Monday, August 15, 2022

Çoklu Makale Doktora Tezi Yerine Geçer Mi?

Çoklu Makale Doktora Tezi Yerine Geçer Mi?
Yahuu, sen önce makale yi tanımla. Tuvalet kapısında üç makale yazmış adam, yüzlerce kişi okumuşsa. Bu makale midir, değil midir.
Bence eğer tuvalet kapısında yazılmış, ayrıntılı özellikle sosyal konu ağırlıklı makaleler ile adama Doktora veya Yüksek Lisans ünvanı verecekseniz tabii ki eski Tez sistemi tercih eden olur.
Ancak makale deyince Doçentlik sınav DBS sistemde tanımlanan, uluslararası standart SCI indeksli dergilerde özgün olabilen makale olmalıdır demeli.
Ki bizde o durumda kimse o dergilere üç yayım yapamaz ve Doktora yapabilen kalmaz. Zordur yani o SCI dergilere girmek. Ulan bizde Doçenlerde o yayın başarısı yok. 
Güler misin, ağlar mısın. 
Kaç tane Türk Fen bilimleri dergisi o indekslerce kabullenilmiş. Ulan Türkiye nin öyle kaç fen bilimleri dergisi varki, Amerika dergi yapacak da türkler oraya yollayacak. Ve hala kalkıp o sci dergide üç yatın jolay diyenin aklına sıçayım. Mesele hayır evet değil, o üç yayını yapan doçent profe bile yok ulan, kimi kandırıyorsun. 
Türkiye asker ülkesidir, makale her tuvalet kapısıdır de geç bari, kimi kandırıyorsun üç sci makale kolay diye. Ha ha ha. 

Pages