Friday, March 29, 2019

Türkiyede TUS sınavı yapanlar, Doktor değildir. TUS sınavı dünyanın en berbat tıp sınavlarından biridir. Delilerin yaptığı sınav zor olur, aklı başındaki doktora zordur.

https://www.usmle.org/pdfs/step-2-ck/Step2CK_SampleItems.pdf USML2 soru okusunda ne boktur tıp öğrensin TUS hazırlayan deliler.
Yahu onların amacı beynini bozabilen bir doktoru seçmek.
https://www.usmle.org/pdfs/step-3/Step3_Sample_Items.pdf gibi USML 3 sorularınıda okusun TUS sorularını hazırlayan deliler. Ingilizce okuyan türk tıp fakülteleri parlak doktorların beynine bu TUS gibi sınavla sıçmasın.
USML 2 ve 3 Türkiye diye bir sınav yapılsın. Tabiiki aynı kalite olmaz, ancak biraz USML ye yaklaşsın Türkiye yeter. Amerika ile her bok anlaşmaya kalkışan TUBİTAK bakanlık, desin TUS bi bok değil, sizin soru banka sorularınızı satın alalım desin. Hepsini vermezler, olsun soru bankasında 5000 soru olsun yeter, veya bizim dangalaklar Amerika ya sınav öğrenmeye eğitime gitsin. Kitap defter açık gibi labaratuar değerleri veriyor doktor adaylarına, bizdeki TUS sınavı ise, gece rüyasında gördüğünü soru çalıp ezberleyenine büüüyük boktur diyor. Türk öğrenciler aptal değil, TUS u kazananlar belki aptal değil, fakat beyinlerini bozmasalar o sınavı kazanmazlar.
Çok işim var, yoksa USML telif haklarını satın alır, İngilizce aynen yapardım sınavı pilot Türkiye İngilizce fakültelere.
Yani türk TUS sınavı deli saçması laga luga şeyin çok zeki tıp öğrencilerince ezberlenmesi aptalca olduğundan zordur. Fakat neyseki, bunların tus soru çalanı bile 6 yıl tıp mezunurda, hastalar ölmüyor.
TUS sınavını yapan deliler şunu diyor.
Sen 6 yıllık tıp bitirdin, ama şimdi bakalım ben akım*bokum laga*luga ne varsa sana ezberletirsem, bakalım sınavda ezberledin mi.
Ben beynine sıçabiliyormuyum, onu test edeceğim diyor.
Yazıktır o beyinlere.
Bu arada, Amerika da da bu sınavları kazandığını iddia eden gerek göçmen, gerek Amerikan çook doktor vardır. Veya 3 stepten sadece birini kazanmıştır. Yani bu sınavları Amerikalı otoritelerde aslında zuzayda, mars gezegenindeki AMERİKA doktoruna hazırlamışlardır. Ulan bi sınav eşeği doktor mu bee, fakat sınav baskısı Amerika dada çok olunca, onların 4 taneden 3 ünü hayret başarıyla kazananı bile kalkıp 4 ünüde kazandım diye yalan atabilmektedir.
Galiba tüm dünyada, şu doktorların burnu sürtsün, onlara ancak 200 senede alınan eğitimin sorularını soralım yapmaktalar. Yani kısacası, Doktor muu, aman fazla şımartma, ez onu sınavla, kaliteli olsada, 60 yıllık bir insan ömrünün en kaliteli sınavla bile bu hadde işgalinin nedeni dolandırıcılar, ben 4 USML kazandım diyenlerdir. Eyy USML ciler, korkmayın sadece 2 sini kazandıysanız deyin. Onlar hep bardağın boş tarafını bahis etmekten hoşlanır, O çok büyük başarıdır. Gerçek başarı olduğundan yüksek görünüyor yalancı sınav belgeliler yüzünden.
İdeal Doktor bence zaten en azından 20 tane uzmanlık sınavı kazanandır. Fakat ona ömür yetmez. Böyle bir şeyi yakında başarmadın diye doktorlara yeni bir suçlama yapılırsa şaşmam. Bu doktorlarda, eminim 20 uzmanlık sınavını başardım yalanıda atar korkudan, veya 20 tane uzmanlık belgesi düzenlerler bir doktor başına..

Pages