Sunday, July 8, 2018

Fuhuş un bar sınavı 1986 1987 Sağlık Bakanlığı TUS sınavı

Fuhuş un bar sınavı 1986 1987 Sağlık Bakanlığı TUS sınavı.
Hatta sınav sorularının çalınmasına fuhuş'un karıştığını ihbar eden birkaç dürüst doktor bile o soruları çalanlarla sonradan dost olmak durumda kalmışlar.
Fuhuş'un kazandığı bir sınavdır 1986, 1987 TUS sınavı. Birileri neden bu konuyu ilgili sınavı soruşturmayı mahkemeye vermemiş ilginç.
Olay 1986 da geçiyor, Şehir Ordu. Ordu merkez de bir sağlık mensubu askeriyeden biri ile fuhuş yapıp TUS sağlık bakanlığı soruları çalıyor. Fuhuş u yapan hatta kendinden ziyade, gerçek sevgilisine vermiş belkide. Maalesef bunu ihbar eden Doktor bile bu konuyu bana ihbar edip ilgilenmemiş. Al sana osuruktan teyyare Türkiye. Yaz çiz değerlendir yapılan o TUS sınav, sadece ne becerikli fuhuş yapan bir tanıdığı ispatlıyor. Türkiye sağlık bakanlığı kadro hırsızlığına en kolay bu TUS sınavı alet ettiğinden hele o 1986, 1987, 1985 li yıllarda fuhuş TUS sınavında kol geziyordu. Soruları çalan sadece askeriye mi idi bilmiyorum. Ihbara göre soruları fuhuş u o yıl TUS a askeriye nin soktuğu.
1986 da 1987 de 1985 de Sağlık Bakanlığının açtığı TUS sınavı kazanıp uzman olanların yüzde 95 i çalma soru ile ihtisas yapıp uzman olmuşlardır. Asla 1984 den sonraki sağlık bakanlığı TUS sayesinde uzman doktor olmuş birinin eğitimine güvenmem. Onların doktorluğu fuhuş seks karşılığı sağlık bakanlığı TUS soruları çalınmış sınavından geçmiştir, o kadar.
Fuhuş yapan ise bu ülkede ceza alıyor birde, bari fuhuş u meslek et, beceriksiz fuhuş yapamadı, soru çalamadı diye ilan et be geri zeka kadro hırsızı sağlık bakanlığı.
Herkimki 1985, 1986, 1987 sağlık bakanlığı TUS sınavının fuhuş ile çalma soru ile sınavı olduğuna itiraz ederse, oda seks ilişkisi ile sınav soruları çalan kadar adidir.
Sağlık Bakanlığı doktorlar çzele kaçıyor demiş, yahu onların çoğu doktor değilki, kanunun yanlış senin, sınavın yanlış senin. Çoğu Türk genç cerrah Türkiyede Tıp Doktoru değildir, hemşire, ebe kadar, sünnetçi kadar eğitimi vardır. Cerrah seçerken fuhuş yapıp soru çalanı alacağına uygun sınav yap. Yurtdışında bir insanın allah olmadığı, hem matematik fen puanda üstün zeka, hem diğer sınavlarda başarının üstüne birde el yetenekli Cerrah olacak insanı, ayrıca isteklisini Amerika bile bulamıyorda türkiye nasıl bulsun. Dobra konuş, ben ebeyi cerrah yapacağım de, sünnetçiyi cerrah yapacağım de. Orospu çocuğu sağlık bakanlığı sahtekar onun yerine gerçek tıp doktorlarının kadrosunu  çalmak için TUS sınavının sorularını seks karşılığı askeriye aracılığı ile peşkeş çekmiştir.
Dürüst ol, hemşire eli iyi ise Cerrah ünvanı alacak de. Sağlık bakanlığında şu an çok yalancı, tıp doktoru olmadan cerrah olan var, sahtecilikle tabii. Özelde ise, yetenekli cerrahi işlem yapanların değeri biliniyor, git fuhuş yap TUS sınav kazan denmiyor, herkes yeteneğine göre özel hastanede iş buluyor.
Cerrahi dışı branşlarda ise el beceri değil klasik sınavlar uygun. Adam Tıp kazanacak matematik fen bilgi sınav başarıdan yoksun, TUS soruyu sevgilisini fuhuş ile çalmış sağlık bakanlığı kadro almış, eli düzgün değil, çünki öyle sınav yok türkiyede, uzmanlık demek Türkiye de çalıntı TUS sınavını kazanmaya eşittir. Gerisi bulursun ebe hemşireyi, tamamlarsın uzmanlık yıllarını. Tıp Doktoru hakkıyla olmuş biri pek tabii bilgilidir, matematik fen puanla hakkı ile Tıp kazanmış, sınavlarını geçmiş, diplomasını tescil etmiş tabiiki değerlidir elleri doğuştan olmasa bile doktorluk yapabilir hatta. Teknoji ile reçete yazar yine. Fakat cerrah olamaz herkes, herkes resim yapamaz, dikiş dikemez, kaliteyi başaramaz. Bu gerçeğe karşı eli yetenekli olan devlette kazanmıyor, eğer yalan dolanla TUS sınav kazanmadıysa hele devlette asla iş bulamaz. Yalancı seviyor sağlık bakanlığı, koymuyor istediğinin kanununu. Yani düdüktür sağlık bakanlığının ödediği, o kadar gerçek tıp kazanmış, gerçek yayın başarmış Dahiliyeci kaçar o zaman devletten, oda enayi değil.
Türkiye sağlık bakanlığı mide küçültme ameliyatının esas olduğu şişmanlık merkezleri kuracakmış. Ne demek, eli iyi cerrah arıyor o merkeze. İyi ama dürüst eli iyi TUS sınavı çalmamış Tıp Doktoru nu dalavere yapmazsa almıyorsun devlete.  EE kim kaldı, ebe hemşire, sünnetçiye eli iyi olana, birazda alet anlıyorsa yaptıracak  devlet o ameliyatı. Motor değilki cerrah, hem okuyacak hem gerçek tez yapacak hem matematik fen gerçek puanla tıp kazanmış. Yahu delidir sağlık bakanı, o cerrah olmaya hevesli ebe hemşire hademe iyide varki devlet hastaneleri işliyor. Değil Tıp Doktoru eli iyi ise sünnetçiyi bile işe alır Amerika. Orada öyle sınavlar var. Tabii Tıp Doktoru olmak her yerde ayrı ve Tıp Doktoru yalanı deyip benim bir sünnetçi akrabam Amerika da TOEFL falan kazanamadı, değil Amerika tıp sınav kazanmak, tıp kazanıp bitirmemiş, cerrahiden maaşla işe başladı. Eli yüzü düzgün, eli dededen marifetli. Sonra geldi burda devlete girdi. Eşek enayi olmak olurdu matematik fen puan diye götünü yırtmadı. Cerrah şimdi. Ne TUS, ne ÖSYM Tıp giriş tıp puanı var. Eli yüzü düzgün ve eli gerçekten becerikli. Amerika onu profesör yapmadı, çok yükselmedi Amerika da, fakat mesela uzmanlık öğrencisine verdiği maaşı onada verdi. Yani eli becerikli, hele tıp doktoru, cerrahi seviyor, yorulmuyor, TUS muş bokmuş sormuyor kimse, Amerika sınavıda hiçbir türk kazanamadı omu kazanacak, onu Amerikalı halleder işini iyi yapana,hele İngilizcesi idare eder, fiziği sağlamsa, Amerika yolu açık. Mesela kanser cerrahisi yaptı akrabam. Yani işini iyi yapana Amerika yolu açık. Ebe, hemşire, cerrah, tıp doktoru farketmez. Tabiiki akrabam sünnetçi diye başvurmadı. Annesinden yalan sever, doktor diye başvurmuş. Fakat yalanı çıksada eli cerrahisi iyi ise Amerika işten atmaz. Aksine okumuş diplomaları tamam Türkiye den ama meğer her işi hemşiresi yapmış, onu istemez  Amerika. O akrabam şimdi burada cerrah türk profesör. Bilgili değil, tıp puanı falan alamamış fakat cerrah demesi hakkı. Eli iyi.
Mesela Pubmed i okuyan yorumlayan hastasına uygulayabilen bir gerçek Tıp Doktoru çık değerlidir, o eğitim zordur, TUS sınav bok değildir, Pubmed okuyamaz TUS sınavlılar. Herneyse, bir cerrahın öyle engin bilgisi, Pubmed okuyacak anlayacak düzeyi şart değilki, gelsin eli kolu düzgün, ameliyat seven 4 yıllık hemşire veya sağlık memurunu, 1 yılda Obezite mide küçültme ameliyat cerrahı yapayım. Öyle zor değilki, metodu yaratmak zor, onu Amerika zaten yapmış. Hastanın öleni zaten ölüyor metod iyi yapılmadıysa yaratıcı cerrah tarafından. TUS sınavı ile ilgisi yoktur ki Obezite Cerrahi ihtisasının. Tıp Doktoru tabiiki daha değerli ama, eli daha yetenekli ise, aletlere dayanıklı ise, aletler insana elektrik radyasyon, hemşire de olur cerrah.
Fakat bir sağlık memuru asla Pubmed okuyan bir dahi tıp doktorunun geliştireceği ameliyatı geliştirip yaratamaz. Hatta türkiyede belki profesör olur fakat Amerika da olamaz. Olsun, Türkiye zaten profesörünü veya yaratıcı olanı değil, mide küçültme ameliyatını birinden öğrenebilecek birini arıyor. Yani yaratılmış bir metodu öğrenecek o cerrah. Tabii yine iş, ama çok zor değil öğrenmesi. Dikiş dikme gibi, alet kullanma falan o kadar. Sağlık Bakanlığı yönetim kadrosu bok değilki, veya YÖK bok değilki. Türkiye dünyada bok değilki, hazır yöntemleri alıp uyguluyor, türk profesörlerin neredeyse tamamı çalma çırpma profesördür, herşeyi Amerika yapar türkler öğrenir.
Aptal sağlık bakanlığı doktorlar kaçtı diyor, yahu özeldekine halk doktor diyor ama onlar sağlık memuru hemşire-cerrah sadece. Türkiyede doğmamış iyiki Einstein, YÖK veya benzeri sistemlerde yok olurdu anında, türkler yalancı dolandırıcı fuhuş çalıntı sorulu sınavlarıyla ondan bir bok değil bilimde. Türk profesörler bir bok değil dünyada. YÖK ün Profesör dediği bok değil dünyada. Çalma çırpma şeyle bilim olmaz.
Bütün bunlara bakıldığında sağlık sektöründe hademesinin bile yan gelip yatan türk bürokrattan daha emeği geçtiği anlaşılıyor. Ben çocuğum olsa para kazanacağı işi olsun isterdim, Türkiyede asla fuhuşun damga vurduğu TUS sınavı varken tıp doktoru olmasını istemezdim.
İlan gördüm, bir üniversite biz TUS sınavı kazanacak eğitim veriyoruz demiş. İyi ama, Türkiye de TUS kazanmış tek Tıp Doktoru en ileri bilim ülkesi Amerika da bok olamamış ki. Yani TUS sınavı aksine bilime karşı bir sınav, yani TUS sınavının sorularının fuhuş ile çalınması engellense bile, TUS sınav soruları bir hemşirenin bir ebenin, sağlık memurunun iyisini belki seçer, bir dahi Pubmed yorumu yapan bir TIP DOKTORU hiçbirzaman TUS kazanmaz. Tus hemşirenin yisini seçecek olsa uygun olur, Tıp Doktoru nun kalitelisi TUS sınavını kazanamayan zekadadır. Tabiiki TUS sınavını hakkıyla kazanan bir doktor a karşı değilim. Öyle biri Amerikada yine çok başarılı olmaz, hakkıyla TUS kazanan Türk sistemde uygun olabilir, yani suç değil TUS kazanmak.

Pages