Thursday, August 26, 2021

Tıp Doktoru katsayı hakkı ancak artırılıp korunur.

Kızmamak elde mi. Doktor yani, liseden sonra Üniversite Giriş Sınavında yüksek puan alıp, (dolandırıcı varsa, yetersiz puanla alınan varsa yakalanmalı tabii), Türkiye de 6 yıllık Tıp Fakültesi ni bitiren anlaşılıyor.
Fetöcü, puansız tıp fakültesi okuyanlar belki, belki Tıp Doktoru düşmanları şimdi Tıp Doktorların maaşını kanunu değişip nasıl çalar bakıyor.
Devlet eğer, Tıp Doktoru veya Tıp Doktoru Uzman, mevcut 3600 katsayısını 4800 gibi bir rakama çıkarmadan, diğer meslek sahiplerine katsayı artışı verirse, bu tarihte öcü alınacak bir hırsızlıktır Tıp Doktoru na karşı. Kıskançlıktır Tıp Doktoru na karşı. 
O liseden sonra Üniversite Giriş Sınavında yüksek puan alanı kıskananlar, yahu kaldırın o sınavıda rahat edin be.
Niçin eşek enayi gibi o sınava çalışan yüksek puan alanla böyle uğraşıyorsunuz.
Şahsen o lise sonrasındaki sınav kalksa, tıp fakültesi paralı da olsa bence en doğrusu olabilir. 16 veya 17 yaşında yapılacak onca şey varken o lise sonrası sınava çalışan, sonra 6 yılda Tıp Doktoru olanların hakkı zehir zıkkım olsun size.
Ulan açık açık desene be, Doktorların maaşına gözün var, azaltacak dağıtacaksın diye. Lafı dolandırma! Aşağıda milliyet gazetesinden alıntı. Lafı, kanunu rakamla anlamış anlatıyor. Kanun çıkmadan Oku! 

Tırnak içinde Milliyet köşe yazısı özet: "Koronavirüse karşı büyük mücadele veren sağlık çalışanlarının da ek gösterge için talepleri var. Sağlık çalışanlarının düşük ücret almamasını ve emeklilikte maaşlarının yarısını kaybetmemelerini sağlamak, onlara verdiğimiz önemi gösterecektir.

Memur ücretlerinde önemli bir ödeme kalemi olan ek gösterge hem görev ücretini, hem de emekli maaşını büyük oranda belirliyor. Ek göstergenin özellikle kamu görevlilerinin emekli maaşlarını doğrudan etkilediği düşünüldüğünde memurların eğitim durumu, kariyerleri, yaptıkları işin önem derecesi ile orantılı bir ek gösterge almaları daha da değer kazanıyor.

Bu çerçevede kamuda ek gösterge konusunda bugüne kadar pek çok talep ortaya çıktı. Bilhassa 3600’den düşük ek göstergesi olanlar, göstergelerinin artması yönünde isteklerini sürekli gündemde tuttular.

Nitekim, öğrenim durumları ve unvanları aynı iken ek göstergesi 3600 olanla 3600’den düşük olan bir kamu çalışanı arasında emekli maaşı açısından aylık yaklaşık 832 TL’lik bir fark oluşabilmekte.


Standardı yok...

Ek gösterge uygulamasının belirli bir standardı da bulunmuyor. Farklı hizmet sınıflarında farklı ek gösterge çizelgesi uygulanıyor, kadroları “Yardımcı Hizmetler Sınıfında” bulunan personel ek gösterge uygulamasından faydalanamıyor.

Bunun yanı sıra 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 67. ve 68. maddeleri kamu görevlilerinin derece yükselmesini üst derecelerden boş bir kadronun varlığına bağlamıştır. Bu nedenle birçok kamu görevlisi gerekli şartları taşıdığı halde üst derecelerde boş kadro bulunmaması nedeniyle hak ettikleri derecelere yükselememektedir. Ek gösterge bir taraftan memur maaşlarının bir unsuru olurken diğer taraftan yaşlılık aylığı ve emekli ikramiyesi tutarını doğrudan etkilemektedir.

Emeklilikte maaşın yarısı kaybolmasın

Kovid-19 tehlikesine karşı sağlıklarını hatta hayatlarını ortaya koyarak verdikleri mücadele ile gündeme gelen sağlık çalışanları bakımından ek gösterge konusunda bugüne kadar birçok talep ortaya çıktı. Sağlık çalışanları arasında 1. dereceye ulaşmış olan doktorlar 3600 ek gösterge almaya hak kazanırken bu derecenin altında kalan hekimler ile yüksek hemşire, hemşire, ebe, sağlık memuru dâhil olmak üzere 4 yıllık lisans mezunu sağlık çalışanları en fazla 3000, yüksekokul mezunu sağlık çalışanları ise en fazla 2200 ek gösterge alabilmekteler. Diğer sağlık personeli ise 1500 ek gösterge almakta.

Son gelişmeler sonrasında önemini çok daha iyi kavradığımız sağlık çalışanlarının düşük ücret almaması, emekli olduklarında maaşlarının yüzde 50’den fazlasını kaybetmemelerini sağlamak milletçe onlara verdiğimiz önemin sadece küçük bir kısmını oluşturacaktır.

ÖZEL VE BÜTÜNCÜL FORMÜL ÇÖZÜM SAĞLAR

Sağlık Hizmetleri Sınıfı içerisinde doktorlar, hemşireler ve diğer meslek mensupları bakımından bütüncül bir iyileşme sağlanabilir. Sadece hemşirelerin ek göstergelerinin artırılması durumunda hemşire ile doktorun ek gösterge rakamları ve emeklilik hakları eşitlenir. Dolayısıyla bunu yapmak yerine, hemşireler ile ebe, sağlık memuru gibi unvanlar arasında da adaletli bir yapı kurmak gerekir.

Yani sağlık hizmet sınıfımız için özel ve bütüncül bir düzenleme yoluna gidilmesi gerekir. Bu çerçevede halihazırda 3600 olan doktorların ek göstergelerinin 4800’e, 3000 olan ebe, hemşire, sağlık memuru gibi sağlık lisansiyerlerinin ek göstergelerinin 3600’e, 2200 olan yükseköğrenim gören diğer sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin 3000’e, 1500 olan diğer sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin ise 2300’e çıkarılması en doğrusu olur."

4800 den bile fazla olmalı belkide doktor katsayı. 

Bu arada, Eğer bir hemşire Ales sınavını kazandıysa ve Master Doktora Doçent Profesörlük gibi yükseldi ise, onlar YÖK ünvanı ile değişik oluyorlar devlet te. O doktoralı hemşireler zaten şu an 3600 katsayı sahibi yök yönetmelikle. 

Özelde maaş ise daha yüz yıl düzene girmez, belkide doğrusu o. Kominist bir eşitlik asıl hırsızlık tır.

....

Bu ülkede herzaman Tıp Doktoru na ihtiyaç duyarlar. 1980 de Kenan Evren gerçeği yönetmelik uygulamaları ile haykırmış, her meslekte açık kolay kapanır, ama 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Tıp Doktoru açığı kolay kapanmaz uygulamıştır. Tıp Doktoru dışında hiçbir mesleğe yurt dışı yasağı koymamıştır. Pratisyen Hekim in ordu için en büyük önemini vurgulayan Kenan Evren dir(Konuşması değil uygula dediği yönetmelik bu manada yazıya dökülmüştür) Tıp Doktoru mezun olup TUS sınavına girme hakkını da, TUS sınavını iki sene yasaklayıp becermiştir. Zaten o devirde 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Tıp Doktoru özelde çok kazanıyor, Uzmanlıklar boş duruyordu. Doktorlar yurt dışı takip edip ihtisas eğitimi daha iyi alıyordu Dahili branşta. Uzmanlık öğrenci Doktorun üstüne uzmanlık öğretecek hoca olacak Uzman yoktu Dahili branşta ihtisas hastanelerde. O bilgi Türkiye de yaratılsın diye Kenan Evren ihtisas TUS u bir anlamda yasak yaptı. Kenan Evren  birkaç satırlık uygulamada bunu yapmış, ancak uyguladığına baktığınızda, ne yönetmelikti ancak uyguladığından anlaşılmıştır. Birkaç kuruş maaşa 1980 ihtilal kanunla 1983, 1984,1985, 1986 mezunu Tıp Doktoru mezunlarının hakkını alıp orduya yani bu millete yedirdi, peşkeş çekti.

Bir anlamda, 1983,1984,1985,1986 mezunu Tıp Doktoru olanlara, sizsiniz Türkiye yi kurtaracak, ihtisas, TUS yasak, haydi iki yıl mecburi hizmete dedi. Gençliklerini çaldı, ucuza çalıştırdı o Tıp Doktoru olanları. Ulan savaşta bile herkese git öl savaş deniyor, neydi o doktorların çektiği, kimseye yasak yok, bir üstün puanlı üstün zekalı doktorlara eşek köle devlete sömürülsün muamelesi. O doktorlar yüksek puanlarıyla devlete köle edildiler. Programları alt üst edildi, özellikle Özelde hazırda Muayenehane sahibi hali vakti yerinde Tıp Doktoru Pratisyen Doktor/Tabipler. 

Sonrakiler zaten mecburi hizmeti bilip Tıp Fakültesi ne girdiler, veya girmeyi istememeye durumu biliyorlardı. O gençlikle o devir doktoru iki yılda iki villa alırdı özelde mecburi yerine. Sömürüldü o mezunlar.Bunları bu gerçeği, tarihi yok eden hırsızdır. Savcılık Suç duyurusunda bulunulmamış, 1980 ihtilali ile bu Türkiye nin, nasıl yüzlerce Tıp Doktoru nun iki senesini çaldığı, sömürdüğü ortaya dökülmemiştir. Suçları üstün puanlı, zekalı olmaktı o doktorların. 

1980 lerde, O devirde sadece üç tıp fakültesi vardı, yine zor 2021 de Tıp ama o devirde Tıp Fakültesi kazanmak çok zordu. İhtisas yapacak, hastane ise yüzlerce idi, Tıp Fakültesi az olduğundan, zaten ihtisasa giriyordu isteyen Tıp Doktoru. O devirde de Profesörlük yabancı dil gerektiriyordu, yabancı dili iyi olan ortalama bir Tıp Fakültesi mezunu Tıp Doktoru, hocası gel ihtisas yap deyince Profesörlük yolundaydı. Devlet hastanelerde ise uzmanlıklar boştu, doktorlar yurt dışından eğitim alıyor, zaten diplomalı Tıp Doktoru kendi parası ile aldığı eğitimle ilerleyip çalışıyordu. Cerrahi branşlar herzaman Dahiliye branşlardan o zaman da farklı idi. Ama yine yurtdışı eğitimine bakardık doktorun. 

Kenan Evren Türkiye yi, işte o yılların tıp doktorlarını eşek yerine koyup, kurtardı. Ulan Tıp Doktoru babanın eşeği mi be!

Şu an Türkiye yurtdışı değil, kendi kaynaklı ihtisas verdiğini iddia ediyorsa, o iki yıl mecburide çalışan o üstün zekalı doktorların eşek gibi birkaç kuruşa sömürülmesi ile olmuştur. 

Şu an yapılan TUS sınavı ile ihtisas yapmaktır. Ancak bugünün Doktorunun aldığı bilgi, o eşek gibi sömürülen doktorların haklarının yenmesi ile olmuştur. Doktorları nedense o zamanda şimdide kıskanan çok. 

1983,1984,1985,1986 mezunlarının, özellikle zengin üstün zekalı olanlarını Kenan Evren sömürüp ülkeye yedirmiştir. Bunu inkar eden hırsızdır. 

Bu ülkede yaşayan herkes Kenan Evrenin haksızca aldığı sömürü ile bu günlerdedir, yaşıyor. O doktorların hakkı zehir zıkkım olsun size. Kenan Evren in mirası size geçti. Size yedirdi Kenan Evren o sömürüyü.

........

Sağlık Bakanlığı YÖK den bi haberdir. Sağlık Bakanlığı nda birçok sağlık personelinin ne yaptığından habersizdir. Ulan adına takılma. Git hangi okulu bitirdi, 6 yıllık Tıp Fakültesi, 4 yıllık Hemşire, 4 yıllık Sağlık İlgili hastanede çalışıyor, hasta ilgili aletleri biliyor, bunların ne olduğunu, Üniversite de ne okuduğuna bak öyle değerlendir.

Biyokimya Labaratuarında çalışan 4 yıllık sağlıkçı katsayısı ne olacak? Onların üniversite puanı da hemşire kadar mı bak. Onlar hemşirenin kazandığı KPSS sınavla mı atanıyor bak. Fakülte derslerin içeriği, listesine bak. Sağlık Bakanlığı içinde ne yapıyorlar neye denklikleri anla. Türkiye müfredat denkliği denince, eğitim kıyası denince hiçtir. 

Ben şahsen eski lise mezunu Hemşire nin yetişme taraftarıyım. Hemşire Yardımcısı  hemşirelik ilgili okuyanlardan 20 tane lise mezunu hemşire, ve 2 tane 4 yıllık üniversite mezunu hemşire oranı olmalı. Hepsi üniversite mezunu hemşire olması gereksiz. Yine tüm hemşireler Doktora yapsın, yabancı dil bilsin demek anlamsız uygulamadır günün şartlarında. 

Adam kan görünce bayılıyor, cerrah olmuş, hemşire olmuş. Erkenden kendini bilmeli. 

Master yapmış Hemşire de sağlık bakanlığı nda çalışabilir. Hele Ales kazanmış yabancı dil sınavı geçmiş Doktora yapmış Hemşire de Sağlık Bakanlığı nda çalışabilir. Onların katsayısını iyi hesaplamalı, Ales kazanmışlar. Onlara kısaca hemşire deniyor, ama üniversite giriş puanı Tıp Fakültesi puanını tutmamış olsa da, sonra Ales kazanmışlar, Doktora ile ek ünvanları var. Zaten Doktora demek birsürü yazılı sınavlı ders geçmiş hemşirelikten sonra demek. Bunlar, lise mezunu hemşireleri, 4 yıllık hemşireleri çalışırken hizmet içi eğitmeli. Hemşirelerde sınav ile ihtisasa girmeli, Ales ile ihtisasa girebilirler mesela. İhtisas hemşirelerede olmalı. Sağlık Bakanlığı aslında Cerrahi yetenekleri olan hemşirelere güya sınav yapıyormuş, ama kimse takmıyormuş, nedeni o sağlık bakanlığı sınavı el becerisi sınavı olduğundan, 4 yıl üniversite okumuş hemşire cerrahi sınavda ortaokul mezunu sağlık personelinin el becerisini, hemşirenin beceremef

diği oluyormuş, şahitim, yoksa biryerde bu gerçeği okumadım henüz. Almanyada Cerrahi alanda hemşireler el becerisi ile Doktora sınavı geçiyor sanıyorum. Cerrahi branşların değişik sorunları var, mesela koterizasyon aleti bazen Sağöık Personelini çarpıyor, Elektrikli alet çarpması olabiliyor. 

Şimdi ilkokul mezunlarına bakanlık sertifika vermiyor, ama bu garip Türkiye de, Sağlık Bakanlığı delimi desem, ilkokul mezunları yüze dolgu yapsın diye onlara sertifika vermiş, ama Tıp Doktoru na olmadık sorunlar çıkarmıştır, sağlık bakanlığı uzun yıllar doktorların müşterilerini ilkokul mezunlarına peşkeş çekmiştir. Birkaç yıldır neyseki Tıp Doktoru isterse kısa bir sertifika programla bu işlemleri yapıyor ve sağlık bakanlığı onaylıyor. Böyle e deli saçma geçmişi var sağlık bakanlığının doktorlara. 


Hemşire ihtisas Kurallarını, master ve doktora gibi koymalı. Sağlık Bakanlığı eğer yılları ihtisas sayıyorsa, bunu yönetmelik yapmalı, açıkça yazmalı. Maaş bordro sunu kanunla, yönetmelik ile yapmalı. Tarih haksızlıkları ergeç ortaya döker.

Hayrettir, gizliden maaş bordrosu ile oynamadan, yanlış eleştirilen bir şey peşinde olsada, kanun çıkmadan duyduk, karşı konuşma zaman oldu.

........

Bir Tıp Doktoru nun, lise sonrası aldığı puan, ve bitirdiği 6 yıllık Tıp Fakültesi ile aldığı 3600 katsayısını, bir Hemşire, 4 yıllık Fakülteden sonra tekrar 4 yılda master ve ancak daha uzun yıllarda doktora yapıp alıyor. Nedeni, daha on yaşında üniversite mezunu olanlar var, Tıp Doktoru eğitimi üstün zekalı eğitimi Türkiye de(kanunda), üstün zekadan öbürünün 8 yılda Dr. olduğunu 6 yılda Dr. oluyorlar, normal. Ayrıca, tıp fakültesi ders sınavı geçmek bu ülkede herzaman daha zordur ve geçme notu elli değil en az 60 dır. Öğrencilerin çoğu lise sonrası yüksek puanlı öğrencilerden alınmıştır, o nedenle sınıf geçme diğer düşük puanlı üniversite ye göre zordur. O zorluğu hemşire fakültede yapsan,  fakülteden hiç hemşire çıkmaz, sınıf geçemez. 

Yok itiraz varsa, o halde üniversite giriş sınavı liseden sonra kalksın, Tıp Fakültesi bitirmek öyle giriş puansız olursa çok üstün bişey olmaz 4 yıllık hemşireliğe. Veya diğer fakültelere. 

Vakti ile inceleme yapmıştım. Türkiyede Sosyal Puanı yüksek alan öğrenci sayısı çok, ama Matematikten içeren bir puan, fen puan alan öğrenci az. 

Tabii, Türkçe bilmeyen ama matematiki yüksek yabancı genç alırsın, ucuza kapatırsın, türkçe bilenin altına akıllar bitmez. 

..... 


Bence kanun yapanlar çok cahil. Pek tabii TIP DOKTORU yani tıp fakültesi kazanıp, 6 yıllık TIP FAKÜLTESİ bitiren Doktor kelimesinin karşılığı kullanılmaktadır Türkçe de.
Yukarıda bahis ettim, Doktor kelimesini iyi anlamak lazım. Şu anda Türkiye de YÖK Doktor sıfatını
-6 yıllık Tıp Fakültesi ni, Üniversite Giriş sınavla kazanıp, Tıp Doktoru olana veriyor. Bu kişiler kanunla ayrıca Tabip, Hekim sıfatını da kazanıyor
-Ales kazanıp, yabancı dil sınavını geçip, Tıp Fakültesi bitirmesede, Master üstü Doktora programı bitirenler de, Doktor oluyor. 3600 katsayı onlarda üniversite de alıyor. Mesela Tarih alanında Doktor oluyor. Ama Tıp alanı değil, o nedenle Tabip veya Hekim değiller. Ama onlarda Doktor tarih alanında.
Mesela Öğretmen olmuş Tarih alanında, sonra Master yapmış, Ales sınavı ve yabancı dil sınavı kazanıp bu öğretmen Doktora bitirirse, üniversitesi, kadrosu tabip olmasada, ona şu anda zaten Tıp Doktoru nun 3600 katsayısını veriyor.
Tıp Doktorları liseden sonra 6 yılda 3600 katsayısını hakediyor, iki sene ara verse kalsa okuldan atılıyor, zor uzun okul, bir tarih öğretmeni ise liseden sonra 8 yılda ancak Doktor olabiliyor, 4 yıl öğretmen diploması, üstüne master ve doktora programı olunca 3600 katsayısını alıyor. Nedeni, Tıp Fakültesine giriş daha zor çeşit puanla, daha yüksek puanla oluyor.
Hem tıp fakültesi sınıf geçme bitirme notu en az 60 ve üstün zekalı hepsi, ortalamayı tutturmak zor.
(Fetöcü olup, hemşirelik puanı bile tutturmadan, liseden sonra tıp okuyan varmış. Onlar bulunup cezalanmalı.)
Milletvekilleri yök yönetmelik, liseden sonra sınavları, doktor ne demek, doktora ne demek, doktora uzman doçent profesör ne demek bilmiyorsa sormalı.
Şu anda, temmuz 2021 de, öğretmenlik den sonra, polis üniversite den sonra, hemşirelik üniversiteden sonra, Doktora yapanlara zaten YÖK 3600 katsayıdan maaş veriyor. Bunların katsayısı artacak mı? 

.... 

Bu arada, hemşirelik puanı bile tutturamayıp, fetöcülükle şu bu 6 yıllık Tıp Fakültesi ne sokulan biri, Tıp Doktoru oldu ve 3600 katsayı aldı yıllarca bu ülkede. Bu bir suçtur. Devlet bu suçluyu yakalayacağına, hakkıyla hemşirelik puandan gerçekten yüksek puanla liseden sonra Tıp Fakültesi kazanmış, mezun olmuş gerçek Tıp Doktoru nun katsayısını göreceli azaltmayı planlayanlar, dünya tarihine geçecek suçludur hırsızdırlar. 

Er veya geç bu kanunla hak katsayıyı göreceli kaybettirenler, yargılanmalıdırlar. 

Lise diplomadan sonra, 6 yıllık TIP FAKÜLTESİ bitiren, kanun karşısında Tıp Doktoru hakkını, ünvanını alan biri, yurt dışında eşittir Doktora bitirmiştir zaten. Yani Tıp Doktoru da Doktora yönü ile 3600 katsayısını alıyor. Doktora alanı Tıp oluyor. Ama 6 yılda birden Doktora sahibi oluyor Tıpçı. 

Kanun yapanlar bence çok cahil, abuk sabuk, incelemeden konuşuyor. Amerika piyasasında, bir tıpçı, Doktora cinsi görevde de çok kazanabilir, projelerde istenir, ama Türkiye de o işler çok  kazançlı değil. Hastaların talep ettiği işde kazanç var Türkiye de. 

Kısacası, TIP DOKTORU zaten Doktora sahibidir demek. Ales sınavı, KPSS sınavlarından kat kat zordur, zaten Ales ile birlikte yabancı dil sınavı barajı geçmesi gerekir Doktora için, Tıp Doktoru nun girdiği lise sonrası Üniversiteye Giriş sınavı ise bu dediğim Ales sınavının benzeridir ve daha zorudur. Ales sınavı tek başına yarışı kazandıran bir sınav değildir, Ales ile birlikte Yabancı Dil puanı ilede yarışır Türkiye de Doktora ya girişde, (Tıp Doktoru olmak giriş sınavında ise yabancı dil başarısı önemsizdir, Tıp Fakültesi okurken Doktorlar yabancı dil öğrenip geçebilir, Tıp Fakültesi yabancı dil bilmeyene ders koyar ama sen Tıp Fakültesi ne giremezsin demez, tıp fakültesi girişte yabancı dil puan değil, fen matematik ağırlıklı puana bakılır ) Türkiye de her zaman Matematik Fen puanı daha zordur, öğrenciler Sosyal puanı geçer, Matematik Fen puanı geçemez. 

Öğretmen, Hemşire, polis YÖK Master, Ales artı yabancı dil Doktora ile hepsi Ağustos 2021 de zaten 3600 katsayısını alıyor. 

Ayrıca Ales ve Yabancı Dil sınavı olmayınca, bir Öğretmen, Polis, Hemşire Türkiye de 3600 katsayı almıyor, fakat Öğretmen, Polis Hemşire de Doktora bitirirse zaten şu an 3600 katsayı alıyor. 

Amerika da, yabancı dil Türkiye deki kadar önemli değildir, Tıp Doktoru Türkiye de ayrıca İngilizce vs Öğretmeni kadar ingilizce bilmelidir ayrıca ilerlemek için, türk doktora çok yük bindirir Türkiye. 

Türkiye de yabancı dil sınavı hem Tıp Doktoru hem Öğretmen Hemşire Polis için önemlidir Doktora yapmak için. Türkiye de maalesef İngilizce öğretmenleri bile YDS sınavında barajı bile zor geçmektedir. 

Tıp Doktoru yabancı dili neredeyse öğretmene öğretir Türkiye de, Doktorlar şakır şakır yabancı dil okur Türkiye de. Amerika da ayrıca yabancı dil sorunu yoktur Tıp Doktoru için. 

Yahu bunu görmeyen anlamayan varmış, bunlar delidir, kördür. 

Mesele sanki doktorlara verilen maaş çokmuş azalsın gibi konuşmaktır, yanlıştır. Hemşirenin hakkı diye doktorun hakkına girmek yanlıştır. Hemşireye zam varsa var, mesele doktorun zammını korumaktır. Rüyasında görüp yönetmelik düzeltmek olmaz, enine boyuna matematik hesap lazım. Türkler proje yazmayıda bilmez. Maaş zammı projesi yaz, en az elli sayfadır. İki kelime ile kanun yapacak, yanlış. Bu zam fikri ileri sürmek en az 30 sayfalık bir projedir, doktorlara hakerettir şu hali ile, eğer değilse niye demedin? 

Başlık: Ek Katsayı Zammı Projesi 

diye projem var de. Bu proje şunun maaşını artıracak şunun artırmayacak. Keyfim bilir de, yada günün şartlarında doktor istemiyorum, çok okumuş zeki bana ne de. Elli sayfada tartış, amacını anlat, memurların bir kısmını koruduğunu matematik sayı ile anlat. Bütçen nereden gelecek anlat, hastalar hemşire ve hastabakıcı seviyor, ölüme giderken mutlu olacaklar, bakım hizmeti seviyor, doktor sevmiyor halk de. Proje yazki amacın anlaşılsın. Projeler çöpe de gidebilir, ama Amerika yı Amerika proje merakı kalitesi yapar. Rüya gibi olmaz proje, gerçeklere bütçe hesabına dayanır. Doktor sayısını azaltacam de. Falan filan. Eğer demezsen, o gazeteci gibi, bende hemen senin doktorlara hakaret ettiğini yorumlarım. 

 

Bu arada, Türkiye de politika alanda milletvekilleri politikacılar çok çok maaş alır o kadar eğitimi olmadanda, veya gayrimenkul emlakçı nedir doktorun binfe biri küçük sınavla çok kazanır Türkiye de, ama onlar ipte cambaz gibidir, garantileri yoktur işlerinde. Riske girerler. Onlarda lazım. 

2200 e 600 eklemek başka, 3600 rakama 600 eklemek başkadır. En az zam Doktor a oluyor. 

Gene geldik, liseden sonra olan sınavda matematik hesap olurdu evvelden, onu bazı dallara önemsiz yapan salaklara. 

Ulan adam avukat hakim olmuş, para rakam maaş ne bok anlamıyorsa, nasıl hak koruyacak. 

Aslında 2200 e 600 eklersen verdiğin artış, 

3600 ek göstergeye 600 eklemekten, veya

3000 e 600 eklemekten daha yüksek bir menfaattir. Bunu hemen yapacak bir matematik programı yazamayan particiler embesil geri zekalı değil de nedir. Ayıp ayıp, kafan rakam basmıyor, bari bu hesabı yapanı silme koca Türkiye den. 

Düşün, 22 liraya 6 lira ekle 28 lira yapar. 

28 de 6 ise

100 de x

Hesap yapılırsa

X=600/28=21,42

Orantısı yüzde.. 21,42

Halbuki 36 liraya 6 lira sadece 14,28 yapar. 

Yani öyle hepsine 600 eklemek bile akım bokum saçma sapandır. Hemşire 3000 den 3600 e çıksa, 2200 katsayıya yapılana göre gene az zam alır mesela. En çok 2200 katsayısının sahibinin lehine durum olur. 

Alt yapı bu kadar basit matematik iken, ortalık geri zekalı olduğundan, bunlar vergi hesabınıda saçmalayıp, Doktor maaşlarını daha azaltırsa şaşırmam. Bu ülke öyle haksızlık yapan ülkedir işte. 

4800 e çıkmak hiç yoktan iyidir, Savalı öyle başlatmak doğrudur, ama doktor maaşı göreceli gene az artmış olur. Yahu Türkiye embesil delidir, matematik sayı hesap nefret eder, Amerika dan çalacak bu konuda bir yönetmelik de yoksa aman dikkat edelim. 

Türkiye de bir keresinde tesadüf bir alışveriş de, alacaklı idim, embesil geri zekalı ülke, en ufak değişik rakamı anlamadığından, alacaklı olmayı borçlu muamele gibi yorumladı. Geri zekalı ülke. Kafası karışınca hepten hakkını çalar. O nedenle 4800 katsayı ya olumlu bakmayı kafası ancak dank etsin, sonra şu yukarıda yüzde hesabını anlaması şart değil, muhasebecisine sorsun, lehine, aleyhine lafını bilsin yeter. İnsanın karşısında hayvan olunca, lafı azar azar anlatmak lazım. Bunlar alacaklı ile borçluyu ayırt edemeyen geri zekalıdır. 

Bu hesapta ayrıca vergi dilimi oranı hesabının etkisini yine hesaplamalı. Bu hesapların kanunu yazılmalı çizilmeli iyice. Bankacılık kanunlarını yazanlara sormalı. 

Bu arada, diyelim hemşire doktor katsayı eşit oldu. Birçok hemşire aslında cerrah gibi elleri ile çalışır, o işlere şu anda hemşirelik işi az maaş diye talip olmuyor, artarsa o işlere fiyat, bu defa Doktorların elleri becerikli olanlar Hemşirelerin işini onlardan daha iyi akıl etiklerinden o işe dalarlar, o işin parayı alırlar. Elleri beceriksiz olan Doktorlar ise, hemşirelerin işine el atamazlar. 

Hemşire görevlerini şu an Doktor istemediğinden yapmıyor çoğunlukla, bilmediğinden değil. Birçok doktor el becerisinde Hemşire den çok üstündür, zaten bilgisi Tıp Doktoru Diploması ile belli. Ama aynı işi hemşire ucuza yaptığından, zor denen işleri Doktor yapar. Yok el becerisi zordur tutturulursa, o defa Doktorlar hemşirenin işini çoğunlukla elinden alır yarışta. 

Elbise dikmek daha yüksek maaş olaydı, şu an hayat kurtaran cerrahların çoğu, az eğitim alıp cerrahlığı bırakıp, terzi olurdu. Doktor Cerrah lafını kapıya yazmak değildir, maaş ücrettir insanı mutlu eden. 



Pages