Pages

Monday, September 16, 2024

girne üniversite

Bir politikacı lise sonrası ösym olmadan mühendislik okumuş. Cevap şu, Tıp Fakültesi ni kazanamıyor mühendislik kazanan 1975-2011 yıllarda, mühendislik kazanmış doğru ama Tıp Fakültesi liseden sonra ÖSYM ile kazanmak daha zor yüksek puan. Çok nadir kişiler tıp kazansada, mühendislik okumuştur. Her tıp kazanan hele 1975-1990 yıllarda zaten mühendislik kazanmıştır. Nedeni, tıp istiyor herkes, tıp puanı yüksek. Alırsın puanı bakarsın öyle inanırsın. Biri işte değerli bir mühendislik kazanıp sonra daha da değerli Tıp-Doktoru olmak istemiş, başaramamış ama yinede, tıpkı imamoğlu gibi ösym ile kazanamadığı halde, Tıp-Doktoru olmuş. Daha sonra hatta dolandırıcılık sınavı TUS kazanmış, ne yapmış, gerçekten başarılı ösym ile gerektiği gibi Tıp-Doktoru olanlara, ilk iş dolandırıcı TUS sınavın hani diye başka kanunsuzluk mobbing de yapmış. Tıp fakültesi puanı almadan tüm mühendislik üniversitelerden tıp fakültesi ne geçiş yapanlarda kusurlu suçlu. Puan ne bakılacak o yıllarda. Bunlar yıllarca sağlık bakanlığı nın içine sıçtılar. Sağlık bakanlığı dolandırıcı tus sınavı  gerçek doktorlara haksızlık etti. Hırsızca onların maaşı çaldı, dolandırıcı tus sınavlı lara verdi. İmamoğlu na sataşmak amaçları. Bunca yıldır neden dolandırıcı tus ve 2017 de çıkan dolandırıcı hukuk sınavını konuşmuyorlar.
Bırak mühendislik den mühendislik e geçmesi imamoğlunun. 1979, 1980 li yıllarda ösym sınavı olmayan en az 15 kişi Türkiye de Tıp-Doktoru olup, sonra TUS ile sağlık bakanlığı nın dolandırıcı seven politikaları ile gerçek tıp Doktoru yani liseden sonra ÖSYM sınavı gerçek olan doktorların maaşını çalıp sahteci tus sınavlı olanlara vermiştir. Hırsız sağlık bakanlığı.
Eğer imamoğlu,  o diploması ile, onda olmayan liseden sonra ÖSYM sınavı olan birinin yerini ösym sınavı var gibi aldıysa yanlıştır. Ama uluslararası işlerde girne üniversite daha sonra öne geçti. Bir tek o değil ki, ne diye günah keçisi o bulunuyor. Ayrıca ilk defa duydum, imamoğlu meğer mühendislik eğitimli. Seçimlerde onu ilkokul mezunu gibi lanse ettiler, oğlu eğitimli duydum. Beyaz tenli sempatik seçildi. Girne den mezun olsa yine mühendis denir, çünki Türkiye uluslararası şirketli yer. Ama sağlık bakanlığı sahtecileri hapislik bile. Mühendislik esnek alan. Şu an girne den yine mezun olur ve kanuni.
Ayrıca, Türkiye nin mühendislik bilimsel dünyada yeri çok geridir. Osmanlı Devleti tıp konuya düşkün ama mühendislik düşkünü değildi. 
Bence Liseden sonra ÖSYM sınavı olmadan Tıp-Doktoru ve dolandırıcı TUS sınavı ile gerçekten süper başarılı Tıp-Doktorlarının sağlık bakanlığı tabip kadrosunu kanunsuz çalan tus uzmanları hapisliktir. Sağlık Bakanlığı idarecilerde lise sonrası ösym de hemşire puanlı ancak olup fomtor maaşı alıyorlar gerçek tabip maaş çalıyorlar. İzole imamoğluna çatmak onun politik sevgi görmesini kıskanmaktır. Günah keçisi sırf omu. Türkiye mühendislik ürünü çok azdır, insanları kobay yapıp bok yapmak bilimsellik değil. Hatay depremi insanı azalttı, kobay yapacak insanda az.
Ayrıca daha geçen yıl sahteci dekanlar liseden sonra ÖSYM sınavı olmayanlara, denklik vermiştir. Bu dediklerime liseden sonra ÖSYM sınavı sormamış tıp fakültesi dekanları şu an dekan. Bulun hapse atın.
Yahu imamoğlu seçimlerde mühendislik ilgilenmiş bile dememiş. Bide İmamoğlu gibi Girne mühendislik den tam o tarihte İstanbul Tıp Fakültesi ne lise sonrası tıp puanı ösym en az 535 olmadan girip, sahtekarca Diploma alıp, en önemli dolandırıcı sınav tus soru bankası sorularını çalıp tus sınavla sağlık bakanlığı kadro para alıp gerçek Tabip maaşı çalmamışki. Belediye başkanı nın üniversite mezunu şartı yokki.
Sağlık Bakanlığı asıl hırsızdır. TUS sınavı işte lise sonrası ösym sınavı sahte olanların sarıldığı dolandırıcı sınavdır. 
TUS ve 2017 de çıkan hukuk sınavları lise sonrası ösym sınavları sahte olanların sarıldığı soruları çalıntı sınavdır. Sağlık Bakanlığı işte gerçek Tabip maaş hırsızı.
Mesela adı ibo diye biri önce mühendislik kazanmış, nedeni birinci mühendislik yazmış, 610 ouan üstü aldığı için 1975-1980 li yıllarda tercihinde tıp yazsa, Hacettepe, veya İstanbul Tıp kazanıp direk kağıdında olurdu. Fakat ilk yıl mühendislik okuyup, mühendislik hoşlanmayınca yatay puanla Tıp-Doktoru olmuştu. Ben olur hakkı, taban puanı çoktan geçti demiştim. Yani o yıl ne onu bulup yönetmelik kılavuz kitaba ve puan ne bakacaksın, sonra ikinci yıl ibo yatay geçiş yaptığında, biri de tıptan başka yere geçtimi bakacaksın. Nedir önemli. ÖSYM liseden sonra ki puan. Yani 1975-2011 yıllar arasında mühendislik ile tıp puanı nerede onudu önemsiz anında karşılaştırılıyor, yatay geçiş kanuni oluyordu. Şu anda da geriye dönük kanunsuz varsa yakalarım.
Bir Amerikalı vardı, onun Amerika GRE Türkiye Liseden sonra ÖSYM sınavı yoktu. Tabii Amerika bilimde önde, ona evet dedik. O Amerikalı sonra ne oldu bilmiyorum. Belkide 6 ıncı sınıfta ösym puanı alıp dosyasına koydu. Yani illa o yıl değil, ibo gibi sonradan da ösym teslim mümkün. Yeterki o puan yüksek yeterli olsun.
Bu puanı olmayıp sahtecilik ile başkasının kadrosunu sahtecilik sınavı TUS ile çalanlar binlerce yıl lanetli olsun. 
Türkiye de Belediye Başkanı olmak için, en azından imamoğlu nun döneminde üniversite mezunu olmak şartı yok idi. Ve ben didik didik onun ne mezunu olduğunu aradığımda, sade bir vatandaş olarak, sadece oğlu üniversite mezunu buldum. Yani vardıysa da üniversite mezunu olmuş gibi propaganda özgeçmiş ile vatandaş oyunu almadı, şarkıcılarla falan gördüm. 
Erdoğan ın da yoktur üniversite diploması, yoktur liseden sonra ösym sınav ile bir üniversite kazanmışlığı. Belediye Başkanı oda imamoğlu gibi olmuştur, şansa ikiside üniversite mezunu olmak şart değil yönetmelikle oy ile seçilmiş. 
Belki o yönetmelik değişir, onlar yinede seçim sonucu kazanılmış haklarını korur.
İmamoğlu üniversite mezunu diplomasına ihtiyaç duyuyor mu, Erdoğan duymuyordu ancak Erdoğan ve İmamoğlu arasında yıllar var. 
Dünyanın hertarafında sahtecilik kol geziyor, Amerika da bile adını değişip diploma sahtecilik yapan var. 
hatta KENDİ DEĞİL, YANINDAKİ MİMARA SAHTE DİPLOMA ALIYOR, ONUN SAHTECİLİĞİNİ KULLANIYOR. O kişi ise kendi bir derece sahibi sanıyor kendini. Bunlar üniversitenin içinde,dekanlarla bile oluyor.
Türkiye diploma ve sınav dolandırıcıkta rekor seviyede. Dolandırıcı inanın o diplomayı hakkıyla almadığını bilmiyor, ben asıl ona üzülüyorum. 
Benim üniversite hocalarım Üniversite Profesörlerimin çok çok önemli bir merkezi sınavı yoktu, ama onlar yine başka o dönemde çok zor yerel sınava girdiler. Onların yönetmeliği o idi. O yıl hangi yönetmeliği kullanarak o üniversiteye girdi, bunlar zor değil, kuralları var. Amerika da da var. 
Liseden sonra ösym sınavı olmadan eski lise mezunlarını direk üniversiteye alan, hak çıktı. İmamoğlu o hakla geçen yıl üniversiteye yeni yazılır, mezun olurdu geçtiği derslerle. İmamoğlu şu TUS sınavı soru bankası hırsızı kadro çalanlardan, hukuk sınavı soru çalan kadro çalandan değil, şu anki kadrosunu o mühendislik le kazanmadı. 
Fatma Girik gibi kazandı.
Kısacası, belediye başkanı olduğu sürece, yani istifa edip dönmedi ise, ki seçim kazanması gerekir, ben İmamoğlu nun, mühendislik diplomasının işlemde onun derecesini yükseltmesini doğru bulmuyorum. 
Peki istifa edip cumhurbaşkanı olmasında mühendislik diploma şartmı.
Recep Tayyip Erdoğan nasıl cumhurbaşkanı oldu, bence oda olur, o cumhurbaşkanı yönetmelik değişmedi.
Elma armut kıyaslanmaz, kazanılmış haklar kaybedilmez, bir başkasını engelleyen yönetmelik eğer öbürünü engellemezse, bir yanlışlık vardır. 
Benim arkadaşlarım tıp istiyordu hepsi, kazanamadılar 1978 de, Kimya, Eczacılık veya mühendislik gibi daha düşük puan aldı liseden sonra ÖSYM sınavı nda. 
Onlar istediklerine sokulmadı, düşük puan, hayat boyu uzak kaldılar istediklerinden, başkalarına cicim mi denir. Başkalarıda o yılın düşük puan, veya yönetmelik ile işlem görür gözümde. Ancak bir kısım, afla dönünce, okul puanı düşük olunca o eski puanı, artık o okulu kimse istemeyince yetti. Bunları kıçından uydurmaya gerek yok ösym kitapçığı, yönetmeliği elli yıldır var, tabii onları yok etmek isteyenler var. Hangi yılda hak kazandınız, o yılın yönetmelik kitabı bakılır. 
Ayrıca, İmamoğlu, hiçbirşey yapmadı ise, liseden sonra ÖSYM sınavı özellikle 2011 yılından önce üniversite diplomasının kanuniliğinde çok önemli diye bir mevzu olunca, çetelerle onu bunu o sınavın önemine inanlarla savaş etmemiştir. 
Yahu adam liseden sonra ÖSYM sınavı 2011 önceki en büyük bariyerdi gerçeğini adam silmeye çalışıyor, İmamoğlu sayede bunun önemini yazan gazete gördüm. 
Ne dekanlar gördüm bu gerçeği ağzına almayan.
İmamoğlu nu buldular, denkliği Türkiye de olmayan o girne üniversite Amerika da denk, yani İmamoğlu Amerikan üniversitesi ne o dersleri yollayınca, Amerika üniversite onu kabul ediyır, o Amerika onu kabul edince, Türkiye onu Amerika üstünden kabul ediyor. 
Ben bugün bile lise sonrası ösym sınavı eksik, İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesi ne Bulgaristan dan, denkliği olsun olmasın, ÖSYM si hatta en düşük okulu kazanamayan en az yirmi kişi var, bunlar sonra ayrıca sağlık bakanlığı uzmanı da olmuş, gerçekten doktor olmuşların kadrolarını da almışlar. Sağlık Bakanlığı ise kendi denklik dağıttığı için gerçek lise sonrası ösym sınavlı doktoru kıskandığı için, kulaklarını tıkamış. Bende gideyim onlar benim kadromu çaldı şikayet edeyim. 
Onca sahteci varken, imamoğlu normal duruyor. Yani imamoğlu, işlem eksikli, ama mühendislik denklik Amerika da kolay Asıl gerçek Türkiye Tıp-Doktoru olanların hakkı çalınmıştır. 
-İmamoğlu nun Belediye başkanı olması zaten bağımsız bir durum, onda zaten diploma gerekmiyor. Bence imamoğlu da dava açsın İstanbul üniversitesi ne, ingilizce bildiğini, gerekirse girne üniversite Transkript i Amerika ya yollar, bir iki ders Amerika da alır, sonra tanınan Amerika dan Türkiye ye transfer yine olurdu. Ayrıca TUS sınavı sahtekarlığı gibi arada kullanmamış o diplomayı. Yani dolandırıcı TUS sınavı gibi mühendislik sınavda çalmamış tus kadroyu başkasından. Asıl tus sınavı üstünden kadro hırsızları gizli kalırken, imamoğlu diploması ile hiçbir başka sınavda kimsenin kadrosunu çalmamış. Özel sektörde çalışmış, belediye zaten diploma istemiyor. Seçimi almış. 
-Ayrıca, yeni bir kanun var bir yerde, çok düşük ösym puanlı, ama yaşı büyük bazı kişiler üniversite okuyabiliyor. Tıp fakültesi yine okuyamıyor, ama diğer okullarda ösym puanı esnek. O kanuna girebiliyor İmamoğlu, Tıp-Doktoru gibi çok önemli bir meslek de ösym puan sahtecilik ise bu bahis ettiğim kurala girmiyor. Mesela online 6 yıllık Tıp-Doktoru olunmaz. 
Şu an liseden sonra ÖSYM sınavı için, yaşı büyük bazı insanlar tıp fakültesi hariç birçok okulu ösym sınavda başarılı olmadan eğitim alabiliyor. Bunu bir yerde gördüm 2022 de. 
-İmamoğlu TUS sınavı gibi bir sınavla başkasının kadrosunu çalmamış, devletten sahteci tus lu bir uzmanlık la başkasını mağdur etmemiş, belediye başkanı zaten üniversite diploma istemiyor. 
 Ayrıca, liseden ortalaması on üstünden beş gibiden yüksekse, mesela on üstünden 8 gibi, onu da milli eğitim bakanlığı ndan buldursun. Ancak O not ortalaması, 2011 den önceki yıllarda devletten maaş da suç da getirebilir. İmamoğlu diplomasını devlet maaşta kullanmamış, o büyük avantajı.
-Yahu ben gözümle tanıyorum en az yirmi kişi hemde en kanunsuz Tıp-Doktoru üstünden TUS kadro çalmışlar, bir imamoğlu nu mu buldu devlet günah keçisi.
Bu dediğim başka ülkeden geçişli yirmi kişinin Tıp-Doktoru olabilmesi için, Tıp-Doktoru diplomasını ellerine almadan, ösym başarılı sınav sonucu Dekanlık dosyada olmalı. Yani diyelim yedekten alındılar, gene ösym sınav sonucu o okula yedek olmadan match olan, giren kadar olmalı üniversite diploma almadan, ösym olmadan bir ders sınavına şartlı girmişlerdir. Bunun üstünden çok asır geçmedi, kolayca dosyalardan anlaşılır. Örneğin 1990 da, mühendislik en az 480 fizik-kimya-matematik puanı istiyordu, İngilizce puanı da değil. Hatta ilk sene değil sonraki yıllarda o puanı alıp teslim etmeli idi. Teslim edince, hatta son yıl teslim etse güzel puanı, yine hile, hülle olmaz, ama bazı sıkıntıları daha çok olurdu. 
-Sıçmışım kıskanç sahterdekarların kafasına. Bir imamoğlundan mı belliycekler doğruyu. 
Ben defalarca sağlık bakanlığı na tus değil liseden sonra ÖSYM sınavı önemli, kadro çaldırdı tus sınavı dedim. TUS sınavı özellikle 1987,1988 yıllarda sahteci Dinlemedi. Yine söylüyorum, TUS sınavı bilime sıçmıştır Türkiye de. 
İmamoğlu mühendislik gibi diploma önemsenmeyen alan. Mühendislik de en büyük buluşlar diploma sahiplerinden değil. Varsa bir buluşu birinin mühendislik alanda, gene sahinbi oluyor. Oysa gerçekten Tıp-Doktoru olmak kural kanunu çok sıkı tüm dünyada. 
-Bence Cumhurbaşkanı kanun çok belirsiz, cumhurbaşkanı uluslararası biridir. Yüksek Okul bizde lise bile demek olabilir. Üniversite olacak yazmıyor cumhurbaşkanı kuralda, yani bence İmamoğlu Cumhurbaşkanı adaylığı şartına o mühendislik diploma olmasada sahiptir.
Bu işi kurcalama gereksiz, bence maaşı biraz düşük olsun, mühendis değil lise mezunu olsun. 
      İMAMOĞLU, açgöz olma, mühendis değil, lise mezunu, diplomanla CUMHUR BAŞKANI maaş al. Bunu kontrol edin ey halk. 
-Cumhurbaşkanı maaş alırken, düz yüksek okul, yani lise, yani mühendis diploma olmadan maaş alsın bence. Ayıptır bide o ösym nin içine sıçmasın.
-Kısacası, cumhurbaşkanı yönetmelik değişmelidir, yüksek okul listesinin yök kurumdan alınması gerektiğini madde şeklinde eklemelidir. Başka lise mezunu adaylarda, cumhurbaşkanı adayı olmalıdır, imamoğlu ile yarışmalıdır. 
-Ve böyle kıçından yönetmelik kanun değil ayrıntılı cumhurbaşkanı yönetmelik olmalıdır. Tıp-Doktoru nedir dekan içine sıçmışsa o suç takip edilmelidir. Çünki çok açıktır Tıp-Doktoru liseden sonra ÖSYM sınavı yüksek başarılı puan.
-İmamoğlu lise diploması ile Cumhurbaşkanı yarışına aday olmalıdır, ayrıca başka lise mezunu adaylar da cumhurbaşkanı adayı olabilmelidir. 
Recep Tayyip Erdoğan da üniversite mezunu değildir. 
Zaten mühendislik çokda etkilemez cumhurbaşkanı maaşı, ama maaşı lise mezunu cumhurbaşkanı olmalıdır. Baksın Recep Tayyip Erdoğan ın maaşına. 
Bu çözüm kanunidir. 

Ayrıca, üniversite mürekkep yalamışlık Amerika da bile önemli ancak şart değildir. Yani Türkiye kıçından bişey hem demiş, hem dememiştir. Ne bok demek yüksek okul, kıçından eksik laftır. O kanunun eki yok, ek olması lazım, YÖK referansı olması lazım. Eki yok, devletin kanuna nasıl sıçmışlar yirmi yıl önce, bakıp düzeltmeli. 
Hatta Amerika da yüksek okul, high school, şartı bile yoktur, okuma yazma şartı bile yoktur.
 Cumhurbaşkanı istisna bir pozisyon dur. Aşağıda chatgpt cevabı da Amerika da o şart yok diyor. 

CHATGPT:
No specific diploma is required to become the President of the United States (USA). However, the U.S. Constitution sets the following requirements for presidential candidates:

Natural-born citizen: The candidate must be a natural-born citizen of the United States.
Age: The candidate must be at least 35 years old.
Residency: The candidate must have lived in the United States for at least 14 years.


For Turkey's Cumhurbaşkanı (President), the requirements are set by the Turkish Constitution. Key criteria include:

Turkish citizenship.
Higher education: The candidate must have completed higher education.
Age: The candidate must be at least 40 years old.
Eligibility for election to the Turkish Grand National Assembly (TBMM).
Both countries do not require a specific diploma beyond general educational and age requirements.

In the U.S., there is no formal education requirement to become the President. The Constitution does not specify any need for a diploma or degree. However, education can still play a significant role in shaping a candidate's political career, leadership skills, and public image. Most U.S. presidents have had higher education degrees, often from prestigious institutions, as this can provide valuable knowledge and connections in politics, law, or public service.

While education isn't officially required, it is generally important for credibility, voter confidence, and preparation for the complexities of the job.
--
Eğer başka lise mezunu adaylar cumhurbaşkanı adaylıktan red edildi ise, o seçim iptal edilmelidir. İmamoğlu o kuralı değişmeli, onun lise mezunu demek olduğunu yök den açıklama ile açıklamalıdır. 
Aferin imamoğlu bu ösym puanı onun sayede gazeteler anlattı korkmadan. 
Gazeteciler soru bankası çalıntı sorulu TUS sınavı ile uğraşsın, asıl büyük sahtecilik.
 - İmamoğlu lise mezunu olarak aday olabilir. Recep Tayyip Erdoğan da üniversite mezunu değildi seçim kazandığında.
O cumhurbaşkanı yönetmelik kim yazmışsa, bulunup Türkiye yi eksik yönetmelik ile karıştırdı diye cezalandırılmalıdır.
ÖSYM Lise sonrası Tıp-Doktoru puanı şartı sayfalarca yazılıdır. 
Ne bokum yüksek okul mezunu olmak. O kuralı bozuk Türkçe dir, bulun cezalandırın eksik kural koyanı. Ya koy tam kural, ya koyma. Amerika da ne kural bakılmalı.
-Ben yıllarca liseden sonra ÖSYM sınavı başarılı insanlara yapılan haksızlık için savaşmış biriyim, imamoğlu aferin bu konuyu bari gizlememiş.
Recep Tayyip Erdoğan ne maaş alıyorsa okul mezunu, oda onu söyler. Mühendis diplomasını vermesin cumhurbaşkanı seçiminde. Tabii mühendislik diploması şaibeli olanın üstüne her yaptığı hatta başkalarının haklarını çalmaktır. Ancak Mühendislik Tıp-Doktoru olmaktan farklıdır. Mühendislik yapmak için Amerika da diploma bile sormuyor çok büyük yer. Birçok tartışma yersizdir. O cumhurbaşkanı yüksek okul şartı inadına bozuk Türkçe dir. Ne diyor belirsizlik vardır, belirsiz cğmle koyduğu için onu koyan ceza almalı, İmamoğlu lise mezunu diplomalı cumhurbaşkanı aday olmalı. Başka tüm lise mezunu olanlar da aday olmalı.
-Özellikle 1975 yılından itibaren ÖSYM liseden sonra ÖSYM kitapçıklar basılıdır, umarım onlar manyakça yakılmadı. Onlar hangi üniversite nedir ne nedir açıklar. 
Oysaki, cumhurbaşkanı yüksek okul mezunu olacak cümlesi, hiçbir yetkili kurumun kullandığı redmi bir Türkçe dili değildir, o cümleyi o halde eksik kanunu bozup koyanlar, derhal yakalsnıpcezalandıtışmalı, Türkiye Cumhuriyeti devletini herşey bilindiği referans verilecek kitapçık kural olduğu halde, müphem bilinmez kurallara teslim etmeye, karanlığa sürüklemeye çalıştığı için cezalandırılmalıdır. 
Kural desen değil, kural desen hani dayanakları. Kıçından gülünecek bir kural, yüksek okul, lisedir eğer dayandığı açıklama yoksa. Yada o kural sadece yıkıcı faaliyet karanlık kuraldır. Amerika da adam okuma yazma bilmeden cumhurbaşkanı olmuş. Kıçından kanunu yüksek okul müphem resmi olmayan dil kural ile bozduğu için ceza görmelidir. O cümleyi koyan, yüksek okul lafı ne boktur koysn ceza görmelidir. Müphem karanlık kurallar asıl zararlı. 
Recep Tayyip Erdoğan üniversite mezunu değildir. Bunu 1999 da bizzat didik didik ettim biliyorum.
Gelecek cumhurbaşkanı seçimlerde, lise mezunu bir adayın adaylığı kabul edildi, gazeteler yazmalıdır, veya o kıçından muğlak yüksek okul lafı, vatan haini, asıl liseden sonra ÖSYM sınavı düşmanlarının anayasaya sıçtığı o cumhurbaşkanı yüksek okul laf düşmelidir. O laf, yani yüksek okul lafı kanuna aykırı türkçedir. Yada lise düzeyi mezundur. Yüksek Okul High school yani düz lisedir.
-Açın bakın tabip kanuna, 6 yıllık Tıp Fakültesi açıklaması Atatürk zamanında ve öncesinde bile iyice açıklanmış, ne bokum laftır o Yüksek Okul lafı. Sıçmışım öyle ne idüğü belirsiz vatan haini laflara.
İmamoğlu muhakkak lise diploması nı İstanbul Üniversitesi dekanlığa verdi, kendinde değil ordadır, gitsin oradan mezun belgesi alsın, lise diplomasını İstanbul Üniversitesi kontrol etsin, onu kullansın, veya İstanbul Üniversitesi dekanlık öğencilik işlerde lise diploması var, dosyadan lise mezunu olduğu, high school mezunu olduğu anlaşılmaktadır yazısı istesin. İngilizce high school lise mezunu demek, işte o muğlak ordan diyorum. 
-Mühendislik maaşı almasın recep Tayyip Erdoğan gibi düz lise mezunu maaş alsın. Bu kadar basittir açıklama. Zaten cumhurbaşkanı maaş yüksek, mühendislik olsa çok artırmaz.
-Şu anda İmamoğlunun maaş bordrosu seçim kazandı ortalama beş yıllık hakkıyla aldığı bir kadrodur, bordrodur, SGK bordrodur.
 - Recep Tayyip Erdoğan da yine son seçimde oy kazanarak bir önceki seçimlerde bitmiş kadrosunu, bordrosunu tekrardan kazandı. 
Bu kadrolar bir mühendis, bir uzman kadrodan farklı ve süresi olan, ebedi olmayan kadrolardır. Recep Tayyip Erdoğan birkaç kez aynı kadroyu seçim rakamıyla kazanmıştır. 
-Oysa Tabip birinin belgesi, liseden sonra ÖSYM sınavı ve sonrasında Dr diplomadır. Maaş bordrosu Tabip bordrodur ve tekrar tekrar sınavlara girmez. Ama isterse istifa eder, ara verir, sonra yeni bir sınav olmaksızın, o liseden sonra ÖSYM sınavı puanı ve Doktorluk diploması ile yine tayin olur, Doktor bordro maaşını alır yirmi sene o kadrosu hiç bitmez. Devam tamamlar, tayin yerlerine devam eder. Liseden sonra ÖSYM sınavı öyle değerlidir. 
-Ama riskli, çok az kişinin seçildiği hem sona eren kadrolar liseden sonra ÖSYM sınavı ilgili diploma bordrosu değildir. 

-Dünyada çok az kişi üst üste seçilip, aynı 4c devlet maaş bordrosu, SGK bordroyu Recep Tayyip Erdoğan gibi yirmi yıl korumuştur. Risklidir ama yapmıştır. 

-İmamoğlunun bordrosu mühendis değildir, yani beş yılda düşen belediye başkanı kadrodur. Yüksek maaş ama ebedi değil. 
Bu arada, belediye başkanı olurken, mühendislik diye bahis etmedi İmamoğlu, aferin. Oğlu üniversite mezunu propaganda yapmıştı. 
-Asıl Yüksek Okul lafı ile kanunu bozanlar muğlak ne idiğü lafla yıllardır ösym, tabip kanunu diğer kanunlarla ayrıntısı ortada eğitimlere düşman Türkçe üretenler cezalandırılmalıdır. Kim sıçmış o kanuna öyle muğlak cümle ile, 2000 ile 2005 yılı arasında, bulunsun o dolandırıcı, kanuna sıçmış, ekler, referans vermeden kanuna sıçmış high school veya yüksek okul lafı. Ayıp, yuh, daha 1923 den önce bile öyle boktan muğlak bir tanım yok yönetmelik lerde Türkiye de. 
İmamoğlu bir belediye başkanı, lise high school diploması ile cumhurbaşkanı adayı olmalı, kanuna uyuyor. Mühendislik Amerika da diploma dışında bir olay, oysa Tıp-Doktoru Amerika da çok sıkı diploma gerektirir. Yani altı aylık mühendislik kurs demek eşittir mühendislik uzmanı, yazılım uzmanı demek. Mühendislik Tıp-Doktoru gibi çok sıkı Diploma gerektirmiyor. Uzman mühendis de deme, Tıp-Doktoru gibi değil. Nedeni on tane bilgisayarını tornavida ile söktün senin şeyin, ama bir insan vucuduna Tıp-Doktoru gerçekten değilse, dokunmak suçtur. 
-İmamoğlu nun lise diploması dekanlık dosyadadır anladığım, işte onunla, (mühendislik diploması ile değil), cumhurbaşkanı adayı kanuna uygun olabilir. Aferin dürüstçe liseden sonra ösym puan bahsetti ya, bu bile vatanseverliktir. 
-Türkiye öyle rezil olmuştur ki, bunların yani ayrıntılı kitapçık, puan, en az puan nedir yazan bilgileri yakmış yıkmış bile olabilirler. Bu ne manyak lise sonrası ÖSYM kıskançlık tır. 
-TUS sınavı, özellikle 1987-1995 yıllarında soru bankası çalınan edepsiz bir sınavdır, liseden sonra ÖSYM sınavı olmayanların sahteci sınavıdır. Niye kimse onla uğraşmıyor, bir imamoğlu mu günah keçisi. 
Yine 2017 de çıkan hukuk sınavı, soruları çalıntı, savcı, hakim, avukat hepsuiçin bir sınav, o TUS dan beter soru bankası çalıntı sınavdır. Neden onunla kimse uğraşmıyor da imamoğlu günah keçisi bir onu mu bulmuşlar. Üstelik kanunu muğlak eden kıçından cümleyi koyanlar ceza alması gerekirken, hülle mi hile mi cevap neden gereksin. Yüksek okul ne ulan, alda kıçına sok o lafı. Yüksek tepedeki okul mu, rakım mı bakıcan. Türkiye nin içine o bozuk cümle sıçıyor. 
-İmamoğlu lise diploması, high school diploması ile(Mühendislik Diploma değil! ) cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Şartı gerekçeyi öyle karşılamıştır. Öyle yaparsa hülle veya hile değil, kanuni, Recep Tayyip Erdoğan gibi aday olur, onun maaş benzeri alır. 
-Recep Tayyip Erdoğan ve İmamoğlu sonrasında, o high school lafı kalkmalı, yerine ekleri ile birlikte en az on sayfalık bir açıklamalı yönetmelik gelir, yada ilkokul mezunu şartı koyulur. Yada Amerika kanun alınır. 
-Amaç Türkiye nin kafasına muğlak kanunla sıçmaktır. Bu ülkede YÖK var, ikinyıl, 4 yıllık üniversite var, bu yüzyıldır biliniyor, neden muğlak bir cümle 2000-2005 yılları aradında Türkiye kanuna sıçmış da hiçbir milletvekili savcı onu görmemiş. Öyle bir eğitim yoktur, olsa olsa yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar şarkısını ima ediyor. O kişiler bulunup, kanunu muğlak yaptıkları için ceza almalıdır.
-Ayrıca artık liseden sonra ÖSYM sınavı başarılı olmak eskiden olduğu gibi, 1975-2011 yıllar gibi zor değil. Çok üniversite var. İngilizcesi var devlette, yine muğlak. Anlatmalı ne yök kanuna bağlı eğitim, 6 yıllık mesela, yani adam cumhurbaşkanı oluyor, ama 6 yılı yok Tıp-Doktoru Tabip olamıyor, ne zor Tıp-Doktoru kanunda. Yine en az dört yıllık anlamıdır yüksek eğitim yani lisans, oda yok kanunda. Kesin lisans demek, ama ek arıyorsun yok. Önlisans değil. Niye yazmamış. Çünki muğlak olup kanuna sıçacak. Hangi yıl baktım, 1982,işte tam o yıl benim şikayet ettiğim o sahte öğrenciler tıp fakültesi ne alındılar. Yahu bir imamoğlu mu günah keçisi. Ne bok demek belli değil diyecek tek kişi yok. Muğlak, karanlık belirsiz bir kanun. İyiki 6 yıllık üniversite ayrıca demedi. Ancak Tıp-Doktoru diplomalılar Cumhurbaşkanı aday olurdu demek. 
Yahu adam sevecek cumhurbaşkanı olmayı. 
Bunu muğlak kanunu yapan sadece bölücülük, muğlak lık istemiş.  Amerika ya yapar kuralı, ya yapmaz, ey Türkiye hukuk, kanun öğren. Aşağıda işte o muğlak, kanun içine muğlaklıkla sıçmış paragraf. Hiç eki yok, yüksek okul her bok olur. Ön lisans değil dediği ben biliyorum, ulan kıçından yazmış, şarkı sözü mü. Hani referans eki. Hani yıl ayrıntı. Bunu Kenan Evren mi yazdırdi yoksa, o zaman bu silinmesi gerekir. Diktatörler hukuku kıçından yazar. 
-Türkiye hukuku, bu muğlak yüksek okul lafı gibi salakça olmamıştır genelde. Kenan Evren elinin asker çamuru ile, yptığı tüm kanunlarla kanunları boklamış, muğlak bırakmıştır. Bu yüksek okul muğlaklık onun döneminde berbat kalmıştır. Yok efendim kumar oynuyor komisyon yerine, kanunların son elli yıldır eksik muğlak bırakılmış yerleri ne, bunlar düzeltilmelidir, ne idiğü belirsiz, referansı dayanağı olmayan, şarkı sözü gibi kanun olan ülkeden utanır insan. Ayrıca, 1975-2011 yılları arasında, liseden sonra ÖSYM sınavı 580 ouan üstü olan, yabancı dil değil diğer, her türk vatandaşın milletvekili maaşına bağlanıp, bürokrasi de senatoda çalışmasının yapılanmasını istiyorum. O dönem yıllarda değerli, kafası basan, yapılmış salaklıkları görebilen bu ayrıca mezun kişiler lise sonrası ösym den doğrulanır. Bu kişiler senato jüri meclise danışman olmalıdır. Partici olmaları gerekmez. Ben bunlarn belgesi olanlaro tanırım. Öyle en az beşyüz değerli kişi bulurum Türkiye ye gerçek faydası olacak. Meslekleri, Tıp-Doktoru Mühendis Hukuk olabilir. Bu insanların zihinsel faaliyeti Türkiye de gereklidir. Bunlar üç yıllığına Türkiye büyük millet meclise atanmalı, konsultan senato olmalıdır. Bakın o eski salak milletvekili müsvettelerin acısı, sıçtığı kanun şimdi bile işi bozuyor. 
-İmamoğlu ne yapmalı:
İmamoğlu galiba hiçbir liseden sonra ÖSYM sınavı na girmemiş. Herkesin yaptığı şu. Giriyorlar, ve hiçbiryeri direk kazanamayan puan alıyorlar, sonra yedekten giriyorlar. Böyle puanı almak çok kolay, tüm sorulara a diyorlar veya e diyorlar, kötü bir puan geliyor. Sonra o puanla yedekten başvuru olacak yere gizliden duymuş bştek o başvuruyor, yüksek puanlı yedeğe kaldıysa kaldı ama, duymamış, o nedenle puanı sıfır bile olsa dilekçesi olanı ösym kazanmamış ama alıyorlar. O puanı İmamoğlu lunun alamaması imkansız. Öyle aldı diyelim sınavı. Bunu 2013 den sonra dilekçe ile verdi, al puanı bu dedi diyelim. Bir başka aynı sıfır balvursa da, İmamoğlu ayrıca girnede ders omumuş, kurul ikiside berbat sıfır ÖSYM ama, girnede Amerika da geçerli ders okuyanı kabul edebilir. Ama sıfır veya berbat bile olsa o puan lazım. İstediği kadar ders vitirsin Girne de, eğer berbat ÖSYM si bile yoksa, diğer öğrenci alınır. Yani Kıbrıs da ders okumak en berbat ÖSYM sonuç belgeden bile kötü. Bencede doğrudur, ösym şarttır. Ancak hülle hile şurda, puanı yüksek yedeğe kalmışlar bilmiyor ki başvursun dekanlığa. 
İmamoğlu girne 2013 de üniversite sayılmış Türkiye de, bence o tarihten önce 
değil, 2013 den sonra, girne derslerini saydırabilir. Bir tanesini bile türenin takmadığı üniversite den saydıramaz. 
Şans ki, girne 2013 de saygın olmuş. 
KISACASI, İmamoğlu, geçmişe dönük hak iddia etmiyor, belediye başkanı üniversite diplomasıyla olmadı, kuralda yok üniversite diploma şartı. Bence İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Recep Tayyip Erdoğan olduysa, İmamoğlu da aynı özellikleri geçiyor. 
-Diyelim cumhurbaşkanı lise diplomayla maaş aldı. İmamoğlu na mühendis hitap doğrumudur. Evet doğrudur. Türkiyede kongreye gelmiş yabancı. YÖK demişki o ülke nin üniversitesi ne bok bilmiyorum. Yinedebo üljeden gelen kongrede mühendis tir. Ama devlette maaşı mühendislik olmaz. 
-Şu anda, İmamoğlu na Mühendis bey demek doğrudur, çünki o Amerika ve Kıbrıs ca mühendislik kazanmış. Ama ösym sınavı yok, diploması bence geçersizdi Girne Türkiye de olumlu kabul edilmediğinden. 
-Türkiye nin günah keçisi olmamalı İmamoğlu, kimse ona al sana belediye başkanı kadro vermedi mühendis veya değil diye. 
Ama seçimlerde mühendislik alanına dünyada katkısı olan biridir dese iyi olurdu. Mesela IBM de çalışıp mühendislik uzman oluyor, takdir alıyor, 1990 lı yıllarda, IBM de çalışıp bişey yapmış biri gibi İmamoğlu. 
Yine Türkiye askeri olarak Kıbrısla ilişki içinde, o nedenle oradan bir öğrenci için, zaman kaybetmiş, alınmamak lazım. 
-SGK kurumu Türkiye de asıl eksik kurallı yanlış bir yerdir. 
SGK ya sahte soru bankası çalınmış 1987-1999 yıllarda TUS sınavı bahsetmişker, ama SGK da liseden sonra ÖSYM sınavı sormadan meslek derece verdiği için suçludur. 1987 de başkayan TUS sınavı sahtecilik dir. ÖSYM yapması gereken kitapçık kurallı sınavı çeteciler yapmıştır. Neyse düzeldi şimdi.
-İmamoğlu değil o ÖSYM sınavsız yönetmelik dışı diplomalı. SGK ya ihbar edeyim, alsın elşnden emeklilik maaşlarını en az yirmi kişinin. 
-Suçlu olan 1990 larda Üniversite yi satan ahlaksızlıktır. En az yirmi kişi yapmışsa, ne bilsin imamoğlu yanlış diye. O çıkarmadı o kuralı, o yanlış ondan on yıl önce çıkmıştı. Amerika dan bir çocuk Türkiye de tıp okuyordu. Ne GRE ne ÖSYM kazanmıştı. Tıp fakültesi bitmeden mesela son sene ÖSYM sınava girmesi, dekanlığa teslim etmesi gerekiyor idi. Etmedi, öyle Amerika dan gelip, birkaç dersi saydırıp Uzman olmuş. SGK da sormamış hani senin liseden sonra ÖSYM sınavı. Yani bu işi İmamoğlu yaratmadı. Bilmeden bulaşmış. Onca kişinin arasında günah keçisi İmamoğlu olmamalı. ÖSYM sınavı, GRE sınavı, üniversiteler çok açıldıkça artık sorulmuyor. 
-Dediğim gibi, Amerika dan biri İstanbul Üniversitesi ne, yatay geçiş yapmıştı İmamoğlu gibi. Hemde Amerika da GRE kazanmamıştı. İmamoğlu bu işi kendi yaratmış değil. Bulgaristan Yugoslavya dan ösym piç olmuş yatay geçişler falan da vardı, Amerika diyorum, çünki Kıbrıs Amerika üniversite benzeri idi. 
-SGK da, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir yeni kadroda maaş alabilir İmamoğlu eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanırsa. 
-Şu anki SGK kadrosu, belediye başkanı, seçim sonucu belgesi ve lise diploması ile almış sorun yok. Bu arada üniversite mezunu belgesi eşittir lise diplomasıdır. Çünki lise diplomasını üniversite teslim alır. Yoksa sokmaz derse. 
Ayrıca Belediye başkanı maaşı, SGK da ÖSYM sınavı ile ilgili hiç değil. Seçim oylama sonucu ile ilgili. 
Cumhurbaşkanı ÖSYM sınavı ile ilgili olsa Recep Tayyip Erdoğan ın da cumhurbaşkanı maaşı alınca, ösym sınav başarılı kağıdı gerekirdi. Yok onunda. 
-Yüksek okul lise gibimi ne belirsizlik var. İlkokuldan yüksek mi yüksek. Demek yüksek. 
SGK da mühendis artı cumhurbaşkanlığı maaşı almasını yanlış buluyorum. 
Ama Türkiye de adam Amerika dan gelmiş, ne GRE ne ÖSYM si yok. Yine mühendis hitap oluyorsa, mühendislik eğitimlidir deniyorsa, İmamoğlu bırak diploma, o kadar dersi Girnede geçmişse, Amerika da İmamoğlu na mühendis denir. İmamoğlu na Mühendis bey denmesi 1990 dan beri yanlış değil. Evet karışık ama kadro mühendis, ile belgesi olan mühendislik farklı. 
Bunu yazan kişi, liseden sonra ÖSYM sınavının 1975-2011 yıllar arasında çok önemli olduğuna inanan biridir. Ama İmamoğlu günah keçisi olmamalı. Hem onun belediye seçim kazanmıştır oy belgesi var. 

----
Candidacy and election (Article 101)

The President of the Republic shall be elected directly by the public from among Turkish citizens over forty years of age who are eligible to be a deputy and have completed higher education.