Pages

Monday, October 31, 2022

Sağlık Bakanlığı Gerçek Tabip Düşmanı

Sağlık Bakanlığı nın sadece tek kıskançlığı ve düşmanlığı gerçek Tıp Doktoru, yani liseden sonra ÖSYM sınav ile Tıp Fakültesi kazanmış, Tıp Doktoru almış Tabip leredir.
Sağlık Bakanlığı bu Doktorlara ne kadar eziyet etse doymamıştır. 
Liseden sonra ÖSYM ile Tıp Fakültesi kazanamamış, düşük puan anca tutturmuş, kuyruk acılı kişileri sağlık bakanlığı na getirip, gerçek Tabiplere, özellikle çalıntı sorulu TUS sınav bahane ile hakaret ve haksızlık yapmıştır.
Aslında Sağlık Bakanlığı hiçbir TUS benzeri sınavı olmayan Almanya, Avrupa uzmanlığı Türkiye de saymaktadır. Çifte standartlıdır. Politikayı çalıntı sorulu TUS ile sağlık bakanlığı na sokmuştur. 
Mesela örgün olmayan, online sınavlı ve liseden sonra sınavsız hukuk, mühendislik veren Avrupa Kıbrıs üniversiteleri de Türkiye bağrına basmıştır. Ama sadece Tıp Doktoru düşmanlığına doymamıştır.
Yahu, adam TIP DOKTORU, master dan yüksek Doktora dengi eğitimi, bağımsız Tıp alanında yayın yapma hakkına sahip. Bu kişi istediğş kongreye katılır, seçer ister eğitim alır, ister kongrede kendi araştırmacı eğitim veren olur Tıp Doktoru diploması ile.
Sağlık Bakanlığı, Tıp Doktoru nu eğitim diye soymak için ayrıca TIP DOKTORU sürekli online sınav eğitimlerinide sıfır saymaktadır. Bu bir eşitsizliktir. Hukuk, mühendisler online sertifika alıyor oluyor, Tıp Doktoru Diplomasını almış, Dr seviyesindeki Tabip YÖK onaylı Fitoterapi terapi belgesi alınca, yoo diyor, bana on kat fazla para ver benim kursumdan sertifika al diyor. Kafana sıçayım senin.
Tıp Doktorları zaten onun için Tıp Doktoru, her türlü esas eğitimi, 6 yılda almış, Fitoterapi esası Fizik, Kimya, Farmakoloji eğitim almış zaten. O senin gibi embesil geri zeka değilki, tabip, tıp Doktoru, elli ders sınav başarmuş tıp fakültesi nde. Senin mülakatla aldığın ilkokul terk eğitimsiz değilki.
Koskoca Tıp Doktoru kendine eğitim ayarlayabilen bir düzeydedir. Tıp Doktoru o demektir.
Sağlık Bakanlığı nın idarecilerşde hiçbiri Tıp Doktoru değildir, sahtecidşr, Tıp Doktoru danışmanları da yoktur, Tıp Doktoru asıl sınav liseden sonra ÖSYM yüksek puan bileni yoktur Sağlık Bakanlığı nda. Dediğim gibi zaten amaçları çalıntı KPSS ve çalıntı TUS ile kendi adamları tabipleri ucuza eğitmek, çalıntı sorulu TUS kadrolarına almaktır.
-Sağlık Bakanlığı nın götünden haberi yoktur.
-SGK reçete ilaç yazmada bir kural var. 
Belli ilaçları, sadece rapor olunca, rapor veren hekim verecek diye. 
-Ulan Sağlık Bakanlığı kafana sıçayım. Tıp Doktoru olan Tabip zaten asıl rapor veren, hastanın teşhis raporunu veren kişidir. Mesela idrar tahlili ister, onu değerlendirmesi raporun taa kendisidir. 
-Tıp Doktoru sadece beş dakika muayene, gözlem ettiğinde elli tane rapor verir, teşhis etmesi, mesela soğuk algınlığı teşhisini, hastanın muayene belirtileri, idrar kan tahlili ile tek kelimede koyması en büyük rapordur.
-Hangi embesil geri zeka Sağlık Bakanlığı çalışanı götünden habersiz rapor deyip ne dediğini bilmiyor.
Bunun acısı halktan çıkar. 
Deliler dolmuş yönetime.
Tek istedikleri KPSS, TUS çalıntı sınav ile kendi adamlarına daha çok maaş bağlamak.
Gerçek Tıp Doktoru Tabip leri, çalıntı sorulu TUS sınavı ile sindirmek, yurt dışına gitsinlerde, Türkiye onlara kalsın, içine sıçsınlar isteyen bu Tıp Doktoru düşmanları vatan hainidir. 
Figür 1. Çocuk acilde, SUPRAX antibiyotik yazacaklar, izinler için sgk açıklama.

Bu suprax isimli antibiyotik ilacı Tıp-Doktoru Diploması ve Tıp Doktoru Diploma arkasında Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Numarası olan tüm Tabip Tıp Doktoru olanlar reçete ederse, sgk reçeteyi öder ve hasta ayrıca ilaca para vermez. Bu kanun okuyunca anlaşılan kural.
 Ama, vatan hainleri, götlerinden habersiz, çalıntı sorulu TUS ile tabip bile olmayan sağlık bakanlığı kendi iktidar yanlısı uzmanlara yaranmak için, abuk sabuk kurallar, anlaşılmayan kurallarla, Tıp Doktoru Tabip Pratisyen Hekim in çalışmasını engellemeye uğraşmaktadır. Yönetmelikler kanuna keyfi, Tıp Doktoru ve halka eziyet için aykırıdır.
TUS ve KPSS sınavları, sağcısı, solcusu, askeri hepsinin iktidar aletidir. Bundan halk zarar görür. Ama halk bile uzun vadede çalıntı sorulu TUS ve KPSS diye tutturmaktadır.
Sağlık Bakanlığı TUS sınavının tıpkı bir çalıntı sorulu KPSS sınavı gibi önemsiz bir sınav olduğunu idrak edecek gerçek Tıp-Doktoru Tabip danışmandan akıl alıp, yetkilerle oynamayı bırakmalıdır. Hatta artık uzman hekimler reçete yazamaz duruma gelmektedir.
"TIP DOKTORU Diploması ve arkasında Sağlık Bakanlığı TESCİL NO olan tüm Tıp Doktoru Pratisyen Hekim Tabipler, Sağlık Ocağı hekimleri, UZMANDIR, alanı GENEL TABABET veya TIP dır." 
Ey embesil Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tescil Dairesi, altını çizip açıkladığım bu kanunu ya öğren, sgk ya yolla, yada o koltuğu işgal edip Türkiye nin içine sıçma. Tıp Doktoru ile uğraşma! 
KPSS ve TUS otuz senedir çalıntı soruludur, iktidar yöneticinin kendi yanlısı olmayan doktorlarının kafasına sıçmak için kullandığı bir yöntemdir. Bu vatan hainliğidir.
Geçende KPSS soruları çalınması yakalandı, nedeni, iktidar tek partiden koalisyon iktidara eğilince, KPSS soruları çalanlar kavga edip birbirini ihbar etti.
Sağlık Bakanlığı nda Türkçe yi bilimsel kullanma eksikliği vardır. Bu eksikliklerini gidermek yerine, aksine kendi yanlılarına kadrolaşmada avantaj yapmaktalar.
Bilimsel Türkçe de Referans/Kaynakça denen, metinde bir kelimenin ne kast ettiğini, başka yönetmelik kanuna gönderme yaparak açıklama şarttır.
Çok vasıfsız insanlar abuk sabuk konuşmakta, bir diğeri götünden o Türkçeyi yorumlayıp, gerçek Tıp-Doktoru nun haklarını elinden almaya kalkışmaktadır. 
-Bir örnek vereyim. 
Sağlık Bakanlığı diyelim giysi için bir kısıtlama getirdi, dediki, 
-Görevliler Tayt giymeyecek, şu şekilde külot giymeyecek. Bunu REFERANSLAR diye ayrıca en az on tane başka kanunla, aynı metinde açıklaması gerekir. Bunu bilen eğitimli insan yok bakanlıkların hiçbirinde.
Sonra bu emiri okuyan biri, kalkıyor, götü çıplak, donsuz organları ortada geziyor, adama aferin diyor, tayt giymemiş iyi diyor.
Yani bunlar delidir, Türkçe ninde içine öyle sıçıyorlar, kargaşada Tıp-Doktoru na düşmanlık yapıyorlar. 
Tabii mesele Tayt, don giysi değil, belge, ünvan, eğitim konusunda Sağlık Bakanlığı nın  Türkçe nin içine sıçmasını basitçe açıklayan örnek verdim. 
Öyle cümleler veriyorki SGK ya, sonuçta ne emir verdiği her Türkçeye yorumlanabiliyor. 
Türkiye bakanlıklar bilimsellik dediğimiz, bir fikiri en azından hukuk belge kadar dile getiremiyor, belkide politikası için öyle eğitimsiz düzeysizliği seçiyor. 
Öyle insanlar var, onları danışman değil, düşman belliyor. 
Ayrıca, Sağlık Bakanlığı çalma sorulu TUS sınavının propagandası ile, her önüne gelenin kendini Tıp Doktoru tanıttığı bir ülke haline getirmiştir. Sağlık Bakanlığı nın yönetim kesiminde Tıp Doktoru, Pratisyen Hekim olmadığı halde, Tıp Doktoru Pratisyen Hekim olduğunu iddia edip, gerçek Tıp Doktorlarına, çalma sorulu TUS sınavı ile hakaretler yağdıran, kazanılmış haklarına hakaret eden bir kesim vardır. 
En zor olan liseden sonra ÖSYM sınavla kazanıp, 6 yıllık Tıp Fakültesinden, Tıp Doktoru Diploma, ve Sağlık Bakanlığı Tescil No sunu almaktır. Sağlık Bakanlığı bu doktorların hakkını yemeye doymamıştır. TUS sınavı otuz senedir çalıntı sorulu sınavdır, bok değildir, birileri gep kendi düdüğünü çalma sorulu TUS sınavla öttürüyor. 
Ayrıca kendisi belki herhangi bir alanda Doktor ama Tıp_Doktoru Pratisyen Hekim olamamış bazı eski rektörlerde, kanunsuzca Tıp Doktoru düşmanlığı yapmışlardır, cezalandırılmalıdır. 
TUS sınavı kazandığını, o nedenle Tıp-Doktoru kimliğinin olduğunu söyleyen herkimse, dolandırıcı olma şhtinali, Tıp-Doktoru olmadığı halde yalan söylüyor olma ihtimali yüksektir. TUS sınavı var veya yok meselesi değil, TUS sınavı olup Tıp Doktoru da olabilir tabii, ama, hemen TUS sınavı ile konuya giren Tıp Doktoru olduğunu TUS ile inandırmaya çalışan yüksek ihtimal yalancı sahtekardır. 
Otuz senedir, Türkiye nin çalma sorulu TUS sınavı sadece sahtecileri korumuştur. Güvenilir bir sınav değildir. 
Bazı hastanede başhekim kendi hemşire Tıp Doktoru olmadığından, Tıp Doktoru nedir bilmediğinden, sahte doktorları işe almıştır, soruşturulması gerekir. 
Uzman hemşireler Tıp Doktoru nedir bok anlarlar. Uzman hemşire yönetici olunca, Tıp Doktoru değil, sahte kişileri işe alıyormuş. Ayrıca, uzman demek yüksek değildir. Uzman ama hemşire mi, yoksa Profesör mü, nedir bakılmalıdır. 
Tıp-Doktoru-Diploma uzmanlıktan, çalıntı TUS sınavdan çok çok değerlidir.