Pages

Tuesday, May 31, 2022

Tıp Doktorları grev yapmış mayıs 2022 de

Doğrusu, ben birkaç yıldır nasıl oluyorda aynı tempoda nöbet, günde 100 hastaya bakıyorlar diye hayret ediyordum. Her doktorun satın alması gereken kitap, online kurs o aldıkları maaş eder. Türkiye tıp doktoru demek, beyni yıkanmış eşek gibi çalışmayı vicdan edinmiş biridir. Neyse gözleri açılmış, kendilerine yapılan haksız, az ücreti idrak etmişler.
Yanlış, tuhaf olan o eski grev yapmadan öyle ucuza ve kaliteli gece gündüz çalışmaları idi. 
Tıp Doktorlarının en büyük yanlışı, hepsi birden deli gibi, eşek gibi çalışkan olduklarından, birbirlerinin çok çalışıyor olduğunu idrak etmeyip birbirlerinin kendisinin o büyük eğitim ve çalışmasını anlamamasıdır. Mesela bir Tıp Fakültesi hocası, asistandan öyle projeler ister ki o da yapar, ama onun tarihe geçecek bir özveri, imkansızı başaran çalışkanlık olduğunu o hoca olacak tıp mensubuda idrak edemez. Yani hocasıda asistanı da aşırı çalışmayı diagnoz edemezler. Bunların hepsi toptan mazoşist mi deli mi nedir. 
Hayrettir, hepsi birden çok çalıştıklarını anlamış, greve gitmişler. Hayret ya, bunca yıl eşek gibi çalıştığınızı en azından geveleyebilirdiniz. 
Grevde o düşük ücret gene aynı ama, en azından eve yorgun argın dönmeyip, evdeki işlerini, yemeğini, çayını içerler. 
Tıp Doktoru olmayan biri, bir tıp doktoru nun bazen yemek yemeye vaktinin kalmadığını, halinin kalmadığını anlayamaz. 
Haram olsun, zıkkım olsun, bin nesil bela eksik olmasın üstlerinden birçok Tıp Doktoru nun hakkını yiyenlerin. Derecelerine, kademelerine, eğitimlerine haksızlık yapanlara nalet olsun.