Pages

Thursday, December 8, 2022

sağlık bakanlığı ucuz tedavi politikaları

Türkiyede elli yıldır Sağlık Bakanlığı Tıp Doktoru düşmanlığından bıkmadı.
Sağlık Bakanlığı keyfine göre birine yanlış dediğini öbür elemanı kendi yanı ise, doğru diyor. 
Sağlık Bakanlığı her il, ilçe isim isim belirleyip, her il, ilçede hangi tedavi doğrudur yönetmelik çıkarmalıdır. Türkiye de öyle ilçeler varki, orada hiç Akciğer röntgen, Akciğer Bilgisayarlı Tomografi almadan, bir çocuğa önce öksürük, ateş, morarma, akciğer de patolojik dinleme bulguları ve diğer fiziki şikayetlere dayanarak tipik Pnömoni/Zatürre teşhisi koyup, önce Ampisilin gurubu antibiyotik ve ateş düşürücü verirseniz, iyi gelmediğinde, ampirik olarak Atipik Pnömoni olabilir diye, Klaritromisin türü antibiyotik verirseniz, bir ilçedeki ayakta hasta, bebekler, çocukların yüzde ondördünü ölümden kurtarabilirsiniz. Bu tedavi bir Tıp Doktoru (En azından Pratisyen Hekim ) uzmanlıktır ve Türkiye nin büyük illerinde dahi bu tedavi hayat kurtarmaya devam etmektedir.
Birçok tetkik yapılsa da iki farklı antibiyotik deneme yolu olacaktır.
Bir Profesör Tıp Doktoru ise, hastadan en azından akciğer filmi Tomografi alınsın, kan tetkiki, balgam tetkiki olsun diyecektir. Tabiiki doğrusu öyle ayrıntılı tetkiktir.
Ama birçok Pnömoni hastalıkda, reçeteyi önce Tipik Pnömoni, sonra Atipik Pnömoni verirseniz, Pratisyen Hekim, Uzman Göğüs Hastalıkları Doktoru, En yüksek Profesör Tıp Doktoru aynı başarıda hastayı kurtarır.
Ama Profesör Doktor içlerinde en yavaş hasta bakan, günde en az hasta bakandır. Nedeni kafasına daha çok soru takılır. Hatta, yaa şunu iyi anlamak lazım, bir meslekdaşıma diyeyim bu hastalık iyi anlaşılsın diyen eğitimde dir.
Sağlık Bakanlığı böyle Profesör Tıp Doktoru na, senin eğitiminden bana ne, kafan eğitimin ne boksa bok deyip hakaret etmektedir. Böyle yaklaşımı olan bir Profesör Tıp Doktoru nun yurt dışı uzmanlığınada hakaret etmektedir. Ama yurtdışından daha az eğitimli birçok uzmana bir sürü para vermektedir.
Türkiye böyle yurtiçi, yurtdışı başarılı Profesör Tıp Doktoru olmasa işte öyle sahte-cerraha kalırdı. En başarılı Doktorluk nedir uluslararası Profesör Tıp Doktoru hakim bilgisinden anlaşılır. Birçok uzman Profesör Tıp Doktoru gibi düşünme yetisinde, araştırma yetisinde değildir, o nedenle hatta Profesör Tıp Doktoru ndan çok daha hızlı çok sayıda hastayı bir günde bitirirler. 
Sağlık Bakanlığı açıkça desin, Tıbbı Amerikadan çalacakmış bakanlığı diye, uzmandan daha yüksek Tıp Doktoru Profesör istemiyor diye desin. Sağlık Bakanlığı böyle Profesör Tıp Doktorlarının kadrosunu bile ayarlamayıp hakaret edip, onları sömüren hırsız bakanlıktır. İyiki Amerika varda, Türkiye uzmanlar Amerika Tıbbı bedava çalıyor.
Covid19 da ortalığı inim inim mübalağalı inleten Sağlık Bakanlığı nın yöneticileri nin bu tür tedavi uzmanlıkları yönetmelik çıkarmada bir çalışması yoktur. 
Sağlık Bakanlığı sadece çalıntı sorulu TUS sınavı ile Türkiye nin elli senedir içine sıçmıştır. 
Çalıntı sorulu TUS sınavı işte öyle sahte-cerrahları çıkarmıştır. Binlercesi şu an devlet hastanelerdedir. Oh olsun. Beter olun. Sağlık Bakanlığı nın tek politikası, Amerikan tıbbını çalmak, ayrıca çalıntı sorulu TUS sınavı ile kendi yandaşlarına kadro vermek. Ayrıca el altından sahte-cerrahları çoğaltmaktır. 
Sağlık Bakanlığı nın beğendiği hiçbir uzman ın verdiği akılla hayatta kalacak sağlığım olmazdı. 
Uluslararası başarılı, en az Doçent veya daha yüksek Profesör düzey Tıp Doktoru akılları, yaklaşımları ile sağlığımı sağladım. 
Sağlık Bakanlığı kalite değil, beş dakikada ucuz tedavi, çok çocuğa çok insana uygun tedavi olsun seviyor, ben ve ailem o gurup hasta değiliz, bize hitap etmedi. O tedaviler sadece düşük gelirli Türkiye halkına hitap ediyor. 
Mesela Sağlık Bakanlığı nın elli senelik Yüksek Tansiyon takip politikası, bazı insanlarda bazı lipoprotein farklılıktan dolayı(çok iyi çalışılmış bitmiş bir konu değil) çok başarısızdır. Ne Diyetisyen ne uzman doktor, hastasına, YAĞIN HERTÜRÜ VAZI İNSANLARA ZARARDIR diyememiştir, en azından henüz çalışılan bir konu diyememiştir. 
Bir yakınım, yağın her türü, sıvı yağ, zeytinyağı dokunduğu halde, uzman doktoru sıvı yağ, zeytinyağı yemesine engele karışmamış diye, yağ kullandı, vefat etti. Sağlık Bakanlığı nın, çalıntı sorulu TUS sınavı nın uzmanları hiçbir boka yaramadı. 
Türkiye de olmuş Sağlık Bakanlığı Profesörlerinin çoğu, sadece hemşiredir, yani Tıp Doktoru olmayı becerememişlerdir. Çoğu zaten uluslararası bilim düzeyde değildir, şu bu torpille Profesör dür. Sağlık Bakanlığı gerçek Profesörler çalıntı sorulu TUS sınavı na karşı çıktığından, onların hastalara faydalı olmasını engellemiştir. 
Çalıntı sorulu TUS sınavı yüzünden çok insan kötü uzmanların elinde örneğin yağsız, zeytinyağı yemeden diyet yapmayı bilememiştir, ölmüştür. 
Hemşireler, diyetisyenler liseden sonra 6 yıllık Tıp Fakültesi kazanamadıklarından, Tıp Doktoru kıskanıp Tıp Doktoru Profesörlerin hastaya yaklaşmasına engel olmuşlardır. 
Hatta babama bile zeytinyağı öneren o çalıntı sorulu TUS sınavlı uzmanlar, babamın ömrünü neyseki sayemde, Amerika tıbbı önerdiğim için azaltamadı. Sıçmışım Sağlık Bakanlığı nın çalıntı sorulu TUS sınavı ile uzmanlık yapmış uzmanların uzmanlığına, sıçmışım Sağlık Bakanlığı nın, liseden sonra ÖSYM de tıp fakültesi kazamamış geri zekalı Diyetisyenlerinin akıllarına. 
KPSS, YDS, TUS, Öğretmen uzmanlık sınavı, bunların hepsi çalıntı sorulu sınavla kadrolaşmadır. 
Sıçmışım bu sınavlarla kadrolaşmışların kafasına, bilgisine. 
Bu sınavlardan belkide fena olmayan puanı hakkıyla alan vardır. Ama burada eğer soruların yarısını önceden çalmış biri ile yarış varsa, öyle bir sınav gerçek bilgiliyi seçmez. Sonuçta en güzel kadroları, kpss, yds, tus soruları çalmışlara veriyorlar. 
Ben tüm o soruları çaldıran politikacıların kendi çocukları o çalıntı sorulu sınavlı kadroluların elinde daha beter olsun derim, oh olsun derim. 
Ancak çok yakınım bir akrabamı bu çalıntı sorulu TUS sınavlı uzmanların elinden maalesef kurtaramadım. Ömrü en az beş yıl eksildi, vefat etti o Türkiye nin çalıntı sorulu TUS sınavlı uzmanları nedeniyle. 
Paralı, yani parayı veren uzmanlık yaptığı uzmanlık açılmalıdır. İngiltere de böyledir uzmanlık. En azından böyle bir paralı uzmanlık yolu vardır(Tabiiki Tıp Doktoru olma şartı yerine gelecek Tıp Doktoru diploma şartı yerine gelecek). 
Yada, Sağlık Bakanlığı kıçından değil, açık şekilde, iki veya 3 yıl Pratisyen Hekim olarak çalışmış, tez sahibi olmuş, her Tıp Doktoru na, uzman maaş vermelidir. Tez yapmasına zaman vermelidir. Bşröok devlet hastanesi, Tıp Doktoru-Pratisyen Hekim e zaten Sağlık Bakanlığı Uzman demektedir. Ama aynı benzer Tıp Doktoru Pratisyen Hekim, bir başka hastanede Uzman hitap almamaktadır. Yani Sağlık Bakanlığı bazı Tıp Doktorların hakkını yemektedir açıkça kural koymayıp. 
Dört yıllık bir üniversite mezunu ise, Tıp Doktoru ndan düşüktür, Master yapmamışsa bağımsız yayın yapamaz.       Sağlık Bakanlığı Tıp Doktoru Pratisyen Hekim lerin yayın yapma hak ve üstünlüklerini kıskanmakta, Pratisyen Hekim lere aşırı poliklinik hasta yüklemekte, tez yayın yapacak zamanına saldırmaktadır. 
Tıp Doktoru Diploma sahibi birinin, Tıp Doktoru Tescil Numara  alabilmesi ayrı bir prosedürdür. Ancak çok kişinin diline doladığı, o meşhur çalıntı sorulu TUS sınavı ile hiçbir şekilde ilgisi yoktur. 
Türkiye Sağlık Bakanlığı nda, o Tıp Doktoru Diploma rakamının, Türkiye Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesinde, kayıda geçmesidir. Türkiye de 2022 yılı itibariyle 170 bin adet Tıp Doktoru varsa, bu doktorların Tescil No su, Türkiye de farklı numaradır. Tıpkı, TCKN vatandaş numarası gibi, her Tıp Doktoru ayrı, sırf onun numarası Tıp Doktoru Diploma Tescil No ya sahiptir. Bu dediğim numara ile reçete yazar. Ama tescil no ilkokul diploma herhangi diploma ilgili değildir. Tıp Doktoru Diploma yoksa, Tıp Doktoru Tescil No olmasına imkan yoktur. 
Kırk yıl önce Tıp Doktoru Tescil No gerekmiyordu, sadece üç tıp fakültesi vardı. Artık her Tıp Doktoru diploma ayrıca, Tescil No alır. Alma hakkına rağmen, Tescil No almaya fırsatı yoksa, hasta hayatı kurtarmak için Tıp Doktoru diploma nosu ile yinede hastaya bakabilir, mahkemeye verilse haklı çıkar. Tıp Doktoru Diploma en önemli kısımdır, Tescil No için ayrı bir önemli sınav, çalıntı sorulu TUS sınavı gerekmiyor
Diyelim Mahkemeye gidildi, mahkemede esas olan Tıp Doktoru diploma ile hasta bakıp bakmadığıdır. Yani kanunda en önemli olan, esas hakları sağlayan Tıp Doktoru Diploma Numaradır, Tescil No ise, Türkiye de serbest muayenehane açarken, kurallı çalışırken, prosedürü tamamlamış olmaktır. Sırf Tıp Doktoru diploma numarasıda, acil durumda hastaya müdahale hakkı verir, mahkeme olsa, Tescil No olmaması değil, 6 yıllık Tıp Doktoru Diploması olmaması suçtur
Mahkeme incelediğinde, 
-liseden sonra ÖSYM sınavla kazanmış, 
-elli sınavı en az 60/100 üstünden en az 60 puanla geçmiş, 
-6 yıllık Tıp Fakültesi Diploması, Tıp Doktoru ünvan almışsa, 
Tıp Doktoru Diploma sına tam tescil alacağını, deyip, mahkemede acil hasta baktıysa, doğrudur, vazifesini yapmıştır. Tabii prosedürü tamamlayıp Tescil No alması gerekir. 
 Sağlık Bakanlığı, birçok Tıp Doktoru nun hakkını çalıp, vasıfsız, çalıntı sorulu TUS sınavlı uzman kadroluya veriyor. Pratisyen Hekim Tıp-Doktoru uzman maaşı almalıdır. Sağlık Bakanlığı hırsızdır, çalıntı sorulu TUS sınavı ile kendi adamlarına çok para veriyor, Pratisyen Hekim Tıp-Doktoru maaşını çalıyor. 
Paralı üniversite var, yılda belli bir ücreti veren üniversite okuyor, paralı tıpta uzmanlık olabilir. Belli bir ücreti veren birkaç yıllık uzmanlık alabilir. En azından Türkiye çalıntı sorulu TUS sınavı yüzünden değerli uzman olacak çok Tıp Doktoru nu kaybetmez, bunlar zaten yurtdışına gidiyor, veya ticarete atılıyor, çalıntı sorulu TUS sınavı asıl değerli Tıp Doktoru nun halka ulaşmasını engelliyor. 
Sağlık Bakanlığı nda, iki veya üç yıl çalışmış tüm Tıp Doktoru, çalıntı sorulu TUS sınavı olsun olmasın, eşittir uzmandır, uzman maaşı almalıdır. 
Türkiye de, Tıp Doktoru Pratisyen Hekim tüm doktorlar, TUS sınavı kazanmasada, uzmanlık tezi yapma hakkına zaten Tıp Doktoru diplomaları ile sahiptir. Üç yılını tamamlayan Tıp Doktoru Pratisyen Hekim ayrıca tez versin, uzman maaşı alsın. Çalıntı sorulu TUS sınavı ile tez yapanlar gibi tez yapmak zor değil. Biraz cepten para harcanır tez yaparken. 
TUS sınavı soruları gittikçe iyiye gidiyor, belki ilerde açık kitap defter TUS sınavı hazırlanır, ancak şu anki TUS sınavı en iyi uzman olacak bir Tıp Doktoru nu seçecek bir sınav değildir. 
Önemli bir ayrıntı: Eğer halktan biri, bir gerçek Tıp Doktoru na gelip, sağlığı için tedavi olacakken, başka Tıp Doktoru veya Uzman a sevk de Doktorluktur, bu halkdan kişi, o Tıp Doktoru Pratisyen Hekim e, eğer Tıp Doktoru kaşeniz (Tıp Doktoru Diploma No ve Tıp Doktoru Tescil No nedir) kanuni soru yerine, çalıntı sorulu TUS sınavınız var mı diye ilj başta sorarsa, halktan o kişide hakaret etmiştir, yanlış prosedür soru ile Doktordan sağlık hizmeti almayavöaluştığı için usulsüzdür. 
Yada, oh olsun, o kişilere çocuklarına, sahte böyle cerrahlar müstehaktır. 
Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi, çalıntı sorulu TUS sınavı kıçından nedenlerle propaganda yapıp, halkı gerçek Tıp Doktoru Diploma Numarası ve Tescil No sormaktan uzaklaştırdığı, (kısaca Tıp Doktoru Kaşe denir) için suçludur, görev ihlali yapmış, sahtecerrahların kolayca hastanelerde cirit atmasıma neden olmuştur. 
Halktan birinin, koskoca gerçek Tıp Doktoru na, kaşesini sormak yerine, çalıntı sorulu TUS soruyorsa, o sahtecerrahlara  müstahaktır, oh. 
Bu arada, liseden sonra ÖSYM Tıp Fakültesi bölümü puanı(Matematik, Fizik, Kimya) yetersiz olduğu halde, dekanlık dolandırıcılığı ile 6 yıllık Tıp Fakültesi ne yazılıp okulu bitirenler asıl dolandırıcıdır. Bu kişiler, isterse 6 yıllık okulu bitirsin ve TUS sınavı puanı hakkıyla kazansın, DOLANDIRICIDIR. 
Eşşek mi, liseden sonra ÖSYM puanı ile 6 yıllık Tıp Fakültesi ni hakkıyla kazanan. 
Bir sahte-cerrah, 6 yıllık Tıp Fakültesi diploması olduğu yalanı atmış, en az on yıl hapis cezası alacakmış. Peki Sağlık Bakanlığı neden diğer dolandırıcılarla uğraşmıyor. Nedeni, Sağlık Bakanlığı yönetiminde hepsi neredeyse yalancı, Dekanlık liseden sonraki ÖSYM sınavı puanı dolandırıcılıkla. 
Örneğin 1975-1990 yılları arasında, eğer bir öğrenci liseden sonra ÖSYM sınavında yeterli (fizik, kimya, matematik ) tıp fakültesi ilgili puanı tutturamadı ise, 6 yıllık Tıp Fakültesi okuyamıyordu. Bunları kıçından Dekanlık dolandırıcılıkla 6 tıp fakültesi öğrencisi yapıp, sonra Sağlık Bakanlığı çalıntı sorulu TUS sınavı ile uzman doktor yapmıştır. Diploma sahibi yapan rektörler ve sağlık bakanlığı asıl  dolandırıcıdır. Türkiye de onca dolandırıcının yaptığı hapis cezası almalıydı.
Yani asıl büyük dolandırıcılık, sahtecilik, liseden sonra ÖSYM puanı olmadan Tıp Doktoru diploma ve TUS sınavı kazanmaktır. 
Sıçmışım bu Türkiye nin hukukuna da. Hakimleri, savcılarıda de liseden sonra ÖSYM puanı dolandırıcısı demek. 
Kendi sahtecilikleri işte o sahtecerrahları çoğalttı. Halka da oh olsun. Oh olsun, bu halk, herşeyi sahte, sadece çalıntı sorulu TUS sınavı doğru daha nice sahte-cerrahlarla daha nice yıllar gider o dolandırıcı akıllarla. 
Bunca sahtecilik varken, sağlık bakanlığı bunları desteklerken, sadece bir genç sahte-cerrah yakalayıp ona onlarca yıl hapis cezası vermelerinin nedeni, yalancıyı yakalayacakları iması. Yalan, ben binlerce yalancı tanıyorum, yüzlerce, liseden sonra ÖSYM puanı dolandırıcısı tanıyorum, hiçbirine ceza vermeyen, sorgulama yapmayan, çalıntı sorulu TUS dan başka birşey sormayan Sağlık Bakanlığı dolandırıcıdır. 
Hatta o sahte-cerrah, Türkiye de sahte-cerrahçılık olduğunu daha küçükken bulup çıkardığı, Türkiye çirkefini herkesten önce gördüğü, gerçeği yansıttığı için bir anlamda fayda bile vermiş. Tabii sahte-cerrah olmak suçtur. Ancak binlerce sahte-cerrah var Türkiye de. 
Hayret ediyorum, nasıl olduda sahte-cerrah Türkiye de yakalandı.
Bu halk öyle sahte-cerrahlara müstehak, oh olsun. 
Ayrıca, sahte-cerrah dışında, sahte mimarlarda çıkmış. Nedeni hep kendisi, liseden sonra ÖSYM sınavda başarısız olup, torpille 2000 yılı öncesinde Üniversiteye kayıt olabilenlerin, kendi lise sonrası ösym sınav dolandırıcılıkları, düşğk puanları ortaya çıkmasın diye örtbasları. 
Nasıl oluyorda, hiçbir mimar, hiçbir Tıp Doktoru nun, liseden sonraki ÖSYM sınavı başarısı gerekir diyen yönetmelikler çöpe atılıyor. Nedeni bu ülke liseden sonra ÖSYM sınavı başarılı insanları kıskanmasıdır.
Asıl Türkiye nin en yüksek kesiminde liseden sonra ÖSYM sınavda altına sıçmışlar var, onlar bu sahtecileri artırıyor.
Ben daha okul üniversitesi ortada yok, o okuldan sınavları geçmiş olduğunu iddia eden sahtekar biliyorum. Hemde devletin en yüksek yerlerinde politikacı. Bu kişi kendi mezuniyet belgesi sınavları diploması sahte, utanmadan sahte mimar, sahtecerrahlara laf atıyor. Pes doğrusu. Nedeni devletin liseden sonra ÖSYM puanı yüksek olanları kıskanmasıdır.
Bunun devlet kuralları vardır, bir diplomanın sahte olup olmadığını anlayan maaş alan yetkililer, yönetmelikler vardır. Ben şahsen, liseden sonra özellikle matematik ağırlıklı ÖSYM sınavı puanı başarılı olmayan yönetmelikleri dolandıran belki mezuniyeti sahte olmayan mimarlara bile, güvenli mühendislerle çalışmazlarsa güvenmem. Türkiye de mimar olanların liseden sonra ÖSYM sınavda, Matematik soru çözebilme başarıları düşük. Birçok mühendislik bölümde ise matematik başarı yönetmelikle isteniyor.
Yani Türkiye nin mimarları zaten sahte olmasa bile, matematik embesildir, puanları zeka göstergesi değildir. Zaten Türkiye tüm mimarlık projeleri Amerika dan çalıyor.
Ben santim metre hesabı yapamayan, büyğklük kıyası yapamayan diploması sahte olmayan çok mimar biliyorum. Türkiye de sahte mühendis de çok çok fazla, ancak gerçekten hakkıyla inşaat mühendisi olan türkler var. Liseden sonraki ÖSYM sınavını, matematik ilgili soruları çözemeyip, dolandırıcılıkla Mühendislik okuyanlar da Türkiye nin içine sıçıyor.
Çok sahte mühendis var, hiçbiri yakalanmış değil. Türkiye yi sahte diplomalı politikacılar yönetiyor.
Hakkıyla liseden sonra ÖSYM puanı kazanmış, okulun tüm sınavlarını başarıp mezun olmuşlar eşek mi dürüst diye. 
Ben liseden sonra ÖSYM sınavı puanı başarısız olup yönetmelikle oynayan rektör biliyorum. Onlarda cezalandırılmalı. Yada bu halk öyle kalitesizlere müstehaktır, oh.

Sağlık Bakanlığı sahtecerrahı çalıştıran, 
o sahtecerraha, liseden sonra ÖSYM sınavı puanı sormayan(muhakkak kendide liseden sonra 6 yıllık Tıp Fakültesi kazanamamış şeftir), 
sonrasında 6 yıllık Tıp Fakültesi en az elli adet sınav dökümü ve en az 60/100 sınav ortalama Tıp Doktoru Dekanlık puanı sormayan Çocuk Cerrahi şefi de, Başhekim ide, Tıp Doktoru sınav ve eğitimi yönetmeliğini bilmemek, soruşturmamaktan ceza almalıdır. 
Halka Tıp Doktoru değil, çalıntı sorulu TUS sınavı dışında, gerçek Tıp Doktoru nu  demek öğretmeyen hastane yönetimi ceza almalıdır. 
O hastanenin tüm cerrahi şefleri bence yalan söyleyen hemşire, sekreter belkide, liseden sonra ÖSYM sınavı ile 6 yıllık Tıp Fakültesi kazananamışlar. 
Uzman olmak Tıp Doktoru  olmak değildir. Uzman belgesi var diye Tıp Doktoru olduğunu söyleyen de sahtekardır. 
Hemşire ve sekreterlerin, 4 yıllık üniversite mezunu ve üstüne master yapmış olması, Tıp Doktoru olabilmiş demek değildir. 
Tıp Doktoru, Tabip/Doktordur, Master dereceden yüksektir ve 6 yıllık Tıp Fakültesi eğitimi kazanıp, bitirmektir. 
Tıp Doktoru master dereceden yüksek diye kıskananlar, oh olsun kendisi çocuğu sahte cerrahlara kalsın. 
Sağlık Bakanlığı öyle Tıp Doktoru düşmanı ki, böyle ilkokul mezunu bile olmayanlara kıyafet giydirip hastane içinde dolaştırıyor, gerçek Tıp Doktoru na, liseden sonra ÖSYM sınav puanına, Tıp Doktoru Diploması na küfür ettiriyor, kanundaki 6 yıllık Tıp Fakültesi ne küfür ettiriyor. Çalıntı sorulu TUS sınavı propagandası yapıp, gerçek Tıp Doktoru belgelerini aşağılattırıyor.  
Ayrıca, hastane insan kaynakları, liseden sonra ÖSYM sınavı puanı var mı diye her doktora sormalı, sormuyor. 
Liseden sonraki Tıp Fakültesi en az elli ders sınav puanı 100 üstünden 60 mı diyede sormuyor. 
İnsan Kaynakları elemanı yetiştiren üniversiteler de ceza almalıdır. Tıp Doktoru kanunu yönetmeliği bilmeden eitim olmaz. 
O hastanenin, İnsan Kaynakları birimi, o sahte cerraha, Liseden sonra ÖSYM sınavı puanı niye sormamış? 
6 yıllık Tıp Fakültesi nin sınav puanı niye sormamış? İnsan Kaynakları bölümü kıçından herkese Tıp Doktoru dediği için suçludur. 
Bunu soruşturmak çok kolaydır, Türkiye bunun kanunu yönetmeliğini yazmış çizmiş. 
Sağlık Bakanlığı tescil dairesi de suçludur. Tıp Doktoru Diploma ve Tescil nedir propaganda yapmıyor, öğretmiyor. Sağlık Bakanlığı Tescil Dairesi en önemli kişileri salaktır, liseden sonraki 6 yıllık Tıp Fakültesi elli ders sınav notu ve ortalaman nedir sormasını bilmiyor, kafana sıçayım, seni Tıp Doktoru kıskancı. Sadece çalıntı sorulu TUS sınavı propagandası yapıyor. Oh, bu halk gerçek Tıp Doktoru na layık değildir. Beter olun. 
İnsan Kaynakları bölümü sadece çalıntı sorulu TUS sınavı propagandası yapmak yerine, Tıp Doktoru yönetmelik öğrenmelidir. Zor bişey değildir Tababet ve liseden sonraki 6 yıllık Tıp Fakültesi diploması, sınav notunu soruşturmak bugünün Türkiye imkanlarında, ama bunlar sahtecilik seviyor, çalıntı sorulu TUS sınavı seviyor, sahtecerrahların artması nedeni Tıp Doktoru kıskançlığıdır. 
Sağlık Bakanlığı Tescil Numara Tıp Doktoru Tescil olacak. 
Diyelim ki, bir sekreter veya hemşire, Hemşire veya başka 4 yıllık üniversite Diploma Numarası için kıçından Tıp Doktoru numara diye uydurdu. O kişide hapise atılmalıdır. 4 yıl üstüne Yüksek Lisans Master yapmış olsun, gene yalancıdır, Tıp Doktoru değildir. Sağlık Bakanlığı kendi dolandırıcıların elinde, her önüne gelen diplomaya Tıp-Doktoru Diploma diyor, sahtecilik yapıyor. Liseden sonraki 6 yıllık Tıp Fakültesi Tıp Doktoru kontrolünü alta alta sevmeyen Sağlık Bakanlığı nın kendidir. Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi cahil doludur, Tıp Fakültesi Tıp Doktoru ne demek bilmeyenleri işe koymuş. 
Kısacası, lise diploması nasıl Tıp Doktoru değilse, Hemşire Diploma veya Hemşire üstüne Yüksek Lisans Master gene yetersizdir. 
Hemşire Diploması, veya Uzman Hemşire Tıp Doktoru demek değildir, gerçeğe aykırı (Doktor, Dr.) diyen ceza almalıdır. Tıp Doktoru Diploma en zor kısımdır. 
Sağlık Bakanlığı, ne bokum hakla kalkıyor, liseden sonra ÖSYM sınavlı 6 yıllık Tıp Fakültesi Diplomasını  hemşireler almamış diye çok çok iyi soruşturmuyor. Sağlık Bakanlığı gerçek Tıp Doktorunun  düşmanıdır, onları eşek yerine koyup, hemşirelere sahte Tıp Doktoru kendi diyendir. 
Tüm hemşireler, yüksek lisans yapsın yapmasın, Tıp Doktoru olduğunu söylemişse, Yönetim İnsan Kaynakları birimi ses çıkarmazsa, hepsi sahtecilikten ceza almalıdır. 
Yahu diploma ama ne bokum diploması
Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi kendi sahtekar doludur, bir tane bile gerçek Tıp Doktoru  bilmemektedir.
Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi, Tıp Doktoru nun liseden sonra ÖSYM sınavında 6 yıllık Tıp Fakültesi kazanma şartı, 
sonra en az elli dersi 60/100 üstü puanla geçme, 
sonra Tıp-Doktoru-Diploma alma yönetmelik kanunu kendi hiç sormayan bilmeyenle dolu, Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi çalışanları sahte-cerrahları çoğaltmaktan ceza almalıdır
Hemşire-Diploma ya, "Tıp-Doktoru-Diploma" demek suçtur. Hemşire uzman olması önemsizdir. Uzman-Hemşire yalandan Tıp-Doktoru olduğunu söylerse ceza almalıdır. Sıçmışım onun uzmanlığına, liseden sonra ÖSYM sınavda altına sıçmış, uzmanlığı bok değildir. 

Mesela 4 yıllık üniversite mezunu hemşire biri:
Hemşire Aytem
Diploma Numarası: 543
Tescil Numara:321 
yazabilir. 
Ama eğer, 
Hemşire Aytem yerine, kıçından Dr. yazarsa, suçtur, sahteciliktir. 
Yine, 
5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesi mezunu, 
Diş Hekimi Fismekan
Diploma Numarası: 543
Tescil Numara:321 
   yazması doğrudur, 

Pek tabii, 
Lise mezunu biri yine
Fismekan Manav
Diploma No
Tescil No yazabilir. 

İlkokul mezunundan yüksek, onuda bilecez. 
Ancak Dr. (Doktor ) yazması suçtur. 
Yahu eşekmi Tıp-Doktoru onca liseden sonra ÖSYM sınavı puanı alıyor, tam 6 sene en zor derslerin sınavını geçiyor, hemde en az yüzde 60 puan alacak.  Dr. öyle gökten yağmıyor ki. Sağlık Bakanlığı kıskanç politikaları yüzünden, işte öyle sahte cerrahlar çıkar, Dr. Doktor diye sizi, çocuğunuzu keser biçer, oh olsun. 
En büyük suç ise, Tıp Doktoru Diploması, liseden sonra ÖSYM sınavı puanında sahte belge vermektir. Yani öyle ağzı sürçmüş, Dr demiş falan değil, sahte diploma, liseden sonra ÖSYM sınavı puanı başarısı belge vermişse suç asıl. 

Yine Tarih Doktora yapmış mesela, 
Dr. Tarihçi Ayte
Diploma No 
Tescil No 
yazabilir, 
Ancak Tıp-Doktoru-Pratisyen-Hekim olduğunu yazması suçtur. (Şahsen hiçbir tarih coğrafya doktorası yapmış birinin böyle yanlışına rastlamadım). 
İlginçtir, Sağlık Bakanlığı şimdilik, Coğrafya, Tarih Doktoru(Doktora sahibi) birine, Pratisyen Hekim Tıp-Doktoru demedi, maaş bağlamadı. Hayret. 

ancak Diş Hekimi yerine, Doktor ( Dr) kelimesi yazması suçtur. Sağlık Bakanlığı nda bunu onaylayanlar cezalandırılmalıdır. 
Bu ülke deli dolu. Ayrıca anası, babasının, karısının Tıp-Doktoru diploması ile bok olduğunu söylemek de suçtur. 
Sağlık Bakanlığı dır sahtecerrahlara kıçından soruşturma yapan, görmemezlikten gelen. Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi nin Tek sorduğu çalıntı sorulu TUS sınavı.  
Oysa liseden sonraki ÖSYM sınavı ile kazanılan 6 yıllık Tıp-Doktoru-Diploma gerçeği önemli. 
En önemli sınav, liseden sonra ÖSYM sınavı başarılı puanı ve, 6 yıllık elli dersin 100 üstünden en az 60 sınav puanıdır. Bu önemli belgeli sınavları sağlık bakanlığı kendi yırtıp atıyor. Ona yollanınca okumasını bilen elemanı yok, cahil hepsi. Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi suçludur. 
Her Tıp-Doktoru-Diploma sahibi, zaten uzmandır, alanı TIP, GENEL TABABET dir. 
Ancak, 
Her Uzman, Tıp-Doktoru değildir. Uzmanlık daha düşüktür. Sağlık Bakanlığı deli dolu, bunu demiyor sahtecerrahları artırıyor. 
Sağlık Bakanlığı Diş-Hekimi açığını Tıp-Doktoru na hakaret ile gidermeye çalışıyor. Diş-Hekimi liseden sonra ÖSYM sınav puanı, 6 yıllık Tıp Fakültesi nden düşüktür. Ayrıca, Diş-Hekimi Tıp-Doktoru değildir, sadece 5-yıllıktır Diş Hekimi Fakültesi. 
Sağlık Bakanlığı hırsızdır. Liseden sonra ÖSYM sınavı puanı yüksek ve daha uzun, 6 yıllık Tıp Fakültesi bitiren Tıp-Doktorunun ünvanını çalıp, Diş-Hekimlerine vermek istemektedir. Sağlık Bakanlığı hırsızdır, onların düzeyi daha düşük olduğu halde, Tıp-Doktoru maaşını çalıp, Diş-Hekimi ne vermektedir. Sağlık Bakanlığı işte öyle orospu çocuğudur. 
Diş Hekimi nin daha düşük puanlı ve daha az yıl olduğu, ayrıca Tıp-Doktoru ünvanı vermediği belgeli olduğu halde, kıçından Tıp-Doktoru maaşını çalıp, Diş-Hekimi ne veren tüm Sağlık Bakanlığı yetkilileri sahtecilik, dolandırılıcılıktan cezalandırılmalıdır. 
Diş-Hekimleri, dişler dışında, hastaya Tıp-Doktoru-Pratisyen-Hekim kadar eğitimli olduğunu söylediğinde cezalandırılmalıdır. Onlar sadece Diş-Ağız ilgili eğitim alır, hemde sadece beş yıl, hem Diş Hekimi kanun ve yönetmeliği, ayrıdır. Bu kadar açık bilgiyi örtbas eden tüm Sağlık Bakanlığı 2021,2022 yılı mensupları ilerde geriye dönük yersiz maaş verdikleri için  cezalandırılmalıdır. 
OROSPU ÇOCUĞU SAĞLIK BAKANLIĞI, TIP DOKTORU daha üstündür belgeli ortada. Tıp-Doktoru maaşını çalıp, Diş-Hekimi ne dağıtıyor. 
Eşekmi Tıp-Doktoru, hem daha yüksek puanlı Tıp Fakültesi kazanıyor, hem belgesi Tıp Doktoru çünkü daha uzun ve daha çok sınav geçiyor. 
Sağlık Bakanlığı bu basit gerçeği kanunu çiğnemiştir, delidir, cezalandırılmalıdır. 
Diş-Hekimi Tıp-Doktoru ndan daha az sınav geçiyor, daha az eğitim alıyor. Türkiye de kanun yoktur! DELİ SAĞLIK BAKANLIĞI VARDIR. 
Eğitimi az olan Diş-Hekimlerine Tıp Doktoru maaşı vermek sahteciliktir. Savcılık da sessiz kaldığı için suçludur. 
DİŞ HEKIMI, 5 yılda Doktor olamayan, sadece Diş Hekimi olandır. Bunu çiğneyen sağlık bakanlığı nın görevlileri parayı Tıp Doktoru-Pratisyen Hekim maaştan çalıp, Diş-Hekimlerine vermekten hırsızdır. 
Pek tabii dünyanın her tarafında Diş-Hekimi gereklidir, ancak dünyanın hertarafında, Tıp Doktoru, Diş-Hekimi nden daha çok maaş alır, daha uzun yıl okumuştur. 
Diş Hekimi, Tıp Doktoru değildir, çok farklıdır, sağlam dişi çekip protez koyar para alır, alete sermaye koyar. İşi o. O alet parasını müşteriden ister hakkıdır. Ancak, devlette aletini devlet veriyor. Yani özel sektör farklıdır. Bir su basıyor, özelde market, diş hekimi aletler bozulunca ticari zarar. Yani Diş Hekimi özel sektöründe ayrıca yatırım yapmaktır, oysa, Diş Hekimi devlette cebinden tek kuruş harcamıyor. 
Tıp Doktoru ise, kendi herşeydir. Reçete yazar, yöneticidir, herşeydir. Eliyle bile hastalığı teşhis eder, devletin aleti olmasın, o gene büyük Tıp Doktoru dur. 
Sağlık Bakanlığı en basit şeyi, Diş-Hekimliği Fakültesi nin eğitiminin 5 yıl olduğunu, sadece Yüksek Lisans olduğunu, ancak, Doktor düzey olmadığını kıçına sokmuştur. Türkiye yi deliler ele geçirmiş, liseden sonra 6 yıllık Tıp Fakültesi gerçeği görmüyorsa, bu halk, sahtecerrahlara layıktır, oh olsun. 
Hani bir sahte-cerrah yakalanmış 2022 yılında, o genç işte delilerin Türkiye yi ele geçirdiğini görmüş, gerçek Tıp Doktoru enayinin tekidir, herkes maaşını çalıyor, anlayıp devletin yaptığını tekrarlamıştır. Sahtecileri Sağlık Bakanlığı destekliyor. 
O sahtecerrah, Tıp Doktoru olduğuna dair, sahte liseden sonra ÖSYM sınavı belgesi düzenlemeye, liseden sonraki Tıp Fakültesi  dersin teker teker sınav sonucunu sahte yapmaya vermeye bile üşenmiş, çünki başhekim kendi Tıp Doktoru değil bence, sormamış bile en önemli Tıp Doktoru, Doktor belgesini. 
Bahse girerim, o sahtecerrah yakalanan hastanede, erkek hemşirelerin en az yarısı, kendilerinin Dr. Tıp Doktoru olduğunu söylüyor ve erkek dünyası politikalar, sağlık bakanlığı onları yakalamıyordur. Dr. Tıp Doktoru olmak öyle kolay değildir. Türkiye halkı Tıp Doktoru kıskancı, beter olun öyle sahtecilerin ülkesinde. 
Not: Mesele Diş Hekimi düşmanlığı değildir, Diş Hekimi fakültesi Hemşirelik fakülteden zordur, ancak, liseden sonraki Tıp Fakültesi nden kat kat kolaydır. Tabiiki Diş Hekimi 5 yılda ayrıca Yüksek Lisans da yapar. Hemşire 4 yıl üniversite okur, Yüksek Lisansı yoktur. 
Liseden sonraki ÖSYM sınavı, Tıp Fakültesi ne girişte daha zordur. 
Örneğin, 1975-1995 lı yıllarda, sadece 460 gibi bir fizik kimya matematik puanla en iyi şehirde diş hekimliği fakülteye girilirdi. Tıp Fakültesi ne hakkıyla girmek herzaman zordur. Tıp Fakültesi zor, en az 535 puan idi. 
Bu daha düşük puan kıyası, yine aynıdır dişhekimlikte 2022 yılında . Ama tabii, 4 yıllık hemşirelik yine daha düşük diş hekimliğinden.  
Tıp Doktoru en eğitimli ve daha üstün düzey, sonra Diş Hekimi gelir. 
4 yıllık hemşireler, 4 yıllık mimarlar, 4 yıllık mühendisler de, Tıp Doktoru ndan düşük eğitimlidir. 
Diş Hekimliği 5 yıldır, Diş Hekimi Dr.(Doktor ) olamamıştır, ama 5 yıllık eğitimleri, mimar, hemşire, mühendis den üstündür, (Tıp Doktoru ndan düşüktür). 
Ama bazı kendini bilmez Diş Hekimleri, Tıp Doktoru onlardan üstün, Tıp Doktoru hemşire değil unutmuşsa, ahha burda anlatıyorum. Aklınızı başınıza alın devlette çalışan diş hekimleri, Tıp Doktoru kıskanmayın. 
Tıp Doktoru, 6 yılda bütünleşik eğitimle uzun yıllar sonunda, Doktor, Tıp Doktoru olur. Hatta 6 buçuk yıldır Tıp Fakültesi, sınavları eğitimi kanunda da daha çok diye ortadadır. 
Bir Diş Hekimi demişki, birisi liseden sonra ÖSYM puanı olmadan 6 yıllık Tıp Fakültesi diploması almış, onun için Diş Hekimi hakkı çoktur. Bu delilik, o herkimse, onu savcılığa şikayet etmesi lazım, liseden sonra ÖSYM puanı olmadan Tıp Fakültesi nde okumak, Diploma almak suçtur. Neden ihbar etmemiş yakalatmamış liseden sonra ÖSYM puanı tutmayan o kişiyi. Biri katil olmuş, yakalanmamışsa, kanun kanundur suç suçtur, değişmez. 
Sağlık Bakanlığı Tıp Doktoru onun eşeği olsun, maaşını çalsın, eğitimine hakaret etsin istiyor. Oh olsun, bu halk sahtecerrahlara müstehaktır. Beter olun sahtecerrahların elinde. Haa, ayrıca çocuğunuzu veteriner-hekşm e götürün ameliyat tedavi ettirin, HEKİM oda. Geri zekalı, cahil, dersin karşı çıkar, Tıp Doktoru kıskanır, bu halk herşeye müstehaktır. 
Mesela, Eczacılık Fakültesi giriş puanı, Diş Hekimlik civardadır, 4 yıllık eczacı dan bir yıl fazla okuyan diş-hekimi bir yıl için iki kat çok artış alırken,Düşük Puanlı Diş Hekimi nden daha eğitimli Tıp Doktoru ek katsayıda artış yok. 
Orospu çocuğu Sağlık Bakanlığı Tıp Doktoru maaşını çalıp, hemşireye, Diş Hekimi, Hayvan Hekimine dağıtıyor. Gidin çocuğunuzu hayvan hekimine ameliyat ettirin, hekim oda. Geri zekalılar cahiller türkçesi kıtlar sizi. 
SAĞLIK BAKANLIĞI TIP DOKTORU KISKANIYOR. Liseden sonraki ÖSYM sınavını yüksek puanla kazanmış, Tıp Doktoru yazan diplomasını almış gerçek Tıp Doktoru olmuşu kıskanıyor, BİTTİ. 
Ey liseden sonra ÖSYM sınavı puanı hakkıyla 6 yıllık Tıp Fakültesi ni kazanmış, (yedek şu bu değil), mezun olmuş, Diplomasını almış, Sağlık Bakanlığı Tıp Doktoru diplomasında, ayrıca tescil numara ilişkili, BEDAVAYAVÇALIŞIYORSUN, SAĞLIK BAKANLIĞI Tıp Doktoru maaşını çalıp, uzman-hemşire, hemşire, Diş-Hekimi ne veriyor. Tıp Doktoru eşek bulmuş, parasını Ek Gösterge de Doktor Derecesini kıçına sokup çalıyor. Halk da hırsızdır, Tıp Doktoru onları bedava ucuza tedavi ediyor.
 TIP DOKTORU Ek Taban Ödeme Katsayısı sadece 2,26 yapmış devlet. Taban ödeme katsayısını düşük yapıp Tıp Doktoru maaşını çalan Sağlık Bakanlığı hırsızdır. 
Sağlık Bakanlığı çalıntı sorulu TUS sınavı ile sadece kendi kıçını yalayan doktorları, soru hırsızlarını maaşa bağlıyor. Oh olsun, beter olun. 
Gelelim, sahtecerraha kimlik veren başhekim ve insan kaynakları yetkilisine, sahtecerraha uzman veya asistan değil "Tıp Doktoru" kimliği veren o başhekim suçludur, insan kaynakları bölümü suçludur. 
Diyelim çalıntı sorulu TUS sınavı gerçekten kazanmış o sahte Doktor, TIP DOKTORU olduğunu bakmadan ona (Uzman, Asistan değil) Doktor, Tıp Doktoru kimliği veren Başhekim ve Çocuk Cerrahisi Klinik şefi suçludur. Yani o sahtecerraha, cerrah kimliği, uzman kimliği, asistan kimliği değil, düpedüz Tıp Doktoru, Doktor kimliğini hiçbir gerekli belge kontrolsüz veren Başhekim, Klinik şefi ve Hastane İnsan Kaynakları bölümü suçludur. TUS sınavı, Tıp Doktoru ispatı değildir. Bu gerçeği bızmaya çalışan orospu pılitikalı Sağlık Bakanlığı dır. Bence o başhekim kendi liseden sonra ÖSYM sınavı puanı yok, Tıp Doktoru kendi sahte, kendi suçlu, kendi gerçek Doktor değil. 
Sağlık Bakanlığı bok olsa, yaşı küçük o sahtecerraha yükleneceğine, Tıp Doktoru maaşını çalıp verdiği, gerçek uzman ama sahte doktor larla uğraşır. 
Kıçından herkese Tıp Doktoru kimliği veren başhekim, klinik şefi ve İnsan Kaynakları  birimi suçludur. 
Suç Tıp Doktoru olmayan birine Doktor kimlik verilmesidir. Verdikleri kimlik Asistan Kimliği veya Uzman kimliği olsa, uzmanlık sahteciliği olurdu. Demek istediğim, o hastane bozuk yönetimi, uzman kimliği değil, Tıp Doktoru düşmanlığından, ona buna Tıp Doktoru kimliği dağıtıyormuş, kendi Tıp Doktoru kimlikleride soruşturulsun o hastanenin, çalıntı sorulu TUS sınavı ile ilgisi yok Tıp-Doktoru olmanın. Uzman olabilirler, ama o hastanede bence uzman olmasına rağmen, Tıp Doktoru olamamışlar var, başka sahtecerrahları bol o hastanenin. Asıl en zoru gerçek Tıp Doktoru olmaktır. Tıp Doktoru kıskananlar, buyrun baytar hekimler sizi çocuğunuzu bekliyor. 
Pek tabii, ilkokul diplomasını bile sahte yapıp devlete vermek suçtur.
Suçları hüküm için, sahte belgenin yakalanması önemlidir. 
Örneğin KPSS sınav soruları 2022 yılında çalındı, çalıntı sorulu KPSS sınavı nın belgesi olabilir. O belgenin, yani çalıntılı bir sınavın bile sahtesini yapmak suçtur. Yani suçların hepsi ayrı takip edilir. 
İnsan Kaynakları, Başhekim ona sahte Diploma, sahte liseden sonra ÖSYM sınavı puanı verilmişse, Başhekim o belgeyi sorduğu ortadadır. Eğer sahte-cerrah Tıp Doktoru ilgili mezun belgesi en önemli belge, Tıp Doktoru Diploması belge istenmeden kimlik aldıysa, o hastane dolandırıcıdır, herkese Tıp Doktoru kimlik dağıtmaktadır. Olay sahtecerraha Doktor, Tıp Doktoru hitabı yapılmasıdır. Tüm gerçek Tıp Doktorlarına hakarettir. Niye Uzman kimliği vermemişler, çünki Tıp Doktoru olmak esastır, zordur. 
Hemşireler orda burada çalışıp uzman olduğunu söylüyor, kanunda Tıp Doktoru olduğunu söylemek büyük suç. Uzman lafı ise kanunda açık değil. Hemşireler kıçlarından uzman oluyor. Tüm Tıp Doktoru doktorlar zaten, liseden sonra 6 yıllık Tıp Fakültesi nde, geçtikleri elli dersin uzmanıdır. Mezuniyet Belgesi sınav sonucu da uzmanlık sınav notudur. Ama Dr lafı önemli. Hemşireler mesela İç Hastalıkları sınavları eksiktir bir Tıp Doktoru ndan. İç Hastalıkları Uzmanı Hemşire, bir Pratisyen Hekim Tıp Doktoru ndan bilgisiz, eğitimsizdir, sınavı yoktur, belgesi yoktur kanunda. Yani, bir Tıp Doktoru, hemşirenin iç hastalıkları uzmanı olmuşundan, daha bilgili daha eğitimli sınavlıdır. Çalıntı sorulu TUS sınavı na girip girmemesi önemli değildir. Liseden sonraki 6 yıllık Tıp Fakültesi eğitimi uzman hemşireden yüksektir. 
Bu arada kanun demiş hemşireler Tabip Tıp Doktoru yardımcı sağlık çalışanıdır diye. Tıp Doktoru tabii daha yüksektir eğitimlidir, emir verendir, ancak 4 yıllık üniversite mezunu olmuş hemşire de gerekir. 
Şurada bir bağlantıda Endoskopi Hemşiresinin Görev ve Sorumlulukları Yasal Hakları ... https://endohem.com/dimg/sunum-1.pdf 
anlatılmış. 
Bir TIP DOKTORU olmadan, 4 yıllık hemşirenin, hastaya belli uzmanlık birimlerinde tıbbi işlem yapması hemşire yetkisinde değildir, orada Tıp Doktoru nun Tıp Doktoru Diploma çalışıyor, hemşireler, kanun buna saygılı, ancak Tıp Doktoru enayi değil, hem orada mesela Endoskopi Uzmanlık alanında her an kafası işliyor, yönetiyor, hastayı, işlemi yöneten Doktor hem bedavaya gelecek üstün eğitimi. Eşek enayisi değil Tıp Doktoru hemşirenin. 
Endoskopik işlem Uzmanlık alanıdır, o uzmanlık alanda hemşire, Tıp Doktoru Pratisyen Hekim ile çalışır, emir veren Tıp Doktoru Pratisyen Hekim dir Endoskopi Uzmanlık İşlemde. Tıp Doktoru Pratisyen Hekim üstündür. Kanunu kıçından okumayın. Bu örnekte Endoskopiyi yapan Tıo Doktoru ve Hemşire ye Endoskopi Uzmanıdır, değildir demek gereği duymuyor Sağlık Bakanlığı. Ayrıntılı olarak, Tıp Doktoru Pratisyen Hekim üstündür Endoskopi hemşireden diyor. Pratisyen Hekim Tıp-Doktoru sayesinde, o hemşire orada Yetki Sahibi olarak işlemi sürdürür, Doktor dur diyorsa yetkisi biter. 
Kafana sıçayım Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi, bağlantıda tanımlanan Endoskopi Uzmanlık İşlemi alanı Hematoloji Uzmanı değil, Gastroenteroloji Uzmanı değil, Genel Tababet alanı Tıp Doktoru dur, zaten Tıp Doktoru Uzmanlık Daşreden Tescil No sahibidir. Tıp Doktoru Pratisyen Hekim hem zaten uzmandır, hem zaten Tescil Nosu Uzmanlık Dairesindendir. 
Yine Endoskopi işleminde, asıl Tıp Doktoru acil konuda, genel dahiliye alanda hemşirenin üstündedir. Hemşirenin teki, kalkmışm demişki, uzman endoskopi hemşiresidir, Tıp Doktoru Pratisyen Hekim Endoskopinin uzmanı değildir. Ulan senin kafana sıçayım, kanun yetkinin Tıp Doktoru Pratisyen Hekim de olduğunu ayrıntılı yazmış çizmiş, onsuz uzman olsun olmasın hemşire bok değil, yetkisi yok demiş, gene ne bokuma uzmanlık lafı ile demogoji peşinde koşuyorsun. Tıp Doktoru mesela diş-tabibi değilki, insan vucudunun tüm heryeri onun uzmanlık tababet alanı. 
Yani hemşireler maaşını çalacak, yetki vermesini bedavaya getirecek enayi Tıp Doktoru Pratisyen Hekim arıyor. Bok bulursunuz, sonra sahtecerrahlara Doktor kimlik verdirirsiniz. 
Yani Sağlık Bakanlığı hırsızdır, Tıp Doktoru düşmanı, Tıp Doktoru katsayısını düşürüp maaşını çalmaktadır. 
Yahu Türkiye halkına ne lazım Tıp Doktoru, gitsin Tıp Doktoru habersiz o uzmanlık işlemi hemşireye yaptırsın, eşek mi Tıp Doktoru Pratisyen Hekim. 

Note1: Alttaki 2022 yılı tablodaki 2.26  katsayı Tıp Doktoru aleyhine suçtur. İleride Tıp Doktoru olanlar, maaşlarının çalınıp daha az başarı puanlı, dahabaz yıl eğitim almış Diş-Hekimlerine verildiğini belirtip suç duyurusu yapmalıdır. Eşek değil Tıp-Doktoru Pratisyen-Hekim. 
Hırsız Sağlık Bakanlığı. Tıp Doktoru maaşını çalıp Diş-Hekimlerine dağıtan orospu çocuğu. Bu katsayıdan maaşı çalınan Tıp Doktoru Pratisyen Hekimler, ileride geriye dönük, dava açmalıdır. Savcılık dava açmalıdıt. Liseden sonraki ÖSYM sınavında, Diş-Hekimleri altına sıçmıştır, eczacılardan yüksek başarıları yoktur. Tıp Fakültesi kazanacak başarıları olmamıştır. Ayrıca Doktor ünvanları yoktur, sınavları sadece 5 yıllık, az ve yetersizdir. Sağlık Bakanlığı mutemedi bu katsayıyı yaotığı için hapise atılmalıdır. Diş-Hekimleri daha az sınav başarısı sahibi, daha az yıl eğitimli, ne bokuma kıçından onlara Tıp Doktoru kadar jatsayı vermiş. O muhasebeci veya nutemet, Tıp Doktoru Pratisyen Hekim maaşı çalmaktan, eğitim yılları yanlış hesaplamaktan hapise atılmalıdır. Ayrıca, Tıp Doktoru nun maaşının çalınmasına, Diş-Hekimlerine verilnesine göz yuman, Sağlık Müdürlüğü, Başhekimler ilerde geriye dönük hırsızlık suçundan ceza almalıdır. 
Tabii, 5 yıllık eğitim almış eczacı Tıp-Doktoru ndan düşüktür, Doktor sıfatı yoktur, ama 5 yıl üniversite okumuş eczacı nında kafasına sıçmış Sağlık Bakanlığı. 
Savcılık ne bokumdur, suç duyuruda bulunmuyor. Belkide liseden sonra ÖSYM sınavı puan ve Diş Hekimliği sadece 5 yıl gerçeğini sağlık bakanlığı dosyadan silip, belge sahteciliği, yok etme yaptılar. 5 yıllık düşük eğitimli Diş Hekimi ne, 6 yıllık ve yüksek vaşarı puanlı Tıp Doktoru katsayısı veren hırsızlar yakalansın. 
Beş kuruş sermaye özelde beceremeyip, devlette çalışan, aletlerini bile Tıp Doktoru nun emeği elli yıllık mecburi hizmet emeği birikiminden alan, dilenci Diş-Hekimleri Tıp Doktoru maaşını çaldıklarını bilmiyorsa, ahha burada diyorum. Devlette çalışan(özelde çalışan Diş Hekimi nin Diş-Hekimleri odası bile ayrıdır, kendi sermayesi ile aletini kuruyor, hırsız değil devletteki Diş Hekimi gibi) devlet maaşlı diş hekimi Tıp Doktoru maaşı çalıyor. Tıp Doktoru Tabip Pratisyen Hekim, en az 3.5 veya 4 katsayı  olması gerekir.HIRSIZ SAĞLIK BAKANLIĞI. 
Türkiye Diş-Hekimleri uluslararası başarılı değildir, herşeyi Amerika dan çalarlar. Aletleri de yöntemleri de Amerika üstünden, Avrupadan gelir. DUS-sınavı kazanmış Türkiye Uzman Diş Hekimleri de kaliteli bir uluslararası başarı bilimsellik göstermemişlerdir, bilimsel herşeyi Amerika dan çalıyorlar. 
Ayrıca, Çene Cerrahı olmuş, DUS lu Diş Hekimi katsayısını yükselten mutemet, birim kim ise hapise atılmalıdır. Tıp Doktoru Tabip dşr o hastanın acil hayati durumunun, bilincinin durumunda hakim karar verecek. Ne bokuma Diş Hekimi kökenli bir çene Cerrahı Uzman o kadar çok para alıyor, Tıp Doktoru kökenli Cerrahi Uzmandan düşük olmalıdır, Diş Hekimi kökenli Uzman maaş katsayısı. Ölmğş eleğin çenesini yapmışda bok olmuş, Diş Hekimi bir Tıp Doktoru Pratisyen Hekim kadar, hayati durum, genel acil durum, isterse DUS kazansın bilemez. Diş-Hekiminin temeli eksiktir. Okumamıştır, eğitimini almamıştır tüm insan vucudunun. Hırsız sağlık bakanlığı, Tıp Doktoru senin eşeğin değil, sen o sahtecerrahları bile zor bulursun, Tıp Doktoru maaşını çalıp ona buna dağıtıyor. 
Tıp Doktoru maaşından çalınan o parayı 2022 milletvekilleri ve bakanlardan ilerde geri almak lazım. Nasıl bu katsayı hırsızlığı ile Tıp Doktoru maaşını piç ettiler orospu çocukları. Bu Türkiye yi kırk yıldır ülke yapan, geri zekalı milletvekilleri bakanlar değildir, gerçek Tıp Doktorlardır. Tıp Doktoru linç edenler vatan haini, Türkiye düşmanının taa kendisidir. Hırsızlar, kafanıza sıçayım. 
Her gerçek Tıp-Doktoru bir bakan ve milletvekili dir. Milletvekilleri eğitimsiz geri zekalılar, Tıp Doktoru milletvekillerinden çok para almalıdır. 
Türkiye nin en katkıda bulunanları, milletvekilleri Uzmanlar değil, Tıp Doktorlarıdır. Türkiye kırk yıldır, gerçek, liseden sonra ÖSYM sınavı başarılı, tıp fakültesi mezunu tıp doktorların baktığı ülkedir. İnkar eden vatan hainidir. 
Ey Türkiye halkı, siz değil o lise mezunu sahtecerrah, (gazetelerde 2022 yılında gördünüz) siz asıl okuma yazma bilmeyen sahtecerrahlara layıksınız. Oh olsun. Hırsızlarla bir olup Tıp Doktoru maaşlarını çaldırdınız. 
Sıçmışım Türkiye deki savcıların, gazetecilerin hukukun kafasına, Tıp Doktoru Pratisyen Hekim maaşını çaldıran bu ülkede durumu tarif bile eden yok.
Bir Eczacı itiraz etmiş, 5 yıllık eczacı eğitimi, 5 yıllık Diş Hekimi ile aynı demiş haklı olarak, şikayetçi olmuş. Osurayım sizin hırsız kafanıza, geri zekalılar, Tıp Doktoru kıskançları. 
Kısacası, devlette(özeldekiler değil) çalışan Diş-Hekimlerinin hepsi, Tıp Doktoru maaşını çalan, çoluk çocuğuna yediren hırsızdır. 


Yukarıda ki, 2,26 Diş-Hekimi katsayıyı verebilmek için, Sağlık Bakanlığı mutemeti, yetkilisi kendi veya yöneticisi, Diş-Hekimlerinin liseden sonra 6 yıllık okulda(sınıfta kalmak değil, okul altı yıl değil) okuduğuna dair sahte telefon konuşması, sahte belge yapmıştır. Savcılık Sağlık Bakanlığı nı sahte yıl üretmekten, sahte Doktor derece üretip binlerce Diş Hekimi mine devlette lehte sahtecilikten suç ceza vermelidir.
Diş Hekimi 2,26 katsayısı almışsa, daha uzun eğitimli Tıp Doktoru en az 3,5 katsayısı alması gerekiyor. Devlet hırsız, soyguncu, Tıp Doktoru maaşına vurgun yapanlar suçludur. 
Kıçından sadece Master Yüksek Lisans Diş Hekimi ne, bir yıl daha okuyup alınan DOKTOR derecesini sahte belgeyle yapan yönetici suçludur. Diş Hekimi nin ejsik ders ve yıllarını sahte belgeyle 2,26 katsayı yapan bakanlık suçludur. 
Diş Hekimi demek, liseden sonra ÖSYM sınavı puanı düşük, 6 yıllık Tıp Fakültesi kazanamamış, 6 yıllık fakülte okuma hakkı olmayan demek. Devleti soyuyor sahtekarlar 
Yeni seçimlerde Tıp Doktoru birinin Türkiye ye Cumhurbaşkanı adayı olmasını isterdim. Tanıdıklarım var, ama politika sevmiyorlar. 
Liseden sonra yüksek puanla 6 yıllık Tıp Fakültesi ni ÖSYM puanı ile kazanmış olacak, 2014 yılından önce Tıp Fakültesi kazanmış olacak, sonrası kuralı beğenmiyorum. 
Tıp Doktoru ünvanı Tıp Doktoru diplomasında yazılı olacak, gerçek Tıp Doktoru yani. Bayan olsa daha iyi, en az iki yıl devlette Tabip kadroda çalışmış olacak. (Diş Hekimi değil ). Çalıntı sorulu TUS sınavı na, tıpkı benim gibi düşman olacak, çalıntı sorulu TUS sınavı olmadan, Tıpta Uzmanlık eğitimini, tüm Tıp Doktorlarına açık tutacak bir Cumhurbaşkanı olmalı Türkiye ye. 
Tıp Doktoru Diploma sahibi her Tıp Doktoru, isterse ihtisas eğitimini kısmen online ve hastanelerde en az üç yılda tamamlayacak. Pratisyen Hekim lik de uzmanlıktır, yazılıp çizilecek. Uzmanlık sonrası mecburi hizmet kalkacak. 
Veya böyle bir Tıp Doktoru başdanışman, devlet bakanı, başdanışman olmalı. Bu başdanışman görevli Tıp Doktoru nun maaşı en az Bakan maaşı veya daha fazla olacak. Ben böyle en az bin Tıp Doktoru bulurum. Birtane bile böyle birinin devlette danışman olmaması , o devletin içine sıçılmıştır demektir.