Friday, March 29, 2019

Tıp Fakültesi ders notları artık, devlet düşmanı kıskançlar değil, ucuza her öğrencinin ulaşması için internette.

Tıp Fakültesi ders notları artık, devlet düşmanı kıskançlar değil, ucuza her öğrencinin ulaşması için internette. 1980 li yıllarda, sadece bazı öğrenciler eski öğrenclerin notlarını alırdı, ve onların tabiiki mezuniyet notu daha çok tıp bilmekten değil, sadece o fakültenin derslerini çalışmaktan yüksek olurdu. Şimdi baktım, birçok fakülte mesela Biyokimya, Biyofizik, Fizyoloji ders notlarını elektronik sağlıyor. Bunun değerini ben bilirim.
Eğitimin YÖK tarafından tek düze olmasada ortak tıp dilinde sağlanması ve derslerin en azından 6 ay önce öğrenciye verilmesi şarttır. Zaten bence 6 yılın 4 yılı online olabilir mesela tıp fakültelerinde. Öğrenci her yıl 3 ay okula zorunlu gelir, kalanı isterse okulda, isterse evinden online çalışır.
TUS sınavının dili bile boktan deli saçmasıdır. O dili bilmeyip en yüksek tıp anlayışına sahip öğrenci deli saçması TUS sorularının konusunu bilsede, anlayamaz. Türkçenin içine sıçıyor TUS soruları.
Ey genç tıp seven doktorlar, önce USML nin Türkiyede ihtisas hakkı verme kanunu çıkarın, sonra USML yi geçin, beyninizi deli zoru TUS ile bozmayın. Söyleyeyim. Ben o TUS sınavı geçen bir doktoru baştan işaretliyorum bu dünyanın iyi doktorları arasına giremez, laga*luga ezberlemeye karşı beyni müdafaasız derim. O TUS soruları en akıllı Doktor un beynini bile şartlandırır, ileride, gerçek bilgiyi okuyunca ezberlemesini yine yapsada, kaliteli yorumunu yapamaz. Yani TUS aynı zamanda, gerçek kaliteli tıp öğrenen beyin döngüsünü kırmaya yöneliktir.

Pages