Friday, October 8, 2021

Bir hemşire Bir Doktor

Şahsen, Hemşirelerin körlemesine emir itaatlerinden aşırı korkan biriyim. Bir hemşirenin körlemesine emir zincirindeki görevini üstümde yapmasından nefret ederim. Hemşirelerin aşırı yardımı olacak bir hastalığım olsa, asla gidip yardım almam. Vucudumun üstünde suç işlemek amacında olmadıklarını biliyorum, yanlışa müfettiş olacak eğitim ve zekadan genellikle yoksun olduklarından, onlardan işlem almayı asla sevmem.
Laf anlamazlar.
Koldan kan alma işlemi, hemşirelerle karşılaştığım en sık durumdur. Hasta olmadan da kan vermek durumunda insan. 
Parmak ucundan kan testini ilerletecek zekada insan neslini Türkiye de yok edip, insanın kolunu delik deşik edecek hemşire çoğaltma yoluna giden embesil yönetici dolu Türkiye.
Vah vah vah, önce hemşire puanı bile alamayanları Tıp Fakültesi ne sok, sonra, TUS sorularını çalan doktoru saptama, sonra Doktor kıskançlığından çıldır, Tıp Doktoru maaşlarını nasıl azaltırsın onu ayarla. 
Türkiye de şu an zaten Tıp Fakültesi ne hemşire puanı bile alamıyanları soktun, o kanunsuzluğunu, vicdansızlığını, hakkıyla embedil olmadığını gösteren doktorlardan mı çıkaracaksın. 
Beddua sana ancak şöyle olur. O senin hemşirenin elinde sana en güzel işlemlerini uygulamalarını dilerim. 
Hasta olursam, asla hemşirelerin eline düşmem. 
Hemşirelerin ağırlıklı çalıştığı bir konu koldan kan alma. Embesil oldukları için, yüz senedir, gene koldan kan alırlar, parmak ucu teknolojisi geliştirmek embesil akıllarına gelmez bile. 
Hastaneleri gidin seyredin, harıl harıl çalışan ayakta yorulan genelde hemşiredir. 
Ancak hastalar, onların yaptıkları işte müfettiş olamadıklarını, embesilliklerini asla anlayamaz. Doktorlar onların işinin mantığını anlar. (Tabiiki hep söylüyorum, adam sahtecilikle Tıp Fakültesi ne girmiş, o hemşire kadar bile puan alamamış, Doktor, sonra TUS soruları çalmış, bide uzman, onlar hemşireden beterdir). 
Mesela hastaya işkence ediyordur hemşire, hemşirenin kendisi bile anlamaz. 3600 katsayı gelince, onlara yaptığın işkence diyebilecek müfettiş Tıp Doktoru da kalmayacak Doktor katsayı düşük kalınca. 
Oh olsun, size gördüğünüz, ama işkence yorumlamadığınız, anlamadığınız, Hemşire İşlemleri diliyorum sık sık. Hakkıyla Doktor olmak insana müfettiş gözü verir. 
Hemşire puanı bile alamadan, liseden sonra Tıp Fakültesi ne sokulanları, yıllarca TUS sorularını çalanları yakalamak yerine, hakkıyla Tıp Doktoru olanların maaşını kesenlere beddua olsun. 
Amerikamız umarım teknolojiyi geliştirir de, sağlam insanlar hemşirelerin eline bilmeden uyguladıkları işkencelere hiç düşmez. Hasta olsam, zaten hemşire den medet yardım işlem asla istemem, istemedim. Hemşire akıllarının, işlemlerinin bazen başıma geldiği olmuştur. Hep sağlığıma zarar veren işlemler oldular. 
Kolumdan kan alma işlemini 6 kez falan hemşireler yaptı. 
Kan alma işlemini, binlerce doktora zaten öğretirler, bilmeyene de ben yarım günde tüm hemşirelerden iyi yapacak şekilde bugün hemen, eğitim ayarlarım. Yani Doktorlar tüm kolay işlemleri yapabilir, ama Hemşirelere bırakmıştır. Hiçbir hemşire bir doktorun bilgi becerisini, yarım gün eğitimle asla başaramaz. Fark odur. 
3600 katsayı verilecek 4 yıllık hemşirelerin en sık yaptığı iş, koldan kan almadır. Bu işlemi, lise düzeyde bir sağlık elemanına, yarım günde öğretecek hocayı hemen bulurum. 
Ama 3600 katsayı alan beş tane Doktor getirin, onların işini sadece yarım günde, lise dengi okullu birine, asla asla yarım günde öğretemem. Doktor işini yarım günde öğretecek hoca henüz dünyada yok. Ama belki çok ilerde robot doktor akıl çıkar, bilemem. Doktorların öyle yarım günde öğrenilen tek bir işlem çalışması yok. Ama hemşirenin yaptığı bir iş deyin bana, tüm Türkiye doktorlara o işlemi yarım günde öğretirim, hemşireden iyi yapar. 
Hemşireler değersiz demek değildir, ileri metod geliştirme görevi zaten yıllardır onların değildi. Ama dünyanın hiçbir yerinde hemşire doktor değildir maaşı düşüktür. 
Kişisel olarak, vucuduma hemşire işlemlerden hep uzak durmayı severim. 
Buyrun, vucutlarınızı hemşirelere teslim edin, Doktor müfettiş den, Doktor bilgiden akıl almayın, tek bedduam bu. 
Ayrı bir tespitim şu: 
Tüm dünyada, Doktor Diploma herzaman Hemşire Diplomadan üstündür, katsayısı yüksektir. 
Demekki, Türkiye devleti bir tespit yapmış, çoğunluk Türkiye Doktor hemşire kadar değildir. Yani Ak Parti ve CHP birlikte, tüm dünya ya, karşı: Hayır, 'Doktor u, hemşire den üstün bulmak yanlıştır' düşünce yargısı sunmuştur. 
Ak parti ce CHP birlikte, maaş dışında, Hemşire Doktor un altında, ondan son aklı alacak biri değildir demiştir. Dünya da ise, Ak parti, chp gibi böyle bir şey ileri süren ileri bilim ülkesi yoktur. 
Amerika da beğenilen Doktor lara laf atamıyorsunuz AK parti, CHP. Siz yöneticiler embesilsiniz, ondan mı Doktorlar Hemşirenin üstü olmuyor Türkiye de. 
Türkiye maalesef Covid19 da kendini şaşırmış, abuk sabuk çareler peşine düşmüştür. 
Belkide doğru, Türkiye Doktorları uluslararası dünyada genellikle geri yetersizdir, Amerika da başarılı olabilecek Türkiye den doktor çok çok azdır. Ak parti ve CHP bunu diyor. 
İyiki birkaç uluslararası Doktor var da, Ak parti, chp tüm doktorlara böyle küfür etse yalancı çıkar. 
Hey hasta, hemşirenin yanında Doktor var diye medet umma, hemşire ona artık, katsayın neki, benimkide ondan deyip, o Doktor un ikazını dinlemez. Doktor dan medet umma, hemşireye müfettiş olur diye birçok konuda diye artık. 
Hemşire iki karşıt emir alır, Doktor ona akıl vermezse, birbirine zıt iki akıldan uygunu bulamaz, hastaya zarar verir. Hemşireye tek emir gelmiyor, iki emirden en doğrusunu ise seçecek yetki eğitimi yok. Doktorun var, ama, şimdi ona Doktordan akıl alma deniyor. İş sırf maaş değil. Hiyerarşiyi tüm dünya ya karşı, CHP ve AK parti değişecek. Umarım hiç bu Türk hemşirelerin olduğu bir hastanede hasta olmam. 
Buradan, Amerika gibi Tıp birincisi bir ülkede başarılı olan Tıp Doktorları alkışlamak gerekir. 
Türkiye hemşiresi doktoru ile embesil bir ülkedir dedirtmiyorlar uluslararası başarılı Türkiye orijinli Tıp Doktorları. 
Çok yazık, Türkiye elden gidiyor Covid19 salgında bence, hemşire doktor Hiyerarşiyi dünyaya zıt bozuyor, abuk sabuk çareler buluyor. Yazık. Üzücü. 
Bence Tıp Fakültesi sayısı, Doktor sayısı azaltılmalı. Sağlık Lise mezunu artırılmalı. 4 yıllık Türkiye hemşireler, bence gereksiz, asıl lise düzey sağlık okuyanların sayısı artmalı. Yani Türkiye için, hemşirelik kitapları araştırması yetersiz Türkiye için, sınıf geçmesi çok kolay 4 yıllık lisans hemşire veren üniversite okulların sayısı azaltılmalıdır. 
Asıl eli kolu tutan, kolunuzdan kan alabilecek el beceride, genç lise dengi mezunu sağlıkçı lazım. 
LİSE DENGİ SAĞLIK LİSESİ SAYISI ARTIRILMALIDIR. 
4 YILLIK LİSANS HEMŞIRE YÜKSEK OKUL MEZUNU, 4, YILLIK LİSANS ÜNİVERSİTE HEMŞİRE okulları azaltılmalıdır. Buralardan mezun olan hemşirelerin çoğu bir kitabı açıp bişey anlayacak düzey değildir, oysa Türkiye Doktoru hepsi az çok ingilizce bişeyi okur anlar. Tüm hemşireler TUS ingilizce sınavını geçme zorunluluğu gelmelidir. 
Son bir cümlem, Tıp Doktoru na olan kıskançlıpın hastalık derecede olduğuna dairdir. Öyle delice bir kıskançlık ki, vatan kurtarmak birinci ise, Doktorların burnunu sğrtmek de ikinci plan oşmuş. 
Ulan AK parti ile CHP partinin bir konusa anlaştığını tarih yazmamılda, tek konuda birleşmişler. Bilin ne. 
Tabii, DOKTOR KISKANÇLIĞI, DÜŞMANLIĞI
...... 
Not: Eğer şu anda abartılmış bir pandemi durumu, abartılmış bir Covid19 pandemisi olmasa, gerçekten her yakalanan kişinin öldüğü bir salgın olsa, ve o mikropla, o hastalarla en yakın ortamları paylaşan Doktor maaşına el atan olsa, buradan çağrım tek kelime 'Hükümet İstifa tüm doktorlar elele' çağrı olurdu. Şans ki, şu pandemiyi sadece abarttılar, bu yılki pandemi çalışmaları dışında her zamanki hakedişleri yüksek katsayı. 
Gerçek bir pandemide, tüm hastanelerin doktor sayısı öldüklerinden yarıya inerdi. Neyse o olmadı. 
Ancak o maskeler, siperler, ev ev hasta gezmeler, bunları Doktor kesim yaptı. Doktor yapmadı ise, zaten ihlaldir, yetkisiz insanlar hastaya müdahale etmiştir. 
İstanbul da girilmedik ev, burun, ağız bırakmamıştır Tıp Doktorları, ya gerçekten öldürücü pandemi olsa, bunların yarısı ölürdü. 





Pages