Pages

Tuesday, October 18, 2022

Sağlık bakanlığı nın Tıp Türkçe si bozuk, yetersizdir

Türkiyede Maliye Bakanlığı Danıştay Sağlık Bakanlığı birbiri ile anlaşacak Tıp Türkçe sine sahip değildir ve düzeltme niyetinde değildir. Nedeni hep Pratisyen Hekim ne demek yerine, 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Tıp Doktoru Diploması numarası ayrıca Tıp Doktoru Diploma Tescil Numarası var, lafını apzına almamasıdır.
Sağlık Bakanlığı iöinde hemşire olup, kendini 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu göstermek isteyenler, Tıp Doktoru ne demektir bu tanımla bile uğraşmakta, devletin içine sıçıp masraf artırıp hizmet bozmaktadırlar. Devlet zarar eder götünden sıfatlar üretmekle.
Birinci Basamak Tıp Doktoru nedir tanımını, kanununu var etse bile, görmemezlikten gelmektedir. Devlet Tıp Türkçesini bozup, kendi politikasıyla biryere getirdiği adamlarını, hemşire, uzman, Pratisyen Hekimi korumaya çalışmaktadır.
Ayrıca eski mezun yönetmelikleri de kaybetmekle yine adam kayırmaca yapmaktadır. 
Birinci Basamak Hekimi nedir, 
Pratisyen Hekim nedir, 
Pratisyen Aile Hekimi nedir?
Bunları benim kapımdaki kedim anlamıyor, ama Maliye Bakanlığı elemanı anlamıyorsa devlette bokluk vardır. O parti şu parti, hepsi aynı bok bunların. 
Devlet nedense liseden sonra yüksek puan ile ÖSYM sınav kazanıp 6 yıllıkTıp Fakültesi mezunu, Tıp Doktoru Diploma numarası olan Tıp Doktoru idareci kadrosunu çalıp götünden sahtecilikle sağlık bakanlığı kendi adamlarına verdiği için, bu tanımı yapmaktan sakınmaktadır. Uzman tanımı değil TABİP TIP DOKTORU tanımı yapmayan Sağlık Bakanlığını, savcılık sahtecilikle dava edilmelidir. Sağlık Bakanlığı Tüzüğündeki Tıpta Uzmanlık her zaman Tıp Doktoru demek değildir, birçok Sağlık Bakanlığı Uzmanı, tıpta uzmanlık tüzüğü hakikaten Uzmandır, ama Tıp Doktoru değildir, Genel-Tababet Uzmanlık alanları YOKTUR! 
Halk zarar eder, eczacının işi zorlaşır. Sağlık Bakanlığı gerçek Tıp Doktoru, birinci basamak ta çalışan Tıp Doktoru tanımlarına kıçına sokacağına, açıklamalıdır.
Birinci basamak hekimi dünyada nedir? yahu türkçe anlamı nedir diyecek yönetici yoktur sağlık bakanlığında. TABİP zaten uzman demektir, alanı Genel-Tababet dir, bunu sağlık bakanlığı ağzına almıyor, nedeni hemşireler sağlık bakanlığında sahtecilikle TIP DOKTORU olduklarını iddia edip oturuyor. TIP DOKTORU Diploma Numarası ve Tescil Numarası olan her Tabip UZMANDIR, alanı GENEL TABABETdir. Ey sağlık bakanlığı kıskançlığundan geber, bu gerçeği kıçına sok, kimse bilmesin. Tıpta uzmanlık Tüzüğündeki uzmanlık ile başka alanlardan gelenler TABİP olmadan uzman olabilir ayrıca. Ayrıca bir TIP DOKTORU zaten Genel Tababet Uzmanı dır. Tekrardan başka uzmanda olabilir, hatta
1. GENEL TABABET
2. İÇ HASTALIKLARI
3. GENEL CERRAHI
4. BİYOKİMYA UZMANI
Dört ayrı uzman olabilir. 
Biyokimya uzmanı olmak için TUS denen sınav kesinlikle şarttır. 
Ancak GENEL TABABET Uzmanı olmak için, Liseden sondaki ÖSYM sınav ile
 6 yıllık Tıp Fakültesi ni kazanmak ve 
en az 60/100 sınav ortalama ile 6 yılın elli dersinin sınavını geçmek gerekir. 
Sağlık Bakanlığı bu gerçekleri kıçına sokup kimseye anlatmıyor. 
Reçete ler ödenirken Maliye bakanlığı kendi kıçından Tıp Doktoru tanımı, birinci basamak Tıp Doktoru tanımı yapıyor. Sonra sağlık hizmeti aksıyor, kalitesi düşüyor. 
Nedeni ne? 
Sağlık Bakanlığı liseden sonra ÖSYM sınavda yüksek puan alamayıp Tıp Doktoru olmayanlarla dolu olduğundan, Tıp Doktoru nun zaten Genel-Tababet Uzmanı olduğu gerçeğini herzaman kıçına sokup gizlediği için kendi ve halk zarar etmektedir. 
Tıpta Uzmanlık Tüzüğündeki Genel_Tababet dışında olan Uzmanlık dalları ayrıca olmalıdır. Nedeni, mesela Kimya okumuş biri sadece 4 yıl, Tıp Fakültesi liseden sonra giriş puanı tıp fakültesi yetmemiş, ayrıca 4 yıl başka 6 yıl Tıp başka, ders sınavları eksik. Bu Kimya okumuş kişi Genel-Tababet Uzmanı Tabip değildir. İsterse, TUS sınavı kazanır, Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Tüzüğündeki uzman belgesi alır eğitim ve tezini tamamlayıp. Sağlık Bakanlığı bunları kıçına sokup, Danıştay’ın türkçesini bile bozan devlet düşmanının kendidir. Halk sonra şikayet ediyor. 
Tıpta uzmanlık tüzüğü ve TUS sınavı olmasa idi, 
1. BİYOKİMYA UZMANI olacak kimyacıyı uzman yapamazdı sağlık bakanlığı yani o tüzük olmuş kötü değil, ama o tüzük eksij, inadına liseden sonraki ÖSYM sınavına gönderme yapıyor dşye, Genel_Tababet uzmanlıktır tekrar bahis feçmemiş. 
Genel tababet Uzmanlık şartları:
1. Liseden sonra ÖSYM, Fizik Kimya Matematik ağırlıklı yüksek puan ile 6 yıllık Tıp Fakültesi ni kazanmak, 
2. 6 yıllık Tıp Fakültesi derslerin sınavları en az elli tane geçmek, en az 60/100 Sınav Başarı ortalama puanı almak. 
3. Sağlık Bakanlığı ndan, Tıp Doktoru Diploma yı kayıt ile Tescil Numarası almak. 
4. Kısacası: Tıp Doktoru Diploma numarası sahibi olmak
ve Tıp Doktoru Diploma Tescil Numara sahibi olmak. Eşittir, genel tababet uzmanı demektir. 
Sağlık Bakanlığı bu kanunu devletin içine sıçmak için, kıçına sokuyor kimseye açıklamıyor. Yani bu var, ama bunu Maliye Bakanlığına anlatacak türkçe nin içine sıçıyor. 
Diyelim bir Tıp Doktoru mezun olmuş. 
İlk Uzmanlık alanı: Genel Tababet 
Uzmanlık Dairesinden Tabip Diploma Tescil almış. 
Genel Cerrahi istemiş, TUS kazanmış
Uzmanlık bitirmiş, Genel Cerrahi Uzmanlık Tescil almış. 
İkinci Uzmanlık alanı: Genel Cerrahi 
Sonra Nörojirürji Cerrahi den diğer Uzmanlık ve tescil almış. 
Yapabilir, birkaç alanda uzman olabilir, isterse ayrıca mühendis de olur. Biri böyle yaptı diye, neden Uzmanlık alanı Genel Tababet olan bir doktor da birkaç uzmanlık alsın. 
Sağlık Bakanlığı Uzmanlık ve Fellowship ayırımıda yapabilecek donanımda değil. Zır zır konuşuyor, herleyin içine sıçıyor. 
Birsürü cerrahi uzmanı, hiç Genel Tababet alanında çalışmadan hep ameliyat yaptığından, Tabip, Genel Tababet Tıp Doktoru nun hastaya yazdığı reçete veya teşhisi yapamaz, beceremez. Sağlık Bakanlığı götünden, Cerrahlar Pratisyen Hekim Tıp-Doktoru nun her yaptığınu yapabilir uyduruyor. 
Pratisyen Hekim Tıp-Doktoru uzmandır, alanı Genel Tababet dir. Sağlık Bakanlığı tescil dairesi başkanı bunu bilmiyorsan öğren. Senin liseden sonra ÖSYM puanın kaö idi, tutturamadın dimi Tıp Fakültesi ni. 
Politikayı TUS ve KPSS sorularını çalıp Sağlık Bakanlığı na soktukları yetmiyor, tescil dairesine de Tıp Doktoru Genel Tababet Uzmanı dır bilmeyen embesilleri kıskançları sokmuşlar.