Tuesday, August 31, 2021

ÖSYM Sınav puan tarihini bile yakar yok eder Tıp Doktoru düşmanları

Türkiye de bir Tıp Doktoru düşmanlığı türemiştir. Bunu yaratan kim acaba.
Üç beş fetöcü, ön lisans yani, sadece iki yıllık yüksek okul veya üniversite bile kazanamadan Tıp Fakültesi ne girmiştir bu ülkede, sahtekarlıktır sınav puanı tutmadan liseden sonra Tıp okumak. Hatta tıp fakültesi ni birinci bitirse, liseden sonra puanı yetersiz ise, o kişi bence Tıp Doktoru sıfatı alamaz Türkiye yönetmelik ve kanunda. Bu kanunu beğenmeyen bence ÖSYM sınavı kaldırsın, ama hem kanun var, hem adam yetersiz puanla liseden sonra Tıp Fakültesi ne girmiş, bu sahtekarlıktır. 
3600 katsayı sını verecek adam, ÖSYM lise sonrası giriş sınavı puanlarını 1977 den sonra oturup okumalı. Tıp Fakültesi ne liseden sonra girme puanının başka önlisans giriş puanının iki katı yüksek olduğunu anlama zekasında olmalı.
Ayrıca 6 yıl o öğrenci hiç para kazanamayacak, dört yıllık okul değil, altı yıl öğrenci olmak kolay değil, Tıp Doktoru bunu yapıyor, ön lisans ise riski yok, iki yıl sonra anan baban ölsede bir iş bulur az çok paran olur, ben 5 sene okuyup, 6 yılı bitirmediğinden iki yıllık ön lisans kadar iş bulamayan biliyorum. Tıp Doktoru diploması almak 6 yılda en az, kolay değil.
Şuursuz bir şekilde Tıp Doktoru nun katsayısına düşman olan geri zekalı veya kıskanç insanlar a yazıklar olsun.
Sağlıkçı olduğunu diyen, ona rağmen Tıp Doktoru nedir bilmeyen bile var. Tüm çalışanlar iyi çalışınca saygıya layıktır, ancak başkalarının başarısının hakkına dil uzatmak yanlıştır. Tıp Doktoru diploması nedir nasıl alındı diye, o sahtekar fetöcüye sorma.
Yurt dışında, hem liseden sonra ÖSYM benzeri bir sınav olmadan, hem de Uzmanlık alanında bir sınav olmadan, parayı ödeyince, Tıp Doktoru, veya, Uzman olmak mümkün. Bence şu kısacık hayatta, doğru bir eğitim yolu. Kapitalist bir düzen insanca olmaktır. Babası zengin olmak da ayrıcalıktır. Yılda kaçbin dolar veriyorsa ailesi çocuğuna, vardır bir hikmeti, bırak puanı alçak, yüksek var yok demeyi, okusun yetersiz puanla Tıp Fakültesi ni, veya alsın Uzmanlık eğitimini. Budur geleceğin hakça çözümü. Ama kuralları keyfi değiştiren hırsızdır. Okula girerken kazanılan hak, kazanılan yarışa dil uzatma. Kazanılan hakları kaybettiren kanun yönetmelik yanlıştır.
Şahsen paralı Tıp Fakültesi, paralı Tıp Uzmanlık ihtisası bence yanlış değildir. Dünyada vardır, Türkiye de de olmalıdır.
Şu anda mesela Nişantaşı Tıp Fakültesi yeni açılan tıpdır, çok yüksek puan değil zengin olanın girebildiği yerdir, bence bu doğrudur. Zengin çocuğu, birde ingilizce biliyorsa, zaten Türkiye den Amerika yı takip eder, değerli kitaba harcayacak parası vardır. Türkiye hastası bol ülkedir, paralı fakültelerin eğitim vermesi sorun değil bence. Kapitalist düzen, Tıp Doktoru eğitimine girmiştir, doğrudur.
Şahsen, üç kuruş bir tıp kitaba harcamayan, hayatında spora yer vermeyen, çalışma saatlerinin uzunluğundan şikayet etmeyen, zeki çalışkan, fakat fakir ahlakla yetişmiş doktor, uzman tercihim değildir. Bunlar yaratıcılığı yaratan bir düzeni kısa vadede sürdürür, fakat uzun vadede yok ederler. 
Ayrıca kapitalist düzen, herzaman fakir akılı çocuklara burs veren bir düzendir.
Doktorlar Türkiye de mecburi şu bu eziyet görünce, zaten artık çok yüksek puan alan Tıp Doktoru olmuyor. Bence çok zeki, başarılı ama Sağlık Bakanlığı nın mesai saatlerini çok zengin çocuğu köle yaşamı buluyor. Sağlık Bakanlığı kendi istemiyorsa istemesin, bırak zengin çocukları paralı tıp, paralı uzmanlık yapsın, keyfince özelde başarılı çalışsın. Dünyaya Amerikalı bir MD, araştırmacı gözüyle bakabilsin. 
 Ulan Sağlık Bakanlığı nın bak dediği hasta sayısı, verdiği üç kuruş kölelik devrinde yoktu yahu. Oku oku zekan eğitiminle rezil ol doktor olup. Sağlık Bakanlığı nı o fakir aile çocukları doktorlar şımarttı. 
O fakir çocukları, hatta 1977,1978,1979,1980 lise sonrası tıp fakültesi girişlilere Kenan Evren mecburi hizmet koyunca sevindiler. Nedeni ne Pratisyen Doktor muayenehane, nede arabaları yoktu kenarda çürüyecek mecburiye gidince. Aniden çıkan mecburi hizmet, çok yüksek puanla Tıp kazanan zengin çocuklarına zulum oldu. Fakir öğrencilere Kenan Evren komunist yardımı yaptı. O üç kuruşa bedava çalışan, 1978,1979,1980 ösym tıp girişli zengin çocuklarının ahı yerde kalmamıştır. Bence benim çocuğum zeki mi ben bakar derim, parasını verir tıpta okuturum. Niçin yarını belli olmayan bir ösym sınavında parlak zekasını göstersin ki, elaleme zeka ispata gerek yok, değmez. Keyfince hatta bir iki sene sınıfta kalarak, sporunu eğlencesini yapıp asıl daha başarılı doktor uzman olunur. Tıp Doktoru Öğrencilik ahlakını, alışkanlıklarını, aşırı fakir aileden gelen öğrenciler bozar. 
En önemlisi, kuralları başından koyup uygulamaktır, sağ gösterip sol vurmamak, kazanılan hakları çalmamaktır. Standardı, herkese, her yıla denklikle vermektir. Keyfince kurallar fetöcülüktür. 
Ayrıca 2021 yılı itibariyle, üniverditeye giriş puanı 1977,1978 li yıllara nazarsn önemsizdir. Çok üniversite vatdır, iki yıllık okul çoktur. Evvelden ösym lise sonrası puan cennete girmekti, zordu. Liseden sonra eğitim sıfır demekti puan tutmamışsa. 
O zaman, 1977,1978, 1979,1980 de üniversiteye girmek çook daha zordu. 
Bu zor kolay işi matematik, dökümanla da ispatlanır. Ama Türkiye öyle gerçekleri bile yok eder. 

Pages