalınan bir sınavdır, hemşireler de çalarak sınavı kazanır diyen olabilir. Olsun, hemşirelerden sınavda başarılı olmalarını istemiyordunda, eşek mi Tıp Doktoru herkesi puanda geçmiş diye, sınav üstüne sınavı Tıp Doktoru na koyuyorsun. Hem tıp doktoru TUS tek bölüm değil iki bölümden giriyor. 
Sonra gidip, bu sınav sisteminin değil, Amerika da eğitim görmüşüne ameliyatını oluyorsun.
Önceki bir blogumda bahis etmiltim, ancak bir Tıp Doktoru Diploması, 'bu bir insandır, deme yetkisi, akıl yürütme bilgi diploma ya sahşptir. Bir hemşire doktordan gelen bir işlem isteği yoksa, o işlemi yapamaz, hemşire bir insanı kimliği ile tanır, Tıp Doktoru insan hayvan ayırt etme bilgidedir. O okulu liseden sonra puanıyla okumayı hak etmiştir.
Bir hemşire hayvan ile insan arasında fark var, biri veteriner öbürü tıp doktoruna gider vucuduna bakıp karar sonuç bildiremez. Bunu Tıp Bilimi okuyan 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Tıp Doktoru yapar.
Hemşire nin omuduğu 4 yıllık okulun amacı, ona İnsan ve Hayvan ı ayırt etmeyi öğretmeye yetkili ve vazifede değildir.
Bu akıl yürütme Tıp Doktoru bilimselliğidir.
Bir hemşireyi sizden önce hayvan a muamele yaparken görmediniz, biliyorum.
Bu işte Hemşire nin değil, Tıp Doktoru nun size sağladığı iştir.
Pek tabii, hemşire bağımsız karar verme, akıl yürütme yetkisinde olmadığını bilir. Veteriner ile çalışmaz hemşire, bilir.
Mesela, sizden önce bir hemşire bir Maymun un tansiyonunu ölçtü, gördünüz, eğer o maymunun elinde Doktor Tansiyonunu Ölçsün istek varsa, o hemşire asla suçlu değildir hayvan insanı karıştırıyor diye, ona maymun yollayan Tıp Doktoru yetkili pekbtabii ganlış doğru ne ise sorumlu veya suçlusudur. 

Pages