Monday, April 8, 2019

Sağlık Bakanlığı 1983 den itibaren liseden sonra Tıp kazananlara düşman olmuştur, dosyalarına bile düşmandır.


Türkiye de artık hemşireler, 5 yıl okuyup örneğin Dahiliye Uzmanı oluyorlar. Hastane kargaşasında, bu hemşireler kanunun verdiği hakla, uzmanım deyince, pratisyen hekim orada bok duruma düşüyor. Tıp Doktoru diploması hakıyyla liseden sonra tıp kazanmış, YÖK mezun olmuş Tıp Doktoru hemşirelikle kıyaslanırsa, hatta 5 yılda Dahiliye Uzmanı olmuş Hemşireyle kıyaslanırsa çok üst bilgidedir. Ancak fetöcüler sahteciliği en çok uzman dereceye yapabildiklerinden, uzmanlık lafını göğe çıkardıklarından, acısı uzmancık hakkıyla 5 senede olmuş bu hemşirelerden çıkacaktır. Halk hemşirenin Dahiliye Uzmanı olanını ondan kat kat zor eğitimi yapmış, 6 yıllık tıp doktorundan daha üst sanmaktadır. Sadece 6 yıl değil, Tıp kazanmak daha zordur, yani 6 dan 5 seneyi çıkarmak değil, daha zordur Tıp Fakültesi.

Suçlusu hemşireler değil, TUS sınavını fetöcülük dolandırıcık veya bir şekilde kazanmış olanlardır. Olması gereken hemşirelerin uzman olmasıdır. Fakat uzman lafını sırf fetöcü TUS sınavcılar kendileri kullanmak istediklerinden, kabak hemşirelerin başına patlamış patlayacaktır.

En önemli şey bu doktor, hak ederek 6 yılllık Tıp Fakültesini liseden sonra kazandı mı , onu soruşturmak olmalıdır. En zor şey boktan, dünya standardını tutturamamış, saçma sapan tarzda, bilimin gerisinde sorulu TUS kazanmak değildir.

, sahtecilikle 6 yıllık Tıp Doktoru Diploması alanlar Uzmanlık lafına sığınıp liseden sonraki, ÖSYM veya Lisans yerleştirme puan eksikliklerini unutturmaya çalışmışlardır.

Amaç gerçek Tabip, liseden sonra hakkıyla tıp kazanıp, mezun olup Tıp Doktorunun maaşını kadrosunu çalmaktır.

Uzman hemşireler sanki TUS kazanmış havada anlaşılınca halk arasında, dalavereci TUS uzmanlar, o hemşireleri istemez olmuşlardır. Oysa, uzman doktor varsa, uzman hemşirede olmalıdır. Sağlık Bakanlığı taa liseden sonraki ÖSYM sınavı asla asla asla ona yollansa bile sormaz, nedeni sağlık bakanlığı çoğunluğu hala fetöcülerin elindedir. Ve bu fetöcülerin yüzde 99 u asla liseden sonra ÖSYM puanla değil, sağlık bakanlığının kendi götünden yaptığı sınavları geçip kadroya geçmişlerdir.  Oda yanlış değildir, ancak sağlık bakanlığının gçtten yapma sınavlarıyla alınanlar kendi paylarını asla beğenmeyip, liseden sonra 6 yıllık tıp kazanıp Tıp Doktoru Diploması sahibi olanların kadro ve ünvanlarına göz koyup, Tıp Doktoru/Tabip kadrolarını çalmışlardır. Hatta Fetçcü Sağlık Bakanlığı, götünden yönetmelik uydurup, gerçek Tıp Doktorlarının kadrolarını çalıp, onlara iftira atıp her türlü haksızlığı yapıp kadrolarını hademelere vermiştir, uzman hemşirelere bile vermemiştir.

Pages