Tuesday, September 24, 2024

Bir genç kız Kübra mektup bırakmış

Adı Kübra imiş, tek şarkısını o güzel sesinden, meğer öldürüldüğü gün, Eylül 2024 de, duymuşum. Onun videoyu, tıklamamıştım, garip bir şekilde videolar onunkine atladı, önce nanay sesini uzaktan, ekranı görmeden duydum, kim bu ses diye videolardan sırf o ses diye bakınca, ki öldüğü için bir videoymuş meğer, Kübra çıktı. Çok üzücü. Duyma nedenim ölmesi olmamalı idi. Keşke Türkiye ekonomi bu kadar berbat olmasa, cinayetler bunca olmazdı. 
Ayrıca Türkiye de bir kişi kendi kendine nikah kıyamıyor, böyle bir kanun yok. Fakat reytingler için bu tür ortam videoları yasak değil. Sosyal medya videoların hepsi bence ciddiye alınacak videolar değil, diploma görsem orda inanmam, resmi belge yeri değil. Kübra evki falan değilmiş, o tür videolarla evli olmadığını vurgulamış. Bence onun videolarını çeken, içerik üretmesine yardım eden birileri vardı. 
Peki acaba Kübra aynı zamanda bir fuhuş çetesinin eline düşmüş mü. Bazen paravan sosyal medya videolarını gösterip, fuhuşa zorlayan çeteler de olabiliyor. 
Kübra nın nanay şarkısını en azından bir kişi, başkası kayıt etmiş bence. Oradaki o mikrofon hiç ucuz bir teknoloji değil. Hani ke di odada şarkı söylüyor, çobanlar tarlada şarkı söylüyor, bu değil ortamı. Öyle bir stüdyoda kayıt için para vermesi gerekiyordur. Sözleşme mi imzalamış, nerede kazancı. Kendi değil o videolaron senaryosunu yazan, kendi değil kayıtları kısaltan birleştiren editör. O derece yüksek teknoloji eğitimi yok Kübra nın. Sonra birdem onum düğün kıyafetli vidro reyting alır diye, o videolar çekiliyor. Kim ödemiş o kamera çekimin işçiliğini. Kendi çekmiyor, kamera başkasının. Şirket düzey emek teknoloji bunlar. 
Kübra gibi sosyal medya yarı genç kız ölse zarar Türkiye devletine. İlkokul, ortaokul okumuş Kübra, tabi okusun, Türkiye vatandaşı ancak, hepsi böyle öldürecekler ise, yazık benim o okul öğretmen için verdiğim vergiye. Böyubir cinayet te ölmüş biri olduğu için o şarkısını normalde tekrar dinlemekten hoşlanabileceğim halde, asla dinleyip boş zaman müziğim olamaz, üzüntü veren bir cinayet, müzik cinayetini hatırlatıyor. Tabiiki çok kişinin ölsede plakları bende, dinlerim. 
Kübra yoksa bilmeden hayatını, üç günlük rahatına satmış mı. bilmeden. Bu Türkiye ye zarar, benim vergimle insanlar eğitilip boşa gidiyor, doğmasın, kürtaj olsun. 
Ayrıca psikologlar Türkiye de lisedem sonra ÖSYM sınavında altına sıçmış kişilerdir, böyle bir cinayet ölümde şu beyinsiz psikologlar aptalca konuşmamalı. 
Üzgün müş son videoda, yahu neresi üzgün, ölümün eşiğine gelmiş, onu öldürecekler, borç içinde, cinayete kurban gidecek, sokağa atılacak, üzgün ama yetersiz tepkisi. Veya ağladığı videolar çekilmiyor. Güvenlik kamerası değil o videolar. 
Kübra nın videoda oynadığı hikaye onun gerçek yaşamı değilmiş, yani kesinlikle birlikte yaşadığı erkek arkadaşı varmış, aksine yalnız yaşamayı hiç sevmeyen biri imiş. Türkçeyi bile bozan sosyal medya ürünleri. Akrabaları yalnız yaşamadığını söylüyor. Sosyal medya devlet nufus belgesel değil, ancak sosyal medya nedir yanılmamalı gençler. Bir genç kızın hayatı bu kadar ucuz değildir. Gençkızlar bu gibi durumları bilmeli, sosyal medya kazancına güvenip para kazanmak yolu buldular inanmalılar. 
Amerika da bile çok değerli sanatçılar işkenceye uğruyor, öldürülüyor. 
Yurtdışında da oluyor, videoda oynayan bir kız görüyor takipçiler, oysa video senaristpve çekim yapan var. O kişilerle sosyal medya fenomeni anlaşamayınca da cinayet oluyor. Bazı sosyal medya fenomenlerinin reklam geliriçok olunca, o gelirden video yaoımcı istiyor, ücrette anlaşamayınca cinayet oluyor. 
Kübra gördüğüm yorumladığım birinden yardım alıyor video çekim için. 
Genkızlar hiçkimsenin sevgisine güvenmemeli. Bu gibi işler sözleşme olmadan ücretlenemez. Evlilikler bile para yüzünden cinayet ile bitiyor. Sosyal Medya videoları nda başkası yardım ediyorsa, ücretini cinayetle ödetebilirler. Erkek arkadaş falan bunlara güvenmemeli gençkızlar. Üç kuruş için bile böyle gencecik kızı öldürebilirler. 
Genç güzel kızlar kimseye güvenmemeli. Şahsen sosyal medya profilleri nin hiçbirine bakıp şu insan şudur demem. Ancak insanın video resim yükleyip tanıdıkları ile bedava paylaşmasını sağlar bu yerler. Yüzyüze tanıdığım biri olacak ki, sosyal medya da bir videoya inanayım. 
Gençkızlar kanmasın sosyal medya insanlara. Asosyal damgası bu devirde yanlış değil. Güvenmemeli kimseye. 
Kübra aptığı videoları bir yazılı senaryo ile yapan bir oyuncu imiş. Senaryoları büyük ihtimal biryerden akılla yapıyordu. Sosyal medya konuşmalar gerçek hayat hikayesi olmak zorunda değil, ve gerçek yalan karışık hikayeler. Öldürmüş biri, birileri onu, öldürüleceği bence en az altı aydır belli imiş. 
Son videosunda kendi değil başkası kurgu yapmış, belli bölümleri kırpmış. O videoda sanki parasız bir türlü sevdiği yiyecek satın alamayan bir insan konuşuyordu, ama kırpılmış. Şu Türkiye ekonomide servet hazır yemek. Çok aşçılığı olan bir genç kız değil belki. Kendi bitirip koymuyor videoları, örneğin belki ağlıyordu, onu koymamış kim son hali veriyorsa. Onu kandırmışlar, sesi güzel olduğu için kendine güvenmiş ki gerçekten bir şarkıyı kusursuz söylüyor. Kübra nın yaşamaya hakkı vardı, ona yalanlarla vaad ettikleri dünya yoktu. Umarım başka genç kızlarda bu yalana kanmaz. 
Ne olmak nasıl para kazanmak istiyordu acaba, babasının mirası var mı idi acaba. Yanlış insanların yalanlarına inanmış. Bu hatasının bedeli bir yaşam olmamalı. 
Bu cinayet bence az konuşuldu, böyle ölümler daha çok olmasın, genç kızları sosyal medya batağı umudu ile ölüme sürüklüyorlar. 
O mektupda past-tense kullanmış, oysa üzere olduğu gibi, tam o anı anlatan biri imiş. Utanmazlığın son haddi, birde adına mektup yazmışlar öldürüp. 
Bir mektup bırakmış güya, yalan, onun türkçe grameri değil. Ayrıca şifresini yazmış ya güya öldükten sonra okunsun diye bıraktığı mektuba, çok komik. O oynadığı videoların senaryoları, video senaryoları yazan keşke yazsa imiş o sahte yalancı veda mektubunu.
Bence kanun imzalı kontrat yoksa, hiçkimse başkasına kameramanlık yaptırmamalı, hatta evlense bile, güvenmemeli. Teknoloji kurslarına gidip, kendi kendinin videosunu çekip sosyal medya hesap düzeni öğrenmeliler. Bahse girerim, Kübra o videolarından olan google ads kazancı varsa tek kuruş alamadı hesap kapanınca. 

Pages