Friday, October 11, 2024

Hayvanseverlik başıboş hayvanı sokağa salmak değil

Hayvanseverlik başıboş hayvanı sokağa salmak değil. Kanun isteyene hayvan besleme hakkı veriyor.
Sokakta yürürken zaten insanlar dan korkuyoruz, birde ayapının altında sokak hayvanı, indan kendpinsanlardan koruyamaz, zorlanır.
İsteyen yemez, sahiplendiği hayvana yedirir. 
Pek tabi hayvan sevebilir insan, ama sokaklar hayvan evi olsun diye bakılmıyor, inşa edilmiyor. 
Ben şahsen salyangoz bakıyorum. Hayvan sevmek doğrudur. Ama bazen onlara kalsiyum almak için, seyahatlerimi yol paramı bile azaltıyorum. Kolay değil. Mesela yumurta yapıyorlar, sokakta üremeleri yanlış, onları kırıp imha edip atıyorum sokakta yumurtadan çıkıp sokakları işgal etmesinler diye. Herşey para harcamakla oluyor, öbürünün parasını harcatıp hayvan bakmak olmaz.
Türkiye stratejik olarak çok önemli bir yerde ülke, isteyen evinde bitki, hayvan besler, evcil hayvan besler. 
Türkiye ne kadar parayı nereye harcayacak bütçe yapar. O yürürlükteki bütçe parasını ayarlamalıdır, bozmamalıdır. Eğer bir bütçe uzun kararlar sonucu, belli sayıda hayvan bakımına, belli sayıda vahşi hayvandan kurtulmaya ayrılmışsa, ona uymak gerekir.
Ama hayvanlara bakacak bağış toplayıp, o parayı başka kullanmak yanlıştır.
Usul, kanun, karar, yönetmelik incelenir. Yşne vahşi hayvanlardan kurtulma parasını, içinde hayvan lafı geçti diye, hayvan beslemeye ayıramaz kimse.
Kedi, köpeklerin yaraladığı çok insan, çok çocuk var. Eğitimli hayvanlar, örneğin ceset bulanlar çok faydalı. Yani çok hayvan değil eğitimli, evcil önemli. Türkiye daha ingilizce öğretemiyor, hayvana evcillik parası yok.
Vergi vergi, insanlar aç geziyor. Eşkiyalık var, hırsızlıkla, cinayet ile, sınav ahlaksızlığı, diploma sahtecilikle savaş şart. Tüm bunlar unutulup, ülkeyi vergiye boğup parayı israf yanlış. O hayvan barınağı 
-hayvanları yaşatmak
-Hayvanlardan kurtulmak
-Her iki amaç
Belirleyip, yönetmelik yapmalıdır, aldığı paranın amacı belli olmalıdır. Belirsizlik içinde ne yanlış denilemez. Yanlışı, doğrusu olmalı barınağın. Örneğin sadece acı çekmeden zehirleyip öldürmek ise, parayı o amaçla alıyorsa, yönetmelik olmalıdır. 
Bu arada, Ümraniye de birçok hasta odasına sedye örtüsü alamadı devlet, pis kanlı örtüyü o odada oturmaya hijyen nedeniyle katlanamayan gerçek Doktor lar hediye etti. Fakir Türkiye de insanlar hayvanlardan beter şartlarda yaşıyor. 
-Hayvanların akıllıları var, iz sürüyor, canlı veya ceset buluyor, eğitimli hayvan tabii gerekir. Ancak Türkiye halkı vergi vergi çıldırdı, cinayetler, suç oranı arttı. Hastaneleri onca yıl okumuş, hemşiresi Doktoru Profesörü eliyle temizliyor, temizlikçiler de para istiyor. 
Öncelik insanlardır. Yönetmelik ve kanun öncelik insan olmak üzere, belli hayvanların insanlar için faydalı olduğuna karar çıkarmışsa, o yürütülürken doğru yürütülmeki. Türkiye nin matematik embesilleri tuvalet kapısı matematik hesabı değil, genel bütçe hesabı yapmalı. 
Planlama yapılmalı, sonra uygulanmalı. Hayvan nufus planıda olmalı. 
İnsana bakacak Doktor sayısı hayvana bakacak veteriner sayısından tabii ki daha önemli. 
Komşusunun vergisi, komşusunun park yeri bahçesini boş bulup üreyen hayvanları korumak kolay. 
Park yeri bahçe bile yapmıyor, hayvan üretmiyor. Gidiyor kanunsuz yolu işgal park ediyor. Park yeri bahçesi yok çünki. 
Sonra herşeyi kanunlu olan, komşusunun park yerinde üreyen ağaç hayvan ortalığı kaplasın diye söyleniyor. Yok komşusu ağacı kesmiş, hayvanı bahçesinde bakmamış. Orospu çocuğu, hani senin park yerin. Hırsız bunlar. Komunist bunlar. Eşek arıyor. 
Adam evini büyük yapıyor, bitkisini hayvanını koyuyor, devlet de hırsız, evi niye büyük yaptı diye büyük ev vergisi koyuyor. Devlet hırsız komunist. 


Pages