Saturday, March 2, 2019

Türkiye nin TUS rezilliği. Eğitim rezilliği

Türkiye de TUS sorularının taa eskisinden beri, örneğin 1985, 1986 da TUS soruları çalınmıştır, nasıl rezillik olduğunu önceki bloglarda yazmıştım. 2019 itibari ile ÖSYM sınav soruları bile çalınıyor, kimileri bileğinin hakkıyla TUS kazansada çoğu hırsız soruları çalıp TUS kazanıyor.
Bu soru çalma dışında da, Türkçe Tıp eğitimi bir bok değildir.
Türkçe içine sıçılmış bir dildir. Türkçe diye bir  dil yoktur. Aynı kelimeyi, hastalığı Amerikalı her kitapta harfi harfine aynı bulur. Bok Türkçe çeviri kitaplarda ise, aynı hastalık her çevirmence başka çevrildiğinden, en az beş tane kelime vardır tek hastalığı tarif eden. Bu durum geri zekalı papağan tıp doktorlarını engellemez, çünki onlar soru cevap ezberler ne boktur tıp umursamazlar. Oysaki zeki bir tıp doktoru, bu berbat dilden etkilenir, henüz 5 hastalığın aslında aynı hastalık olduğunu anlamayınca haklı olarak kafası karışır. Ingilizce çalışsa aslını doğru öğrense gene TUS kazanamaz, çünki TUS sınav sorularını hazırlayanlar embesil geri zekadır, dünyada sadece Türkiye TUS sınav sorularını hazırlayanların bildiği bir tıp dili, tıp bilgisi vardır ki, hiçbir boka yaramaz, onu bilenler yandal dada, hastalık çözümdede bok olamazlar, teşhisdede pek bok değillerdir, reçeteleri bir bilgisayar yazılımı gibi ezberden yazarlar o kadar, cerrahi branşlar ise bugün Türkiyede değil hemşire ameliyat tecrübeli hastane kapıcı veya hademelerinin elindedir, tabii Dr diye tanıtırlar kendilerini.
Lecturio diye bir kursa rastladım. Ne kadar güzel, o kursu yakında on tane tercümesiyle gene bok eder Türkler. Bunun suçlusu YÖK dür. Sağlık Bakanlığıdır. Sağlık bakanlığı bokdeğildir, kalkıp bunları eğittim diye uzman belge veren vatan haini bir kurumdur. YÖK uzmanlık sınavı için online eğitimi kendi açmalıdır, tek hastalığın tek Türkçe adı olmalıdır.
Türk hastalarda bence müstehakdır. Yakınlarımda, doktorların kendini beğenmişini tus çalıntı soruları vermeyip, tus kazandırmmamayı marifet görenlere rastladım. Onlar aslında gelecek nesillerinin iyi doktorlar tarafından tedavisini istemeyen delilerdir.
Herkese Lecturio kursunu deneyip tıp eğitimi baksınlar derim. Lecturio bir Pubmed olduğunu iddia etmiyor, Pubmed bir bulmaca karesi gibi siyah bilinmeyenleri açıklar, oysa TUS sınav eğitimleri o siyah bilinmeyenleri yokmuş farz eder.
6 yıllık Tıp Eğitimi eğitimlerin en zorudur, bir tıp doktoru sosyal 4 yıllık eğitimlerin hepsini çocuk oyuncağı gibi geçer eğer o dili biliyorsa. O sosyal sınavları geçemeyenlere bir tıp doktoru haklı olarak, 'yav bunlar geri zeka embesil der', ve eğer böyle sınav soruları çalınmaz, hademeler sahte cerrah olmazsa, haklıkendini beğenmiş doktor gerçek hakkı on, hatta yüz kat fazla maaş alır. Bunu istemeyenler, tıp geri kalsın gerekmez tıp ilerlemesi deyip, her ne sahtekarlık, sınav kanunsuzluğu varsa karşı çıkmazlar. İyiki Amerika varda tıp ilerliyor.
Tıp Fakültelerinde online Lecturio tip kurs olmalıdır, yüzde 85 böyle online eğitim sunulmalıdır. Tıp Fakülteleri sadece zeki öğrencilerin kafasına sıçan yerlerdir bugün Türkiyede.Tıp pratik uygulamalar çoktur, onlarda devam şartı olmalı, Tıp Fakülteleri teorik ders için hiçbir yayını bilimselliği olmayan tiyatrocu bozması insanlara para vermemelidir. Türkiyede profesör dediğin, lecturio video kadar olmayan tiyatrocu bozuntusudur. Hiçbirinin SCI, SCI Expanded yayını yoktur.
 Türkiyede gerek milli eğitim bakanlığı, gerek YÖK videolarla sağlanacak eğitim yerine işte böyle tiyatrocu bozuntu öğretmen ve proflara dünya para harcamaktadır.
Mesela açık öğretim fakültesi, AÖF bayağı iyidir, kitapları planı düzeni ucuz ve evde çalışıp kaliteli okul bitirmeye uygundur. Sağlık Yönetimi programına baktım, çıkmış sorular ders konuları herşey satılık, ucuz. Eüitim böyle olabilir işte. Birçok tıp fakültesinde değil TUS sınıf ders notları ve sınıf geçme soruları bile tekel altında sadece bazı öğrencilerirce çalınır, onlar aslında dünya tıp değil, çalıntı ders notları ve soruların dünyasında bir okul bitirirler yüksek notla. Hatta bu dediklerim ÖSYM de tıp kazanamayan, ölmüş bir zeki ÖSYM li öğrenci yerine tanıdık vasıtası ile tıp fakültesine girmişlerdir. Aslında bunların ÖSYM sınavları olmadığından, TUS sınavını geçselerde TUS sınavları sayılmamalıdır kanunda, fakat sağlık bakanlığı vatan haini doludur ve ÖSYM tıp fakültesi  6 yıllık tıp doktoru eğitiminin sınavını asla asla asla ağzına almaz. Nedeni sağlık bakanlığı hademe kapıcıların en yükseği hemşirelerin hep kendini TIP DOKTORU oynadığı yerdir, bir doktorun 6 yıllık tıp fakültesine, liseden sonra kazanarak girmesi, o ÖSYM sınav en önemli şarttır, fakat fetöcünün allahı Sağlık Bakanlığı asla bu önemli özelliği hiçbir doktora sormaz, nedeni sağlık bakanlığının en zengin fetöcülerle dolu oluşudur. Liseden sonra ÖSYM sınav kazanamayan, 6 yıllık tıp fakültesini bitirip TUS kazansa bile, kanunu çiğnemiş, başka gerçek doktorun kadrosunu çalmış hırsız  Fetöcü uzman biridir. Sağlık Bakanlığı işte ÖSYM kazanmış gerçek tıp doktorlarından nefret eden, zekadan nefret eden vatan haini bir kurumdur, fetöcü doludur.
Vatan haini sağlık bakanlığı demek az bile. Tıp Fakiltesini liseden sonra ÖSYM ile kazanan Tıp Doktorlarına karşı kıyım yapıp, o sınavın hakkını görmemezlikten gelip, TUS sınavına hakkı olmadan çalma soruyla başarmışa kadro veren Sağlık Bakanlığı, türk ırkının zekilerine kıyım yaptığından tarihte yargılanmalıdır, ceza görmelidir.
Ben akıl veriyorum, zeki tıp doktorları kıyıma uğruyor bu düzende, fakat gene o zekiler tıp yazıyor ve bu dediğim zeki çocukların parasızlıktan, hakları sağlık bakanlığı kadroyu alamamaktan çocukları kendileri fakirlikten yok oluyor, nesilleri tükeniyor, TUS sınav hırsızlarının neslini çoğaltmak işte Sağlık Bakanlığının diğer mesleğidir türkiyede. Tarih bu suçu yargılayacaktır.
Kenan Evren, asker elinin hamuruyla, oda zeki öğrencilere ihtisası yasaklamış, ancak tek kişi kalkıp da yahu bu doktor o mezun olduğunda ihtisas yasaktı ondan ihtisas eğitime yurt dışına gitti akıl edip kıskançlığından veya dememiştir.. Fakat kenan evreni yersiz başka suçtan yargılamışlardır. Suç veya değil, Kenan Evren en zeki tıp doktorlarının hemen ihtisas eğitim almalarını haklı veya haksız engelleyip, bunun mağduritetinii çalıp aptal ordu mensuplarına peşkeş çekmiştir mağduriyet parası vereceğine. Kenan Evren 1984 tüm  tıp doktorlarına ihtisası yasaklamıştırda, tek kişi doktorlar dahil, sağlık bakanlığı dahil, yahu bu hırsızlıktır, sen adamın 1984 mezun olup hemen ihtisas alma hakkını nasıl yasaklarsın yıllar sonra bile dememiştir. Hatta kalkıp eğitimini yurt dışında hemen erken başlatana da kenan evreni suçlu ilan etmesine rağmen, sen niye yurt dışına gittin deyip, o 1984 de ihtisas yasaktı gerçeğini geri beyinsiz embesil, elektriği eksik et beyin, kafasınlan sağlık bakanlığı anlamamzlıktan gelip, o zeki doktoru nasıl eşek gibi sömürüp hakkını peşkeş çeker ona bakmıştır. Bin nesil bu hırsız hak çalanların çocukları hepsi beladan eksik kalmasınlar. KENAN EVREN tabi aptalca davranır, belli asker, fakat sağlık bakanlığı hemşiresi kapıcısı o zeki doktorları bir öldürmeyip kadrrrrrolarını çalan adi hırsızlardır. Tarih bunu unutmayacaktır nesiller boyu acısı gelecek nesillerinden alınacaktır.
Türkiyede eğitim en az 100 kat ucuza gelebilir, bokumun fetöcü YÖK ü, laga luga eğitimden vazgeçmeli, online tüm üniversitelere, sınav soru bankası, ders notu vermeyi zorunlu tutmalıdır. Yine tüm üniversiteler bin ayrı çevirmenin değil, tek çevirmenin Türkçesiyle sözlük oluşturmalıdır. Kanun yönetmelik, esaslarda da gene aynı Türkçenin içine sıçılmışlık sorunu vardır. Bir yönetmelik aynı kavrama dediğini, diğer yönetmeliğin çevirmeni başka Türkçe koymuştur, Türkçe işte böyle içine sıçılmıştır. Hatta aynı bakanlığın yönetmeliklerinde aynı kavrama bin tane Türkçe kelime uydurulmuştur. Türkler kadar herşeyin içine böyle sıçmayı becerecek devlet yoktur.
YÖK bunları sağlamaktan sorumludur. Ne bok yaptığı belirsiz insanlar fetöcüleri daha SCI, SCI expanded yayın kanun olmuş, onu uygulamaya sokmamışlardır, götlerinden duymuşlardır.
YÖK başkanı olsam, ilk iş tüm üniversitelerde AÖF de zaten yaptığı sistemi yaparım. Yüzde yüz tüm dersler online verilir öğrenciye daha ilk okula gittiğ gün, ne okuyacak bilir öğrenci. Ayrıca büyük soru bankası hazırlanır ve tek soru bile derste anlatılmamışsa sorulmaz, öğrenci örnek soruları soru bankadan alır. Şu an sadece hırsız öğrenciler üniveriste okurken o soruları çalıyor. Açık Öğretim Fakültesi bence şaşıracak derecede iyi bir uzaktan eğitim. Fotokopiciden bulunuyor tüm soru ve notlar ucuza. Her öğrenciye açık, sadece marifetli soru hırsızı öğrenciye verilmiyor sorular.
Tıp fakültesi de yine hep aynı Türkçeyi kullanmalı, veya isteyen İngilizce TUS sınavına gimeli, boktan Türkçe ile o TUS soruları tıp değil ne boktur birtek sağlıkbakanlığı bilir. En iyisi, Açık Öğretim Fakültesinin yüzde yüz tıp eğitim ders kitaplarını vermesi, fakat ayrıca yüzde 20 devam zorunluluğu da olmalı tıp fakültesinde, ayrıca hocalar tek kişi anfiye gelmese de ders vermelidirler. Anfilerde kimse tahtayı göremeyip ders duymamaktadır bugünün fakültelerinde. Tabii dersleri evden takip eden anfiye gitmez, kötüde değil. Biyokimya fizik labaratuar, son yıl pratik tıp dersler zaten devam zorunlu derslerdir. Fakat, fizyoloji, teorik biyokimya, anatomi, teorik tüm klinik dersler daha birnci sınıfta tıp fakültesi öğrenciye online verilmelidir. Lecturio gibi videolar da ders kitabına ek olmalıdır. TUS sorularını çalmak idam cezası kadar ağır suç olmalıdır.  Fakat  tüm öğrenciler aynı şekilde, AÖF deki gibi önceden soru bankası en azından yarı soruyu bilebilmelidir. Mesela 6000 sorudan, 2000 soruyu öğrenci önceden görebilmeli, kalan 4 bin soruda kesinlikle aynı kelimelerin Türkçenin bilginin olduğu kitaplardan derslerden olmalıdır. Şu an soruları çalmayan üniversitede sınıf bile zor geçer, soruları ders anlatan hoca hazırlamaz çünki, deli aptal türk sistemi, sıç kafasına zeki öğrencinin.
Biyokimya SCI yayın tabii online olmaz, fakat artık Biyokimya, fizyoloji, anatomi gibi alanların hem master hem Doktora programları online olmalıdır.
Doktora yurtdışında asıl, SCI, SCI Expanded indeks yayın becermekle oluyor. Türkiyede ise uluslararası bilim yaparken ayrıca çift dikiş doktora dersi diye tutturan hocalar bilime düşmandır. Online tüm dersler doktora araştırma yapanlara hazır verilmelidir. Zaten Amerika artık kaliteli yayını olmayana doktora yapmış demiyor, bizim ülkede doktora denenler dünyada bok değildir.
Türkiye de bu sistem yapılabilir bişeydir. Mesela www.acikders.org.tr
http://www.megep.meb.gov.tr de online materyal bedavadır. Ayrıca bunların hazır kağıt kitaplarda ucuza satılmalıdır. Aynı şekilde soru bankaları geniş olmalıdır. Sırf yaşlı profesör şu öğrenciye ders veriyor, ders verme parasına bahane diye, YÖK çok hocaya lüzumsuz para vermektedir. Doktora öğrencisi labaratuarda kafa zaten patlatıyor, uygulamalı teknik çalışıyor, genç araştırmacının emeğine pay çıkarmak için hocası birde ölmüş yorgun genç araştırmacıya İstanbul gibi trafiği sıkışık şehirde niye şu doktora teorik derste yoktun diyor. Bir boksan şu kitbı çalış, o kitaplardn sınav edeceğim de. Amaç dostlar alışverişte görsün, o hoca öbürü öğrenci ders parası olsun diye ne cevherleri bu Türkiye harcamıştır. Bok bir hoca ise o öğrencinin araştırmasından bilgisini sınav eder, Amerika böyle sınav da yapıyor, ondan orda bilim ilerde. O hocalar o doktora öğrencisine bok da anlatmıyor. Hepsi online olunca, çocuk deneyine yeter zaman ayırır, gereksiz yollarda zaman harcamaz İstanbul gibi büyük pahalı şehirde. YÖK delice ve lüzumsuz hocaya para vermeye yönelik işlerden vazgeçmelidir.
Türkiye zaten Amerika dan satın alıyor dersleri. Lecturio kursunun tamamını satın alsın, TUS rezilliğini kaldırsın, Tıbbı Lecturio derslerden alan ÖSYM kazanmış bir tıp öğrencisi inanın dünyaya bedel olur, beynini TUS sorularına harcarken bozmaz. O TUS sorularına kafa patlatan bir daha kolay kolay gerçek insan hastalığının buluşlarına kafa yoramaz, kafasını TUS mantığına yazık etmiştir. Yada soruları çalmıştır. Hemde Türkiye gereksiz profesörlere milyarlar ödemez. O ÖSYM sınavı kazanan gence değil açıklamalı videolar, düz text yazısını versen Lecturio nun gene şimdiki türkiye eğitimden daha iyi bilgisi, kafası kalır. Bana mevcut tıp fakülteleri milyar dolar harcama bütçenin binde birini verin, ÖSYM liseden sonra kazanmış öğrenci verin on senede zehir gibi doktor yetiştiririm Lecturio videolu tıp fakülte ile. Mesele hantal devlet yapmak, bok değil hocalara para vermektir.

Pages