Monday, January 10, 2022

Youtube devlet dairesi değil ki, adam ne bitirdi, adı bile doğru mu kim inanır

Youtube da birçok kanal var. Kimini adı İrkan, kiminin adı Gahkan olsun. Videolarında, ki onlarca videoları oluyor, şu okulu bitirdiklerini, ama şunca yıl çalıştıktan sonra artık o işi istemediklerini anlatıyorlar. Altta en az otuz tane yorum, yaaa işinden istifa ettin iyi ettin, etmedin kötü yaptın.
YAHU, DUR BAKALIM, NEREDEN BİLİYORSUN O KİŞİ, DOKTOR, BAŞBAKAN veya BAŞKA BİŞEY OLMUŞ GERÇEKTEN. 
İşte youtube öyle hayali, rüya görmek gibi bişeydir.
İyi müzik dinledin, hoş vakit geçirdin, o senin duygularınla ilgili, YALAN DEĞİL. Youtube ilgili geri kalan herşey şüphe altındadır. Kimsenin pasaport, kimlik kaydı, nufus kütüğünün devlet dairesi gibi incelemesi yok ki orada. 
Türkiye de hatta, üstüne beyaz önlük geçirip, hastanede bir çeşit iş sahibi olmuş herkes Doktor olduğunu söylediğinden, halk Doktor dediğin nasıl biri, hayalinde bile şekillendirmiş değildir. Yani devlet dairede bile size yalan deniyordur, kaldıki youtube onca iş içinde, onla ilgilenecek, bütçe ayıracak, tüm devletlere bağlanacak. Neredeyse tüm erkek hemşireler, zaten kendilerini Tıp Doktoru diye tanıştırmayı alışkanlık haline getirmiştir Türkiye de. Bayan hemşireler ise herzaman hemşire olduğunu dürüstçe söyler. 
Doktorlar da zaten bunlarla uğraşmaya vakti olan kişiler değildir. 
Bu konuya değindim, bir düzine insan ın youtube kanalında Doktor olduğunu, terkettiğini yazmış gördüm. Yaa liseden sonra hani giriş sınavın? Bunu devlet bile beceremiyor da, youtube hiç uğraşmaz, beceremez. 
Kısacası, YouTube bazı videolarda gerçek bir etki bırakır, dinlediğiniz kaliteli müzik, KALİTELİDİR siz hoşlandıysanız, ama dinlediğiniz bir kişi, iddia ettiği meslek demidir? Bunu bilmeniz imkansızdır. Çünki youtube size kimlik sormaya veya yanlış kimlik diye takip dava açmaya yetkili bir kurum değildir.
Bunlar sosyal medya hesaplarıdır. 
Bu arada, ben YouTube kullanarak, çok kaliteli eğitim videoları, Doktor videoları izledim, gerçek idiler. Ama bir arkadaşım izleyip, bu gerçek bir mühendis videosu demez ise, youtube videolar bana rüya yorumu gibidir.
YouTube şu an müzik kanalıyla tartışmasız gerçektir. Ben sevdiysem şarkıyı gerçektir.

Google Translate:
There are many channels on youtube. Let some be called Irkan, and some be called Gahkan. In their videos, which they have dozens of videos, they say that they finished that school, but after working for so many years, they don't want that job anymore. At least thirty comments below videos, commenting you resigned from your job, you did well, you did badly.
HOW DO YOU KNOW THAT PERSON IS INDEED DOCTOR, PRIME MINISTER OR SOMETHING REALLY.
Youtube video internet channel is such an imaginary thing, like dreaming.
You listened to good music, you had a good time, it's about your feelings, IT'S NOT A LIE, it is real. Everything else on  YouTube is under suspicion. No one has a passport, identity record, or government office registered identity.
Even in Turkey, everyone who wore a white coat and had some kind of job in the hospital says he is a Doctor, many people can not draw a close imagination of a Doctor. Almost all male nurses have already made it a habit to introduce themselves as a Medical Doctor in Turkey. Female nurses, on the other hand, always honestly say that they are nurses.
In other words, even in the government office, you are being told lies. YouTube will not deal with it, will not allocate a budget, and connect to all states to check identities of video producers. 
I touched on this subject, I saw that a dozen people wrote on their youtube channel that they became Doctors and dropped. What about your entrance exam after high school? Even the government can't check this on lying people, youtube won't try, can't.
In short, YouTube makes a real impact on many music videos, the quality of a music you listen to is real QUALITY, if you like it. But a person you listen to is not in the profession he/she claims to be? It is impossible for you to know this. Because youtube is not an institution authorized to ask you for identity or to sue you for false identity.
These are social media accounts.
By the way, I watched very high quality training videos, Doctor videos, using YouTube, they were real. But unless a friend of mine watches it and says it's a real engineer video, youtube videos are like dream interpretations to me.
YouTube is the undisputed reality right now as a  music channel, If I like it, the song is real. Remained need to be identity checked. 

Bu arada, robotik çeviri iyice gelişmiş, sevindim:
Reverse translation: (türkçe den ingilizce ye
Tekrar ingilizce den Türkçe'ye, robotik çeviri)   
Youtube'da bir çok kanal var. Kimine İrkan, kimine Gahkan denilsin. Onlarca videolarının olduğu videolarında o okulu bitirdiklerini söylüyorlar ama bunca yıl çalıştıktan sonra artık o işi istemiyorlar. Videoların altına en az otuz yorum, yorum yaptın işten istifa ettin, iyi yaptın, kötü yaptın. KİŞİNİN GERÇEKTEN DOKTOR, BAŞBAKAN VEYA BİR ŞEY OLDUĞUNU NASIL BİLİYORSUNUZ. Youtube video internet kanalı o kadar hayali bir şey ki, hayal kurmak gibi. İyi müzik dinledin, iyi vakit geçirdin, hislerinle ilgili, YALAN DEĞİL, gerçek. YouTube'daki diğer her şey şüphe altında. Hiç kimsenin pasaportu, kimlik kaydı veya devlet dairesine kayıtlı kimliği yoktur. Türkiye'de bile beyaz önlük giyen ve hastanede bir işi olan herkes onun Doktor olduğunu söylüyor, pek çok kişi yakın bir Doktor hayal edemiyor. Türkiye'de hemen hemen tüm erkek hemşireler kendilerini Tıp Doktoru olarak tanıtmayı alışkanlık haline getirdiler. Kadın hemşireler ise her zaman dürüstçe hemşire olduklarını söylerler. Başka bir deyişle, devlet dairesinde bile size yalan söyleniyor. YouTube bununla uğraşmayacak, bütçe ayırmayacak, video yapımcılarının kimliklerini kontrol etmek için tüm eyaletlere bağlanacak. Bu konuya değindim, bir düzine kişinin youtube kanalına Doktor olduklarını yazıp bıraktıklarını gördüm. Liseden sonra giriş sınavın ne olacak? Devlet bile yalan söyleyenlere bunu denetleyemez, youtube denemez, yapamaz. Kısacası YouTube bir çok müzik videosunda gerçek bir etki bırakıyor, beğendiğiniz takdirde dinlediğiniz bir müziğin kalitesi gerçek KALİTELİDİR. Ama dinlediğiniz bir kişi iddia ettiği meslekte değil mi? Bunu bilmeniz imkansız. Çünkü youtube sizden kimlik istemeye veya sahte kimlikten dolayı dava açmaya yetkili bir kurum değildir. Bunlar sosyal medya hesaplarıdır. Bu arada çok kaliteli eğitim videoları izledim, Doktor videoları, YouTube'u kullanarak, gerçekti. Ama bir arkadaşım izleyip de gerçek mühendis videosu demedikçe youtube videoları benim için rüya tabirleri gibi. YouTube bir müzik kanalı olarak şu an tartışmasız gerçek, Beğenirsem şarkı gerçektir. Kalanların kimliğinin kontrol edilmesi gerekir.

Pages