Pages

Saturday, October 22, 2022

sağlık bakanlığı nın amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir, bu kafalan halk zarar görür

-Öyle eğitimler vardır ki, el üstünde alınması gerekir. Mesela Sülük Uygulama eğitimi, adam hiç sülük görmemiş, görse belki yüz metre kaçacak, bu eğitimin büyük kısmı uzaktan olabilir, ancak belli saatlik  uygulaması, hasta üstünde uygulaması, yüzyüze örgün eğitim olmalı azda olsa belli saat, kısım. 
-Ancak örgün eğitim bence birçok alanda şart değil. Örneğin belli hastalıklarda, zaten Farmakoloji Eğitimini, Tıp Fakültesi nde almış, örgün eğitim sınavını geçmiş biri, Fitoterapi gibi bir konuyu, uzaktan eğitim ile alabilir.
-Bir Tıp Doktoru kendini eğitecek kursları bulma kitapları bulma, kongreleri bulma, yayınları okuyabilme, sürekli eğitimini alabilme yetki ve ehliyeti bağımsız donanımı ile mezun olur, bu yetki hemşirede, 4 yıllık diğer fakültelerde yoktur. 
6 yıllık Tıp Fakültesi nin yetkisi amacı bunu yapar. 
Tıp Doktoru nun master dan daha yüksek Doktor derecesi vardır Tıp alanında. Ayrıca Tıp Doktoru, değil eğitici yayın okuma, indeksli dergide yayın çalışma yapıp kendi eğitici olabilir sadece Tıp Doktoru ehliyeti diploması ile, bu özellik, Dr özelliği diğer 4 yıllık okullarda, iki üç yıllık okullarda yoktur. Ama bu özellik başka doktora yolu ile alınabilir. 
-Ayrıca TUS çalıntı sorulu sınavını sadece sopalamak için kullanmaktadır. 
-Mesela kendi adamı Pratisyen Hekim e, bunun TUS u var deyip, TUS ilgili olmayan torpil yetkileri verirken,
 kendi politikadan olnayan TUS u olan, uzmanlık eğitimi olmayan birine, kanunda TUS yetmez, git uzmanlık eğitimini tamamla, tezini yap, uzmanlık belgen yok deyip gene sopalamaktadır. 
-1987 den beri çalıntı sorulu TUS u sopa kullanmak için, halka, tekevizyon gazetede bile propagandadan geri kalmamıştır sağlık bakanlığının vatan hainleri. 
-Sağlık Bakanlığı nın amacı(30 senedir sağcısı, solcusu, askeriyesi, 1987 ilk TUS sınavından itibaren hep aynı boktur) sadece Doktorlara sopa göstermek, tehdit etmek, TUS sorularını gerekirse politikaya alet edip çaldırmak, kendini sevmeyen doktor istediği kadar en başarılı doktor olsun, onu linç etmektir. KPSS sorularının şu son sınavda çalınmadığını kim söylüyorsa yalancıdır, devletin sopasıyla kendi politik yanlısını işe sokan dolandırıcıdır. Maalesef Türkiye de böyle soru çalınması ile tsunami den boktan linç politikaları güdülmektedir. Zararlı ise halk çıkacaktır, doktorların iyisini Türkiye sağlık bakanlığı anlamazsa anlamaz, dünyada hasta bir tek Türkiye de yok, dünya tedavi çare isteyen hasta dolu. 
-Sağlık Bakanlığı nın amacı, Doktorlar bilgili olsun ucuza, halkı iyi yapsın değildir, amacı politik kendi yanlısı doktorları sopa yapıp halkı dövmektir. 
KPSS de amaç, yine kendi adamını kayırmaktır. 
-Tabip nedir, hekim nedir, liseden sonra Tıp Fakültesi kazanma nedir, bunları Sağlık Bakanlığı sadece kıçına sokmuştur. Laga luga laflarla, gerçek Doktorların çalışmasını engelleyecek her türlü boku hemen yazıp çizmekte, gerçek doktorların eğitimlerine, kendi adamı olup TUS soru çalmadı diye bok atmaktadır. 
Kovid19 da, adam en baba ders İç Hastalıkları nı meğer online geçmiş, hasta başı sınav geçmemiş, onları bulup, onlara eğitim vereceğine, egemenliği için çareyi TUS sorularını çalıp kendi politik yanlılarına dağıtmakta bulmuştur. 
-Fitoterapi herşeyden önce sadece 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Tıp Doktoru olmayan birinin alabileceği bir eğitim değildir. Eczacılar da, onca ilacı satıyordu, bunlarıda, uygun yönetmelikle bir rafa koyar satar. 
-Sağlık Koçu denen eğitim de, aslında halka hizmet için değildir, sağlık bakanlığının kendi embesillerini, doktorlara karşı kullanacağı sopa yapmıştır. 
Halk zarar görür. Tıp Doktoru nun kapsamlı eğitimini bedavaya getirmek isteyenler aç bıraktıkları yaşatmadıkları gerçek Doktoru sonra bok bulur. 
-Sağlık Bakanlığı sopa olsun diye, Tıp Doktoru için online olması uygun eğitimleri kıçına sokmakta, engel olmakta, veya çok pahalı yapmakta, ancak birçok başka eğitimi, bedavaya devletten başkalarına sunmaktadır. 
Çalıntı sorulu KPSS veya TUS ayrıca  zorunlu bir sınav değildir, bunu söyleyenler, politikayı altan alta korkup destekleyenlerdir. 
-Tabii zor iş becermek kolay değil sağlık eğitimi, ama ingilizce türkçe çeviri çok başarılı mesela Fitoterapi kurslar var online, onlara niçin engel oluyor devlet.
Mesele Doktorlara her yerden eziyet etmek. TUS sınavını sopa gibi kullanıp kendi adamlarını politik doktorlarına maaş bağlatmak. 
TUS u destekleyenler, devletin politik doktorla halkı dövmesine alet olmuş kişilerdir. 
TUS u kazandığını, ama sonra Uzmanlık İhtisas eğitim almadığını söyleyen çok kişi yalancıdır. 
Eğer TUS tan sonra ihtisas eğitimi, tezi bitirmesi olmamışsa, kazanmak ile kazanmamış olmak Sağlık Bakanlığı kendi kanununda zaten önemli değildir. 
Reçete yazarken TUS kazanmış olmak kanun karşısında bir hak değildir, buna rağmen çalıntı TUS sınavını, devlet hatta halkı kandırıp, politikanın sopası yapmak için heryerde kullanmaktadırlar. 
Tek cümlede, TUS veya KPSS sınavı bok değildir, egemen politikanın, sağcısı, solcusu, askeritenin sopasıdır. 
Amerika dan bilimi çalıp, gerçek Tıp Doktoru nu da çalıntı TUS bahane ile linç eden halkın kafasına sıçar bu devlet. İyiki sağlık bilimini çalacak Amerika var. 
KPSS nin sadece bir defa çalındığına sonra çalınmadığına inanan halk her boka inanır. 
Halk zarar görür. 
ÖZET: İyi Doktor, kötü Doktor ayırımı her yerde olabilir. Örneğin TUS sorularını çalıp, öncesinde zaten iyi Doktor olduğu için o uzman iyi ise, onun nedeni TUS sınavı, yani politik yolla çalınan TUS sınavı etkeni değildir.
 TUS sınavı ile herkim Türkiye de bir Tıp Doktorunu eleştirmeye çalışıyorsa, o kişi, o yönetici, doktorları kıskanan, vatan hainidir. 
Amerika olmasa, TUS sınavı tutturan bu vatan hainleri Türkiye de sağlık düzenini zaten batırırlardı. Şans, Amerikadan alıyor tıbbı Türkiye, o çalıntı TUS sorulu sınavla bir bok olduğunu iddia edenlerin foyası hemen çıkmıyor ortaya. 1987 de başlatılan TUS sınavını soran, öven, ister idareci, ister halktan biri, halk herkim ise, Tıp Doktoru nu aşırı kıskanan, vatan hainidir.
(Aynı şey 2022 yılında çalındığı hayret ortaya çıkan KPSS sınav içinde geçerli, KPSS sınav sorularının çalınmadığı tek bir KPSS yoktur, KPSS tutturan halk vatan hainidir. KPSS iktidar parti veya iktidar diğer bir gücün sopasıdır sadece).