Pages

Thursday, August 29, 2024

yahu sekiz yaşında değil erişkin insan kayboluyor


Aradan haftalar geçti. Bence annesi ve babası aile köyle daha uğraşmanın anlamı yok. Narin derede bulunduysa o bile anlamlı. 
O ailesi onu nufusa kayıt etmiş, sonra yedirmiş bebekken bakmış, okula yollamış. Aynı evde yatmış uyumuş, aynınana baba kardeş, amca akraba. Ya ispatlanır, ki yok katil şu denecek, ya suçlu bulunamadı denir. Meğer o teknoloji bulgular hepsi yalanmış. Sadece Narin bulunmuş. 
Türkiye ekonomisi ve Diyarbakır ın genel tarihi bilindik birvdurum. Daha üstelemenin faydası yok. 
Ben Narin 21.08.2024 den önce kayboldu inanıyorum. Belki bunlar yan köylerdedir falan, gitsin davetite bahane oralarda belki Narin baktılar hatta. Yani o davetiye günü belki Narin ölmüştü. 
Ayrıca orası Diyarbakır ın ilçeden çok köyü gibi. Türkçeleri bence tam oturmuş değil, soruları tam sormadılar belki ondan tam zaman anlatamıyorlar. Bırak iki saat aralık, hangi gün öldü sorusu bile yetersiz. HANGİ GÜN ÖLDÜ sormadan saat saat tutturmak salakça. Evvelsi ertesi bu gibi sorulur, saat değil, akşamdı sabah gün doğmuştu. Kahvaltı idi falan. Sorguya çekenler kişilerin Türkçe sine göre sorgu yapamadılar. 

___
Birisi Güran ların hepsi en az 1000 kişi suçludur demiş. Öyle şey olmaz, bin kişi azmettiremez, yok öyle ise, o köyü yok etme lüksü yoktur Türkiye nin. Ne acımasız kurallar ve cinayetlerle o günlere gelmişler. Çok zor olmuş o toprakları sürdürmeleri. Acaba o kuralları değişin, öyle o toprakları daha iyi korursunuz demek mi  doğru.
Yo, ben Narin yaşamalı derken, çok cici çocuk ve birini öldürmek yanlış diye kanunda Narin yaşamalı dedim. Meğer Narin asker miş bir tür, veya meğer annesi talihsiz miş, birçok kişinin yaşamının devamına karar verilmiş, Narin yaşasın diyen yeterli oy çıkmamış. Ne yani hergün yaşasın o diye oy mu gerekiyor o ilçede, oyu yetersiz ise boğulsun. Annesi değil, annesi ayrıca neden onun kızı eksilsin kızmış. Öyledir ana yüreği, bir onun kızı mı eksilecekde toprak aşırı bölünmeyecek, neden onun kızı o, neden başkası değil. Ben bu acıyı gördüm Narin in annesinde. 
Narin in tebessümü, ona o ilçede hiçde kötü davranmamışlar anlatıyor. Onu insanlar sevmiş, değerli bulmuşlar hissettirmişler, Güran lar ona sevgi göstermiş belli. Bir videosunda kafkas çömelme oynuyor, gerçi onu kız değil erkek çocuklar oynar, nasılda sportmen , 
Arılar sadece belli arıları içlerinde seçerler, ona arı sütü verip, çoğu ölürler, Narin ya o arı sütü verilen olcakmış, ya yaşamayan. 
Hep öyledir, onun büyüse, kafasına giden biri olacağı, çok kadının isyan etmeyeceği hayata isyan edeceği, zenginlikten hoşlanıp, fakir hayata hayır diyeceği yani yanlışa boyun eğmek değil karşı çıkacağı, uyuşturucu kullanmayacağı belli imiş. Al işte böyle birini yapalım derken, onunda ters düştüğü toplum olmuş. 
Maalesef Türkiye Narin i yaşatacak ekonomik zengin düzeyi hatta büyük şehirlerde sağlamış değil. Belki öğretmen olurdu, ama oda fakirlik, para kazanmıyor. 
Narin gibilerin yaşamda şansı çok az yine ortaya çıktı. Yeteri kadar aptal olsa oysa şimdi yaşıyordu. 
Dediğim gibi, orada insan gerek, onlar olmasa boş toprak olsa, Türkiye daha mutlu olmaz. 

En azından Narin örneğinde, hangi tür insan toplumda yaşam sansı düşüğe girdi gördük.İleride babasının malını yiyemeden fakir, malını gelen gelinler yese, işte o zaman da asıl çok yazık olurdu. Narin kız erkek çocuk eşittir inanıyordu kanuna inanıyordu. Kardeşleri başka kızlar kurban olacak sandı, yanıldılar, o kötü kural onların kızkardeşini aldı.

            Narin kızımız onca yıl o patikalarda o küçük yaşta nasıl gitmiş gelmiş ona hayret etmeli. 8 yaş insanın bağımsız işlerini yapmaktan uzak bir yaşıdır. Erişkin bir insan bile sıcakta öyle vahşi sayılacak, yılan, arı türlü hayvan çıkacak bir yolda yanlışa uğrayabilir. 
Ben yazlık köyümsü bir yolda, tam böyle bir mevsimde yolda deri değişen bir yılana rastlamıştım. Orası şehir değil ki. O heyecanla küçük bir çocuk, susuz kalıp o sıcakta ne oldu acaba. İlla bir suçlu mu bulunacak, abisi kendi kaç yaşında, reşit mi. 
8 yaşında bir çocuk, tek başına, sorunsuz büyüdü ise hayret ederim asıl. Tabii, en azından arayıp soruluyor çocuk. Yaşlı başka çok insan da evine yakın ölü bulunuyor. Abisi, annesi onca yıl, 8 yıl, ki daha narin imiş daha küçükken, zarar vermemiş. Talihsiz olaylar doğada olur. Ayağı taşa çarpar, susuz güneş çarpar, hayvan çıkar, kaçarken kanala düşer, yolunu kaybeder. 
Ben birkere işim bitmedi, işyerinde kapıyı üstüme kilitlediler, ki erişkin biri. O zaman kırk yıl önce cep telefonu da yok. 
Çocuklar aksine kuralları çiğnemekten kaçınırlar, bir defa okul yolunda rüzgar harfiyat kamyonu tozu nefesime savurdu, şimdi olsa işide okulu da terkederdim o gün, çocuk kuralcılığımla okula yoluma devam ettim, toprak nefesime kaçtı günlerce hasta oldum. Çocuklar ölesiye öğretilenleri yapıp, kendilerini korumaktan yoksundur. O nedenle 18 yaş kanunu var. Türkiye geri kalmış, fakir ülke gerçeği bu. 
Belki Narin, son anda kursuna döndü, belki tuvalete belki birşeyini unuttu, geri döndü.
Türkiye de çocuklar kendi büyür, anne baba onlara yemek yetiştirme telaşında zamanı bile takip edemez, Türkiye nin gerçeğini kimse uydurmasın başka. Çocuk bakıcısı diye birşey yoktur Türkiye de, olanı çocuğu döver o kadar. Beş yaşında okulda bana artık siz büyük insansınız dendi, yıllar sonra meğer beş yaşında küçükmüşüm anladım. Türkiye burası. 
Konuşmalardan, yaşı küçük de olsa Narin okul çıkışı eve değil akrabalarını ziyarete bile yürüyen bir çocuk. İstanbul da çocuklar asla ve asla okul ev yolunda bir adım bile sapmazlar, misafirliğe gitmezler. Ancak orası köy, annesi bile tüm köyü oyun bahçe gibi görüyor, Narin o yaşında tek başına, başka yol kullanıp akraba veya komşu evlerine gitmiş. Ancak hayret edilmesi gereken sorunsuz tek başına misafirliğe yürümesi. Belki güneş çarptı, akrabasıda evde yoktu, kayboldu. Ayrıca çocuklar büyükler gibi, o günün tarihini doğru bilebilir, ancak zamanı kullanmayı, iş zamanı dilimlemeyi bilmezler, deneyimleri de azdır. Gerçek aydınlık gün zamanı bitip akşam olacak bilemeyip, akrabasına gidip, rahatlıkla tekrar akşam olmadan başka işler yapabilir, yapamaz zamanlayamazlar. Hatta bunu amaç edinmeyi akıl etmezler. 15 yaş bile çocuk, bu ise sadece 8 yaşında, sadece bebek değil. Narin güzel bir çocuk ancak sanki 13-15, ama minyon gibi görünüyor, sadece 8 yaşında anlamayıp onun yardım ihtiyacında yaşı küçük olduğunu düşünmemiş olabilir görenler. Kediler ise değişik yaratık, onlar yollarını bir yaşında bile karanlıkta bulur. Türkiye yaşlı ve çocuk Fizyolojisi bilen eğitimli insan olsa bile sormaz öğrenmez yaş yetisini. Yeni Türkiye halkı hem cahil hem eğitimli insana saygısız. 
-Masum çocuk kayıpları herzaman olur. Kırk yıl önce erkek kardeşim daha altı yaşında falan, alışveriş günü, kaybolmuş Bakırköy semtinde. Annem dayımın arabası orada ona gitti yorgun oturur düşünmüş, dayım annesi var demiş tam bir saat hatta çocuk kayıp anlamamışlar. Tabii, İstanbul modern, anons falan bir saatte bulundu. Ancak öğlen vakti idi, geceye kalsa bulunamazdı belki. Kayıp çocuk anons edip bulmuşlar kardeşimi bir mağazanın içinde. Dediğim şu, çocuk kayıp alışveriş esnada, ama anlamamışlar, çok sonradan, anlamamış olduklarını anladık, bir çocuğun çok ebesi olsa sakat doğarmış gibi. 
Ben, minik, üç yaşımda idim, annem kızım babaannen üst kamarada git istersen dedi. Fakat sanırım beni duymadılar, ve geri dönerken vapurun tüm kamaralarının birbirine benzediğini düşünüp öyle bir üniformalı görüp merdivende onun gibi orada oturunca hemen beni buldular. Oradaki herhangibir insana, biliyormusunuz ben kayboldum, kendi kamaramdan babaanneme gidiyordum deyip yardım istemem gerekirken, durumu olduğu gibi kabullendim. Kaybolmuşum düşünmedim. Çocukların dünyayı erişkin felsefe ile yargılaması yoktur. Vapurda o kapıda kalışımı ex·is·ten·tial·ist bir durum görüp, kayboldum demedim etrafta ulaşacağım birilerine rastlasam da. Ayrıca sanırım neredeyse bebek denecek minik olmama rağmen, sanırım onbeş dakika falan en az vapurda tek büyük etrafımda yok, sakin, ağlama yok, öyle beni gören, bebek değil, cüce herhalde demiş belkide. 18 yaş kanunu odur. Tabii bu açık deniz vapur ve denize düşmedikçe bulunması kolay. Bende aşırı minik ve tembelce olduğumdan, büyük vapurda biryere tırmanıp düşmemişim. Bence küçük çocuklar anahtarla açılan bir başka yere gönderilirken dikkat etmeli. 
Dört yaşında çocuğa, kaybolmuş arkadaşın sokakta derseniz, erişkin gibi yazık der üzülür, ancak kendi kaybolduğunda, existential felsefe ile, o içinde olduğu an kaybolmuştur demek, kendi teşhiste emin olamadığından, üzülmez, yardım istemez. 
-Abisinin kolunda ısırık gibi lezyon çıkmış, yahu orası köy, İstanbul da bile hayvanlar çocuklara saldırır, o çocuk bile kendine koluna bakamamış belki. 8 yaşında kaç çocuklu bir aileden, fakir ülke gerçeği. Çok çocuk ondan herşeyi çözüyor, muhakkak birkaçı zor hayat şartlarını şansa atlatıyor. 
Neden abisi, o gün gündüz vakti, ona saldıran değil diyorum, Çünki gece uyurken onca yıl, kalleşce öldürmesi kolay garanti iken, o gün niye öldürsün. O evlerde kapılar kilitli olmaz uyurken güvenlik için. Bunu bilmeyip gene yalan uydurmayın. 
Ayrıca belkide o gün bile değil, önceki gün ölmüştü çocuk. Okulun kamera kaydı bile saati bile bazen doğru olmuyor. Yahu burası geri kalmış Türkiye. Elektrik olmaz, jeneratör olmaz. Gerçekten o gün değil de, bir önceki günden kayıp olabilir.
 - Ayrıca İstanbullular, sokak lambalı İstanbul değil orası, hele bir gece olsun, zifiri karanlık, erişkin insan bile karanlıkta orada yol bulamaz. Feneri falan yok çocuğun. Mükemmel olmayan şartlar var ve çocuk 11 bile değil sadece 8 yaşında. 25 kilo bile değildir o yaş çocuk. 
-Çocuklar, eğer bedenlerine acı veren saldırı yoksa, kolay kolay kaybolmuş diye birilerini görse bile yardım istemeyebilir. Çocukları bu konuda geleneksel köy, kırsal kesimde daha iyi eğitmeli. 
İstanbul da bir anne, çocuka diyelim beşte evde ol şartını koyuyor. Asla okuldan başka misafirliğe gitmiyor çocuk. On kerenin birinde bu ordan oraya git izin problem yaratabilir.
 Bence Türkiye çok şanslı ve çocuklar şansa ölmüyor. Şahsen köpekler aramış onu, sevindim. 
Ayrıca öyle güzel çocuk kandırıp kaçıran, öldüren de çok. Belki yolda hayvandan kaçarken birinden yardım istedi, o kişi aksine ona zarar verdi.
Hey, Adli Tıp, Türkiye nin imajı, fakir şansa büyüyen çocukların imajını, illa bir suçlu iftira ile zorlama düzeltmeyi ilke edinmeyin. 
Türkiye iftirayı kanunları kullanıp nasıl atarsın işte onların oldu. Türkiye Psikiyatri, Adli Tıp kullanıp yardım etmek değil, bu alanları kullanıp iftira atmak ülkesi oldu. 
Kayınvalidesinin mirasını almak için, kayınvalidesine Psikiyatri hastanede zorla ilaç içirtip idrarından ilaç bağımlısı raporu yaptıran iftiracı Türkiye.
Narin olayından alınması gereken ders şu olmalı:
-Türkiye fakir bir ülke, çocuklar öyle büyüyor, şansa büyüyor
-8 yaşında bir çocuğa, sana izin vermiyoruz tek başına şuraya gitmene, şöyle olay oldu demek eğitmek gerek.Türkiye'yi yıllarca Covid19 diye diye mobing yapan, ekonomiye gereksiz israf yükleyen, tüm Türkiye halkını fare kobay hayvan gibi kullanan Covid19 mobbing aşılama programları yerine, gerçekten faydalı çocuk, yetişkin, yaşlı, eğitimli üstün zeka insan, farkı anlatan eğitimler verilmeli.
-Ne köy, ne şehir, ne teknoloji hangisi belirsiz kültürler çocuğu şaşkın yapar. 
Bir küçük çocuk kaybolduğu günün gecesi aranmamışsa, yaşaması köy gibi yerde çok zordur. Kuyusu, kanalı başedemez. O nedenle yalnızsa, çocuklar karanlık basmadan evde olmalıdır. 
-Türkiye nin geri şartlarının o Amerikan dizileri olmadığını hala idrak eden yok. Şahsen çocukların üstlerinde teknoloji taşımaları, hatta hayvanlara zararlı radyasyonlu çip takılmasına bile karşıyım. Ancak ileri ülkelerde çocuklar teknoloji ile her an gözleniyor. 
Çocuklar şansa hayatta, şansa kaybolmadan kursa okula gidip geliyor. Onu bunu, amcasını gözaltına almak yerine, baştan ekonomiyi sağlam tutup teknoloji ile çocukların karanlık olmadan iki saat önce evde olmaları sağlanmalı. Kimse kimsenin çocuğunun çocuk bakıcısı değil. Köy gelenekleri yanlış. 
-Çocuğu evden kaçırmamış kimse. Veya, bir yakınına gitmemiş randevu ile. 8 yaşında küçük biri onca zaman yalnız şansa kaybolmamış. Yanlış eğitim veriyor okullar belki. Çocuk bu, büyük insan olsa zor kullanılmış dersin, çocuk ise evini kaybetmiştir. 
Umarım çocuklar daha şanslı olur.

Note:
Bu arada, Narin in 18 yaşındaki abisinin kolundaki diş izinin kendi ısırığı olduğunu söyleyen haber doğruysa, bunu doğu kültürün yetersiz dil ifadesi algılamalı. Yakını ölünce göğsüne vuran, üzüntüsü öyle acı veriyor anlatan insanlar gördüm. 18 yaşına kadar kimseyi öldürmemiş, ayrıca çok daha küçükken bile, daha korunmasızken bile kızkardeşine belli zarar vermeyen birine kuru iftiranın anlamı yok. İlaç kullanıyor mu idrarında bakılır. Abisinin kötü arkadaşları varsa onları bulup suçlarsınız. Bazı insanlar ağlar, kimi kekemesi artar, kimi göğsünü döver, kolunu ısıran demekki doğu kültürü. Veya hayvan ısırdıysa da, Türkiye nin adli kurumunun üstüne gelmesine, çullanmasına çare, öyle demiş olabilir.
Veya, kırsal kesimde bazı böcek ısırıkları, hayvan kaynaklı cilt hastalıkları belli bir döneminde tıpkı diş ısırığını andırabilir. Bu da suç değildir, cilt doktoru, infeksiyon hastalıkları doktoru, pratisyen hekim konsultasyon yapıp kanda ilgili testle tedavi olur. 
Şahsen Psikiyatri hastanelerinin gidişatını beğenmiyorum. Adli Tıp bilimci olacağına, Türkiye nin ender çıkardığı en büyük eğitimli bilim insanlarına bile bok iftira kurumları olma yolundadır. 
Altta tedavisi mümkün ısırık izi gibi Dairesel bir cilt durumu var, danıştıklarını sanmam. 
Adli Tıpçılar genelde liseden sonra üniversite giriş ösym sınav kazanıp 6 yıllık Tıp bitirip Tıp Doktoru olamamışlar, buda sorun Adli Tıp ta. Danışmıyorlar Genel Tıp doktorlarına, Pratisyen Hekim lere, hatadır. Ayrıca bok olmadıkları halde, 6 yıllık lise sonrası bu eğitimi alamadıkları halde doktorculuk oynamaları komik. Zaten, Türkiye de hastanede çalışan tuvalet temizlikçisi bile herkese Doktor olduğunu söyler. Liseden sonra ÖSYM sınavı ile 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Doktoru kıskananlar ne yapsa doymuyorlar. Türkiye de diğer sınavların kokuşmuşluğu bu post a sığmadı. 
Türkiye gerek Psikiyatri gerekse Adli kurumu, en masum, en başarılı, en süper beyin insanın üstüne çullanıp, en olmadık iftira takabilecek kurumlara doğru gidiyor. O cilt yarası konu bağımsız incelenebilir. 



Resim1-Cilt Resmi-a: Mesela kırsalda kenelerden oluşan lyme hastalığı yukarıdaki gibi dairesel yara izi bırakabilir. Bunlarda irin oluşmuşsa, iyileşince diş izi olabilir. Bunu Adli Tıp değil en çok Tıp-Doktoru bilir. 
-Acaba Enes kardeşinin katilini öldürdü, hani köpekmiş, yoksa o katil miydi eziyet ettiği. Ondan bulunmuyor. Peki o katil erkek cesed nerde. Yada varmı kayıp erkek ilçede. 

-Birileri onu cami etrafında dolaşıyordu anlatıyor(Koca bir yalanmış, veya zorlayınca altına imza atılan yanılgı, 21.08.2024 saat beş altı arası cami etrafında olduğu, şimdi o saatte gömülmüş derede deniyor. Yok beş değil saat 2 imiş). 
-En önemli teknolojik bulgu, kurs çıkışı zaman gösteren kamera kaydı. Oysa elektrik kesintisi zaman etiketi değişik verebilir Türkiye gibi geri teknoloji ülkelerde. Aynı anda o anda diğer üç kamera neydi, kıyas gerekir. 
Türkiye kamera kayıtlarını biriktirecek storoge teknoloji sahibi değil. Yani ben ayın 20 si (20.08.2024 tarihinde) kurs kamera kaydı istesem, yoktur. Kamera dürbün gibi kullanılıyor Türkiye de. Bakıp müdahale ediliyor. 
-Belki kursa gitti aslında o binada kayboldu, veya belkide o gün kursa hiç gidemedi, daha önce kayboldu yollarda. İnsan hafızası dün bugün sanır. O kamera kaydı gerçekten o mu, tarih o mu. 
Resim2: Bu yukarıdaki resim davada en önemli teknolojik bulgu. Oysa bırakın kamera görüntünün yetersizliği, kişilerin ve tarihin teşhisinde bile maalesef Türkiye tüm teknolojiler gibi çok geri ve uydurmaya düşkün bir ülkedir. Kim teşhis ediyor bu arkadaşlarını. Bu kayıt, Narin dans ettiği video gibi ayrıntılı değil. Ben hiç benzetemedim Narin e bu kızı. Neden çalılığa ayrılmış Narin. O çalıda ben hemen düşerim, normal mi orada yürümek. Tuvaleti mi gelmiş. Şahsen ben baktım, hiç Narin e benzemiyor bu delil sundukları resim. Ey Türkiye bari emin değilsiniz ekleyin. Amerika değil burası biliyoruz. Ayrıca çok güvenlik kamera kim diye teşhis için değil, kavga eden var mı vs gibi kalitede görüntü alır. Ben bu kaliteyi Narin teşhis edecek düzeyde bulmuyorum. Bunu delil sunacak savunma yok. 
-"Narin o gün cami veya kursa gidip kurs dersi almış" kesinlikle, diye, bir bulgu yok(Yeni dinledim, annesi kamera dışında bilgi verdi, o gün ilk defa kursa gitmiş diyor gerçekten. Annesi gözünün önünde tutacak mesafede onu en son 21.08.2024,saat öğle birbuçuk gibi görmüş elle tutacak mesafede.). Kurs hocası anlaşılan imam bey, o böyle bir çocuk sınıfa girdi hatırlıyor mu. Kesinlikle bu dava dosyasında şahitliği anlattığı dosyada olmalı kendi anlatması ile. Hatırlamak zorunda değil, çünki ana okulu değil. 
Camiyi hırsızdan kim koruyor, oda konuşmalı. 
Komik olan, daha biz Narin caminin içine girdi ispat edildi görmedik. Yukarıdaki Resim2 asfaltta bir çocuk. Camiye girdi de çıktı ispatı değil. Camiye girse, girmese önemli. Camiye girmeden saatlerce güneşte dışarda asfaltta mı dolandı yoksa. Narin in kamera kaydı camiye girdi ispatlamıyor. Camiye tek başına girmeye çalışmış, kapısı kolay mı caminin yeni biri için. Yoksa caminin erkekler tuvaletine falan mı girmiş yanlışlıkla. Birisi ona caminin kullanım yerlerini öğretmiş mi. 
Narin, Türkiye de zengin denilecek aile kızı. Arabaları ile oraya buraya bırakılıyor. Yol kaybedip bulmaya, kapıyı zili basıp açtırmaya alışık değil. Ama o gün düğün haftası, herkesin işi varmış. Narin e normalden az üstüne titrenmiş 21.08.2024 de. 
 O gün bakarsak olağan dışı davetiye dağıtma var, ve kuran kursunun ilk günü var. Tutuklu muhtar amcası için Narin i öldürmeye değişik bir neden yok, dürtü yok. Narin ölsün doğru bulan muhtar amcası değil, olay Türkiye nin her şehrinde olacak bir bahşiş mesele de olabilir. Annesi babası kesinlikle mağdur, üzgün, kızlarını çok seviyor belli. Annesi için yüzde yüz masum, kızını seviyor diyorum yine. Baba zaten Alibi, yani o gün orada değil. 
-İlk Narin i kayıp görünce, Narin 21.08.2024 de değil üç gün önce mi kayıptı bile inanmadım. Ama bunun 21.08.2024 olduğunu kimseden değil annesinin konuştuğu ile anladım. Annesi: 20.08.2024 de, akşamı büyük amcasının evine misafirlikte yaşıtı kız çocuklarla oynamış. 21.08.2024 de evinde uyumuş, 21.08.2024 öğleyin patates kızartması yemiş. 
-Köylü veya ilçeli katili aramada yardımcı olmamış. Yahu hangi katil altı sayfa yazı mı okumuş bunlsr. İşte bakıyorlar, bir cesed. 
-Anne yi, tanıdığım 500 Türkiye anne ile kıyaslarsam, duygularında asla, tek bir çelişki yok, olaylar tarifleri değişiyor, bazı olayları o kadar iyi hatırlamıyor, normaldir, ancak tüm konuşmalarında anne koruyucu duyguları, yorumu, dünya bakış açısı çok tutarlı. Çok dürüst iletiyor. Ki karşısındakiler değişik duygulara sürükleyen farklı sorulu, farklı meraklılar. Hep o kızını seven Narin in annesi. 
-Narin in muhtar amcası değil Narin ölsün diyen, bir sapık dürtü değil, Türkiye de kıyıda köşede kalmış bahşiş para meseleleri belki. Narin kimvurduya gitmiş. 
-Enes belki evde tuhaf davrandı, silahı bulmaya falan çalışıyor sandı annesi, nereye gideceksin, sana mı kalmış köyü korumak diye oğlunu durdurdu. Enes kara kutu. Onun hiçbir videosu yok, nasıl cevap veriyor yok. Okuma yazabiliyor mu yok. Hindi mesele onun hindilerin boğazından manevra ile sıkılarak öldürülüp yendiğini bildiğini mi anlatıyor. O köpeğin cesedi de yok. Bazen kurtarıcılar katil sanılıyor. 
En çok itirafçı Nevzat mı şüphelendim.  Ancak onun evi var, arabası var, annesini bile öldürmüyor, zengin o şartlarda, kendi elleriyle boğup elini kana bulaşacağını sanmam(Babası Arif nedense Nevzat ilgili olumlu düşünmüyor, o nedenle Nevzat boğmuştur Narin i olası). 
-Narin lider olabilecek zeki bir kız, doğuda birçok kız, vur eline al ekmeğini tipte, büyüdüğünde babasının mirası gelinlere gidiyor görse susmazdı. Hatta Narin in annesinde eşkiyalık yok, Narin o yörenin tarihi amazon kadınlarından belliydi. Kadınların daha zeki olduğuna inanan kendini beğenmişliği var. Doğuda erkeklerin gelinlerin en nefret ettiği huy. Tabii batılılar bu güvende Narin in zekasını görüyorlar. Yine vardığım MİRASA GÖZ KOYMA CİNAYET İ. 
Bu olay bir katil bulunmadan kapanacak. Katil orada toprağı, evi olmayan biri bence, kollarını bir aletsiz insan öldürecek kadar becerikli kullanıyor,  tavukları, küçükbaş hayvanları öyle öldürüp hazırlarsa, düğünlerde falan ona çok iş düşer, sanatkar usta grupta biri bence. Çok genç değil. Kasaplarla çalışıyordur böyle biri. Enes in anlattıklarından, sanatından çıkardım, Narin i büyük toplantı düğünlerde hayvanları boğazlayıp kasap için hazırlayan usta öldürmüş Narin i çok büyük olasılık. Bu kişiler düğünden düğüne seyyar çalışıyor olabilir. Şu anki tutukluların cinayet faili ceza ile hapiste yatması na bir delil yok. 

-Yahu bunlar köy insanları, ofis sekreterimi hani saat ve takvim dışında bok dikkat etmeyen, telaşı olmayan, ÖSYM sınavda saat havuz, saat deniz problemi kıçından anlayan. Bunlar alarm usulu çalışır. Mesela horoz sesi, guguk kuşu, ezan karanlık, budur alarmı. Yok efendim saat 5 demiş biri öbürü 5.40 idi demiş, ulan sekreter mi bu saate öyle baksa kim çocuk bakacak, kim yemek yapacak. Ofis Sekreter bok değil bunlar. Gerçekçi olmayan beklenti yanlış. Psikolog, psikiyatri değil, fizyologlar, Pratisyen Hekim denilen lise sonrası ösym puanı Tıp-Doktoru olan bu olayları anlar, zeka ve bilgisi çözer. Davranış Bilimleri ve insan vucudu kapasitesine giriyor, psikoloji veye Psikiyatri değil tam. 
-O hafta düğün var ve hepsi çok yoğun, Narin in annesi belki kendi kıyafetlerini ütülüyor, saçlarını düğüne hazırlıyor, yani çocuklarına herzamanki zamanı ayıramıyor. 
-Narin daha büyük arkadaşları ile çok sıkı fıkıdır anlatılıyor. Ama kamerada arkadaşlarından ayrılırken, onlara bir sesleniş vermiyor, by by demiyor. Hatta sanki aynı hizada arkadaş yürüyor değil, tesadüf o hizadalar. Elinde okul malzeme veya, dini derste gerekir bir eşarp yok elinde. Ve çalılık en kötü, içine yürünecek düzey yüksek. Yorgunken çocuk dikensiz yol sever. 
-Bu yukarıdaki kamera kaydı inandırmadı beni, Türkiye olduğundan. Amerika olsa gözüm kapalı bu kamera kayda inanırım. 
-İhbar 21 Ağustos 2024 kayıp diyor, bir gün önce mi Narin ve babası Batman a gitmiş, yani Narin yememiş içmemiş o gün. O gün hangi gün. Babasına Narin i Batman a hangi gün götürdü, o gün ne yedi, o gün kimleri tanıdı sorun. Ömrü takvim deliğinde geçen deli olsa tüm insanlar, bilim bile olmazdı. Bırakalım onu chatgpt ve gerçek güvenlik kamerası yapsın. Kayıtlı tarih ispatlı makbuzlu şeyler yapsın. O dedi, bu dedi hepsi yalan. Ayın 21, kaybolduğu iddia edilen gün için konuşulan öğleden sonra hepsi yalan. 
-Köyde kız çocukları böyle yine kayıp olmuş mu, bilen var mı diye merak etmiştim, meğer Narin in minik ablası da şüpheli ölüm imiş. 

-Bu arada ben tüm adli tıp ilgili sorgulama yapan insanlara seminer verip bir insanın başka çocuk ve insanları görüp görmeme hatırlama, hormon heyecan bağlantılı durumlarını, bilimsel anlatıp kıçlarından davranış bilimi ve insan Fizyoloji ve tıpsal ilgisi üzerinde iddia etmemelerini öğretmek istiyorum. Tıp-Doktoru kökeni, lise sonrası ösym sınav zekası olan birinden konsultasyon gerekir. Kıçlarından insan yanılgısı hatırlaması nedir kendi kısıtlı zeka veya dar alanları ile yapmaları dolandırıcılıktır. 

-Tabii sorun, arayın Narin i. Ama unutmayın asıl katiller, tecavüzcüler bazı insanları saniye saniye hatırlar. Dikkatini bazı konulardan kaçırmayı beceremeyenler, örneğin damdaki kiremiti sayan delidir, bunu gerçek Tıp-Doktoru bilir. 
-Yengesi, büyük kızı olan, adı da ilginç, Maşala mozaik li evde oturan ev hanımı, büyük amcanın eşi galiba, saati bir o, bir bu demiş, yahu kadın yemek ocakta mı bakıyor, süre tutuyor. Ütü sıcak bakıyor. Hatta Narini evvelsi gün görmüş, yanılır, ve bu Tıp da doğal davranıştır. Siz kim oluyorsunuz niye hatırlamadı Tıp-Doktoru olmadan iddia ediyorsunuz. 
-Muhtar amcanın kaç oğlu kızı var, yaşları ne, arkadaşları veya o an yabancı var mı orada. 
-Annesi gerçekten Narin i seviyor, belli. Annesinin türkçeyi doğu konsepti ile kullanışını neyseki avukatım kürt, biliyorum. Mesela ihtimalleri, kondışınıl değil, geçmiş zaman, veya ingilizcedeki continuous gramer ile konuşur eski kürtçe bilenler. Annesi anlatsın, kaybolduğunun bir önceki gecesi ve bir önceki günü, neler yapmış Narin. Hatırlar çünki o ara, zaman gün sayıyorlarmış önemli bir kına gecesi için. Yani kaybolduktan hatta iki gün önceye gitmeli, annesi hatırlamaya çalışsın. Karadenizliler haçan şu olmuştu anlatır. Anlatsın (Bunu tv kanala açıklamış, sonra gördüm, o haftanın akşam saati saati tam tam ne oldu bilmiyor ama, ki çok normal, bir gün önce sonra diye hatırlıyor, misafirliğe gitmişler, ertesi gün 21.08.2024 de, Narin yorgunca belki, kursa ilk günü gidecek unutmuş, annesi ona patates kızartmış, yani kursta onu hatırlamak kolay, sınıfa veya camiye 21.08.2024 de geç kalması ile göze çarpan biri imiş, şu imama lütfen baskı yapmayın, içinden aklından geçeni desin, Narin in onun sınıfına hiç derse katılmadığını bir hatırlasa. Bende olsam hatırlamam, ama düşüncesini duymak isterdim. Belkide o gün geç kaldı ve kursa kapıya dolaştı ama geç kaldı imamı hiç görmedi, kapı ses olmasın dışardan kapanmıştı ve eve dönerken kayboldu). 
-Narin yoksa bir ahırda mı, hayvanlar var yok, öldürüldü. O patikaya yakın ahır varmış. 
Orada kimsenin oturmadığı ve anahtarı olmayan o kadar çok yer varki cinayet için. 
-Narin i köyde tüm tanıyanlar, çok zengin insanlar, ve en az birkaç yıldır Narin i hergün görüp öldürmemişler belli. Zengin insanlar kendileri bizzat suça bulaşmayı sevmezler. Ayrıca Narin i geleneksel neden dışında o yaşında kimse planlı iyice tanıyıp öldürmez. Öyle bir gelenekleri yok. Birçok kız büyümüş orada. DÜZELTME: Şimdi öğrendim, Narin in yine çocuk ablası, o da kız çocuk, merdivenden düşmüş ölmüş bulunmuş denmişti, fakat aile lehine otopsi raporu, akciğer zarında su toplanmasından ölmüş. Travma kesinlikle değilmiş. Öldürmek istese annesi, soğukta bırakırdı, Narin de zatürre den ölürdü. Yani, Narin i iz bırakmadan öldürebilirdi anne babası, böyle ölmesi, anne babası mağdur demek. Bu büyük korkunç ipucu, katilin ani gelen bir yabancı değil, köyün içinden bir cani, kız çocuk düşmanı, ve o eve kolay ulaştığına. Hatta belki o zaman Narin katili görmüştü, sonra katile seni tanıyorum kızgınlığı yaptı. Ayrıca geleneksel kız çocuk cinayeti mi, iyiki annesi savaştı Narin için. Anneleri iyiki var, doğuda kadın olmak zor. Bu olay basit bir cinsel taciz den çok daha korkunç bir gelenek, Narin ve ablası ikiside doğu ortamında çok büyük mirasın sahibi idiler, o nedenle öldürüldüler en ürkünç olan. 
Bir tanıdığım gelin, kızı sekiz yaşında ölse boşandığı kocasından hiç tek kuruş miras alamıyordu. 18 yaşı geçmişken kızı, kocasından sonra o kızı da ölünce kocasının, o kızına bıraktığı çok büyük mirası üstüne almış. Yani Narin in annesi ne öbür ölen, ne Narin den miras alamaz. Üçüncü kızıda öldürür bunlar. Bunlar kan akraba şart değil evlilikle olan akraba bence. 
Narin in babasının malına göz koymuş, kızını Narin in kardeşlerinden birine verip dünür olmak isteyen köyün fakir kısmından birileri beşikkertme miras planı kendince yapmış. Hatta abiyede zarar vermek istediler belki, o yaşamda kaldı. Narin in babası zengin ama hısım olma planları Narin i öldürmeleri miras planı, o kadar zengin durmuyor. Diyarbakır da bildiklerim genellikle oranın üniversite okumuş mesleklileri. Yani Narin in suçu babası zengin olmak. Bu yıl bu şüpheli ölen çok üzücü bir ölüm daha olmuştu. Onunda suçu babasının mirası nı alıp boşanmış annesini mirastan mahrum bırakmaktı. Ama onun 18 yaşı geçmesi gerekti ve 18 i geçmişti. Çok şart olacakki boşanmış eşin kan bağı olmayan kişileri zengin babalı kızın mirasını böyle cinayet ile çalsın. 
Birisi çetele tutsun, elli yıl sonra, Narin in alacağı mirası kimler evlilik yolu ile almış bulsun. İşte onlar katil olabilir. Bu kadar doğuda böyle planlı miras cinayetleri de oluyorsa ilginç.
Enes e öldürtmezler bence bu azmettiriciler. Muhtar Salim de değil azmettiren veya katil. Azmettiren bir kişi değil ve bence onlar Narin den sonra Narin in anne taraf akrabaları çocuk değil hatta erişkin yine azmettirip öldürtecek. Bu hatta, hastanede serum parası vermemek azmettirme olur, MİRAS AKIŞI. Yani ölsün zevk almıyorlar, tecavüz, pedofil değil. MİRAS
-Şahsen bir tanıdığım kız cinayetten kurtuldu, miras yönetecek durumda deli raporu kullanmış. Oysa öyle biri değildi. Kocasının aşireti onu bu pahada almış belki. Al sana kürt Türkiye gerçeği. Kimse anlatmıyor, ama kendi deneyimimle acı gerçek bu. Kızların mirasını gelinler çalmak istiyor Türkiye de. Sıçmışım bu hırsız gelinlerin beyinsiz kafalarına. 
-Narin olayında, belki haberlerde iddia edilen kişilerden biri Narin in katili. Ancak tüm iddialar ve kanıtlardan hiçbiri, direksiyon koltuk DNA bulgusu dahil, Narin in katili bulundu, demeye yetecek hukuki kanıt değil bence. Yoksa katil öldürüldü mü, yaralandı kaçtı mı? Yoksa katil mi Enes in koluna saldırdı. 
Narin in en fazla bir iki saniyede bayıldığı, yani hiç acı çekmediği büyük olası. Ama Enes in gördüğü hindiye zarar verme, boğma gibi birşey Narin in boğazının sıkılıp boyundan yukarı oksijen gidememesi çok haince. Ayrıca bu hamle bağırmasını önleyen bir hamle. 
Kaza olduğu, düştüğü ihtimalini otopsi yok etmiyor, ancak ben kendi şahit olduğum miras göz koyanlardan yüzde 99 cinayet olduğuna inanıyorum. İşkence değil, tecavüz değil, mirası için imha etmiş katil Narin i. Azmettiren o ilçe dışında biri. Belki bir önceki gün babası, Narin, Muzaffer şehre inince karşılaştıkları insanların seçmesi. Narin in büyüyüp evleneceği insan iç güveysi diyelim. O istenmemiş aday gelinlerce. Yani şehirdeki meclis Narin i değil, gelin alacak erkek kardeşi ölmesin istemiş. Belki daha da öldürürler, belki bitmedi daha. 6 kardeşi azaltmışlar. Kız olduğu için Narin den başlayıp azaltmışlar. MİRAS a göz koyma, ve kız çocuk düşmanlığı. Devlet Narin i korusa yetmez, devlet zengin babalı kız çocuklarını korumuyor, başka cinayetler var. 
-Şu benzincide kamera kaydı yok. Orada, Narin sağ koltukta baygın ise, Nevzata giden patika yolda itirafçı Nevzat boğdu Narin i senaryo, hiç en kolay yol değil cinayet için. Eğer, benzincide Narin, Muhtar Salim in arabada oturur gibi ise, o durumda Narin patika yolda değil, daha tepede, ahır olabilir, oralarda öldü veya öldürüldü. 
Nevzat öldürmüşte, niye direk kendi arabasına koymamış, benzini mi yokmuş. Bu planlı cinayet senaryoda, Nevzat herzaman yeterli benzin doldurur alışkanlıkta şart. Yoksa patika değil, Nevzata yakın değil, daha ahır oraya yakın mı öldürüldü. Katil Nevzat sa, hemen patikadan kendi arabasına atar, araba yolu var orda, taşımak kolay, dereye götürür. 
-Yeni, ilginç bir teknolojik bulgu, İtirafçı Nevzat ile, Muhtar Salim in telefonları, 21.08.2024 te, tam da Narin şu patikadan evine veya Nevzat ın yakın yerde tırmanış yürümeye devam ederken veya düşmüşse, o an yakınmış. Yani, tam Narin yolda iken, amcası Muhtar daha tepedeki evinde, eşiyle değilmiş. Ama Narin nereye yakın bilinmiyor. Nedeni telefonu yok. 

-Haa, Türkiye Adli Tıp, Psikiyatri Hastaneleri, Hukuk teşkilatı hele istesin, o meşhur Türkiye işkence baskıyı gene uygulasın, yüz milyon Türkiye hepsi birden Narin in katili olduklarına imza basar şaşmam. Türkiye nin mobbing uygulaması dünya da bile meşhur. 
-Küçük amcası suçu üstlenmiş deniyor, ama Narin in annesi Narin in küçük amcası için yüzde yetmiş o asla öyle yapmaz, on yıldır komşuyuz derse, katılır suçsuz o amca derim (Bu soruya cevap video haber varmış, çok geç rastladım. Narin in annesi, kayınbiraderi yani Narin cinayeti faili diye suçlanan muhtar amcasını çok dürüst, çok çalışkan, normal insandır, muhtardır diyor, yıllardır köy yerinde birlikte yaşamış bir anne, doğru söylüyordur, bence bu amca arama kurtarma faaliyeti sona erdiğinde kesin suçsuz çıkacak, delil yok onun suçlu olduğunu ispatlayacak. Narin in annesi, Narin, arabasında kızı Narin'in DNA sı çıkmış o muhtar amcasının yanına hep giderdi, ben annesiyim, hep görürdüm ifade ediyor). Tabii bagajda DNA bulunsa, mantık farklı olurdu. Bagajı açamayan biri mi, veya sadece üstüne bilmeden DNA bulaşmış biri mi. 
Hiçbir ehliyetli araba kullanan şöför, direksiyon koltuğuna biraz önce zarar verdiği birini oturtmaz. Onun makamıdır. Sakınır, sanki silah gibi değerli o direksiyon onun için. Bagaja koyar, yan koltuğa da koymaz, ya araba kullanırken ayılıp üstüne atlarsa, direksiyon hakimiyeti bozulup kaza olursa. Yine, direksiyon koltuğunda da taciz etmez, sığmaz, manevra edemez, direksiyonu eğilir, bükülür korkar, sakınır direksiyonu. 
O DNA oraya biri tarafından bulaştırılmış. Göbek kısmı kilolu Muhtar Salim in. O göbekle, iki kişi sığmaz ön koltuğa. Ben o ön direksiyon koltukta Narin in canlı iken bulaştırdığı kan kusmuk DNA yok inanıyorum. Bulaşmış veya çuvala koyarken o ön koltuğu desten almış. O koltukta olmamış travma anı veya kendi hastalık baygınlığı. 
-Acaba Narin i suya batırmak için taş koyduklarında, şiddetle mi koymuşlar merak etmiştim. İman tahtası denen kemiği hatta kaburgaları bile kırmışlar mı merak etmiştim, şimdi duydum, çene altı ve göğsün ortadaki, hani batsın suda yüzmesin diye konan taş. O taşı neredeyse fayans döşer gibi koymuş koyan, o kemik kırılmamış derede saklarken. Hınç, cesedi hızla bozunsun, parçalamak amacı yok. 
Dövüş tekniklerinde anında bilinç kaybı noktası değil tarif edilen kemik. En tehlikeli şuur kapatan boyun bölgesi travma, beyin oksijeni sağlayan damara travma zaten otopside. O en tehlikeli travma, elle boğma. Elle boğarken boğuşma olmuş, veya elini oturtmak için kuvvetli tutmuş olabilir. Tek kişi yapmışa benziyor. 
Bence katil kesinlikle seri bu boğma işleminde, mantıcılık gibi bu işin teknik sanatçısı. Hele 20 kiloluk bir çocukda boğuşma dahil saniyede beyne giden kanı en azından tek tarafta, morarmış bulunan tarafta durdurmuş. Beyin oksijensiz kalınca anında bilinç kapanmıştır, gözler kapanmıştır. Kadın değil tahminim. 
-Benzincide plakası veya görüntü kayıdı yok, şu bu konuşuluyor anlatılıyor. Benzicide plaka ne, kayıt yok. Laf dedikodu. Bu ihbarcı benzicide bir kamera haftalardır çıkmadı. O ihbar asılsız, delil değil. Ayrıca, otuz kiloluk ölüyü bagaja saklar en aptal katil. En önemlisi, hani Narin in naaşı(20 gün içinde naaş bulunmuş, en azından naaşı bulundu çocuğun, onca arayış emek daha sonuçsuz olabilirdi) . 
-Batman a herkesle gitmemiş, yahu adam oranın muhtarı niye gitsin. Hem yanlış değil, o davetiye dağıtma işte var anlamında her muhtar gittim der. Bunları o sorguya çekenleri ben çeksem onlar da benzer der. Narin in küçük muhtar amcası, adam itici tip diye, bahane ile adamı itham yanlış. Bu ilkel Türkiye alışkanlığı suçlu bulacak bilimin algoritma yöntemlerin yok olmasına destek olur. Ya dünyaca bilimsel delil bul, ya bırak. Ya o güvenliği yarat. Bu suçlanan muhtar ayrıca hem yıllarca yaşamış, hem adli sicili temiz, zengin, evli, oğlu var, suçsuz olduğuna delil lehine bir durum. Muhtar Salim in kendinin Narin i elleriyle öldürmediğini, ayrıca azmettiren olmadığını, tutuklu kalmasının yanlış olduğunu, serbest kalması gerektiğini düşünüyorum. Acaba o İzmir lilerin bildiği miras entrikaları biliyor mu bilmiyorum. Ben hayatımda ilj defa Mayıs 2024 de böyle miras entrika oöur, zengin baba kızı düşmanlık cinayeti olur, hatta o miras devlete giderse bile o katiller vatansever övünür yeni öğrendim. Türkiye  işte miras cinayetleri cennetidir şahit oldum. NARIN in SUÇU, ZENGİN BABA KIZI OLMAKTIR. KATİLİ BEŞİKKERTMESİ BEBEK GELİN ADAYLARIDIR. 
-Ayrıca, Narin in annesi o hafta köyleri ile başka iller, Adana, Yalova olabilir, bazı hareketler, onu bunu ziyaret vardı bir düğün için dedi. Yani başka şehir yabancının oralarda olup suç işleme ihtimali de yüksek. Olağan dışı bir hafta ilçede. Hem onca gün, herşeyi itiraf eden, şurda bedeni diye Narin buldururdu. Ölüsü nü bilip itiraf ederdi çoktan. Ayrıca olağan dışı bir gün, çünki hayatında daha yeni camide ayakkabısını dışarıda bırakıyor. Rüzgar eser düşer teki ayakkabının, korkunç bir durum çocuk için. 
-Yok bence bilimsel kanıt amcası katildir demeye. O kadar zengin biri suçu kendi işlemeye daha korkar, servetini rahat kullanamaz diye. Zengin, sicili temiz, yemeğe düşkün biri. Hatta, masa başı konfor seviyor. Öyle tarlalarda ceset işi çalışkanlıkta değil. 
Su kanalına atıp cesedi yok etmeyi planlamışsa, yine cesedi bagaja koyması lazım(İstatistiklerde hep su kanalına, kuyuya atıldığı için böyle düşünmüştüm, insanoğlu hep aynıymış, dereye atmışlar demek). 
Ben Narin in amcası davada hiçbir delil onu tutuklamaya yetmiyor, serbest geri muhtarlığına dönmesi yanlış bulmuyorum. 
Ses kayıtları en kötüsü çıksa yine ortada delil yok. Cesedi yok edin emri verecek tanıdığı olsa, o saat çok kötü bir saat. Ayrıca annesi, plansız sokağa atladı diyor Narin. Birden camiye gitme planı çıkardı diyor Narin. O gün kesin randevusu vardı, herkes biliyordu, demiyor yollarda olacak diye. Bu durum muhtar amcanın eliyle kesinlikle cinayet işlemediğinin lehine. Bugün dışarı çıksada şuracıkta eliyle boğsa, öldürse plana uymuyor Salim Muhtar için. Bu durum 
O Narin in amcası Muhtar ı orda, böyle tutuklu tutmanın anlamı yok. 

-Muhtar işçiye diyor ki 21.08.2024 saat 3 civarda, kız öldü mü, sağmı, tam o konuşma olurken, bir videoya göre, Narin asfaltta canlı yürüyor. Ancak ima olan, bir baygın kız bulmuş orada bir işçi, Muhtar onu, belki Narin i soruyor. Çelişki var, kamera kaydı saat belki başka gün. Başka biri. Anlaşılan, Muhtar ölü ve canlı kavram sorabiliyor. 
-Yabancı şehir aşiret de, tam bunlar orda burda davetiye dağıtırken, bak sizin kasabada fink atıyoruz, suç işliyoruz gövde gösterisi misilleme suç işlemiş olabilir.  Hatta, al sana Diyarbakır gelip anarşistçe çocuğunu öldürürüm diyebilir, kan davaları, husumet yok diyorlar, ancak çocuk öldürüp gövde gösterisi yapabilir başka aşiret. Hatta, Muhtar a burnunun dibinde böyle fink atıyoruz karşı aşiret, misilleme gövde gösterisi, cinayet olabilir. 
-Ayrıca belki büyüse farklı bir genç kız olurdu, Narin daha çok aşiret sembolü biri gibi, ama cinsiyeti ilgili göze aşırı çarpan ilgi çeken bir kız değil, çocukça sempatik ama çelimsiz, çocuk vucudu için zayıf. Anarşist bir fikirle katil onu öldürdü gibi. Katil onu düğün video gibi medyatik tanıdı, daha büyük sandı belki. 
-Gerçek suçlu bulunmaz mobbing ile herkese kolayca katil suçlu denirse.
-Yok efendim, telefonu kapalı, whatsup mesajı silmiş. Hangi katil o kadar aptal, mesajda Narin i öldürse de anlatır. Veya, telefon u kapatmak pili korur, herkesin yaptığı birşey. Tesadüf o an ise, yine ispat edici değil. 
Veya çelişkili ifade hiçbirzaman suç delili değildir. Örneğin saat olayını anlattım, bir muhtar on dakikada bir saat ne bakacağına, köyün güvenlik çareleri ne öğrenip öğretse akıllıcadır. Çelişki ifade eğer, şu saatte ne, şu saatte ne çelişkisi ise, o adliyenin topunun,savcı,hakim,dedektif,polis, getirin karşıma, hepsinin çelişkili ifadesini çıkarayım. Onlar kendi insan hallerinin çelişki ifadesini bile öğrenmemiş. Yani gerçek kanıt teknoloji yapılsın istiyorum.
-Çocuklara dadanan katiller iki yılda bir çocuk taciz etmez, hormonları beyni her ay sapıktır. Yani iki yıldır, bu tipsiz itici küçük muhtar amca, en az beş altı küçük kızı daha taciz etmiş olmalıydı. Yok öyle durum. Yine bu tipsiz amcanın oğlu eşi var, muhtar bile olmuş. Evinde, arabasında başkalarına kötü niyetli, kız çocuklarını pazarlamadan önce verilsin diye sotelediği bonzai, fentanyl benzeri ilaç bulunmamış. Yani iki yılda bir cinnet geçirecek veya seri katil olsa yakalanırdı. O yaşta çıkmaz ortaya sapıklığı. İleri sürülen kanıtların hiçbiri, DNA eşleşmiş gibi, uluslararası mahkemeye versen suç delili değil. 
-Amcası muhtar, Narin ise aşirette toplantılarda önemli aşiret simgesi, evleri yanyana, amcası taksi olmayan bir köyde acil durumda Narin i hastaneye taşır düşünülecek temiz yıllara sahip adli sicili temiz biri. Hatta, Narin le fotoğrafları var.
Mobbing i fazla kaçırıp, mantık kurallarını çiğnemek Türkiye nin en eski geleneğidir. Kanıtlar mantığı çiğniyor ve suç teşkil etmeleri ancak mantıktan uzak mümkün. 
- Narin in babası ve bu suçlanan küçük amca husumetli değil konuşmalardan çıkan, çünki belki "Narin babasının düşmanı amcaya düşman olup ona çocuk da olsa sataştı" , söz konusu değil gibi diyor baba. 
-Denilen şu, katil küçük amca, Narin i bir tarlada kazıp gömüyordu, o nedenle bir saat boyunca telefonu kapalı idi. Buna katılmıyorum. Bir saatte, diyelim bir çocuk ölü bagajda, önce arabayı sürüyorsun, sonra poşete koyup tarlada bir ağaç arıyor ve gömüyorsun. Araba tarlada gitmez, poşet elde diken vs tarlada en az beş dakika yürüyor, uygun yer seçiyorsun, çukur yok, 30 dakika elle, en az, kazıyorsun, sonra iyice naaşı koyuyor, üstünü en az on dakika kapatıyorsun. Arabaya beş on dakikada yürüyorsun. Bunları toplarsan en az, iki saat yapar, hatta beş saat bulur. Bu zanlının öyle uzun bir zamanı anlatılmıyor. Hele araba kullanan bir şöför, zengin bir muhtar, bu dediğim senaryodan başka bir yol seçerdi. Yani kazıp gömmesine vakit yok, muhtar, biliyor onu arayan olur. Zaten, bir çocuğu tabii rahatça boğabilir yapıda, ancak bir cesedi bu kısa sürede tarlada elinde onca taşıyıp kazıp gömecek beceride yaşamamış. 
Planlı öldürmeye çalışsa, yani sapık akıl değil, planlı en az bir gün önce planlı, bir cinayet, yine öyle bir gün, o senaryo en aptal arabalı katil in planı olamaz. Kürek kazı aleti koyar arabaya. Bavul taşır küçük cesed için. 
-Babasının borcu varsa, serveti zamanında nakit paraya dönüşmediyse, faizin bu kadar yüksek olduğu bir ekonomide, değil borçlunun küçük kızı, tüm sülalesini öldürür doğu geleneği. Hatta dünyanın heryerinde yüz lira olmayan bir borç için bile insan öldüren çok. Miras, toprak meselesi borç para meselesi, parasızlık meselesi cinayetlerin yüzde 99 bu çıksa şaşmam. Taciz olan her meselenin altında bile, bir para beklentisi, haklı haksız para durumu vardır. 
Yani borç durumunu küçük çocuğu öldürüp ayarlama yapılıyorsa, hatta bu beşik kertmesi aşiret arası evlilik planı yapma, bozma bazen cinayet olur dense inanırım. Bu hikayede Narin in muhtar amcası değil Narin in babasına düşman olabilecek. Narin in amcası ve babası arasında bir husumet yok, o nedenle kardeşinin kızına kinle öldürdü sanmıyorum. Öyle bir kin konuşmuyorlar ailede. Zaten evinde en az on küçük çocuk cesedi çıkardı o bahis edilen sapık olsa. 
-Türkiye nin en yetkili hukukçu, detektif, emniyet teşkilatı da DNA arabanda bulundu dendiğinde, şüpheli cevap verir. Nedeni, çünki bilimci değildir. Liseden sonra ÖSYM sınavı başarısı o alanda düşüktür. Tıp-Doktoru veya moleküler biyoloji ilgili hiçbir bilimsel yayını türkçe bile okusa, birşey anlayıp karşımda cevap veremez, şüpheli cevap verir. Haa, kendini bilmez densiz çok kişi, karşısında moleküler biyolojiyi yaratan çıksa ahkam keser, numune almak nedir bilen Tıp-Doktoru çıksa ahkam keser. Türk halkının genel berbat ahlakı, sen bilmiyorsun ben biliyorum der. İki türk birbirinin tuvalet kapısında bilgisini okuyup bilgi budur der. Bir cinayette DNA tetkik lazım yapılsın emir vermek, yapılsın lazım demek başkadır, böyle abuk sabuk DNA üstüne yakıştırma yapmak başkadır. Üstelik adı adına hangi ticari  tetkik sonucu ile nedir, yapıldı denmiyor bile. DNA ilgili o konuşmayı Türkiye de liseden sonra ÖSYM sınavı puanı yüksek alıp, Tıp-Doktoru olup üstüne temel bilimler çalışmayan her kimse dediyse sadece atıp tutuyordur. Şu bilimsel yayın şu marka test şu sonuçlu  denmiyor. Çocuk sırtı açık bacağı açık gezer yazın. Ayrıca boyu kısa tüm sırtı koltuğa değer. Erişkinden çok kumaşa değer bacakları. DNA konusu ne jandarma, ne hukuk, ne emniyet detaylarıyla bilimsel kafasına dank edecek konu değildir. Hatta ölü-canlı numune ilgisi söz konusu olunca bu anlattığım Tıp-Doktoru değilse altına sıçar o kadar. 
-Türkiye de rasgele yaz mevsimi test yapın en az bin çocuğun DNA sı, amcasının ön araba koltuğunda bulunur. Ama annesi eğer, yoo o amcasının arabasına hayret bindi derse, kesinlikle binmezdi, derse, o zaman bişeydir(Tüm amcaları ile görüşüyor Narin) . Narin in DNA sını muhtarlık tada bulup, aa orda idi al sana suç delili, demek olmaz, çocuk oraya gidebilir. Yani normalde olmaz, şu bulgu var demeden halka konuşmak eksik konuşmadır. 
-Umarım kanıtlar artar. Şu anki kanıtlar, otopsi mevcut, ancak şu katil demiyor, onca katil hiç yakalanmazken, illa bir suçlu olsun diye kesin delilsiz birileri ceza alırsa, bence hukuk değil mobbing, hukuk eşkiyalık ilerler. Gösteri olsun diye kanıtsız, gerçek katili cezalandırmak bile yanlıştır, bilimselliği Türkiye de bu engelledi hep. Bu eksik kanıt cezayı çok değerli insanları karalama için emsal kullanmaya taraf olmaktansa, katil dışarda kalsın. Anneler çocukları çok dikkatli okula yollasın derim. 
Biraz ata vermek herkese iyi gelebilir, boğulmuş mu, düşmüş mü anların senaryoları bence kendi mesleği olanlar için bile üzücü anlar. Bu kadar ile bile başarılı bulgular, katil ceza alsın almasın. 
-Türkiye türkçe kullanımda, özellikle yazıya dayanmayan iletişimde, türkçeyi berbat kullanan bir ülkedir, soruları oraya çek, buraya çek sorarsan, oraya çek buraya çek cevap alınabilir. Soruyu soran abuk sabuk olmamalı. Hele lise sonrası ösym sınavı Türkçe si yerinde birinden güya öğrenip, o türkçe karşındakinin iması değil, inat edersen, sonra kıçından uydurursun. Mesela ege bölgede, gidişiyor hasta şikayeti kullanılan kelime, kalkda sen yanlışdın, türkçesini öğret. Diyeceğim Türkçe esneyen bir dil, ayrıntılı sormalıdır ve tiyatro gibi canlandırma yapılmalıdır türkçesi ilişkiyi anlatamıyorsa. Internet dili var birde, gördünmü, gördüm; nerde canlı internet konuştuk, hoppala. Yani anneye muhtarı gördün mü demek, onu ondan habersiz kollamak, gözüne çarpmasıdır, gözüme çarptı, konuşcak onu elle tutacak mesafe değildi diyebilirsin. Bunu görmek, görmemek kelime ile iletmeye yetmez. Ayrıca hep dedim, kürt türkçesi geniş zaman, yani on on yılda birkaç kez olmuş olayı, o gün olma ihtimali varsa, ihtimalle oydu gördüğüm demez, ordaydı der. Diyarbakır da ingilizce okumuş meslekdaşım, orda büyümüş böyle geniş zaman kullanmıyordu, yurt dışında da yaşayan biri. Ama bu Türkçe gramer kuralını ben meslek sahibi çok kürtçe bilen ama benimle türkçesi ile konuşan insanda gördüm. Şekspır veya tarihi bir grameri var kürtçenin. Onu kullanıyorlar. Dil gramer her an yenilenen bir alan. 
Insanla ingilizce ifadede yine yöre ingilizcesi bakılır. 
Evde kedi var, maması var hayal meyal sesini duyup gölgesini görüp, mamayı ise bitirmiş görünce, herkes, evet kediyi gördüm, o yedi mamayı der. Ama sonra yol başka kedi pencereden atladı yedi derseniz, aa evet görmedim çelişkisi yapar. O nedenle ayrıntılı sorulmayan herşey kıçından sormaktır. İdeal tarif ettiğim Türkçe düzeyi en iyi lise sonrası ösym sınavda ölçülür. Bir text verilir anlam anafikir sorulur. Türkiye de bu düzey boktandır, öğrenciler düşük düzeydir, kaldıkı sıradan insanlar bu türkçe grameri kullanmakta yetersizdir. Canlandırma tiyatromsu ondan yapılır kukla gibi şeylerle. 
-Haa, arabanın anahtarı, Diyarbakır bilmem, İstanbul ve birçok yerde, arabanın anahtarını verir onların park etmesini isteyebilirsiniz. Muhtar bunu yapabilir. 
-Bundan elli yıl önce ben küçükken, herzaman tam iki bakkalın olduğu yolu geçip ilkokula giderdik. İki bakkaldan birtanesinde, bizim deftere, babamdan alınacak tutar yazdırıp sakız, simit su alırdık. Bunu merak ediyordum. Annesi bakkalla böyle bir anlaşmaları yok diyor, bakkalın veya çeşmenin yolundan gitmez o diyor. 
-İmam, cami avlusu, cami yolunda öldüyse Narin, Muhtar Salim, cinayet işine Cami adres karışmasını isteyen biri değil. Nedeni, muhtar orada cami yi imamı kendi muhtar görevine yakın buluyor olabilir. Yani belki Salim Muhtar Narin in cami cıvarında öldürüldüğüne inanıyor, ama bir muhtar camiyi suçlaması ciddi sonuç verir diye konuşmuyor belki. İmam bile sorgulanmış, yanlış değil. Bahis etmiştim, küçük çocuklar camilerde katledilmez Türkiye de, ancak cami etrafı bence cinayet işlenebilir yerler. Muhtar Salim o cami etrafında Narin öldüyse, anlatmıyor belki. 
Narin in anneanne tarafta iki bebek birden, iki ayrı zamanlarda nerde hastanede mi ölmüş. 
Ben en çok zengin baba kızlarını, öldürten bir gelenek varsa ona bin bela gelsin uğraşıyorum. Kürtaj yaptırsın, doğum kontrol kullansın, ama kaç yaşına gelmiş bebeklerin öldürülmedi yanlış. Narin in annesi asla suçlu değil. 

-Narin in annesi, Narin in her iki amcasına da, eşlerine de güveniyor. Narin Maşala yengesinde sorunsuz kaldı diyor. 
 Türkçesi, uzaktan görünce, Narin kaybolduğu gün akşam saat 6 da, karşıda kendi bahçesi değil, baygın veya ölü Narin i gördü gibisine gelmiş (Eğer o açıklama doğru, Narin in annesi doğru ise, öyle bir an varki, 21.08.2024 akşam üstü, ki gözleri kapalı baygın veya ölü, Narin in amcasının, veya bir erkeğin kucağında Narin taşınıyor ölü veya diri. Öyle diyor annesi. Yani Narin in annesi olabilir diyor, 21.08.2024 de, amcası Salih, bir battaniyede Narin i kucağında taşıyordu gibisine gelmiş. Narin in annesi nin bu ifadesi önce hayır sonra evet jandarmaya verdiği ifade. Yürümüyor Narin. Baygın veya ölü. O kişi belki Muhtar Salim  diyor. Hatta kesin o olabilir diyor.  Balkondan görmüş. Umarım jandarma mobbıng yapıp söyletmedi. (O kadar uzakta, o ev kimin evi, yoksa itirafçı Nevzat ın evi mi, yoksa Muhtar amca nın kendi evi mi, bu ev yer ilk tv zahideyetiş de anlatılmış, jandarma mobbing yaptı mı). O ev yoksa Muhtar ın kendi evi mi. Narin kucakta taşınıyor. 
 
 Narin in annesi nedense köyüne çok güveniyor. Akrabalarım diyor hepsi. İstanbullular güvenmez. 
-Anneye aşırı atıp tutmanın anlamı yok, Narin sağlıklı o yaşa anne, babası ile gelmiş, şüphe yok. 
-Narin in annesi nin ve babasının birbirine hayat arkadaşı bağlılığını sezmek mümkün. Narin in annesi genç değil kocasından bahis ederken eş halinide kendinden emin yakıştırıyor eşini. Birbirine yakıştırıyorlar kendilerini. Anne giysi dış görünüşe çok önem veren biri. Babadan daha dikkatli. Ama daha çok mesela bir öğretmenin düzgün görünme çabası gibi. Feminist olmayı da sevmiyor, vurguluyor, ancak, herhangi bir kadınsı cazibe asla vermiyor, prestij açıdan çok bakımlı olmayı seviyor, bu Narin de de var. Narin annesinden daha feminist, ama oda cinsiyet özellikli, bir cazibe mimik, davranış göstermiyor. Oda prestij güzeli olmayı seviyor. Muhakkak üniversite okumak istiyordu ve başarırdı inanıyorum. Güzel olmayı vazife görev gibi öğrenmiş annesinden. Babasıda düzgün ortama çıkmayı, seviyor. 
-Muhtar amcası ise, evli çocuklu deniyor, halinde Narin in babasından bir tık daha çapkın olabilir görünüyor. Türkiye deki erkeklerin en az yarısı Muhtar amcası kadar eşini daha çok aldatma eğilimlidir, yani ortalama doğu Diyarbakır Türk erkeği, normalinde. 
Ama tipi Narin gibi çelimsiz bir çocuk asla değil görünüyor, veya Narin in annesi ne hitap eden bir erkeksi bakımı yok, hem o cazibeyi kocasına bile toplumda sunmuyor Narin in annesi, görmüyoruz, ona da sunacak biri değil. Muhtar amcası Narin in diğer amcası ve Narin in babasına kıyasla belki gençliği nedeni ile daha çapkın, ama Narin in annesine sarkan değil sunduğu dış bakım, daha genç birine kendi giyim ve bakışını sunabilir görünüyor. Narin in annesi yaşlı, Narin in muhtar amcası nın çapkınlık ihtimali için. Ayrıca hiç öyle çağrışım yapacak bir mimik yaklaşım sır saklama, bipleme var görünmüyor. 
-Yahu Türkiye kene ülkesi, bana bile desen tamam derim. 
Yok efendim bir porno durum görmüş Narin, ondan öldürülmüş. Kene var kızım, birbirimizde bir böcek arıyoruz dese neden inanmasın Narin. Yani 8 yaşında bir çocuk pornoyu gördü, öldürmek gerekmez. Zaten DNA tetkikde yok öyle evlilik dışı ilişkiler. Bu değil, zengin babalı kızı öldürüp mirasını almak için öldürdüler Narin i. 
-Şahsen, Türkiye devleti suçlama yerleri öyle evrak üretir ki, yalan dolanı öyle aşırı ki, kapıcılar bile hastanede, bakanlıkta yıllarca Tıp-Doktoru diye öyle dolanırkı, Amerika da olsa daha önemli bulacağım, arabada Narin in DNA var bulgusunu aşırı güvenilir bulmuş değilim. 
-Bu arada, Türkiye 55 yıl önceki Türkiye değil. Suç oranı aşırı yüksek. Saldırgan, sapık, hırsız insanlardan korunmak maalesef çok paraya mal olmakta. Cami gibi halka açık alanların masrafı, temizliği önceden çok kolaydı, İmam sorumlusu olur, vakıf para için kursu temizliği için para toplar. Halk bağışı çok da pahalı olmazdı. Ancak günümüzde nasıl Doktorlara saldırıda güvenlik kamerası teşkilatı evvelce olmayan masraf çıkardı. Hatta, doktor maaşları, güvenlik temizliği ödemekten hiç oldu, herşey dengesiz pahalı artık. 55 yıl önce, babalar çocukları için çok az olmayan bir parayı camideki imam ın açtığı kursa yatırırdı. Bunlar 9 yaşından küçük çocuk olurdu. Tenefüsleri daha uzun kurslar bunlar. Tuvalete gider, caminin içinde çocuk yuvası gibi halılarda koşar oynardı, minareye bile oyun diye çıktıklarında ortada büyük bir güvenlik görevlisi gerekmezdi. Ama aşırı bağırmak çağırmak, aşırı koşuşturmak yanlış olsa bile, çocuk işte muhakkak olurdu. Camiler yüksek tavanlı, localı, çok büyük mimarisi ile çocukların en az bir kaç hafta ilgisini çekerdi. Kimse eşyasını kaybetmezdi. Çoğu eğlenir, çokda ellerinde eski alfabeye takmazdı, ancak, cami adeti, bir yakını ölünce veya diğer hutbe gibi fikir sahibi olurdu. İlkokulda veya ortaokulda Türkiye dini şu bu tarihi şu bu cenaze, namaz cami dendiğinde, her çocuk koşuştuğu bir mimari öğrenmiş olurdu. Çocuklar koca camide öbür çocuk kim uzaktan göremezdi. Cami çocuklarla aşırı dolmazdı. Tam eğitim veren dini kurslar ise modern ilkokul ortaokul kursu gibi, yerin halı olmadığı  sıraların olduğu sınıf gibi yerler olurdu. Yabancı dil kursu havasında yerler camide dinlenen çocuklardan daha uslu ve yaşça büyük olurdu. Camiye böyle gitmek dediğim gibi muhakkak paralı olurdu. 
Camide küçük çocuklar, fırsatını bulup orayı mimariyi burayı zarar vermeden kurcalar, bağırır eko yapar, kısaca zaman geçirirdi. Camide kıyafetleri büyüklerin cami kıyafeti gibi olsun bilirlerdi. Sanki anne baba, camiye para verip çocukları birbiriyle bırakırdı. Yaz aylarında çocuklar bu eğitimle yorulmazdı. Çocuk başına neredeyse bir oda kadar boşluk, dinlenme alanı düşerdi. 
Bu kurslara çocuğumuz devam etmedi, kurs parası az verelim yapmak olmazdı. O nedenle çok aile bu kursa çocuk yollayamazdı. Bu kurslarda çocuklara birşey oldu duymadım, ancak yatılı birçok dini okulda tüm dünya hatta, dini öğrencilere taciz olduğunu duydum. Suç heryerde oluyor. 
Bence şimdi bunu yapmak çok pahalı nedeni suçlusu, hırsızı, ayakkabı hırsızı, açı, sapığı bu çocuklara dadanabilir. Camiye giden değil çocuklar, erişkinler bile ayakkabı kaybetme korkusu yaşamamalı, çantasına kullan at yedek ayakkabı koymalı. Okulda ayakkabı çıkmıyor, camide çıkıyor, çocuk için çok farklı bir durum, bir stres. Ayrıca 15 çift ten fazla ayakkabı olunca, yani çok fazla ayakkabı olunca büyük stres. Kamera koysan yine kaza olabilir, vestiyer lazım. İşte yine fakirlik, vestiyer işine çok para lazım. Türkiye de camide üstüne kılıfla ayakkabı olmuyor. İlla çıkacak. Kimse ayakkabıyı çalmasa bile, bazen üst üste sarsıntı yere düşen teki kaldırıp koyma, al sana ayakkabı kayıp. Ayrıca vestiyer hizmeti olmalı camide. Arabası yokki çocuğun koysun yedek terliği kaybolsa sorun yok. Camiler artık minik çocukların güvenle oyun oynayacağı veya kısa tatil kursları için belkide tam güvenli değil. Tıpkı Hastanede sağlık personeli öldürmeleri gibi. 
-Covid19 aşılama işlemi bence hiçbir dinle alakasız ancak uygulaması dini hizipleşme,  kötüye kullanma gibi, sırf insanlara mobbingdir. Yani tüm dinler veya Covid19 aşısı bile amacından çıktırılıp mobbing olabilir geri zeka ellerde. Covid19 aşılama Türkiye de bir tarihi ayıptır, mobbingdir, zorla aşılamadır. 
-Ayrıca apar topar muhtarı  tutuklayıp arabasını korumasız bırakınca, Türkiye en suçsuz insanın en temiz tetkikinin bozuk çıkmasını hertür yapar. Laboratuar demiyorum. Mesela adama ilaç injekte edip zorla, ilaç bağımlısı raporu veriyor Türkiye hastaneleri.
Muhtarın arabasına ön direksiyon koltuğa katil kirli pantolonuyla, ki hemde araba hırsızı, DNA bulaştırmış olabilir. 
Sahtecilik Türkiye de maalesef öyle ileriki her yerde, o DNA testi güvenimi kazanmış değil. 
Direksiyon tarafta gerçekten salya, kan Narin in DNA ise, ve ön iki koltuk örtüsü değişmemişse, DNA testini daha önemserim. 
Arabada, direksiyon da Narin in abisinin DNA yok, abisinin arkadaşlarının DNA sıda yok anlaşılan. Muhtar amcası tam resmini görmedim, birde kucakta Narin ile bence göbeği ile direksiyon koltuğa sığmaz. Elbisesine DNA bulaştı, Narin direksiyon koltukta boğulmadı, ama kanı bulaştı diyelim, o zaman Narin arabada değil dışarda öldürüldü, DNA katilin elbisesinden bulaştı. Buda uymuyor, Narin in ancak vucudu o direksiyon koltukta ise o kadar çok kan, salya DNA toplanır. Yani sırf DNA senaryo için yetmez, canlandırma dediğimiz, onların vucudu sığdı sığmadı elbisesine bulaştı bulaşmadı senaryo lazım. Yani şu an için o DNA bulunmuş çok önemli değil görünüyor. Narin arabaya bindi, sonra sağ koltuk örtü sol koltuğa geçti, geçer normaldir(Son haberde Narin in otopside olduğu söylendi, ChatGPT Narin e saldıran caninin sperm vs DNA sının suda kolayca yıkanamayacağını, tacizci saldırırken Narin in vucudunda bıraktığı DNA nın tetkikde bulunacağını açıklıyor. Hatta, hava sıcak ise, DNA nın suda aşırı sıcaktan korunması olası diyor). 
-Muhtar ın arabasına Narin i koyup, sonra kontak çalışmayınca, Narin i başka türlü taşımış olabilir, araba hırsızı katil. 
-Tutuklu muhtar amcası, oğlan sahibi olur Narin le evlendirir, Narin in mirasına yine oğlu alırdı. Şimdi ise Narin in mirasını herhangibir fakir kız dört kardeşten biri ile evlenip alabilir. Şahsen böyle dilenciler işte zengin babalı kızlara düşman hırsız. 
-Narin cemaat, aşiret toprak, aşiret prestij gösterisinde kimvurduya gitti belkide. 
Suçlu bulunan muhtar amcası onu boğup cesedini bu tarif edilen çabuk zamanda yok edecek çeviklik veya gençlikte değil, nefes nefese kalır. Ayrıca böyle suç işlemesi için hayatının en uygun olmayan dönemi, zengin, muhtar istemiş olmuş. Böyle bir cinayet daha çok ona hakaret gibi. Şu davetiye dağıtma olayını bence bir kurala koymalı doğudakiler. 


-Annesi sürekli çalışıyor, temizlik yemek yapıyor, on dakikada bir saate bakıp işini yapmasa manyak denir. O sorgulama yapanlar karşıma geçsin, sorgulayınca hepsi altına sıçar. Abuk sabuk saat kaçtı baktınmı diyor annesine, manyaksınız. Ben öyle polis görsem manyak saate bakıyor, adam cinayet işliyor durdurmuyor derim. 
Annesi için sosyal medyada yazan iftiralar komik. Narin in annesi ruh sağlığı bozuk konuşuyormuş, tutarsız konuşuyormuş. Yahu aç bak. Kadın diyorki camide kurs yeni açıldı kuzenler kursa gıdecekti-doğru-camide kurs yeni açıldı-doğru-düğün olacaktı-doğru-davetiye dağıtıldı-doğru-bu kadar doğru ve tutarlı konuşan birine bilmem kıçından iftira atanlara karşı iyiki hala benim gibi düşünme algoritması yalanlara kanmayan insanlar savaşıyor. türkiye nin lise sonrası ösym sınavı nı bile bozup en üstün beyinleri yok etmeye çalışanlar vatan hainidir.
Anne olmak çok zor, ağlamıyormuş, çünki bir söz bekliyor ağlarsa duyamaz kızına yardım edemez düşünüyor, ben bir kardeşim kaybolunca onun sokağa atıldığı aç işkencede kaldığı acısı hissettim, öldü yakıştırmıyor ama işkence ediyorlar düşünüyor insan. Biz şanslı idik. 3 kaybolandan sadece bir küçük çocuk bulunuyormuş.
-Bu arada ben kendim ders veren kişi, konuşma konferans veren kişi yapan kişi olduğum için, kurs sınıfta, Narin ders nasıl dinledi, iyi mi idi diye sorarsanız, kurs ana okulu olmadığı için, kursun hocası veya imamı, asla tüm öğrenciler kimdi, nasıl ders dinledi hatırlamaz.
Abuk sabuk sorular, saat kaçta Narin derste yorgundu sorarsanız bilmez. Hatta, o an yoklama yapmadıysa, ki öğretmenler yoklama yapar, imamlar, camiler yapmaz, sınıfta toplam kaç çocuk var bilmez.
-Köpekler depremde ne çok yardım eder. Bizim bir kedimiz, mesela Narin in elbisesini on başka kişinin çamaşır makinesi yakınına koyun, problemli şeyin yanındayken huysuz oluyor. Ama hayvan eğiticisi hiç değilim ilgim yok. Tesadüf hayvanların koku yönünü gördüm. 
-İşi baştan sağlama almayıp, o saatte ne yaptın değil, o saatteki ön program bozulmamıştı denir. Şu şunu şu tarihte öldürmemiştir, dövmemiştir o tarihi hatırlamıyor spekülasyon yanlıştır. Hergün takvime bakan bir öğrenci yaz tatili yapamaz, sınava haftalık programda öğrenci ayın bimem kaçı bakmaz. ilk beş son beş vs hesap yapar. bunu yazıyorum Erenköy de bir hastanede üstelik sosyal hizmetlerde bir kadın deli bunu geri zekasıyla yanlış demeye getiriyor. ondan türkıye bilimde geri. O kadın içlerinde en deli gidip şikayet edeceğim fırsat olunca.

-Bu kadar dikkat, bu kadar spekülasyon. Yine de bir katil şudur diyecek gerçek ele geçen bir kanıt yok.
-Ben Güran aşiretinin bu olayda zayıflatıldığı fikirdeyim. Güran lar bence hedef alınmış, böyle düşününce, Muhtar Salim de Güran, onada avantaj yok Narin in ölümünden. Narin in Güran amcaları bence Narin in ölümüyle zararda. Onların zararda olması Muhtar Salim e zararlı. Güran lara komplo bence. Belki entrikayı anladılar, ama Narin illa ölse onların planı değil. Hele annesi Yüksel katil asla değil ve uymuyor Narin in annesine katil demek hiçbir senaryoya. Onu kısıt altına aldırmak, Psikiyatri hastaneye attırmak, hapise attırmak için düşmanları devleti aldatıyor. Çıkarın evine bırakın Narin in annesini. Aşçı kadın, elinden her iş geliyor. Onun anne tarafı zaten Yüksel e düşman. Yazık ona. 
-Vahşi köpek de olabilir ama, belkide Narin dizi kırılıp düşünce, onu ilk bir köpek buldu. Bacağından, hani kedi yavrusunu taşır, tutup taşımaya yardım istemeye çalıştı. 

-Narin i kişisel değil, üstüne vazife gibi nedenle öldürdü onu öldüren, eğer katil varsa. 
-Narin i erkek cinsi biri öldürdü, ama cinsel taciz olsun olmasın, öldürmesinin asıl nedeni cinsel taciz etmek değil, birini planlı öldürmek idi. Hatta anarşizm, cemaat kültür ve bahşiş terörü, ileriye dönük mirastan mahrum yolu, miras idi. Narin i ne çocuk, ne cinsiyeti ilgili  sapık veya çekici bir beden görmüyordu. 
Bir imam, bir muhtar, Narin in annesi, babası kesinlikle değildi. 
Eğer cinayet ise, aylar öncesinden planlıydı. Yani anlık sapıtma ile öldürme değil. Ki otopsi raporu Narin kendi ölmüş olabilir bile yorumlanabilir. 
Bunlar önyargılarım, önyargılar doğru yanlış herkeste var. Genellikle önyargılarımdan bağımsız spekülasyondan şaşmam. 
--Narin in ablasıda katledilmiş. Miras Töresi cinayeti. Çocuk tacizi olsun olmasın, Miras Töresi kız çocuk cinayeti en korkuncu. Bunun unutulmaması doğru idi. 

Bu arada, deneyimlerime dayanarak, arada ışık olmayan çok gece geçtiği için, ayakkabısı bile köyde yürümeye dayanıksız olduğu için, ayağı korumasız olduğu için, 30 kilogram bile olmadığı için, böyle küçük bir çocuğun, aç susuz hayatta olmadığı fikrindeyim (18 gün sonra maalesef dere yatağında, yani arabayla kaçırılmasız da yürüyeceği mesafede, onun yürüyebileceği mesafede, çuval içinde ölü bulunmuş Narin.Otopsi henüz yapılmamış, otopsi çok şeyi açıklar muhakkak. Oraya kendi düşüp o su ile boğulup ölmemiş demekki, çuvala nasıl girsin düşsün. ChatGPT ayrıca derede ne kadar kaldı tahmininde böceklenme (adli entomoloji) faydalı diyor. ChatGPT cesedin örneğin bir metre dere dibine gömülsede bir hafta içinde bakterilerin üremesi ile cesette gaz oluşumu ile su yüzüne çıkacağını söylüyor. Hatta o çuval ve taşlar olmasa idi, daha önce su üstüne çıkar yeri değişir ve kıyıya çıkardı diyor. Yani gizli yer zamanla değişmiş olabilir diyor. Su sıcaklığıda önemli diyor). Baygınken atılmışda olabilir. Öylesine suda bulunsa, düştü boğuldu derdim. Öldüğünü veya bayıldığını gören biri polise gitse, Türkiye de suçlu ilan edilir, korkar. Yani birinin evine yanlışlıkla girip orada ölü bulunsa, o kişi Türkiye de korkmadan, sadece o bulmuş ihbar edemez. Bu kuralı iyi öğretmek gerekir. 
Sonuçta, ölü veya diri, olayı çözen Narin in bedeni bulunmuş. Bence çok geç kalınmış değil. 
-Annesinin tutuklanması için bir neden yok. Kızını yedirmiş, sadece güvenli insanlar olan bir yerde dışarı çıkmasına izin vermiş. Gece olmadan aramış. Evde hizmetçi ve aşçı yok, kim bulaşık yıkayacak çamaşır yıkayacak. Annesi gibi birini neden harcama yorma tutukluluk ile hasta etmeyi isteyenler, anlamıyorum. O işte şu yankıyı yapan kızı besleyip büyüten. Ona teşekkür edin. Ayıp ya, ne hakaret annesine. Çıkarın kaldırın annenin tutuklu, suçlu halini. Zaten çocuğunu kaybetmiş. 

Çok çocuk bence Türkiye de şanslı sadece.
Ayrıca, zengin babasının mirasını alıp yiyecek kız, sana ne hırsız bok, gelin olacak dilenci kız. Sıçmışım babası zengin kızları kıskanan gelinlere hırsız sizi.Baban açlıktan dilenci idi ne kıskanıyorsun babası zengin kızı.
Olay babası zengin erkek çocuk düşmanlıktan çok, babası zengin kız çocuğa düşmanlıktır. Üçüncü kız doğsa gene öldürürler, oğlan doğsun öldürmezler. Erkek doğmuş olsa, Narin i öldürmeyeceklerdi babası yine öyle zengin olsa. 
Türkiye hukuku kokuşmuş. Mirasçı zengin baba kızına baba malını çok görüyor gelinler. Tereke davaları hukuk sistemi nasıl zenginleri soyar o mirası hukukçular yer bitirir ona dönmüş. Bu köylüler Tereke davası soyguna çare kitap cinayet hedefleri zengin kız çocukları, hukukçulara yolunmayın, yazsa kapiş kapış gider. Bu köy işte o kanunu daha beşikte uyguluyor, hırsız gelin, zengin baba kızı düşmanlığı Türkiye hukuku taa kendisi. Bu köylüler normalin üstünde zekalı, daha yaş ilerletip masrafa gerek yok ölecekse erken olsun, devlet ekonomi kar eder görmüş. Ekonomiyi yormuyorlar! 35 inde Narin i öldürseler, Türkiye ekonomisi daha zarar görür, ulan hiç çalmayın zengin baba kızı malını hırsız gelinler. 
Diyarbakır lıda ondan babası zengin kız çocuğa düşman gelin demeyin, bu problem hırsız gelin İzmir li, hırsız gelin Trabzon lu oldu. Heryerde var. Diyarbakır lılarda kuralı demek sisteme dönüştürmüş zengin kız çocuğu düşmanları. Yani, aaa şu şehirde zengin baba kız çocuğa düşmanlık yok diye haber yapılır. Heryer bozuk. 
Birde, yedi yaşında bir kızı evlendiren tarikat vardı, meğer onlar cinayet engelleyen hafif suçlu imiş. Yedi yaşında evlendiriyor, mirası için yok ediyor. Bunlar hep para miras kanunsuz çiğnemesi, ama Tereke davaları da soyulmak devlette, uzattıkça uzatıp mirası yiyor mahkemeler. Bunlar Tereke davası soyulmaya çare. 
-küçük yaşta kız çocuk beşik kertme, bizzat evlendirme veya küçük yaşta zengin babalı kız çocuk öldürme, yada uzattıkça uzatılan kokuşmuş soyguncu Tereke Hukuk Davaları. Bunlar ekonomiyi Tereke dava miras küçülmesini böyle çözüyor. Tereke dava ile devlet tarafından soyulmaktansa böyle cinayet işliyorlar. 
Bir başka işkence, Narin okuyor Profesör oluyor, çok çalışıyor, hayatını kazanıyor, hırsız gelinler kardeşleri üstünden babasının onun payını hile ile alıyor, zavallı Narin 60 yaşında öldürülmüyor ama o hile bu hile Tereke dava devlet yolması, hırsız gelinler Narin i köle gibi çalıştırıyor, o hatta genellikle çocuk doğurmaya fırsat bulamıyor, erkek gibi çalışıyor, gene hırsızlara gidiyor parası, belkide 8 yaşında ölüp en azından köle gibi çalışmadı. Yaşatsalarda babasının parasını hırsız gelinler yiyecek idi. Berbat hayat yine. Ona çare hukuk ölsün Narin demişler bu köyde. 
-Yurtdışında var onlar, getirin kadavra köpeklerini, tüm köyü dolaşsın bakalım nerede huysuzlaştı en çok. Onlar canlı Narin ölü Narin bilir, ölü Narin yerlerde, tıpkı katil gibi onu taklit eder gibi. garip olurlar. Kediler de öyledir. Suyun kenarında durur gitmezler orda ceset varsa. Ancak çuval yere hiç değmemiş, çok kuvvetli çuval taşıyan, yere koymadan, yorulmayan katil bir erkek var demek. Sürüklememiş çuvalı, köpek bulurdu. 
-Ön otopsi raporu, dehşet bulgu göstermiş değil, ön otopsi çürüme, bacakta kopma, Narin in tam kayıp olduğunda ölmüş olabileceğini ima ediyor. Bacağın kopması, çürümesi zaman alan bir durum. Gerçi buzluğa konsa böyle çürümüş olmazdı. Islak ortamda organların bakterilerce yenmesi, kopması mümkün. 
-Şu ilkokul kamera kaydı, yukarıdaki Resim2, hani 5 çocuk var, biri güya Narin. O kayıt Narin 21.08.2024 de canlı idi ispatı tek kuvvetli delil idi. Şimdi o yalan, o kız Narin değil diyorlar. 
Narin in annesi zaten en son Enes, küçük kardeşi vardı, Narin odasına giyinmeye girdi diyor saat birbuçuk gibi, sonrası için emin değil. Onu yola koymamış evden ayrılırken. Belkide Narin evinin oralarda hiç camiye varmadan öldü, öldürüldü. Belki bahçede, ahırda öldürdüler. Kim öldürdü bilinmesede, o ilkokul kamera kaydı yanlış fikire yol açtı. Kaç kere söyledim, o kamera, 3.15 yoldaki, o Narin mi sorun diye. 
Narin evin etrafında ölse, yinede ailesi öldürdü demek değil. O evlere girmek zor değil. Annesi öldürmedi, tutarlı konuşması. 
Muhtar Salim bence Narin i boğmadı. Onun kaybedecek çok düzeni var. Katil ortada değil belkide. 
Muhakkak birini içeri tıkmak mahkum etmek yanlış. Yok öyle bir video, biri Narin i boğuyor ispat eden. Ama bunu öğrenip, dikkatli davranmak lazım ileride. O ilçe, İstanbul değil, bir Tabip yok. O nedenle yaklaşımları suçlanamaz. TABİP NE KADAR ÇOK DEĞERLİ ÖNEMLİ, Narin olayı onu ispatladı Türkiye ye. Tabip görüşü olsaydı, katil bulunmasa da bu kargaşa olmazdı. Canlı mı gömüldü bile şüphe edilmiş. 
-Köyde, ilçede acil durumda, hastanın ECG sini otomatik alıp, otomatik karar verip, ölü canlı karar veren robotumsu bir acilmaleti de yokmuş. Bu alet ağızdan ağıza suni teneffüs yap önerisi ve ölmüş mü takibi yapıyor. Akciğer kollabe olmasın diye, diyelim ağız, dudakta kanama var, cerrahi müdahale şart, ama diyelim yara, kan yok ağızda, suni teneffüs yapar ilkokul mezunu bile. Tabii beyin hasarı söz konusu olabilir eğer ağır bir durum ise. Çokda pahalı değil. Kullanan ilkokul mezunu bile olsa yetiyor. Alet kendi yapay zekalı. Alet yok. Bu yanlış mı, hayır. İlçe böyle bir eğilimde olabilir
-Narin e planlı işkence yapıldığı fikrinde değilim. Narin in acı çekmeden öldüğü fikrimdeyim, keşke acı çekip çekmemesi değil, canlı kalmış deyip teselli olsaydık. Bir acil müdahale yapacak hastaneye götürmediler. (Düşmüş, baygın bulunmuş ihtimali yok etmedi otopsi, otopside duyduğum bir erkeğe ait DNA sperm bulunmamış. Buda çocuğa o tür işkence gerçekleşmemiş anlatır) . Şu anda o kadavra dehşet verici olabilir. Nedeni en az iki haftadır bakterilerce yeniyor, çürüyor. Otopsi bacağın bir kesici alet değil, bakterilerce uzun süre yenip koptuğu yönünde. Ölümden sonra kopmuş, çürümüş. Hatta sadece tüm kemikler ayrı halde, bakterilerce yenmiş olurdu arama tarama erken bulamasaydı. Bu kadar erken her kayıp bulunmuyor. Annesi, aferin devletten yardım istedi. 
-Ben altmış yaşı sağ salim geçtim. Çocukken, annem, Türkiye de zengin fakir hepsi, biyoloji den bildiğimiz Mendel n bezelye deneylerini geleneksel bildiklerini, ki bunlar mendel genetik okuyacak okuma yazma bilmiyordu, takip ettiklerini söyledi. Yani o fikir gelenek tüm Türkiye ve dünyada canice beyinlerde. Irkçılık yani. 
-Anne ve babasının tutuklanmasına şiddetle karşıyım. Ne topluluklar kızlarının doğduğunu ve öldüğünü bile devletten saklamış. Abuk sabukluk bunlar. Anne ve babası kesinlikle mağdur. Hele annesi  hemen bugün 09.09.2024 te serbest evine dönmelidir. Bu kadını o köy kıskanıyor, kızlarının hiçbirini rahat bırakmamışlar. Babası o kızı yıllarca büyütmüş, oda eve serbest dönmelidir. Onca yıl yedirmiş, giydirmiş, vucuduna zarar vermemiş anne babası, abisi. O aileyi o köy sevmiyormuş, o belli. Annesi kendi seviyor o köyü. Satsınlar Diyarbakır ı, İstanbula gelsinler. 
-Bu arada, benim Kürt kökenli eğitimli meslekdaşlarım var. Kürt geleneksel din töreleri, mum söndüleri, çocuk yaşta evlilik türü kız çocuğa yanlış yapmalarını hep duydum, ama birlikte ne öğrenci iken, ne meslekdaş dönemimde hiçbir tacizlerini görmedim. Yazılı Türkiye kitapta İslam dininin ne olduğu, çocukları koruduğu açıktır. Eski çağlarda Türkiye nin dışında, güney doğusunda, daha yenidoğan kız çocukları bilinmeyen törelerle ilk günü toprağa boğulup gömülüyordu. Bir hafta bile para emek harcanmıyordu. Kürt dini geleneğinde normal gelenek nedir okumadım hiçbir din dersi kitapta. Doğuda yüzyıllardır doğanın zor şartlarında, hatta iğrenç bulunacak dini töreleri olmasa belki bugün sevdiğimiz Narin ırkı bile güneyden gelen başka ırkların savaşında sağ salim kalmayacaktı. 
Diyeceğim, bu köyde ilkokula, Tabip Doktor a, Tıp Fizyoloji bilimine saygı artmalı, çocuklara karşı daha dostane dinler, mesela İslam ın çocuk koruyucu ahlakı türkçe öğretilmeli. Bence onların hayatta kalması o beğenmediğimiz eski kürt töre ile olmuş. Artık dünya gelişti, onlara çocukların narin olduğu, kaç yaşına kadar cinsel tacizin onların sağlığına zarar vereceği, çocukların suç işlese bile suçsuz olduğu inandırılmalı. Erkek tuvaletine dalan bir kız çocuğu ile, bir erişkin insan farklıdır öğretilmeli. Çocuk olmak, tıpkı tabip olmak, cerrah olmak, otopsici olmak gibi bir durumdur. Çocukların yaptığı işleri kıçından yanlış yorum yanlıştır. 
O köy topyekün, çocuk bakımı eğitimi kursu almalıdır. Bir çocuk yolda kaybolmuş ise ona ne yapacaklar, bunu canlandırma ile bilmelidirler. Polis çağırmayı bilmelidirler. O köyü modern eğitimsiz buluyorum. 
Ama otopsi raporu onların işkence ile çocuk öldüren topluluk olmadığını gösteriyor. 
Çocuk yapmak, üremek eğitimi nasıl olur bilmiyorlar. Çocukların narin vucudu var bilmiyorlar. 
Bundan sonra öğrensinler, çocuk vucudu narindir, incinir, ölür, sonra böyle cesedi saklamak zorunda kalırsınız. 
-O köy halkını devlet bu defa affetsin, bu kadar vergi ile o çocuk ölü de olsa bulundu, bu insanlar işlerine dönsün ve çocuklara karşı daha dikkatli olsunlar. 
Kimseye güvenmemek, çocuğu tek başına yola salınca aşırı kontrol etmek gerekir. İlkokul mezunu olsunlar. 
-Ben arabamın kapısını bazen açık bırakıp gitsem, hep direksiyon koltuğu kapıdan çıktığımdan, o kapıdan hırsız ın içeri arabama girmesi kolay olur. Şöför kapısında anahtar bırakıp, diğer kapıları kilitlerim. Arabamı korumasız bulanlar o nedenle direksiyon koltuğumu ancak kurcalayabilir, oturabilirler(Şans arabama hırsız girmedi) . Narin amcasında da, en kolay açık unutulacak kapı, direksiyon koltuk kapıdır, Narin in DNA ya bulaşık elbise o koltuğa öyle bulaşmış olabilir. Hatta, Narin in baygın, ölüsü o koltuğa hiç değmedi, bulaşmış kumaş değdi. Hırsız belki arabayı çalacaktı, beceremedi DNA bulaştırdı o kadar. 
O ön koltuk DNA Narin in amcasının cinayet işlediğini ispatlamaz. Otopsi Narin in amcası lehine. 
-Cesetler hele yaz ayı, dört gün içinde korkunç kokarlar, belkide ilk gün Narin cesedini bagajda, veya büyük ihtimalle avluda falan sakladılar, fakat köy çıkışı bloke idi, orada korkunç kokunca derenin içine daha derine gömdüler. Zamanla bakterilerle cesette gaz oluştu, ceset bu gazlarla su üstüne yükseldi. Taşlarla kapanması azaldı. Dizinin kırık olması belki kendi kaza geçirdi, belki ceseti saklarken bacağını kırdılar çuvala sığsın diye. Silah veya aletle öldürülmemiş açıklanıyor. 
-Çocuk amca ile annesi arasında bişey gördü dedikodu için binlerce yıllık kürt geleneği ayakta kakmış. Mum söndü. Yani en aptalı bile pedofili ensesti mum söndü programlı. Gündüz vakti, ensest pedofili için uygunsuz zaman o gelenekte. Şahitsiz olsun ayarlamak törelerle öğrenilmiş. Ayrıca bu gelenek o ilçede var ihtimal sadece, ama olsa gece karanlık seçerler gelenekte, şahitleri öldürseler köy kalmaz belki. Şahitlerin problem olduğu ve çözümlenmesi mum söndü gelenekde aşikar. 
-Ceset bulunmadan şahsen bütün köy daha garip düşünüyordum, ancak ceset sanki Narin e şanssızlık olmuş gibi. İşkence yapılmış değil. Hatta, cesedi saklasalarda, cesede aşağılayıcı, nefret edici bir tutumla dereye gömmemişler. Cesedi gömenlerin sanki Narin le bir alıp vereceği yok. Ama saklı olmak istemeleri yanlış, soruşturma gecikiyor. Ayrıca tandırda yakmamışlar, cesette kendilerini yakalatacak bir iz olsa, o parçayı yok ederlerdi. Yine de onun yaralı olduğunu ihbar etmeleri gerekirdi. Belki kurtarılırdı. 
Onu suya gömen, ölmüş zaten gibi mi gömmüş. Taşı ağırlık diye mi koymuş. Taş çuvalı yırtmasın zedelemesin dikkat etmiş mi. Yoksa, şurda birde taşla kaburgasını kırayım demişmi. O taş çocuk kaburgasını rahat kırar. 
-Tekrar tekrar söylüyorum. O anne ile uğraşmayın. Kadıncağız anne, üzgün. Bırakın evine dönsünler. Türkiye deki hiçbir ortalama anne ondan daha iyi değil. Bırakın yahu, suçu yok. Avukat tutsun, tazminat dava açsın ona çocuğu ölmüş zulum etti devlet. Hatta hem kızını hem evliliğini kaybetsin isteyen, onu kıskananlar olabilir. Hatta, Narin in annesi nin o gün orada olmayan akrabaları miras cinayeti azmettiren olabilir. 
Narin annesinden aldı o görüşü sanıyorum. Asla kimseye onun bacaklarını piliç gibi açsınlar davet eden hareket mimikleri yok. Sanki annesi gibi çocuk sahibi olmak istiyor. Ama dansı hatta neredeyse bazen anne olacak bir çocuktan, efelenmeye, kadar kız çocukluktan uzak, gövde asker gösterisi. Kimse ona travma yapmakta haklı çıkarılamaz. 
Zaten bence olay miras hesaplaşması. En büyük şüphem Narin in annesinin akrabaları. Onlar Narin in annesi ni bile öldürse, parasını kullanamaz, kısıtlı olsun dese inanırım. Narin in anne tarafını azmettiren demem hukuk dışı, bir kanıt yok. Sadece böyle bir İzmir li hısımlarım var. Onları da kanuna teslim edemedim. Azmettirenler susurluk gibi miras için iç içe bile olabilir. Narinin mirasını Güran aileden vergi gibi aldılar. Olay budur, ama kim öldürdü zor. AZMETTİREN GÜRAN AİLESİ DEĞİL, NARIN IN ANNE TARAFININ MECLISI. AZMETTİREN: Veya henüz kundaktaki babası fakir gelecek gelin adayları bebekler, hatta doğmamış fakir babalı kızlar. 
-Bu köyde diyelim bir katil bulundu, cezası için içeri tıkıldı. Bu çözüm değil. Asıl bu ilçede aşirette, miras hesabında istenmiyor, veya istenenlerde çoğunluğu tutturamayan çocuklar öldürülüyorsa o bulunmalı. Benim vergimle öğretmen okul imam çocuk ilgileniyor, çocuklar birşey yapmadan ölüyorsa, bu devlete zarardır.
 - Hatay da depremde özellikle çocuk ölümleri devlete zarar olmuştur. Çünki çocuk masraf edilen, ama çalışmayandır. Tam katkısı olacakken çocuklar ölse hep devletler olmaz. 
-Eğer Narin in cesedini yakmış, parçalamış olsalardı, cinayetten kuşkum kalmazdı. Fakat ceset sanki kusmuk herşeyi ile incelensin istenmiş. 
O nedenle ChatGPT ye böyle bir durum illaki cinayetmidir sordum. Cevabı şu: Doğal genetik hastalıklar, örneğin hemofili  aniden çok sağlıklı bir çocukta ufak bir travma, narin yapıda ölümcül olabilir. 
-Otopside ki bacak kırığı için, ağızdan kan kusmuk yapar mı diye sordum: 
ChatGPT: Eğer bacak kırıkları büyük damarları etkilemişse ve bu travma sonucunda iç kanama gelişmişse, 25-30  kilogramlık narin bir çocukta bu durum hızla şoka neden olabilir. Kan kaybı nedeniyle vücut organlarına yeterince kan ulaşmaması ve şok sonucu çocuğun kan kusması ve ölmesi mümkündür. Çocukların kemik yapısı, aynı kilodaki erişkin bireylerin kemiklerinden daha narin olduğu için kırık riski daha fazladır. Bu tür vakalarda ölüm sebebi olarak, kırığa bağlı gelişen iç kanama ve şoka müdahalede yetersizlik öne sürülebilir. Ayrıca, zorlayıcı fiziksel aktiviteler, örneğin balerin, bacak açma, hareketleri gibi aşırı zorlamalar, bu yaş grubunda kırıklara yol açabilir.
Çocukların kemik yapısı, aynı kilodaki erişkin bireylerin kemiklerinden daha narin olduğu için kırık riski daha fazladır. 
Bu tür vakalarda ölüm sebebi olarak, kırığa bağlı gelişen iç kanama ve şoka müdahalede yetersizlik öne sürülebilir. 

Travmadan sonra hayatta kalabildiği süre:
ChatGPT: 
Eğer müdahale edilmezse, ciddi iç kanama ve şok durumunda 8 yaşında bir çocuk birkaç saat içinde hayatını kaybedebilir. Çoğu vakada, bu süre 2-3 saati geçmez. Bu nedenle, hızlı bir tıbbi müdahale hayat kurtarıcıdır.
ChatGPT: 
Özellikle ciddi kan kaybı ya da travma sonucunda, küçük bir çocuğun vücudu, kan dolaşımını sürdüremeyebilir ve şoka hızla girer. Bu durumda, çocuğun vücudu, hayati organlara yeterince kan gönderemediği için bilinç kaybı yaşanabilir. Şokun bu kadar hızlı gelişmesi, çocuğun birkaç saniye içinde konuşamadan veya yardım isteyemeden bilincini kaybetmesine neden olabilir. Bu yüzden, çocuklarda travma veya ciddi yaralanmalar durumunda çok hızlı tıbbi müdahale hayati öneme sahiptir.
User:
Şahsen, Narin in en fazla birkaç saniye veya 1 dakika belki, bilinci açık, acı çektiğini, hemen şoka girip bilincini kaybettiğini, hatta birkaç saniye bile  bağıramadan bile(yüzde 99 ihtimalle hiç bağırmadan bayılmış olabilir) , ağlamaksızın, şoka girdiğini, ama iç kanamadan hemen hayatını kaybetmediğini, şuuru kapalı iken olay yerinden canlı taşındığını düşünüyorum. Eğer akşam 6 da şuuru kapandıysa, saat akşam 9-10 gibi, 21.08.2024 kesinlikle, geriye dönülmez, vefat etmiş olduğunu düşünüyorum. 22.08.2024 de kesinlikle hayatta olmadığını, iç kanama ile çoktan vefat etmiş olduğunu düşünüyorum. Gün ışığında, 22.08.2024 de dereye gömüldüyse, dereye konduğunda, çoktan vefat etmişti. Neden tıbbi müdahale daha önceden olamadı? Kayıptı deniyor. 
Acı çekmediğini, çünki küçük vucudunu travma ile hemen bayıldığını, ve tıp müdahale olmadığı için asla birdaha ayılmadığını düşünüyorum. Acı çekmemiş olması ölmüş olduğu acı gerçeği değişmez.
Bu otopsi yorumu, Narin in maalesef çok deforme olmuş kadavra otopsi raporu na dayanarak ChatGPT nin geliştirdiği bir süreç tanımı, yorumu sadece.
Dere kenarında gömenlerin, saklayanların, Narin e öfkesi olmayan, sanki onun cesedini saygıyla saklayan, bir amca, bir muhtar, bir çalışan olabileceği spekülasyona, kültür tanıyan görgümle katılıyorum. Güneydoğu Anadolu üreme, aşiret koruma, survival geleneğini kız  arkadaşlarım var, bence benden iyi çözerler, ama hiçbirinin bana sorsam anlatacaklarını sanmıyorum. Onlar şanslı, Narin şanssız olanı o kadar. Hepsi o riskle büyümüş o kadınların. Güneydoğu Anadolu tarihteki tüm devletlerin, kadınları kurban ederek devleti güçlendirdikleri fikrimdeyim.
Narin in annesi gibiler olmasa, hiçkimse Narin gibi bir kız yaşamış, bile bilemezdi. Narin in annesi nin tüm suçlardan serbest kalması gerektiği fikrimdeyim. Narin in o kusmasına kim neden olduysa, bacağını mı kırdı, katili odur. Belki amacı öldürmek değil, o kadar küçük çocuğun yaşı ne bakmamış mı.
-Narin in bacağındaki kırık nerede oldu, o nokta, yer neresi, onu merak ediyorum, speküle ediyorum. Düştü mü, yoksa biri mi itti. Cesedin değil, canlı vucudun kırığı o, diyen spekülasyon gördüm.
-Gerçi pek tabii sedyeye koyup taşımak gerekir, ancak eğer Narin, onun iç kanama kan sıvı kaybını yerine koyacak bir tıbbi acil müdahale ye beş saat içinde yetiştirilmiyorsa, ha çuvalda, ha altın karyolada taşımışsın, tıp olarak altın karyolada daha yaşamsal kaliteli müdahale oldu denemez. Ağrı, acı durdurmak çocuk fizyolojisinde farklı, zaten ağrı duyacak şuur yok, bilinç kapalı. İlçede Tıp-Doktoru olmaması suçlarında hafifletici bir neden. Hatta bir hemşire bile yok Tıp-Doktoru na sağlık durumu açıklayacak belki. Belki turnike koyacak. Eczanede serum satılıyor mu, hatta eczane varmı.
-Türkiye nin tıbbi müdahale gerektirir, Tıp-Doktoru gerektirir böylesi durumları en iyi bilen Kenan Evren dir, o 1980 sonrası tarihte Türkiye nin en süper beyinli Tıp-Doktorlarını işte böyle yerlere, üç kuruşa tayin edip memleket meselesini çözmeye çalışmıştır. Değerli Tıp-Doktoru maaşını bedavaya zorla getirmiş, onyıllarca sonra bile eksik verdiği paranın hesabını soran Tıp-Doktoru doludur Türkiye. Yani o köyün ekonomik durumu bir Tıp-Doktoru maaşı karşılamaya ne kırk yıl önce, ne şimdi yetmez. Türkiye nin ekonomik geriliği suçlanan insanların lehine. Tıp-Doktoru yokki muhtarı suçlayasın hani bunun adli raporu ölü muayene yapacak Tıp-Doktoru o ilçede. Sağlık Bakanlığı Tıp-Doktoru düşmanı, kapıcıları bile Tıp-Doktoru diye dolanıyor dolandırıyor Türkiye hastanelerde. Gerçek Tıp-Doktoru nedir sağlık bakanlığı karalama yapıp halka öğretmiyor bile. Orada tutuklu herkes ilçesine dönmeli, bu durum Tıp-Doktoru eksikliğinden başlarına geldi kafalarına dank etmeli. Yada devlet özel yönetmelik yapsın, muhtarı yetkilisi Tıp-Doktoru olmayan yerde ne yapacak yönetmelik dağıtsın. Haa söyleyeyim, Kenan Evren gibi üç kuruşa Doktor bulamazsınız. Hepsi yurt dışı, hatta altı aylık mühendislik uzmanlık yapıyor çünki hepsi liseden sonra ÖSYM sınavı Türkiye dereceli. Muhtar bu kadar yapmış, cesed tandırlanmamış, ne olsun. Hatta bir Narin yaşadı inkar etmiyorlar. O resimler AI diyecekler gelecek katiller. O kız hayal yoktu diyecekler. 
-Şahsen, Narin e ait ceset bulunmasa, bu köy hepsi hayal bir çocuk kaybolması ile tüm Türkiye yi meşgul etti bile düşünürdüm. Olayın gerçek habercisi, ne kaymakam, ne öğretmen, ne imam, ne diğer amcası, anne babası ve muhtar amcası olmasa, Narin i tandırda yok etseler, şahsen bu hikaye videolar sadece yapay zeka ürünü diyebilirdim. En yanlış olan, bir cesedi aramaya sevkeden Annesinin tutuklu olması. Annesi serbest kalmalıdır. Annesinin Narin in vucuduna zarar veren travmadan sorumlu olmadığını, o olaya şahit olmadığına bilmediğine inanıyorum. 
Annesini bu videoda dinledim, her kelimesini inanarak söylüyor. Tutarlı her söylediğinde o anne üzüntüsü. Annesi, kızının bacağını birinin kırdığını, birinin kızını boğduğunu görmediğini, kızının bağırışını, yardım istediğini duymadığını söylüyor. Evin dışında değildim heran diyor. Tam kapıda başına birşey gelmiş mi bilmiyorum diyor.  
-Saat 4 den sonra Narin i merak etmiş annesi. Baygın bir çocuk, gözleri kapalı bir koltukta oturamaz, vucudu gevşektir. Onu ancak iki kişi veya bayağı genç kuvvetli bir erkek kucakta taşır. O köyde onu en az 400 kişi kucakta taşıyacak kuvvettedir. Hafif çocuk. Ama küçük kardeşi, annesi ile evde olan taşıyamaz. Bir sürü olay gelmiş Narin in başına. Ahırda , bodrumda ölü bulunmuş bir cinayet vardı Amerika da. 
Burada Narin çocuk taa dere yatağında bulunuyor. Hatta mezar yapılmış ona denebilir. Karanlıkta gömemez. 
Evde olsa küçük kardeşi bile itti merdivenden yuvarladı denebilir. Ayrıca Narin in kardeşleri ile yılları geçmiş, öldürmemişler.
Yer Diyarbakır, kürt aileler, stratejik bir kasaba bir cinayet olabilir mi sorusunun hazır cevabı, "evet" cinayettir. 
O yer cinayet hedefi olacak bir yer.  Oysa belkide hastalığı vardı, birden bir anda öldü de olası.
-Orası stratejik bir ilçe, güran ailesi belki sportmen fizik yapısı ile, belki o coğrafyaya uyan yapısı ile, orada tutunmuş. Narin in annesi Güran ailesinin geçmişine saygılı, kocasını, kocasının ailesini seviyor. Bunu annemden biliyorum, hep insan annesini çok sever, ama çocuklarını daha çok sever der. Narin in annesi Güran taraf yani. Güran ların Türkiye için faydalı aile olduklarını düşünüyor, anladığım Narin in annesinin annesi daha şehirli, daha batılı, daha beyaz tenli, Güran lar ise oranın kurdu, veya daha asker karakter olmuş. Güran lar kendi soyadı dışındakilere dış güç diyorlar sanırım. Olay için yine miras cinayet i diyorum. Teknoloji geliştikçe, o ilçenin hakimi kim olmalı daha iyi belirlenir. Hepsi birden zor. Hem sportmen, hem beyaz, hem o şartlara dayanıklı. Narin Güran lara, ondan küçük kardeşinden daha çok benziyor, küçük kardeşi doğu karadenizlilere benziyor, beyaz. 
Çok yazık, miras için kurban seçip öldürmeleri. 
Annesinin tutuklanması bence gereksiz. Öğretmeni mi söylemiş çocuk kayıp, arkadaşı mı söylemiş çocuk kayıp, annesi söylemiş de en azından cesedi bulundu. Komik buluyorum annesinin suçlanmasını. 
Çocuk gerçekten var, yapay zeka değil, anneden anlaşıldı. o GÜN AMCASI ONU TAŞIDI MI SORUSUNA karşıda, ki bu Nevzat ın evinin oralar, SANKİ MUHTAR nARİNİ TAŞIYORDU GİBİSİNE GELMİŞ. Tutarlı konuşuyor. Hatta muhtarı o gün çamur içinde görüyor. Bence Narin veya birçok kişinin Türkçesini hiçbir sorgulama yapan anlamaya çalışmıyor, sonra tutarsız dıyor. Tüm köydeki gramer sorununa sorgulayanlar tutarsız demesi komik. Avukatı yok bu tercümeyi yapacak, yanlış. Narin in annesi ve çoğunun Türkçesi gazeteciler için çok zor. ŞU TV PROGRAMLARI İÇİN KOLAY DEĞİL. bUNU ÖNEMSEMEDEN ANNEYİ SUÇLAYAN SUÇLAYANA. Yakında lehçe kürtçe türkçeyi Chatgpt muhakkak çözer.Soruşturma yapanlar yalan söylüyor onun ne dediğini anladıklarına dair. Zaten herşeyi bilmiyor yardım istiyor. Evinin bir odası öbürünü görüyor mu, bir inceleme yok. Öyle evler varki Narin belkide odasına kıyafet değişmeye girdi, öldü çıkmadı, kimse duyamayabilir. Annesi pencereden arkasına su döktüm yola koydum by by ettim demiyor ki.6 çocuğu var, evde aşçı bile yok. sADECE BİR KAMERA KAYDI VAR 3 CIVAR, KIMSE O KAMERA KAYDI 100 de 100 GUVENILIR DEMIYOR, ANNESİ DE DEMIYOR. tÜRKİYENİN plagiarist baskınlığı o kayıtta var mı yok mu bellı değil. Annesi masum diye inanıyorum ama, o dahil Narin caminin içinde imamla ders yaptı inandırıcı bir kanıt yok. İmam anlatıyor şuna geliyor. Görmemiş nARİN İ BİR KIZI nARİN E BENZETMİŞ. Camiye giren herkes yeşil hatırlar. nARİN ODASINDAN AŞAĞI DÜŞTÜ BELKİ, EVDE DÜŞMÜŞ BAYILMIŞ OLABİLİR. yANİ BAHÇEYE. eVDE DEĞİL BAKMIŞ ANNESİ. Narin camiye gitmese de annesi evdekiler masum olabilir. Çok sıcaktı belki gitmedi camiye. uYUDU, SONRA CAMDAN VEYA BİRYERDEN DÜŞTÜ İÇ KANAMA OLDU. aMA kim buldu onu. Narin baygın gözü kapalı, kim bulmuş onu. Annesi diyorki, 21.08.2024 akşamı, 6 cıvarda, Narin in evi değil, amcasının evi önünde, Narin Muhtar Salih in taşıdığı halde idi battaniyede, en son öyle görmüş sanmış, ama hayalde olabilir, yanılıyor olabilir diyor. 
O erkek, itirafçı Nevzat mı sorsan değil diyecek belki annesi saat 6 da, henüz Nevzat Narin i almadı düşünüyor, sonra hastayım diyor.  (Yani annesi diyorki dolaylı, daha gömülü veya derede değildi 21.08.2024 saat 6 cıvarda. Annesi sonra birden susuyor.) Yürümüyordu diyor Muhtar Salih in yanındaki yürümeyen sandığı kızı. Tam o an ağlaması gelmiş gibi sustu, ölülük kondurmuyor kızına, öldü taşınıyor kondurmuyor, canlı dersen kızına fayda inanıyordu ilk günler, yardım istediğini, hasta hissettiğini söyledi annesi. yani annesi susmuyor anlatıyordu başından beri. Yani saat 6 da akşam, torbaya bağlanmamış Narin 21.08.2024 de ki ben bunu iyi buldum. Saat 6 da 21.08.2024 de canlı canlı torbaya koymak yanlıştı. bu arada narin 17.08.2024 de kayıptı dense gene ınanırım. ben öyle yalan tarih atmalar durumlar bılıyorum. kayıp olduğunu geç farkedebilir.
Belki sonra itirafçı battaniyeden baygın Narin i alıyor. Fakat bu jandarma ısrarlı ifade. 
Onu bulan onun öldüğünü kontrol etmeli idi. Ben anında bayıldı ama en az bir iki saat baygın yaşıyordu inanıyorum. Bunu gizlemek yanlış buluyorum.Bunu Tıp-Doktoru, şu Kenan Evren in meşhur üç kuruşa çalıştırdığı Tıp-Doktoru yapar, görevidir. 
İmam dersde görmüş demiyor.  tutarsız kanıtın suçu yetkılılerde. O asfalt harıtada neresi, hanı çalıya atlıyor narin, orda yuvarlandı mı. Tarih doğru mu?Teknoloji çok geri, o asfaltta 3 deki kayıtta teknolojık manıpılosyon yok demıyır yetkılıler, çok tutarsız buluyorum. Herşeyi plaigiarist ahlak manipule kamera  kaydı yapıyor. O kamera kaydı na takılıp kalınıyor. tutaresızlık. Narin evin bahçesinde düştü bayıldı belki, kim buldu onu. Bahçede o halde onu görüp krize girecek köylü var mı. 

Bu arada Muhtarı muhtar yapan bence Narin in annesi babası, Muhtarın köyü korkuttuğu gibi gelmiyor bana. Narin in ölümü Muhtar a daha çok güç katmıyor. Hatta belki başka muhtar bulmaya bahane arıyorlardı. Muhtar görevini Narin için nasıl kullandı sormuyorum. Muhtar olarak İstanbul da ne işe yaradı önemsiz. Ama orada onun iplerine düşmanlar var gibi. 
https://youtu.be/8edzQJs6gWg?si=cKHZmdGOE-LglbcU 
-Başından beri annenin onu öldürebilirler korkmadan kızını araması takdire değer. Bir karı koca ve genç çocukları birden kaybolmuş, kim öldürdü bir yana, öldürüldükleri mevzu olmamış deniliyor, inanırım. Türkiye güneydoğu anadolu gerçeğine hayret etmemek, hayretlik. Hatta ben böyle bir köye girilse, onların eşkiyayı dağdan kolluk kuvvetleri tüm devlet güçlere bomba bile atacağına inanabilirdim. Tek asker jandarmaya el kalkmamış, daha ne olsun.
-Polis veya benzeri kurumun, saptama amaçlı eşarp rengi kıyaslaması DNA kıyaslaması doğrudur, ancak anne ve imam a, eşarp rengini sormak manyaklıktır, bir camide 10 tane kızın ayrı ayrı eşarp rengini hatırlayan imam pedofil dir. Hangi o soruşturma yapan bir konferans vermiş o kişi ne görür görmez biliyorda kıçından muhakkak görür diyor. İmam kız bakmaya gitmemiş ki.Cumhurbaşkanının o sabah konuştuğu on kişinin eteği pantolonunu hatırlaması manyaklıktır.Yada eşarbını yanlış bağlıyor şu kız diye görmüştür imam. Bir kez daha lise sonrası ösym puanı yüksek Tıp-Doktoru nun mantık üstünlüğünü görüyorum manyakça bildi bilmedi beyanlarda. Veya imam anne kadar hatırlamıyor çıktı diyebilir. yada eşarp ilgili köpekleri kullanıyoruz eşarp işe yarayabilir diyebiliir suçlayan. Bunlar dizi filmi bile kıçından taklıd edıyor. Yada halka eşarp ılgıyı sır anlatmıyorlar. Ama anne kızının eşarbını hatırlasa, imam hatırlasa ıkısıde işte o zaman anormal olur. Türkiye de sadece lise sonrası ösym sınavı yüksek tıp-doktoru, psikolog, psikiyatrıst değil bunları nerede kullanmalı doğru speküle ediyor. O köyde vergi ödeniyor mu ona bakın, onları eşkiyalar zorluyor mu ona bakın, köyün düzenini biranda değişecek parası yok devletin. O köy birbirini dışında öğretmeni öldürmüyor, iyi.
-Anne ısrarla, 20.08.2024 akşamı Narin in canlı olduğuna, Maşala nın evindekiler şahit diyor. Yani çok sosyal aile, biz on gün herkes kendi odalarında, evden çıkmadığımız çok. 
-Gerçi hiç güneydoğu anadolu yöreyi iyi bilirim iddia etmiyorum, ancak, Narin in orada, Narin in annesi nin anne tarafı akrabaları nın işçileri varmı acaba, benim bir miras teorim var, İzmir de var gördüm, orda da olabilir. Narin in annesi kesinlikle o sağlıklı kızını boğmaz. Ancak Narin in annesi ne bile düşman Narin in annesinin akrabaları acaba o ilçede fink atıyormu. Ben Narin in annesi suçsuzdur inanıyorum. Ama Narin in dayısı, teyzesi, anneannesi taraf, soyadı ne görmedim henüz. Güran soyadı değil, işte onlar mı azmettirdi merak ediyorum. Bu miras amaçlı cinayet, tecavüz, işkence değil. 
Ancak belki düştü iç kanama vefat etti. Güran soyadlı değil azmettiren bu miras senaryomda. 
-Enes kesinlikle bu kadar organize gizlenmiş durumu sürdürecek kuvvet ve geçmişe, planlara sahip değilmiş, ama bunu yapabilecek hiçde kimsenin takdir etmediği arkadaşları varmış. O arkadaşlarının köpek dedikleri nin canlı, cansız bir insan olyo olmadığı düşünülmeli. Hani annesi anlatıyor, hindi yiyen köpek. 1999 depremde, bir hayvan iskeleti ni bile ya insan ise diye, anatomi bilen at desin diye dikkat etti ilçe. 
-Ablası öldüğünde yapılmayan DNA tetkik yapılmış, Narin in annesi belliki evinin annesi, değil küçük amca, başka kimseyle ilişkisi de yok, gerçek anne babaları dedikleri gibi.
-Ben tüm tutukluların serbest kalabileceği fikrine karşı değilim. Kendim o kadar yaşamayacağım. Devletten tek istediğim, bu aşiret ve başka aşiretlerde, Narin olsaydı şu gelinler şu mirası şu kadar daha az alacaktı bir istatistik yapması. Miras dışında o aşiretin Narin i öldürdüğüne inanmıyorum. Devletin miras konuda zengin baba kız çocuklarına mirası çok görüp, DÜŞMAN OLUP  hatta hukukçuların bile o mirası çalmaya çALIŞTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.

Muhtar amcası, muhtar olarak da sorumlu, yanlış doğru bişey yapmışsa anlatmaması kendini yanlış gösterir. 
Neden bütün iş sadece muhtar a kalmış bir ilçede, çünki orası güneydoğu Anadolu. Birçok ilçe kırk yıl önce kaymakam a beş dakikada, Kenan Evren sayesinde doktora beş dakikada yürüdüğün bir yer ve çok daha kalabalık bir yer olurdu. Bir muhtar, hem polis, hem doktor, hem şöför, hem güvenlik görevlisi olursa oda bu kadar becerir tüm Türkiye adama yamyam muamelesi yapacak nerdeyse. 
Yok efendim Narin bişey görmüş; çocuklara ne derseniz odur, haa öylemi benimserler. 
Narin in köyünde erkekler konuşmuyormuş. Cinayetler zaten normalmiş, hele mezartaşı bile yokmuş mezarlarda. Sonuçta, ne kadar ölen olsada, bunlar üremiş ve yüzlerce kişi olmuş mu olmuş. Türkiye nin batıda da bir Tıp Doktorunun servet versen gitmeyeceği ilkel ilçeler olmuştur.
 Türkiye değil ki Diyarbakır ı bırak olduğu gibi kalsın diyen. Diyarbakırlılar eğer eski kürtçelerini unutturacak kültüre açılırsa yanlış diyecek, tarihi eser gibi çocuk bile öldüren kültürleri korumalı inananlar var. Yani o beğenmediğiniz feodal ilkel kültür o toprakların sahipleri onların tapusu gibi birşey. Kimse o ilçe yok olsun istemiyor, ancak annesi Narin e yıllarca bakmış, doğurmuş, yardım edin diyor Narin yok olmasaydı diyor. O kültürde aferin cesaret kızını arattı cesedi buldurdu. Diyarbakır ın haritasını bile ayrı yapanlar var. belkide sırf bu ilçe çocukların ölmediği bir yer olur. 
-Orayı biz yazın ve şimdi gördük. Orayı elli yıl önce kış vakti kar içinde görüp Narin i dere kenarına bıraktılar dense, gömemediler bile dense o şartlar öyle denecekti. İşte o şartlar alışkanlık yöneten töre yaratıyor. 
Onlar miras için erkek kardeş erkek kardeşi bile öldürmüş orda duydum. Çünki türkçelerini bile hukuk türkçesine benzetmeleri gerek.Bence onlara yamyam muamelesi yapmak , veya o suçları Ankara da işlediler gibi cezalandırma yanlış. Birdahakinde söyleyeyim, anne kızını aramadan anne öldürülmüş olur. Onları bu kadar daha uzaklaştırmak doğru değil. 
Türkiye nin bir kürt meselesi vardır, Diyarbakır kürtlerin yıllarca koruduğu bir şehir olarak dünyada bile duyulmuş. Kürt tarihini de kitaplara mı koymalı bilmem. Kürtler survival için kurtlarla yarışmak zorunda kalmış ama DNA ları insan işte. Kurt beyaz peynir anlamda. Şimdi daha koyu tenliler ama oralar kürt beyaz tenli bir ırkın aklımıza gelmeyen vahşi töreleriyle o ırkı korumuş. Denize ve ticarete kapalı bu insanlar oranın sahibi. Zaten Amerika bin sene sonra orda beyaz kürtçe veya lehçeli insanlar vardı onlara ne oldu der hatta hepsi istanbula göç etse. Orada kalanlar demekki böyl e ayakta kaldı. Asker üniforma giymiyorlar ama as üst askerler aralarında, birsürü camileri yok ama o tür kuralları var. Çünki o tabiat ancak ona izin vermiş, fakir ve zor. AMA ÇAĞ GELİŞTİKÇE DAHA KEYİFLİ ORADA HAYATTA KALMAK. aMERİKA TEKNOLOJİ GELİŞTİRDİ dİYARBAKIR A YARADI, ŞANSLARI AÇILDI. 
eN HAFİF CEZA İLE HEPSİ AFFEDİLSİN AMA BUNU HEP TEKRAR EDERLERSE BUNLAR YAMYAM DÜNYA BİLİR. kADIN VE ÇOCUK MİRASÇILARA EZİYET YANLIŞ. KAN DAVALARI VAR AŞIKAR. aMA DAHA BÜYÜK DÜŞMANLARINA BİRLEŞİYORLAR. kISACASI, BU SUÇLARINI YAPMAMAK İÇİN İNTERNET OKUL KURUP EĞİTSİNLER KENDİLERİNİ. aRTIK CHATGPT DİL SORUNU ORTADAN KALDIRDI. O TEKNOLOJILERI EDİNİRLER. 
Haksız toprak alan, haksız toprak terkedenler ergeç orası bizim diyor, yine problem, o nedenle oranın eski çağlardan beri olan sahipleri orada aralık vermemeli. Hepsi birden terketmemli. Bu bir insanlık yaklaşımı. 
Vergi konusuna gelince, o ilkokul türkiye vergileri ile orada, havaalan ilişkileri, yolları hep türkiye vergileri. Zaten vergi vermeye karşı değiller ama birbirlerini öldürmeden başarabilirler. Amerika da bile geçmişte böyle olaylar olmuştur. Ancak Amerika çok toprağı bol ülke, orada beş yıl yaşa boş alanda senin olur. Anneleri üzmeyin. Yoksa o ilçe nin var olması artan nufus ıstenıyor. Orası Türkiye vergılerle bakılıyor, bunu tarihçiler not etsin. Narin da zaten şivesini duymadık bir kürt asıllı türk idi.
Alanım tıp, mühendislik, davranış bilimleri, yönetim ve daha başka birkaçı ama politika veya tarih değil. Sadece günlük hayattaki izlenimlerim. 
Bunlar büyük şehirli Türkiye nin kanun kurallarıyla peki o nufus üremeye ulaşırlarmıydı, bence internet teknoloji ilerlemese onların ilkel töreleri, şehir modern hukuklu üremeyi yenerdi. Şimdi onlar için eski töreleri mi, modern Türkiye mi faydalı tekrar bakmaları uygun. Onların başında verginin üstüne onlardan haraç alanlarda var, işte o haraç alanları devlet yokederse, onlar böyle kapalı kutu olmaz. Onların içinde cinayet işleyen varmış, iyi ama onların kış vakti herşeyden uzak yollar kapalı iken meclisleri var, içlerinde polis var, kıyafeti yok tabii. Polis insan öldürünce cinayet olmuyor. Cerrah ameliyat ediyor yaralama olmuyor. Onlar birbirini ihbar etmiyor, çünki o kişi kendince orada polis veya koruma. Yüksek bürokrat silah taşır gerekiyor ise kendini korur saldırganı vurur. Yani o kişiye işkence yapsan cinayet işledi demez, kendi öyle görmüyor ki. Köylü öyle görmüyorki. Hepsi birbirini bizim görmediğimiz uniforma gıymiş görüyor. 
Hastaneye gidin, cerrah dr demeyin, cerrahın yaptığı işleri başka türlü anlatın, size yaa öylemi, demek insanlara işkence yapıyor, bu hastanede öyle biri yok doktorlar var, ameliyat eder, der. Hemşirelere olayı bütün değil parça resim halde anlatın, cerrahın yaptığını, hergün görmüştür, olamaz, öyle şey hayatında görmediğini söyleyecektir. Onlarda işte  birbirini işlem değil gizli apoletle tanıyor. 
Avrupada en zengin ükelerden birinde, üniforma giymiyorlar, tayin emri gelmiyor, ama istisnasız her erkek Türkiye deki bir subay gibi asker, yani orada cinayet olmuyor, askeri müdahale oluyor bir erkek insan öldürse. Nedeni, o kadar az ki nufus, başka türlü devletleri ayakta kalmaz. Zengin ülke hem. 

-Bir başka spekülasyon, bu ölüm kesinlikle 21.08.2024, yani hukuk dosyasında suçlama, tutuklamaların temel aldığı tarih değil. O tarih bile belki yalan, tutuklamaya, soruşturmaya, telefon incelemelere temel alınamaz. Nedeni anneyi, herkesi tutuklarsanız, o tarihi onlardan öğrendiniz, nerden çıktı şu tarihte kaybolduğu. Yahu bu ilçede bir sağlık ocağı bile yok. Henüz çağa yeni bağlanacaklar. Hastaneye sevk edecek ilk müdahale düşünecek o acil müdahale alışkanlığı yok bunlarda. İnsan Tıbbı, Fizyoloji bilimi bilmiyorlar.
En çok önemsedikleri üreme ve genel nufus koruma töresi, genel kadın fizyolojisi, hayatta her kadının kalması değil. Bu üreme dikkatleri de miras hesaptan sonra geliyor. Hepsi birbiri ile tutarlı, o aşiret üresin, o nufus sayısını ve toprak mirası kaybetmesin istiyor. Bunun pahası kadın ve çocuk hayatı olursa ne olur öncelikleri değil. 
-Yahu bunlar niye herhangibir çocuk bayıldı, gözleri kapalı, köylerinde Tabip yok, ellerinden geleni yapmışlar kalkıp söylemiyorlar. Kendi bile çocuk o sıcakta, varsa kalp rahatsızlığı, sokakta düşüp ölebilir. Yani biri vardı, hatta cüce kadın sanabilirler, gözler kapalı tanınmıyor kim. Bunu niye anlatan yok. Bu tuhaf. Çocuk öldüyse illa katil olacak şart yok. Çok sağlıklı bebekler annesinin yatağında sabah ölü çıkabilir. Karadeniz bölgede, bunu kimse gizlemez, olayı gizlemeleri tuhaf. 
Anne ise olayı gizlemiyor. Onun evinde ölmemiş ima için, yalan atmıyor. Mesela tam balkondaydım, bana şu saatte dönecem, bağırdı, asfalta çıkmıştı demiyor. Narin çocuktur, vazgeçerdi gitmekten arada, sokmuyor. Anne o kadar çok yalan araya sokma fırsatı var. Sokmuyor, çok dürüst. 
-Adli tıp elle bopulma deyince, Narin in annesi yine suçsuz görünüyor. Parmakları ve dirsek el kısmı vucudunun kuvvetini boğmada kullanamayacak kadar narin. Narin in annesini avuç içlerinde protein kaybı, kaslar kitle kaybetmiş, o vucuda göre avuç içleri çok zayıf, pofuduk değil boyuna kuvvetle yapışacak. Hayalimde katilin elini çizdim. Narin in annesi Yüksel in parmakları çizdiğim katil el parmaklarından göreceli daha uzun ve göze daha kemikli geliyor. O katil değil. Oysa katilin parmakları daha kalın ve parmak kemikleri değil, kasları belirgin. Zaten bence kadın değil Narin i boğan. Yine ilkokuldaki kardeşi asla katil değil. 
Enes in de elleri parmakları, kolları bir erkek için hiç kaslı kuvvetli değil, onun elleride o öldürücü manevra için zayıf ve uzun. Mesela Enes şu kısa saplı düdüklü tencereler vardır, onu dakika bile tek elle taşıyamaz kaldıramaz. Katilin işi belki düdüklü tencere değil, ancak o kuvveti var. Katil olamaz kolları Enes in. Narin in babasının elleri de küçük ve güçsüz, kas kuvveti yok kırsalda çalışmasına rağmen. Diğerlerinin ellerinin kollarının omuzlarının resmi yok ortada. Annesinin elleri hareketli, becerikli ama o kuvvette değil. 
-Diyelim sokakta baygın birini Muhtar gördü, yiğeni anlamadı, kimliği yok, gözleri kapalı saçları dağınık, gömdürdü, uzaklaştırdı, muhtar görevi düşündü. 
-Muhtar kimliği belirsiz bir cesedi birileri ona seslenince baktı buldu, birine bunu ortada bırakma dediyse, bu cesedi korumaktır. Bunda bir vahşet, bir suç yok. Ona bu bir cesed, bu bir hastadır denmemiş, cesed diye uzaklaştırmış. Narin mi bilmiyor olabilir. O hapise atılanda mezarcı kenara koymuş kokmasın diye. 
-Bir acil ekip, Tıp-Doktoru yokki onlara bu kurtarılır, cesed değil, baygın, belki ölümcül geri dönülmez şokda diyecek. Muhtar en uygun kişi cesedi uzaklaştıracak. Asıl arabalar ortada duran cesedi ezse vahşet. İnsanlık dışı. 
Muhtar yıllardır muhtar, bundan öncede cesed kaldırılsın çalışmıştır. 
-Bu arada, çok kardeşler, Muzaffer kaç yaşında, onun da Enes gibi kötü arkadaşları var mı, bilgi bulamadım youtube da. 
-Enes dış dünya ile konuşarak iletişim kuramıyormuş duyduğum. Belki o gördü ve biliyordu katili. Kolunu onun ısıran katil mi idi acaba, biri geldi Narin i öldürdü, Enes katile kendi dünyasında kızınca, katil onun Enes in kolunu ısırdı, kaçtı. 
Etrafta Narin in katilinin cesedi de yok. Spekülasyon tabii Narin in katili erkek ceset. 
Enes Narin i hindi boğazlar gibi biri öldürdü, görmüş ü resimsel sanatsal m anlatıyor, onun hindisini biri yedi fiye. 
O annesi hindi olayı anlattığında anlansız bulmultum. Ancak otopsi raporu nu okuyunca, ki bunu Enes bilemezdi, katil bir hindiyi sanatla boğazlar, boğar gibi teknikle boğmuş. Hindiyi karotis arteri travma ile bayıltıp, hani eski tarihte kurban boğazlama, bayıltıp öldürürsün. Katil aşçılar için hindiyi eliyle boğmafa sanatkar biri diye mi konuştu Enes, bilmiyorum. Ayrıca kolundaki iz için abuk sabuk ifade vermiş belki, ama katil kolunuısırdı diye mi anlattı acaba. 
Narin in boğazı, hindi boğar gibi boğulmuş. Ki bunu çok az insan becerir. Otopsi raporu haftalar sonra çıktı, Enes nasıl oldu Narin de hindi boğazlanır gibi teknik anlattı. Enes hindilerini seviyormuş. Kim pişiriyor acaba hindiyi, kasap bayıltan kim. 
-Bu arada, Adli Tıp ne demek abartılıyor Türkiye de, Adli Tıp uzmanı, örneğin liseden sonra ÖSYM sınavı kazanıp Tıp-Doktoru diplomasına sahip biri değildir. İnsam fizyolojisi bilmez, spekülasyon bile yapamaz Doktor tez üretemez. Türkiye hukuk sistemi Tıp-Doktoru na düşman ve onu kıskanan bir sistemdir. Adli Tıp uzmanları insan kalbinin bazı genetik hastalıklarda, aniden durabilecek eğitimini almış değillerdir, onlara Tıp-Doktoru ndan konsultasyon alınır öğretilir, ama okul bitirirken orayı değil başka yeri öğrenirler, hatta tıp lafından Tabip Dr olduğu dolandırıcılık yaparlar, asıl kıskandıkları liseden sonra ÖSYM sınavı puanı örneğin 600 üstünde olanlardır. Tüm böyle vakalarda, lise sonrası ösym sınavda yüksek puan almış bir Tıp-Doktoru tüm uzmanlardan çok daha bilgilidir insan hastalığı olur olmaz konuda. Adli tıp heyetlerinde lise sonrası ösym sınav puanı yüksek, Tıp-Doktoru diploma sahibi doktor yoksa o heyet eksiktir. Liseden sonra ÖSYM sınavı yüksek puanlı Tıp-Doktoru olmak Adli Tıp uzmanı olmaktan çok daha zor beyin zeka gerektirir. Tabii Adli Tıp uzmanı, doktorası lazım, ve iyiki ilerliyor Adli Tıp. 
Bu olayda en büyük eksik, liseden sonra ÖSYM sınavlı Tıp-Doktoru o ilçede olmaması. Kenan Evren bunu bilen, üç kuruşa bu işi çözer sanan biridir. Çözülemez, işte böyle en azından Adli Tıp çalışır. 
-O ilçe yamyam değil, cesedi yok etmek isteseler ederlerdi, aile yapıları dürüstmüş, anne babasıdır gerçek çıktı. Tutarlılar. Narin in annesi iyinyaptı en azından Narin mezarı belli bulundu. Bundan sonra öyle dikkatli olsunlarki, cinayettir daha iyi ipucu yakalansın. Tüm köye güvenmek yanlışmış. Çocuk kendi ölse durum bile düşünülmemiş. Üstünde para, kimlik yok. Bunlar bence çözülecek şeyler. Bir vahşet varsa da ispat edecek durum yok. Türkiye nin hertarafında böyle vakalar var. Öyle hepsini şüpheli diye hapishaneye atsan kim bakacak onlara hapiste. 
Yinede bu durumu annesi paylaştı, önemsedi, aferin doğru yaptı, cesed bulundu. 
-Enes hani sinirlenmiş, hindi sine ne oldu? ChatGPT ye sordum, artık yeni yöntemler var hindi yemede, hazırlamada. Eskiden mesela hindi aşırı kan akmadan, hem de ayılsa bile kaçmadan, ne yapılırdı? ChatGPT eskiden hindi hazırlamada, eğer taşınacaksa, aşırı kan akmadan ve hareket edip saldırmadan, hem boğazının sıkılıp beyni oksijensiz bırakıldığını, hem de ayağının kırılıp immobilize edildiğini, ancak bu yöntemleri hayvanseverlerin sevmediğini, terkedildiğini söyledi. 
İşte bu ayak kavala kemiği travmayı açıklayabilir. Belki düştü kırıldı, ancak ben bu Narin yazıda ön yargılıyım, cinayet dışı olasılıkları artık bahis etmeyeceğim. Cinayet Narin in ölümü. Katil kim belirsiz hatta öldü Narin in katili belki, ama cinayet idi. Miras cinayetleri işkence amaçlı değildir, nedeni işkence etmemek yada sakınmak değil, iz bırakmadan öldürmek çok önemli miras amaçlarıdır. Ancak acı çekmeden bile olsa, çünki çocuklar narin ve bayılırlar hemen, çocuk dokuları kemik kırılmadan bile çok hasar alır. 
-Narin in köyünde, aslında ilçe ancak yürüme mesafesi birden sona eriyor kışın, bir tabip bile yok yaya gidilecek. Jandarması, diğer devlet soruşturmalarına karşı, ilçenin doğru düzgün cevap vermediği öneriliyor. Bırakın kürt-türk, sadece tek dil, Türkçe konuşan insanlar, en az on bin Türkiye vatandaşı Türkçe sini kendim biliyorum, iletişim ayrıntılı olunca anlamlı olmayabilir. Adını Soyadını sormuyorsunuz. Hele kürtçe ana dilliler, Narin gibi anons edilen bir isimi arıyorlar ama ne arıyorlar çok anlamadan arar. Yani orada cesed arıyorlar biliyor, ama o öbür anlatılan Narin çok iyi bağlantı yapmazlar. Olay her ayrıntı birleşince başka, beş ayrıntı birleşince başka. Lehçe sorunu kürtler arasında bile var. Meğer ben kürtçe desemde o başka kürtçe imiş. Bu kişilere devlet işkence etse bile çözemez, ama kağıt versen imzalar, ki ne imzaladı hiçbirinin Türkçe si yetmez. Türkiye zaten Türkçe bir asker emir yapacak bildimi yeter diyor. Ben Türkçe öğretmenler Türkçe grameri bu soruşturma da geçemez biliyorum. Sok ösym lise sonrası Türkçe sınava, Türkiye gramer Türkçe berbattır. Bir metni anlama zaman gramer vermeleri kötüdür. Zaten o nedenle chatgpt gibi alanlar isteniyor. Yahu adam Türkçe bilmiyor, basıyor yazının altına imzayı, çelişki imiş. Türkiye ye Türkçe yi en bilimsel en kusursuz konuşan birini koy, halk çoğunluk bu ne diyor diyebilir. Neyseki chatgpt gibi dil sorunu çözecek teknolojiler ilerliyor, ve günlük hayat dili, türkçe, ingilizce, kürtçe az düzey olmuş önemli değil. Soruşturma kürtçe, türkçe lehçe sorunludur. 
Bir yabancı dilli ordu, Türkiye de işkence ile bile emir işletemez. Nedeni Türkçe konuşur millet, ingilizce veya dilde emir alacak bilgi yetenek dili yoktur. Belki öyle iyi er asker oluyorlar. 
-Kürt alevi geleneği üremenin, tabiatin zor şartlarına ırk koruyarak, örneğin beyaz sağlıklı ırk, devlet kurmada esas olduğunu temel kabul eder Türkiye de duymayan yoktur. O nedenle üreme ilgili konularda farklı töreleri, değişse bile vardır. Ancak bu törede kürtlerin hepsi çocuk katilidir diye bir dedikodu duymadım. Hatta çocuk sevdikleri için o kadar üreme faaliyetlerinde aşırı bile olabiliyorlar. Çocuk yanlış üreme faaliyete şahit oldu, korktu öldürdüler yanlış. İşte bunu çocukları bile yapmaz, normal bulur, öyle eğitilirler, dedikodu duydum. Çok sakinler üreme törelerine, çocuğu kadını erkeği hoşgörülü. Olmasa zaten onlar o tabiatta yok olur. Kış, soğuk, yol yok, doktor yok, iletişim yok, iç içe olmayı töre benimsemeyen üremez, yaşamaz, belki şimdi teknoloji de daha şanslılar, üreme törelerini bırakacaklar. 
-Annemin otuz yıllık ev tamir boyacısı kürt asıllı idi. Çok dürüst çalışkan biri imiş. Vefat etmiş. Ancak bir gün oğlunu şüpheli ölü bulmuşlardı. 
Ayrıca İstanbul dış cephe mantolama işi kürtlerin yaygın çalıştığı bir iş. Öyle gündüz vakti sapıtıp bir çocuğa saldıracak ustalar değildiler. Çok programlı, disiplinli, paydos çalışmaları düzgün insanlar. Hatta, dış cephe, yüksek etraftaki çocukları ne giydi etti dikizleseler, inşaattan aşağı düşerlerdi, veya yavaş biterdi. Bütün dikkat işinde insanlar. Birbiri ilede takım çalışıyorlar. İşinde, gücünde, çalışkan, becerikli insanlar. Kürtçeleri daha iyi idi Türkçe lerinde. Yani o saatler den çok daha karanlıkta Narin i öldürdüler deseler gec sapıtmış biri derim, fakat iş saatleri, o sıcakta yemeğini hesapladığı saat. 
-Hani soyadı Güran olmayan bahçıvan mı Nevzat gibi başka biri varmış. O kim, Narin in hangi kardeşi ile konuşuyor. Vucut yapısı, gözleri nasıl. 
-Okula, camiye ilan konsun, yukarıda Resim2 de, hani şu ilkokul yolu kamera kayıt, ama güya cami dönüşü Narin eve yürüyor, 4 kişi var, çok ilginç biri çarşaflı, diğeri değişik giysili 4 kişi. Birbirini unutmazlar, burası işte okulun şurasıdır. Siz burada ayın 17 veya 21 i,ne zaman yürüdünüz ihbar etsinler. ETMEMİŞLER. Adları yok soruşturma listesinde. Kamera kaydının tutarlılığı kontrol edilmiş değil. Bence bu kişiler,çocuklar o günü hatırlar, öğleden sonra sorun, okul yolu deyin. Hangi gündü desinler, çarşamba veya birşey desinler. Veya o odur hangi gün bilmiyor ama kesinlikle 21 Ağustos 2024 değil, kamera saat doğru, ama tarih yanlış desinler. Hatta Narin i görmediler belki. Ama dördü yürüyor belli. O çarşaflı kız, bu resmi kendi dese, inkar etse o tarihi herşey değişir. Bu yapılmalı! YAPILMAMIŞ. Ayrıca elektrik kesintisi olmuş o ara başka evlerde, voltaj o gün problem olabilir, jeneratör var mı ilkokulda. Yani zaman tarih sıfırlama ve oynama olabiliyor. 
Resim2 de o Narin in son giysisi deniyor, hani nerede çuvaldaki beslenme çantası, elinde çuvaldaki kitabı var belki.
-Adli bilişim (digital forensics) Bilgisayar Mühendisi asfalt yoldaki kamera kaydını, ilkokulu incelememişse, o videonun adli yargıda kanıt olması yanlıştır. 
-Son ifadeye göre Narin büyük amcası yani Maşala yengesi ve kuzenlerinin evine saat ikide varıyor. Yani kursa geç kaldığını bildiği halde ve kuzenleri çoktan kursta iken, yinede kuzenlerine uğraması çok garip, ancak çocuklar umutla onlarda geç kalmış sanabilir, veya yolunun üstü uğramış. Ayrıca yeni bir kurs, hatta bir çocuğun minaresi bile olmayan bir camiyi tanıması imkansızdır. Narin saat iki buçuk gibi öğleden sonra kursa imamın derse girdi diyelim. O kamera kaydı olan asfalta varması için sadece yarım saat kursta oturup dersten yarım saatte çıkması şart. Aşırı hareket, koşuşturması gerekir. O nedenle kamera kaydı tarihi kaale akmıyorum. Kurs kapısı kapanır, belki giremedi kursa. 8 yaşında bir çocuk orada cami değil onu gömen kişinin komşusunun evine mi daldı acaba. Yani hiç gitmediği minaresiz bir yere girecekken, başka insanların evine mi daldı tarifi yanlış anlayıp. Bir erişkin bile o cami dedikleri ama basit bir yer olan yeri bulamaz. İmam kızmıyormu, kapıyı kapamıyor mu ders başlayınca, dışarıdan gürültü gelmez mi kursa. 
Sadece yarım saat mi oturmuş kursta, yoksa yabancı eve girmiş çıkmış o yoldakiler bambaşka birileri eve dönüşte mi. O kamera kaydı yanlış tarihli değil diyenler, bu kısacık zamanda çocuk yeni kursu kendi buldu derse şaşarım. Narin oralarda hatta yanlışlıkla düşebileceği binaya girmiş olabilir. Çok kalabalık o kurs yeri. İlkokula biri teslim etmiş oysa onu. 
-otopsi raporu dünyanın hiçbir yerinde tam gün veya saat vererek birinin ölüm tarihi bilimsel saptayamaz. Örneğin beş gün önce veya beş gün sonra gibi yanılır. Yani, Narin in en son çıkan otopsi raporu na dayanılarak, Narin in 17 Ağustos 2024 ile 21 Ağustos 2024 arasında bir tarihte ölmüş olduğunu söylemek bilimsel Türkçe dir. Hatta çuvalda idi dendiği için, 21 Ağustos 2024 olası. Otopsi bir hafta bile yanlış tarih verebilir. Otopsi, 21 Ağustos 2024 ölüm tarihi saptadı, demek bilimsel yanlıştır. 
-Sokakta ölü cesed, kimliği yok, yaşı belki hatta 18, bilinmiyor. Narin in kasabası karlar altında kış vakti ayrıca maymun virüsü dedikodu çıkmış. O cesed ilgili müdahale kimin görevi. Bir parası varmı ilçenin. Hem cesed korunmalı, hem toplum cesedden mikrop kapmamalı, cesedler ceseddir, saygı duymalıdır, ancak canlı hali değildir. Kimdir muhatap, Tıp-Doktoru yok orada büyük sorun. Muhtara e azından yetkili kim soran olur. Bunların telefonu varmı. Çok pahalı telefon bende hattı kapatsam bakıyorum. 
-Yahu meğer Narin cambazmış neredeyse, o tırmandığı yolları askerler tırmansa kalbi durabilir. Belki o gün çok sıcaktı, güneş çarptı yirmi yıldır tanıdıkları birinin evi var solda, tam orada bayıldı. Hatta genetik bilinmeyen kalp hastalığı nedeniyle orada vefat etti. Var böyle kalp bozuklukları. Sadece ölünce oymuş hastalığı deniyor. O geni taşıyıp hiç ölmeyen de çok. Kimse onu orada baygın veya ölü görmedi, çünki dik yokuş herkes sevmez,  evi orada olan onu dereye gömen gördü. Tanımadı Narin i, çünki gözü kapalı idi. 
Ayrıca Narin çok zeki ve konuşan anlatan çocuk, patikada baygın veya ölü iken onu tanımak çok zor, kimliği de yok. 
-Eğer bir uzun soruşturma olmayacak ise hukuk ile insanları yormak gereksiz. Narin in annesi kaçacak değil ki tutuklu değil, tutuksuz yargılanır. Ortada ispatlanmış bir suçu yok Narin in annesinin, hatta demek Narin gibi bir kızın annesi Türkiye aslında biraz da onu seviyor. 
Kızı kaybolmuş, yardım istemiş, ölüsü bulunmuş. Bence hetkesi tutuklamak tutarsız. 6 sı birden kızı boğmuş mu. Hani suç. Yoksa ikisi mi boğmuş. Hani suç. Yok suçlu. Narin eminim onun annesi ne yapılan suçlamayı duysa çok üzülürdü. Yok ki kanıt annesi ölüm nedeni ispatlayan. Türkiye hukukçuları yeni 2017 de soruları çalıntı sınav çıkarmış, liseden sonra ÖSYM sınavı kazanan Tıp-Doktoru olanları kıskandıkları onların bilgisini kıskandıkları için. Türkiye nin bir tek sınavı vardır liseden sonra ÖSYM sınavı. TUS sınavı, 2017 sonrası hukuk sınavı sadece dılandırıcı hukukçu kayırmakdır. Kokuşmuş hukuk. 
-Yahu, Narin in annesi, annesi daha gençken 6 çocuk yapmış kocasından, kayınbiraderi bitişik, ondan değilde, o yaşa gelip demi hemde gündüz, Salim in eşi orda bilmem ne yapacak. Pes doğrusu, bu kadarı komiklik. Narin in annesi, güneydoğu Anadolu da birçok kürt-türk ün çocuk yapmasını isteyeceği fiziki yapıda, akıllı, beyaz, ancak bunun dışında Salim in, o yaşlı yaşında, o gözle bakacağı tipte giyinmiyor, davranmıyor. Evine sadık, DNA öyle ispatlı. Çocuklar onun demek ayrıca bitişik Salim Muhtar ında, namuslu olduğu lehine. Burnunun dibinde akraba kadın, onca yıl kadın kendi kocasının çocuklarını doğurmuş. Asayiş berkemal. 
-Amcasının spermi yoktu araba DNA tetkikde, amcası lehine idi. Yine, Narin in vucudunda amcasının sperm veya başka tür taciz yaptığına rastlanmadı. Amcasının suçsuz olmasına yönelik bir bulgu. 
Yine onu gömdüğünü itiraf eden kişi de, onu taciz etmemiş. 21. 08.2024 saat üçde muhtar amcası öldü mü yaşıyordu mu diye soruyorsa, o cinayet veya çocuğun ilk gözlerini kapadığı bayıldığında orada değilmiş. O katil değil anlamında oluyor. O konuşma kayıt rol değilmiş. Çok zor ortaya çıkmış. Muhtar amcanın muhtar işine bile dönmesi muhtemel. Onun, veya başkasının Narin e o tür taciz i yokmuş. Böylesi sonuç, Narin in hatta kendi geçirdiği bir kaza ile öldüğü ile tutarlı olabilir. Pelvis kemiğinde kırık bulundu mu bakmadım(Pelvis de kırık bulmamışlar anladığım, buda Narin taciz pelvis travmadan pelvis iç kanama dan ölmedi demek). 
OLASI SENARYO 
-Narin 21.08.2024 de 3.20 civarda, diz üstü düşüp diz, dizaltı iç kanamadan bayıldı, düştü, gözü kapalı yerde, patika yolda, şok, bağırmadı, acı çekmedi. 
-Biri onu gördü Muhtara haber verdi. 
-Muhtar işçiyi aradı, bak ölümü dedi
-Muhtar telefonu kapattı
-Nevzat a bağırdı, bir ölüyü dere kenarına taşı dedi, tanımadı Narin i. 
Hatta, battaniye içinde bir kızı taşıdı, Narin mi bilemedi. Gözü kapalı ve gülümsemesi yok, konuşmasını duymadan, Narin i tanıyamadı. Muhtar ve baygın Narin i uzaktan görmüş birlikte annesi. Saati bilmiyor, ama köyde elektrik gitmiş, geleneksel mum söndü mü yaptı köylü. 
Saat 6 yı geçmiş. Bu yanlış değil, herhangi bir yaralı çocuk, muhtar da battaniye de tutuyor. Yoksa Nevzat mı o. 
-Patikadan 7 civarda alındı, dereye götürüldü, yer arandı koyacak, 7.30 da Nevzat onun kesin ölü biri olduğunu düşündü, dereye gömdü, tabii suya gömmek o kadar olur. Saat 8 de Narin derede cansız idi. Arama başlatıldı. 
Bu senaryo olabilir böyle ise. 
-NARIN NEREDE HAYATINI TEHDİT EDEN TRAVMA ALDI? Bence iki konum var haritada:
. Birinci olası konum, Nevzat ın evine ve evine giden patikada ki yol ayrımı, burada öldürüldü, kaza düşme değilse, onu yüzde 99 Nevzat öldürdü. O konumun uzmanı Nevzat. Saniyede öldürür. Çok rahat bir yer onun için. Hatta, gece bile gözü kapalı cinayet işler. Öyle ezberlemiş. 
. İkinci olası konum. Ahırda öldürüldü. Ahırda abisinin arkadaşları vardı, tam o an abisi yiyecek ikram için orada değildi. Enes in arkadaşları Narin kim bilmiyordu. Bir başka erişkin köylü kadın da ahıra randevuya gelecekti, yani alem yapacaklardı, Enes ayarlamıştı ahırı, Narin nedense ahıra girdi, o kadın sanıp davrandılar ona, Narin bağırdı, oysa Narin çocuk idi, o kadın değildi. Ağzını tuttular, bağırma dediler. Narin kendi ahırında, alem yapan o büyük erkekler tarafından bağırmasın hamle ile öldürüldü. Böyle ise çığlık atmıştır Narin. 
Enes mutfaktan döndü ahıra girince kızdı o Narin, Narin e yardıma çalıştı, birine saldırdı, o erkek kaçarken Enes i ısırdı. Enes muhtar amcasından yardım için uğraştı. 

                    -13 eKİM 2024 de, Muhtar ile Rmzan rumuzlu bir çocuk çalışan arasında, saat 7 ye yirmi kala, akşam üstü bir kızın ölümü ilgili bir konuşma geçiyor, ses kayıtları geç de olsa bulunuyor. Taş falan olan bir yer var ve orada bir kız var, onu bul diyor Muhtar Salim Ramazan isimli çocuğa, çocuk, çünki 15 yaşında işçi. O tarif ettiği yerde biri olduğunu Muhtar ya kendi uzaktan veya yakından gördü, yada biri Muhtara taşın orda biri var Muhtarsın ilgilen diyor bu telefon görüşmeden önce, varsa eğer, o kim, oda başka kimseyi değil ama Ra rumuzlu çocuğu arıyor.
 Bu işçi belliki oralarda bir yerde, hemen o kızı buluyor ve sağlık eğitimi yok ama nedense ölmemiş diyor, buna 15 yaşında karar veremez eğer baygınsa, veriyor bilgi. Hayret. Muhtar oradaki kızın orada yattığı veya baygın gibi olduğunu öğrenmiş ki, orada mı gitmiş mi, yine demiyor, orada öyle duran bir kız anlatıyor. Muhtarlık görevi gereği , ölüler için ondan yardım istenmiş olabilir. (Fakat bir hukukçu diyor ki, belkide azmettirdi, öldüğünü şimdi kontrol ettiriyor bu işçi ile, ki katil kadar suçlu demek de olabilir miş.). 
O saatte, bacağı kırılıp, hiç bağırmadan şoka girdi diyelim Narin, yakında kimse duymadı çünki bağıramadı, gözleri 21.08.2024 de, saat 3.18 den itibaren, düştüğü saniyelerden itibaren kapalı, iç kanama var diz altı, diz kısımda, bir çocuk bağırmadan bile şoka girer(Bilmiyorum, canlıyken kırıldı bacağı diye, otopside bulunmamış canlı, ölü kırığı). Saat 6 buçuk a gelmiş. Böylesi bir kırık, 3.18 de olduysa, bazen iki buçuk saat içinde, kan kaybı, iç kanama, dış kanama şart değil, ile çoktan ölmüş olur 8 yaşında çocuk, chatgpt diyor, speküle ediyor. 
Hatta 3.18 e, iki buçuk saat eklersek, bazı çocuklar iç kanamaya dayanmaz, 4 buçuk gibi ölmüş olabilir diyor.
 İşçi çocuk oynuyor dememiştir, yani vucudunu hareket ettiremez o şok ile, peki neden canlı dedi bilmiyorum. Biri ona şunu yap anlaşılır demiş belki. Gözlerinin kapalı ve hiç açılmadığı fikrindeyim. Belki o saatte ona turnike, bacağın üstüne, femur kemik turnike koysalar, belki yine şoktan çıkmazdı, eczane de serum yok çünki, hastaneye gidiyormuş ilçeli, ilçede satış yok. Buzdolabı masraf. Turnike koyup, kan verilse, tam 6 buçuk cıvarda Narin belki yaşardı. Ama hastaneye turnike koyulmadan yetişmez yine ölürdü. 6 buçuk gibi, çocuk işçi, eve çıkan patika yolda, baygın Narin, üçü olsun diyelim. Belki işçinin babasıda Salim Muhtarın arabasına taşıdı. O patika yol Muhtar Salim gibi biri için nefes nefese kalacak yol, kendini zor taşır. 
-Hatta bir kaynak a göre, Narin aslında Van Hastanesi nde tedavi görmüş, sonra naaşı hastaneden alınmış, dereye gömülmüş. Yani basın tam gerçekten habersiz. 
-Yeni gelişmede itirafçı Nevzat ın ahırını muhabir gezdi, tv de gördüm. Oğlu, annesi var Nevzat ın, gömme şekli, evinin ahırının bakımı, Nevzat kendine ellerinin sanatı ile geçimini sağlamak yolunu gösteriyor. Yani saat tarih doğruysa, ona azmettirici yok ise, Narin i öfke sapıklık gibi kendi kendine ait bir amaçla öldürecek huyda değil. Zamanını harcarken dikkat ederek harcıyor. Gündüz vakti Narin i öyle  boğacak bir sadizm i yok. Hem Güran ve Nain in anneanne miras kavgası onun değil. Ancaaak, Nevzat tüm azmettiren topluluklarda, elleri ve disiplinli çalışması ile tam iş istenecek biri. Kendi için değil başkası için Narin i öldürdüyse bilmiyorum. Enes Nevzat la kıyaslarsak, Narin i boğarak öldürme işinde çok becerikli, hayvancılıkla uğraşıyor. 
Peki, kim Narin köydeki ölmemesi sağlanmamış diye Nevzat a haber verdi, hadi bunun haberini aldı, Nevzat ölüm tarihini saatini bile uğraşıp seçecek biri değil. Öldürülecek zaten azmettiren varmış. Peki, O gün öldürülecek kim azmettirdi. Nevzat kendi öldürmez dedim, zaten o öldürmediğini söylüyor, o gün taşımasını söyleyen Muhtar Salim, peki eğer 21.08.2024 de o gündüz öldürdüyse, kim ona o gün cinayet günüdür konuştu azmettirdi. 
-Henüz çuvalda değil Narin, işçi açayım bakayım çuvalı demiyor. Dere ye direk mi taşındı? Eğer inanıyorsak tarihe, 21.08.2024 idi kayıp günü, arabalı taşıyıcı, ki Nevzat isimli biri imiş, tam eve çıkan patika dan almış gözü kapalı şokdaki Narin i. (Yani, Maşala yenge ve kızı Birsen, yani büyük amcanın evine yakın değil, bu konum nedeniyle, Maşalah, büyük amca ve kızları Birsen veya oğulları, Narin in yere düştüğü baygın olduğu travma yerine bayağı uzak, bu travmayla ilgili bulunmamalı). Narin in travma olduğu yer, bu durumda en yakın 
Dereye taşıyan Nevzat ın, 
sonra babasının evi, 
sonra Salih amcasının evi oluyor, Resim2, veya ilkokulun uzak menzilli kamera kaydına inanırsak, patika yolu seçmiş Narin, eve tepeye çıkarken. 
Bu patika konum haritada ilkokula, cami dedikleri kuran kursuna da uzak. Nevzat ve işçi çocuk patikadan Narin i bir arabaya taşımış olabilir. Ki buda kanuna aykırı değil. Orada yerde baygın, karga, köpek yese ne olacak. Patikadan ya, tepeye bayır yukarı taşınacak Narin, yada ilkokul a çıkan asfalttaki arabaya bayır aşağı taşınacak. İlkokul kameranın gördüğü asfalttaki arabaya çuvalla konup, dereye taşınacak. Tabii bu bir senaryo, genelde o patikayı seviyor Narin. O an elektrik kesintisi olursa kamera arabaya koyanları göremez. Nevzat ın Narin i koyduğu araba nerede park etmişti. Bunu bulamadım. Tepe de mi. Yoksa, hani asfaltta ilkokul kamera menzil alanına giren kamera kayıt var(Resim2), orada mı. Asfalttaki arabayı ilkokul un kamerası yakalamış mı. Orayı çekiyormuş belli. Belki karanlık. Arabaya çuvalı koyma bu yerde olabilir. Asfalttaki yeri kamera görüyor jeneratör varsa. Bence patikada iki kişi vardı Narin i çuvala koyan, çuvala koycakki patikada etrafa çalı çırpıya çarpmasın. Fakat çuvalı patikadan arabaya tek kişi çuvalda taşımış olabilir. Soruşturmada saat sormak aptallıktır, ama nasıl taşıdın doğrudur. Unutulmaz, şöyle mi tutsam, bel ağrısı vs, herkes hatırlar. Ancak soruşturulan kesin bir saat ilan edilmesi şarttır. İşte şu saatler arası falan. Bunlara soruşturma dersi vermeli liseden sonra ÖSYM sınavı olan Tıp-Doktoru tarafından. Her saati günü soruşturmuyorsun ki. Şu soruşturmacılar suçluya saat sorması deliliktir. Var mı saatli kamera kaydın kendin ilan et, bak. Ama suçlu saate bakmaz. Suçsuz da bakmaz, artık gün dilimli program, ertesi gün, yarın, evvelsi gün, tarihsiz önemli. Sen takvimden ilan edersin al sana tarih. Tarih bilmiyor diyene ananın doğum günü sor bilmez. Hani karanlığa yakın elektrik kesintisi oldu, o an, Narin çuvalın içinde arabaya konmuştu bence. Veya bambaşka bir senaryo doğru, inşaat içinde öldü. Başka gün arabaya taşındı. 
Enes tam bakmadım nedir ne değildir, Narin yerde gözü kapalı iken, bu Narin diyemiyecek, kafayı kaybetmiş biri. Fakat bir cesed battaniyede, gel tut taşı desen yapar anlatılıyor. Enes in kişisel bir kızgınlıkla Narin e travma vereceğini sanmıyorum. Hiç kavga etmiyorlar, Narin ayrıca çok sosyal teşhisli, kiminle nasıl geçinecek biliyor, barışçıl gülümsemesi meşhur. 
-Ayağındaki terlik tam ters dönmüş, Narin yüzükoyun düşerken kolları çöp gibi, bacaklarına kuvvet verip dizini kırmış olabilir. 
-Diyelim, Salim Muhtar veya Nevzat, ehliyet aldıkları gibi, bahis ettiğim robotumsu acilci cihazı da aldılar. Hemen suni teneffüs ve aletle ölü mü diri mi baktılar. İkisi de Narin in ağız kısımda DNA bıraktılar. Narin düşüp ağız kısımda kanama almadı şartı da şans var. Ne denirdi, iki tecavüzcü birde DNA ları var otopside Narin de. 
Neyseki online çağrı merkezleri ve ileri sağlık teknoloji aletleri gelişiyor. İlçede olması şart değil, böylesi aletlerin sonucu ile uzaktan sağlık yardım olabilir. 
Peki bu alet Nevzat ta olsaydı, dizaltı kırıklı iç kanamalı bir çocuk suni teneffüs ile yaşarmıydı. Hayır. Yani alet sadece öldü çıktı verirdi. Ama kırık kanama devam ediyorsa, yine ölüm olurdu. Bir kişinin bu aletle ölüm teşhis eden grafisi si en kolay ve yanılgı olmayan bir rapordur, veya akciğer için bile otomatik uzaktan konsultasyon kullanılabilir, ama ilkokul mezunu birinin, ehliyeti bile var, iç kanamalı bir hastaya doktorculuk oynamaması doğrudur. 
-Hiçbir Amerikalı çocuğunu  o terlikle sokağa göndermez, spor ayakkabı giyer  halıda üstüne kılıf geçirir. 
Yani o patika yolda, elinde poşet, çanta/açık-renk birşey, alt bacak iç kanamalı kaza, şok, ölüm olası. Videoyu inceleyin, ayağındaki atlarken terlik mi, ayakkabı mı. Yukarıdaki Resim2 ilkokul asfaltı kamera kayıtta terlik ayrıntılı değil, hatta ayakkabı, sandalet bile değil. 
-Bu olayı  oturdukları ev, görme menzilleri olmadan çözmeye çalışmak, senaryo yazmak eksik olur. Bir çocuğun oralarda o konumda tasavvur edilmesi doğru. Kamera kayıt tabii tüm avlularda olabilirdi. Yoksa bile olay ev plan, harita konum, coğrafyası ile düşünülmeli. En yakın evlerde ayrıca Fuat amcasının evi de varmış, Bunlar daha yukarda, oysa Maşala yengesi, halası, cami, ilkokul daha aşağıda. Zaten ilkokula gitmemiş, onun kamerası bu olayda imiş.
Gerçi çoğu akraba, ancak o köyde hiç hısım akraba dışı yok demek yanlış. 
Narin i, Muhtar amcası veya diğer amcası eliyle öldürdü veya para verdi azmettirdi  öldürdü sanmıyorum benim miras nedenli cinayet senaryomda. Annesi kesinlikle mağdur beni miras senaryomda, hatta Narin in annesi 80 yıl yaşasa, onu asla yaşatmadan onun miras ayarlanır. Bu hani dünyada var karanlık mahzen, ayin okunuyor, kurban orda duruyor sonra öldürülüyor. Öyle bir kurban verme değil. Ama küçük kardeşi değilde Narin öldüyse, bir miras kurbanı seçiyorlar. 
-Onu erken çıktığı için aramamış annesi, belki yorgun idi erken çıktı, onu geç buldular bacağı kırık, şokta. Tam o patika yolun ortasına yakın, saat 3.20 civarda meğer Nevzat ve Muhtar Salim telefon üstlerinde, ikiside yakında imiş. Bu senaryo çok olası ve cinayet değildir, suçlu yok, zamanında bulunmamış kaza sonrası diyor. Ama ben Türkiye de çok olumsuz ve miras cinayetleri biliyorum. O nedenle bu masum senaryo çok olası görünsede, chatgpt evet masum kazadır desede, hiçbirşeye, hatta 21.08.2024 de öldüğüne bile inanmıyorum. Katil şu diyecek bir kanıt görmüş değilim yinede. 
Ona orada bir ölü var anlatmışsa biri, neden bunu sorgulamada anlatmadı muhtar salim? Kendi yukarıdan mı gördü? Devlet sırrı değilki, niye bunu anlatmıyor. Biri, bir kız, kimliği yok,  orda ölü gibi diye biliyor Muhtar Salim 21.08.2024 de, 3 ile 4 arasında. Muhtar diye birinin önce ona söylemesi yanlış olmaz.
Ses kaydı, 15 yaşındaki birinin itirafından önemli. 15 yaşında abuk sabuk konuşabilir. O yer belkide asfalttan yukarıya çıkan taş toprak patika aşırı bayır, yamaç yol. Narin in evinden görünen bir patika. Bu kayıtın anlaştırdığı, Narin açık bir alanda bayılıyor, bir evin ahırı, balkonu pencereden düşme ağacın altı, caminin önü, ilkokulun önü evin bir odası, arabanın koltuğu değil. Ayrıca o taşın yer, kalabalık, arabanın geçtiği yol kıyısı, insanların etrafta çok olduğu bir yer değil. Bu kız toprakta bir yerde, asfalt ta değil. Narin orada düştü dizinden bacağı kırıldı belki ve ani iç kanama bağırmadı şoka girdi, baygın. Diz kırığı öyle dakikalar içinde öldürmez ama daha ağzını açmadan hatta hiç acı çekmeden bile bayılmasına neden olur , çocuk fizyolojisi. Şimdi anlıyoruz ki, Nevzat tan daha önce Narin i biri daha baygın gözü kapalı görmüş. Çocuk işçi Narin i tanımıyor. Belkide Muhtar Salim de tanımıyor o kızı, kimliği yok. 
-İtirafçı Nevzat, polis, dedektif hiçbiri tıp eğitimli değilse, bir insanın anatomisi boyunu ne idi bilmezse şuç değildir. Cesed tecavüzvüsü değilki o kafar baksım. Veya raporu okumamışki sana okuyup anladığını aktarsın. 
-Bu soruşturmayı yapanların Türkçe si zayıf. Mesela beş amca varsa, ya küçük büyük ya, şurada oturan, ya da başharfleri veya ismi rumuz ile söylersin. Berbat bir Türkçe, amca amca, hangi amca, muhtar olan mı, birsen in babası mı, başka da var o mu. Amca şunu yaptı diye muhtar kastetmek yanlış. Muhtar amcası demelisin. 
-Peki Muhtar Salim e o kız orada ölü gibi kim diyor, kendi mi görmüş uzaktan. Enes mi demiş. Bu belli değil. Bu telefon konuşması 3.20 ile 4 arasında bir zaman sanırım, belliysede bakmadım. 
Bambaşka bir açıklama, Almancada eşyalar kız veya erkekdir. Kürtçe de bireysel silahlara bu tür kodlama mümkün. Yani orada bir canlı değil, rumuz bir eşya var. Tabii Narin değil. 
-İlk Narin i kim bayıltmış, bir kaza mı, bir insan ın kasıtlı ona travması mı. 
Enes in ayrı klimalı odası var mı? Askere gittiğinde varsa, onun odasına bir kardeşi taşındı mı. Ev büyük mü. Askerlik de, aklı başında giden, dengesi bozuk dönebilir, kimilerine askerde tecavüz bile ediyorlarmış. Enes askerde karakterini korudu mu. Maalesef, bunu anlatacak kimse yok. Küçük kardeşi ne diyor. Abisi Enes askerlikten ruhi dengeli mi döndü. Yada o hafta onun odası değişti mi. Eski odasını seviyor olabilir. 
-Narin in annesi ile Muhtar Salim arasında aşk ilişkisi varmış ahırda. Bunu Türkiye de milyon kadına sorun, komik der, olsa olsa husumet nedeni ile öyle bir kadına ahırda saldırır. Yani Türkiye de kadın böyle 6 çocuk annesi kadın, aşk ilişkisine girmez, o kadına tecavüz edilmiştir. Ki buda olası değil, Muhtar Salim para düşkünü biri, para düşkünü biri bunu vurgular, ahırda sevgi gösterisinde bulunmaz. Narin in annesi en az bir saat konuşsa, Muhtar Salim için hiç kötü istismarcı sapık demiyor, aksine mesafeli bir hısımlık ve onu bir Muhtar tarif ediyor. 
Muhtar Salim, kiralık katil dediğimiz biri ile Narin i sırf gözdağı için öldüren biri ise ve yedi yıldır işbaşında ise, gözdağlarının haddi hesabı yoktur, onu o kadar tutan köylüsü de demek öyle tımar veya survive oluyor. Aşırı üstelememeli. Belki yönetim sırrı orda. 
-Fakat, Muhtar Salim üstelik Muhtar, mesela elektrik bağlamakta iletişim yapıyor, yani öldürmek değil iletişim entrika veya baskı kuran biri anlatılıyor. Kardeşi Narin in babası aşikar onu seviyor. 

-Yahu Enes Narin öldürecek olsa, Narin in odası uyurken hep açık, gece uyurken öldürürdü. Annesi yemeğine zehir koyar öldürürdü. Türkiye savcısı hukukçusu iş yapıyor görüntü için onu bunu gereksiz tutuyor. Sordun bitti. Beş kişi Narin i boğmaya kalksa Narin boğulmazdı, uymuyor. 
Yoksa bunlar Narin i öldüren katili mi öldürdüler, bir başka ölü var, onu mu saklıyor. O mu dişledi Enes in kolunu. Enes gerçek katili öldürdü mü?. Enes öldürmedi Narin i. Uyurken ölmemiş Narin. Yani anneyi sorgulama dışında tutuklamanın hukuku yok. Bilinmeyenler çok çok fazla. Amerika da bu dosya Nevzat katil, veya katil kaçmış diye kapanırdı. Tabii hukuk sınırını dünyada uyduruk iftira ile yenmede Türkiye devlet dünyada birinci. 
-Şu terlik tekini yanıltan birşey yorumlamayın. Bence biri şunu dedi. O kızı öldürdüler, terliğinin teki yok ise nasıl yürüsün. Durumu iyi değil. Yani o terlik koyan Narin in kötü şartta veya ölü olduğunu resimsel veya modern sanat la anlatıyor. Belki gizli kalmak istedi. Olay var anlatmak istedi. Ben o terliği gördüğümde biri Narin yaşamıyor sanatı yaptı yorumladım. Fakat, Narin in biryere gittiği sokaklarda fink attığı, oysa evin bahçesinde öldüğünü yanıltmak da olabilir. Evin bahçesinde kimler çalışıyor. Veya o bahçeye kim rahat girip çıkıyor. 
-CNN televizyon Cinayet Canlandırma dediğimiz tiyatro-Canlandırma yapmış. Çok doğru bir aktivite. O tiyatro-Canlandırma nın bana iması şu. 
-Narin o patika yolda yukarı çıkıp evine girmeden öldürülmüş olabilir. Hediye/Fuat amcasının evi hele daha uzak, o evin içinde öldürülmüş sanmam, hatta Muhtar Salim in evinde öldürülmesine saat pek uymuyor, zaman yetmiyor. Oysa ihbarcı Nevzat ın ev cıvarında öldürülmüş olması, tiyatro - canlandırma dediğimiz zamanla uyuşuyor. Bence ihbarcı Nevzat katil belki kendi, veya katili en azından tahmin edebilir. Muhtar Salim o sıcakta, cinayet günü tek başına 20 kiloluk bir çuvalı oralarda taşıyacak kuvvette değil bence. Veya, Narin ihbarcı Nevzat ın oralarda dizaltı iç kanama geçirdi, bayıldı. 
Fakat, o patika yolda ihbarcı Nevzat dışarda olmalı ki Narin i görsün. Narin in ihbarcı Nevzat ın orda düşsede, bağırıp dizi kötü yardım istediğini sanmıyorum. Düşüp bayılmıştır. Nasıl anında biri Narin i gördü düşünce kaza ile. Kim düştüğü gibi gördü Narin i anlamadım. Orada çok kişi yok, tenha yol. Nevzat o sıcakta nereden, nasıl o patika yolu görmüş. Diyor ki sulama için tesadüf dışarda imiş. Ancak yinede kimse yerde bişey nedir saniyede kapıp dereye gömmez. 
-Muhtar Salim, o gün telefon başında orda burda çalışıyor, Narin i onun gibi hayatı tam oturtmuş, zengin birinin sapıklık, veya dış güç emirle katil olmadığını düşünüyorum. O kadar çok şeyi varki Muhtar Salim in kaybedecek böyle suçla. Ve sakin, gündüz ortası katil olacak ani krizleri yok, sinirlerine hakim isterse. 
-Yine şu 15 yaşındaki işçinin ortaya dökülen telefon kaydına gelelim. Kürtçeden çeviriye göre, bu 15 yaşındaki çocuk veya eğer babası telefonu ödünç aldıysa babası, o kızı orada travmaya uğratan değil, nedeni kızın yerini Muhtar Salih anlatıyor, taşın orada, belkide Ramazan bulamazdı kız kelimede tanımlı Narin i. Şahsen, o kız Muhtar bilmiyor kimliksiz ama, Narin olmalı, düşmüş dizaltı iç kanamalı şokta, saat 15.30 cıvarda(Salim Muhtar cevapta, o bir gerçek kız değil, diyorki bir düşmüş yerde aleti o şekilde anlattım, Almancaya benziyorsa kürtçe veya jargon varsa aralarında, mümkün. Mesela priz in dişisi var teknolojide). 
Ancak, ölümü ye gelen, kız canlı cevapta, belkide o an ağzından kusmuk kan çıkıyordu, hatta ilk sağlık müdahale yapılmamış(komiklik tabii hani saplık ekibi düşünmek, katil tabii ne sağlığı ), akciğer ani boğulma ile oksijensiz kalmış. Dereye gömülmüş, otopside akciğer kemiklerinde kırık yok ise, bu onu boğan o patika yolda kuvvetle boğmuş Narin i demektir. Boyun kısımda boğup mu akciğerleri oksijen alamamış, yoksa derede mi asıl akciğer alveoller kollabe olmuş. Nevzat bakınca, dere suyunda hava kabarcık çıkmış mı yukarıya. Bu o an Narin canlı demek değil, ancak yeni vefat etti demek olurdu. 
Bunları düşünürken, aklımda o İzmir bağlantılı Ankara cinayet varken, Narin i öldürdüler yüzde yüz diyorum, kanıtlardan değil. O mayıs 2024 de intihar değil inanıyorum. Daha kaç babası zengin kıza zulum olacak Türkiye de. Ey orospu çocupu adli tıpçılar, Psikiyatri hadtaneleri, hukukçu hırsızlar, lanetim üstünüzden eksilmesin. Bin yıl çocuklarınızdan da lanetim çıksın. 
-Neler kabul edilerek akıl yürütmeli: 
  . Narin i boğmak planlı bir cinayet
  . Narin cinayet i azmettiren olabilir. Azmettiren birkaç şehri kapsayam bir topluluğun seçtiği değil, seçmediği çocuk olarak Narin i adını bilmefen hedefdir diyebilir. 
 . Planlı cinayetlerde, takım yaratmak zordur, pahalıdır, tek kişinin, o bedene, yani Narin e ait boğma, taşıma tüm işi yapması insan eğilimidir. 
. Eğer hiç kimse o hafta, Narin i zikretmeden, Narin ölsün azmettirebilir mi. Yaşasın seçilmediğini hangi cinayetçi mekanizma işleme almış. 
-Bu arada, bir hukuk alanı yetkili, avukat savcı, hakim, canlı olmayan, kimliksiz bir bedenin yanında sadece orada vaka ilgili, hukuksal ilişkide oldukları vaka ilgili olduklarını gözlemlediklerini, hukuk var burada demek içindir. Orada bir tabip yoksa, veya imzalı kararı yoksa, adli tıp uzmanı yetmez, köpek mi, insan mı otopsi, hukukçu bilemez, spekülasyon yapamaz, yorumlayamaz. Otopsi ister, köpek mi, insan mı bilmediğini söyler. Tabi damga mühür tanır. Okuyunca insanmış anlar. 
-Narin in Muhtar amcasına düşmanları, onun liderliğini azaltmak için bile Narin ilk o köyde fink atıyoruz demiş olabilirler. 
-Otopsi Radyolojik İnceleme raporunu okurlarken duydum, diz kemiğinde herhangi bir kırık yok. Buda itirafçı Nevzat, Narin i gömerken, çuvalla taşırken bacağını çuvala sokmak için kırmamış, gömerken taşlarla dizini kırmamış anlama geliyor. İtirafçı Nevzat lehine, katil olmadığı fikri uyandırıyor. 
Kemik kırılması olmadan, terliğin ters dönmesi ile bile, yokuş bir yolda, taş gibi kötü koşullarda şu anda kemiğin üstünde bulunmayan erimiş kas dokusunda yırtılma, iç kanama kırık olmadan da olmuş olabilir. Kanamalı kas dokusu, su içindeki gaz üreten bakterilerin, küçük yiyici balık bile gerekmez, o dokuyu suda harap edebilir. Cansız iken o kas o kemikten erimiş ayrılmış. Belliki çuvala konduğunda, kemik parçası vucutta kopmamış idi. Çuval çok sıkı bağlı değilse çocukların dişleri küçük olduğundan, çuvaldan kaval kemiği çıkması, ama dişlerin çıkmaması, suda kaybolması normal. Zaten çuvalın içinde taşlar varmış, taşlara karışmıştır. Ölülerde ağız önce kapalı sonra açık olduğunda bakterilerin yani sudaki mikropların, dişleri koparıp açık ağızdan dışarı dökmesi normaldir. Dökülen dişler toprakta bile kafatası çürümeden, dökülüp kaybolabilir. Ayrıca ağız tükrüğün koruyucu etkisinde kapalı değil ölülerde, dere suyu berrak değildi gördüğümde. Dişlerin sökülmesi işkencesi uyduruk. 
-Narin in köyü öyle ağzı kapalı ki, üç haftadır öyle çok yanlış hafıza anlatımlara rastladım ki, belki Narin canlı kaçıran, basına sorguya  yalan dense ölmez inandılar, ben şahsen Narin in kaybolduğu gün 21.08.2024 müş ona bile inanmıyorum. Ona rağmen anne suçsuz inanıyorum.Anne baba ve kardeşleri, hele ceza alamacak biri kardeşleri var istese çoktan Narin i öldürebilirdi. Türkiye devleti nin gücü maalesef o kadardır. Dünyadaki birçok ülke dede benzeri failler iz bırakmadan kaybolur. O bölge dünyada bile tartışılmış, örgütlerin sevdiği, aile düzeni sevmediği bir coğrafya haritada ayrıca. 
-Herhangibir annenin bir gününü bile sağlıksız yapmak vatan hainliğidir. Kimbilir Narin in annesi ne zorluklar çekti, şans ayakta kaldı. Türkiye milleti deli mi ne, o anneyi Narin de seviyorlar. Ayrıca o kadar çok kişi suçlu deyince, suç tutanakları çelişiyor, hukuk kendini yalanlıyor. Hayat şartları ağır, ne yapsaydı anne, Narin e yok gitme, bulaşıkları yıka evde mi deseydi. Köye aşırı güvenmesi yanlış belki, öğrendi. Ayrıca kalp hastalıkları çocukta tek defada ölümcül olabilir. Türkiye kıçından Covid19 da doktorculuk oynadı, mobbing yaptı. Tüm geri zekalılar bok biliyor gibi Covid19 un insanlara zararına hizmet etti. Türkiye bilimde bok düzeydedir. Hukukçuları Tıp-Doktoru düşmanlığında vatan hainidir. Halk bilimi TUS sınavı soru çalıp kadro çalanlara bırakmış, yanlış. 
Bu dediğim soru çalıntılı hukuk sınavı sırf ben lise sonrası ösym sınavda bu hukukçular altına sıçtı dememle çıktı. O sınavda o matematik sorularında tam not almışlar utanmadan. Hepsi hapis cezası almalıdır o hukukçuların. Ulan bok bilmiyorsun, beynin yetersiz ne kıskanıyorsun liseden sonra ÖSYM sınavı yüksek puan alıp Tıp-Doktoru olanı. Hadi o sınavda EKG soruları da olsun. Tıp sorularıda artırın. Ayıp yahu, komik o hukuk sınavınız. 
-Narin in ailesi, bu cinayet ise, sorumlusu köye sızan aile dışı  güçlerdir demiş, bunu yalanlar bir bulgu yok. Diyarbakır da her olayda bu dış güçler olabilir. Narin yerine, amcasını, annesini de öldürebilirlerdi. 
Yani özellikle çocuk katili değil, daha kolay iz bırakmadan çocuk öldürüp güç gösterisi yapmak. İlla biri hapis cezası alacak değil, cesed bulma kimlik DNA bunlar önemli yapıldı. Yahu siz, devlet çocuk 21.08.2024 te gerçekten kaybolmuş ispatlayamadınızki , sanki onu o gün tam şu gerçekten ispatlamışlarda, birtek saatini bilemiyorlarmış. Yok kanıt yahu  çocuk o gün kayboldu ispatlayan, devletin kendi o gün çocuk kayboldu annesinden öğrendi. Size diyorum, 2017 yılı hukuk sınavında matematik sorularını çalmış hukukçular. 
Narin i haftalardır ne akıllı, ne tatlı çocuk diye seven herkinse, hepiniz annesinin onu bakımını sevdiniz. Narin annesinin kesinlikle ispatı, delili hepsi uyduruk bu durumda, ayrıca ona dünyayı güzel göstermeye çalışan, çalışkan annesine yaptıklarınızdan dolayı çok üzülürdü. Annesine haksız iftira yapılıyor, ne yapması mümkündü ki. Kayboldu diye anlattı gerekeni yaptı. Yokmu yahu Narin i böyle güzel yetiştiren bu anneyi savunacak uluslararası insan hakları bilen biri. Delil yok Narin in ölümünde o sorumlu. Fakirlik, yörenin yüzyıllardır olan devletleşme sorunu bir anneye yüklemeyin. Türkiye hukuku, başta miras işlemleri, kadın düşmanıdır, kadın düşmanı Türkiye. 

-Benim önceliğim, zengin baba kızı her pahada yaşamalı, babasının parasını yemeli hayatta kalmalı. Benim önceliğim aşiretin nufus sayısı arada biraz azalmış, ürememiş değil.
-Bence, bir aşiret üreme miras koruma pahasına, babası zengin bir çocuğa veya erişkin kıza eziyet edecek, parasını çalıp gelinlere aktaracak ise, o aşiret Türkiye de yok olmalıdır, dünyada yok olmalıdır. 
Ancak Narin in annesi babası Muhtar amcası, mesela İstanbul da abisi öyle sırf kız çocuk olduğu için, kız mirasından mahrum için onun öldürülmediğini, onu böyle nedenle abileri öldürmez Narin i diyor, inanıyorum. Ancak dış güçler bu konuyla uzantılı cinayet işlemiş olabilir. Böyle bir töre hatta bence savaş nedenidir, o kadar tehlikeli insanlık dışı töre. 
- Sömürüsü olacağına, babasının parasını yiyemeyecekse, eşek köle çalışmasının anlamı yoktur. Babasının parasını gelinlere yedirmekle vatan severlik olmaz, kölelik olur. Hayvan beyinsizlere, dolandırıcı sisteme kölelik olur.
Narin in aşiretinde 500 erkek konuşsa, en vatansever olanın aslında en büyük babası zengin kız çocuğun mirasına düşman olduğu görülebilir. Yada en vatansever çıkan, erkeğin, üremek için ensest pedofillerle, törelerle, kadın düşmanı törelerle iç içe olduğu görülebilir. Devlet bakımı, aksine çocuk ve kadın kurban etmek Türkiye de. Kadınlar içinde insani hakları en fazla çalınan, kıskanılan, öldürülen  ise gelinler değil, babası zengin kız çocukları. 
-Temel öğe dediğim gibi senaryo yaratırken azmettirenin Narin in annesini mal gibi satan, parasını da Arif in mirasından almak isteyen akrabaları. Narin in anne tarafı akrabaları, kan akraba ama soyadı Güran değil. 
Bu senaryoda, Maşala nın eşi amcanın çok ilgisi yok bence. Bence onlar Narin in erkek kardeşi yaşasın istiyor, ama Narin in annesi taraf hatta Enes yani kısıt altında parasına el koyacakları tüm diğer erkek kardeşler ölse hoşlanır. Maşala, Birsen Güran hoşlanmaz. 
Yüksel, Maşalah, Birsen, Birsen in babası bunları eve yollayın. Narin in beş erkek çocuğundan hatta o en küçük olanı bile ölse doymaz bu Narin i öldürenler. Onu Maşala ve kocası seviyor. Neyse, temel öğeyi anlattım, kimin kime ölse miras hayalde bile olsa miras bırakacağını artık anlamak kolay. Dizi filmciler bile dizi yapar bu hikayeden istese. 
Diyelim bu hani Narin in anne taraf azmettirenler, gitmiş mi o ilçeye, hayır, o ay telefon la plan yapan konuş mu, hayır. Katil o dediğim azmettiriciler ilçeden uzak da olsa tanıyor mu, hayır. Nasıl bir mafia olabilir, ben katil azmettirenleri tanımıyor sanıyorum, mesela Emlakçı, kira, satış bu gibi mafia var arada inanıyorum. Şu İzmir olayı. Öldürülen çocuk, 35 yaşında ama gencecik kız, oda çocuk son bir yıldır o dediğim İzmir li akrabalarına gitmiyor, onlarla telefonda bile görüşmüyor. Gökdelende kirada Ankara da otururken cinayet oldu sanırım. Dediğim, bu iş şehirli, köylü, vatanhaini örgüt değil. Miras işi. Mal gibi sattıklarına inanıyorlar mesela Narin in annesini. Narin in annesi mal mıymış demiş. Narin ölüp mirastan düşünce başlık parasını mirasta mı buluyorlar. Yoo, eşkiyalık. Bir bakıyorsun birde Drahoma var, yani kız evlenirken onun parası ile kocasına gitmesi düzenleniyor. Hırsız akıllara bahane çok. 
-Narin i Nevzat hatta kedin kendi bilmediği birileri için mi ayrıca öldürdümü. Hatta evini oraya yaptığında, o bilinmeyen güç için önce iyi sonra kötü amaçların bekçisi mi orada. Yani iki yıl önce de orada idi bir haber gelse, aslında Narin in küçük erkel kardeşini de tam o bana stratejik gelen onun kapıda rahat gördüğü Narin ve Nevzat patika yol ayrımında cinayet oldum olası olaso mı idi. Nevzat ın yeri tepedeki yeri korumada da önemli. Asker olsa tepeyi korumak istese, tam Nevzat ın olduğu yer patika yolu kullananı öldürür kolay bilir. Yine araba Nevzat ın evine ulaşıyor. Hatta patikada birini araba ile ezmesi bile mümkün. Fakat Nevzat-Narin ev patika ayrımında, belkide hortumla boğdu Narin i. Araba eski model, çalıştırmak iki dakika alır, hortumla gidip boğması an meselesi. 
Narin in evden çıkması garanti değil o gün. Ama o orada konuşlanmış. Seri çuvalları var. Komando katil. Yirmi yıldır konuşlanmış belki. Cani olması, saoık olması şart değil. Miras için öldü inanıyorum Narin. Hatta onun Güran larla barış içinde ama Güran olmayan dış güçlerlede bağlı iki taraflı olduğu söz konusu olabilir. 
-17.09.2024 de yeni bir otopsi bulgu açıklanmış. Boyun sağ tarafta ve göğüse inen canlı iken boğma izi. 

Chatgpt, eğer otopside sağ boyun ve göğüse doğru canlı iken yapılmış travma varsa, katil çocuğa muhtemelen sağ taraftan veya çocuk onun yüzünü görür gibi saldırmıştır diyor. Arkadan boğmak daha zordur diyor. Boyundan beyine giden her iki damarı birden veya boyun kemiklerini kırmadan bile, Narin gibi küçük çocuklarda boyun bölgesi travmalı iç kanama ile, öldüğü yüksek olasılık diyor. Sadece sağ boyundaki, tek boyun arterin sıkılması bile ilk saniyelerde çocukta geri dönüşümsüz bilinç kaybı olabilir diyor. Saniyelerinde bilinci kapanmıştır, acı duymamıştır diyor. İç kanama mideye inebilir, midede kalabilir.
Bir müddet sonra, tam ölüm gerçekleştiğinde, çocukta sfinkterler ölüm nedeni ile durur, idrar, dışkı, ve feces ölü vucuttan atılır, canlı olmadığı halde, çocuk kusuyor sanılabilir. Bu an çocukta ölü de henüz ölü katılaşması yoktur. Bilinci kapalı iken bile kusma refleksi ile boyun travması ile mideye inen kan kusulabilir diyor.
Şahsen kendi halinde ölen, hiç müdahale edilmeyen hastalarda aşırı bilgim yok. Dışkı sfinkterler ile mide sfinkterleri, o gün kişinin ne zaman ne yediği, travmanın belkide Narin ayakta iken olduğu ilgili olabilir.
KATİLİ BELKİDE AİLE ÖLDÜRDÜ, ONDAN KORKUYOR KONUŞMUYORLAR: Bu bulgular bir katil vardı diyor. 
-Katilin elleri bir bahçe çalışanı gibi kuvvetli. 
Enes den küçük Muzaffer, onun elleri bu kadar kuvvetli sanmıyorum. Oralarda, bahçeci, kuvvetli biri, soyadı Güran değil belki o katil. 
Nevzat katil desem, patika yol cinayet yeri olurdu. Eğer bahçede çalışansa, ahır bahçe, balkon da Narin i öldürmüş olabilir. Eve girer sanmam, gece uyanırlar düşünür. Hem dış kapı kilitlenir, odalarda kilit vardır ama kilitlenmez. Kaç bahçıvan bahçeci var. 
-İtirafçı Nevzat kendi ahırı veya evin önünde kahverengi battaniyede Narin in baygın vucudunu taşırken, annesi Yüksel kendi Narin in evinde dışarda benim evi görüyor idi diyor. Bunların hepsi dürbün gibi mi görüyor. Ben o mesafeyi dürbünle görüyorum, annesi Narin i Nevzat ın evin in orafa uzakta, araba Nevzat ın orda görmüş. Annesi Yüksel ise, saat 6 buçuk cıvarda, baygın halde battaniye de Narin i uzaktan bir erkeğin kucağında taşıdığını aynen söyledi ilk hafta, ancak annesi Yüksel uzaktan gördüğünde asla Nevzat battaniye de Narin i taşıyordu demedi. O erkek, uzaktaki erkek Natin i battaniye de taşıyordu dedi. Annesi Yüksel asla asla Nevzat adı ağzına almıyor. Saat 6 buçuk gibi belkide Muhtar Salim kendi arabasından battaniyeli Narin i çıkarıp Nevzat a verdi. Annesi Yüksel sadece bir erkek gördü, Nevzat ı görmedi. Çünki şalter için balkondaydı, hemen içeri girdi. Annesi Yüksel önce o battaniye de Narin değildi demiş, sonra evet Salih amcasıdır, muhtardır, Narin di uzaktan gördü demiş. Ben o mesafede biri baksın derim, görür mü dürbünsüz. Zaten teknolojik bulgularda, Nevzat ve muhtar Salim, Nevzat ın avluda ikisi birbirine birşey mesela battaniyeli Narin verebilir ispatlıyor. Anlamadığım, annesi Yüksel yoksa, Nevzat ın kırmızı arabasını, muhtar Salim in mi sanmış. Kadınlar hele çok arabası varsa, kendi arabaları ne bile dikkat etmez eğer gerekmemişse. Yani Muhtar Salim arabasıyla mı yoksa yaya mı gitmiş Nevzat ın evine saat akşam 6 gibi. Gitmiş, jandarma telefon konum kayıtlar ispatlıyor. Yoksa muhtar salim bambaşka yerden mi aldı baygın Narin i, ve Nevzat a bıraktı, annesi Yüksel Muhtar Salim i, Muhtar Salim in arabasının orfa, Nevzatın avlu yolda gördü. Baygın Narin kahverengi battaniyede, Muhtar Salim den Nevzat a verilmiş, Nevzat ta çuval ve arabada dereye gömmüş. Anlamadığım, saat kaçta Narin çuvalsız, benzincide idi. O nereye uyuyor. 

-Bu arada kamerayı kapatmışlar, telefonu silmişler fikrinde değilim, daha yeni istanbul  magandalar kameraları bırak ortalık insan dolu nasılda bir zavallı genç kadına yanlış yapmışlar. Yahu insan en azından Narin deki gibi korkar yahu, caddenin ortasında yanlış davranış. Bence Narin olayında ilçede kendinden kamera yokmuş, türkçeleri değişik, konuşsalarda, olayları tam ne önce ne hayal, ne ihtimal anlaşılmıyor. İstanbul un göbeğinde cesarete bak, orada bir kadını demek boğsa boğacaklar. Hayret Narin bir kameraya rastlamamış demek. Sokağın ortasında öyle insan karısına bile öyle taciz saldırma hakkına sahip değil kanunda. Akıl alacak gibi değil. Kadın ı tanıyor olduklarını söylüyorlar, sanki köpek hayvan sürüklüyor yere. Kadın bağırıyor durmuyor. 
Biz burada Narin olayını hep birlik gizliyorlar diyoruz, işte bakın birde utanmadan güpegündüz kadına taciz edenler, kadın bağırıyor, hala oradalar. Şaşkınım, ülke de suç oranı çok arttı. 
-Suda 19 gün kalan bir cesed de, ağız içinde normalde bulunan, ancak o kadar üremeyen mikroplar daha çok ürer ve dişler onca günlük kadavrada dökülmüş suya karışmış olabilir. Hatta, boğaz bölgesindeki travma, veya kirli su flora, normal sağlıklı insanların ağzında bulunmayan bakterileri çoğaltmış olabilir. Oysa mumyalanma benzeri kurukafalarda bakterilerde ölür, parçalayamaz birleşik dokuları hemen. Toprak iskeletlerde dişler hep döküktür. 
-Bu senaryo tüm insanların tüm planlı cinayetleri en ucuz fiyata, maliyete yapmak istemesine dayanıyor. Bir dış etki, miras payı Narin den yok olunca, birilerine zaten gidecekti, ama artıyor. Kimdi dedim. Güran lar değil, Narin in annesinin hısımları. 
Ki bu senaryo da daha yaşlı insanlarda ölmesine planlı. 
Nevzat bu maliyet, ekonomik cinayet işinde en baş katil duruyor. Veya o dediğim gibi zengine yakın, Nevzat tan daha fakir biri, Narin i boğma cinayetini yapsa, onu tercih edeceklerdir. Yani, maliyetten gitme ipucu verecektir. İtirafçı Nevzat tan daha zengin olmamalı. O durumda yine Nevzat işbaşı eder. İş olarak düşününce, Nevzat çok azmettirenin talebini almıştır. Ama pahalıcı olduğundan, daha ucuzcu biri işi almıştır. Bunlar çok taraflı çalışır. Mesele iş için para veya bir tür mali kazançtır. 
Bu ustalar onlara para vermeyenleri de öldürtecek birilerini etrafta barındırır. Orada herkes Güran değil. Güran olmayan biri onlara daha güven verir hem. Bu işin piyasası olduğuna eminim. Narin öldürüldü ise, miras ve bu tür öldürüldü. Ritüelmiş, dini sapma falan değil. Bulunan katil sadece mali kazanç için bu cinayeti işledi. Cinayet ihtimali en yüksek, o nedenle onu speküle ediyorum. Yüzde bir kaza ihtimalle bile tüm tutuklular serbest bırakılmalıdır. 
-Diyelim katil ve cesedi taşıyan aynı kişi, bu azmettiren kişi ile Narin i dereye taşımaya yardım isteyen aynı taraf veya kişi anlama gelmez. Hatta birbirine zıt tarafların emirleri birbirinden habersiz aynı kişide olabilir. Belki ödül konsa, İtirafçı Nevzat, bu defa devletten Narin i tesadüf bulan ödüllü kahraman da olacaktı. Bu devlet azmettiren işbirliği demek olmazdı. 
-Böyle güneydoğu Anadolu yerlerde, yüzde 5 gibi nispeten fakir kısım, planlı cinayetleri bir üst emir ile işlerken, tarih saat değil, istatistiklerle işlerler. Yani herkişinin onlara göre en iz bırakmadan öldürüleceği bir yer, saat, vardır. Tam tarih ise en son belirlenir. Mesela gece uygun, gündüz uygun, avlusunda, yolda, işyerine giderken, dönerken belirlenir. Cinayet tarihi değil bu özellikler önemlidir. Tabii bu değişik organizasyon gerektirir. Bu kadar organize olurken, bu katil ruhlular zengin olup huy değişir ve cinayetten kaçabilirler. Mesela Nevzat cinayet işlemek için, hele tam evinin orda, bence zengine yakın. 
-Kişiyi kendi evinde özellikle anahtarı olmayan bir ahırda öldürmek, tüm fakire yakın katillerin favorisi yerdir. 
Ahırda Narin i o gün bulamasa, başka bir gün de bulacak ziyareti hedefler. Belki Narin i onun kendi ahıra sokup öldürdü. O ahırı daha önceden bildiği büyük olasılık. O katil, ahıra çekip öldüren Enes değil, bir başka kuvvetli erkek. Muhtar Salim değil. 
Gözleri gözlüklü değil uzaktan da yakından da çok iyi görüyor. İnternetten karate tekniği öğrenenlerden değil, ben bakmıştım. Kendi bulmuş boğma tekniğini. Bir hayvan ın avına atlaması nasıl tek defada birazda uzaktan olur, öyle. Amacı öldürmek dışında Narin i dövmek, acı çektirmek gibi bir travma duymadım otopside. Bu eller kimin olabilir. Annesi Yüksel, Enes çubuk alet seviyor diyor, elleriyle saldırmıyor kızdığına diyor. 
-Yahu bırakın yaa, yok efendim Narin şunu görmüş, bok görmüş. Uydurmayın, zengin babalı kızların miras cinayetlerine kılıf uydurmayın. 
-Bu cinayetlerin neden arttiğına dair bir spekülasyon şu olabilir. Türkiye devleti güney doğu anadolu da birçok örgütlenmeyi durdurdu. Tabii örgütler devlete zarar verici idi. Ancak onlar galiba Narin gibi zeki kızları yaşatmayı seviyor, miras cinayete kurban gidecek yerde, o çocuklar bu örgütlere kaçırılıyordu. Bu örgütteki kızlar mirastan ortam gereği alamıyırdu. Pek tabii onlarda, nerde örgüt bomba patlatma, yine kadınları önce feda ediyorlardı. Şimdi Narin gibi zengin baba kızları örgüte gitmeyecek belli, böyle boğuyorlar demek. Amerikan dizileri seyredip uydurma şeyler söylemeyin, bok görmüş, o onla imiş, bunlar yalan. 
İnsan hakları mahkeme bile bir insanın eşini aldatmasını, cinayet te ihtimal artırıcı görmüyor. Zaten Narin evli değil, minicik kız. 
-Son teknoloji bulguları jandarma ısı kamera kayıtlarından mış. 
Tabii kesinlik olmaz ama o tepeye çıkan yol, hani sol tarafta Nevzat ın evi var. İşte o yolda dakikası var benim yukarıdaki Resim2 yada Narin in Tavşantepe ilkokul kamerada. Eşleştir ısılı yerleri, şu 4 çocuğu bul. Sonra yukarı bayır git. Bakalım başka birinın vucut ısısı kayıtlı mı. Yani tek ısı görüntü mü var eve giden yolda. Saati krsin eşleşmeli. Nevzat veya başkası o bayırda ise iki ısı görüntü olur. Gerçi Nevzat Narin evde odada ölü idi diyor. 
- Derenin orda varmış jandarma gece veya ısı kamerası. İlkokul yolunda acaba varmıymış. 
-FAİZİN yüzde 60 a bile çıktığı ekonomide, azmettiren işte anlattığım miras peşindeliktir, hatta kendi cebine değil devlete atarmış Narin in kısmetini böbürlenmedir. Komunist, zengin babalı kız düşmanı katillerdir. Bu miras cinayeti bence büyük olasılık. Ama kaza olma ihtimali yok değildir. 
Öldürenin hemen öldürmek amacını bilip öyle yaptığını düşünüyorum. 
Onu bulan doktor muayene yapmamış, ağzından gelen kan varsa, feçes gibi ölü belirtileri varsa, ölü sertliği oluşmamışsa, ona canlı demiş olabilir. Şimdi değil, ama bence bin yıl sonra o durumda bile beyin ölümünü geri döndürecek teknoloji olabilir. Bence katil boğduysa, beyin ölümü erkenden gerçekleşti. Katiller kalkar anlatır onları diye, korkunç olabiliyor. Bir anda akciğerler kollabe olmuş olabilir. Acı çekmeden saniyede vefat etmiştir. Ona çalışıyor katil. Korkuyor gördüğünü anlatır. İşkence, taciz değil amaçları, bir anda öldürmek, kalkıp konuşmasın, iz olmasın emin olmak, miras dan payı hatta gelin değil devlete peşkeş çekmek. Hatta tecavüz, pedofil bile olsa bile, Narin i anında öldürdüğüne şu miras işine o huylarını katmamaya planlı olduğuna eminim. Çok hızlı boğmuştur. Kokuşmuş sistem. 
Hatta Narin in annesi ne bile insan değil, mal satmışlar, onlarmış Narin i ve annesini yapan, hani onlara hani onlara demişlerdir. Yani Narin in annesi nede saygı sevgileri yok. Mal sanki. 
Narin in acı çekmemiş olması, bu zalim miras peşindeliği affettirmez. Tesadüf bu miras cinayeti hızlı ve kuvvetlice boğmayla onlara uymuş, tesadüf o cinayet acı veren değil. İşkence ile olsa, yine olacaktı demek istiyorum. 
Ortada bilimsel gözle baktığımda hapiste cezalandırılacak tek kişi yok. Olay dizaltı iç kanama kaza. 
Ancak Mayıs 2024 İzmir li azmettiricilerin o miras cinayeti Narin ede olmuş olabilir diye takip ettim haberi, ve sonuç inandığım, miras cinayeti. 
Hukukçularda, adli tıp, Psikiyatri hastaneleri hepsi hırsız, zengin baba kızının mirasını çalsa doymuyor. Devlet hırsız dolu. 
Bırakın hemen Narin annesini, evine dönsün. Narin kısacık hayatını bile daha kötü geçirirdi Yüksel Güran annesi olmasa. Ne yapsın o. Nasıl savaşsın. O mu o Mayıs 2024 de Ankara da ölen 35 yaşındaki genç kızı öldürün diyen İzmirli katillere. 
Peki bu kürtlük müdür. Bence bu İzmir e bile kürt asıllı bir gelenekle gitmiş. Bu tür cinayetleri Doğu Karadeniz bölgesinde pek görmezsiniz. Doğu Karadeniz liler sırf işte bu miras türü cinayet töre nedeniyle kürt gelenekli gelinlerin çocuklarını o miras hırsızları öldürür diye gelin istemezler. Yani bu gelenekle savaşan Doğu Karadeniz. Erdoğan ailesinin kızlarını eskiden beri takip ediyorum, umarım bozmazlar. Ancak bürokrasi kendi hırsız dolu, zengin babalı kızın mirasını çalan hukukçu, adli tıp, Psikiyatri hastaneleri nin hiçbiri kürt değil. 
Benim Profesör modern zengin meslekdaşlarım var, kürt asıllı, kızlarını çok seviyorlar. 
Bence bunları anneler değil, devlet teşvik ediyor. 
Bu zengin babalı kapitalist kızların mirasını indirek elde etmeye komunist kim çalışıyorsa, en büyük lanetler üstlerinde olsun. 
-Bu arada soruşturma Narin 21.08.2024 de sabah canlıydı lanse ettiği için olay tarihi öyle tanımlafım. Ancak belki 18.08.2024 de ölmüş idi Narin, bunu çürütecek bir durum da görmedim. Kayıp olaylarında soruşturma kayıp çocuk hemen aransın kanunla diye, kanun taraf bile bazen yetki almak için olayı değişik basına verebiliyor. 
Ben katil annesi Yüksel diye, yine düşünmüyorum. Amcası Muhtar Salim de Narin i boğmadı bence, kaybedecek çok şeyi olan biri. Ve daha çok emir veren taraf. 
Eğer evvelsi gün kayıpsa, Enes i soruşturmak zaten çok yersiz oluyor. Genelde Narin Ağustos ilk iki hafta yaşıyordu, o kadarına inandım, gerisi yalan olsada, otopsi raporu var. Annesi Yüksel hiç demiyor, camiye gittiğini o yola yönelip yürüdüğünü Narin in, ona by by yaptığını demiyor. Nevzat ta, olayı öyle bir anlatıyor ki, yine Narin camiye gitti de, dönerken bişey oldu demiyor. 
-Bence de "Narin camiye gitmiş güya, sonra çıktı, sonra ölmüş", bu uymuyor. 
-O ilçenin insanları, ellerinde telefon, evde televizyon benzer görünüyor, ama oralıları İstanbul alışkanlığı, çocuk büyütme, çocukların genel bağımsız gezmedi konuda farklı görmek yorumlamak lazım. Giysi veya fiziksel dış görünüş olarak modern olmak o ilçenin modern olduğunu göstermez. Bir Tıp-Doktoru Tabip in yerleşik kültürğ, insan canlılık muayenesi bile yok o ilçede, hele kış vakti düşünün. Covid19 doktorculuk da insanları kandırdı, maske aşı ilr dolandırdı. İnsanlar asıl canlıdır diyen Tabip muayene önemi öğrenemedi. En azından kim cesedi oraya bıraktı zamanında bulundu, DNA tespit oldu.  Bunu bile beğenir oldum o ilkel şartlarda. Annesi, babası, kardeşleri, amcaları boğmadı bence Narin i. Onu boğanın adı belki hiç yok ortada. 
Alınacak ders şu: O ilçe daha modern yola giderken, dikkat etmeli, çocuklar kayıp olunca hemen tarih ve saati iyice not etmeli. Kadınlar farklı orada, beş kişiye yemek pişir, giyim çamaşır bulaşık, saat nedir ancak önemli olunca not ederler. Yine belliki, çocuk bakıcıları da yok. Öyle belki o araziyi korudular, ona buna bakıcı parası verseler, araziyi satıp yerlerdi, nerede oturacaklar. Fakirliğe çareler farklıdır. 


-Devlet katil şudur demese de, bak tepenizdeyim, sizi tehdit ile, konuşma ölürsün diyenleri teknoloji ile bulurum demiştir. Örneğin önceki yıllarda bir oğlan çocuğu dereye kim gömdü bulunmamış idi, oysa itirafçı Nevzat gömdü itiraf etmiş. Nevzat ın sıvacılık gibi bir sanatı varken, oğlu evi annesi varken, sapıtıp Narin i öldürdüğü fikirde değilim. Bir azmettirici yoksa sadece taşımış, gömmüştür, taşı diyen unutulmasın, o köyün yollar kapalı iken, en yüksek devlet temsilcisi muhtardır, Tabip yok, kaymakam yok, halk yıllarca Covid19 gereksiz aşı ile kandırılmış, yani sırf gömmek taşımak, bir muhtar düşünüp demiştir anlamış. 
Muhtar, yanlış, doğru, öyle Tıp-Doktoru Tabip olmayan yerlerde her işi koşturur. Orası Amerika değil, hatta her yerde Tabip İstanbul Ankara değil. 
-Savcılar hukukda çok daha eğitimli olay yeri keşif yapar, ilk müdahale Narin de daha ziyade terörle ilgilenen jandarma tarafından yapılmış, yani orada savcı bile muhtar. Devlet oraya geç vardı Narin olayda. 
Nedeni oranın tarihi açıdan kürt yoğun örgütlenmeden yeni dönmesi, hatta uluslararası haritada oraya Türkiye bile demeyen var, bu yine muhtara aşırı görev veriyor, Nevzat da bunu biliyor. 
Muhtar da şu yalancı toplum sağlığı Covid19 bulaşıcı diye, Narin ona ceset verilince, hem cesedi korumak, hem köyü kurtarmak için muhtar olarak dereye gömülsün uğraşıyor. Dereye gidene kadar da çuval açık nefes alırsa alır. Ki eski tip su geçiren örme çuval oksijen girmeyi engellemez, ama naylonlu su sızdırmaz çuval ise, yine öldürücü. RAPORDA çuval su sızdırmaz yazılmalı, veya su koyunca dışarı sızdı denmeli. Hava da sızar su sızdıysa. 
-Neden Muhtar daha inandırıcı bir şey demiyor, mesela Narin i bilinmeyen kişiler eve bırakmış, Narin i cami avlusunda bulmuşlar bunun gibi. Narin i gözleri kapalı Muhtar nerede bulmuş? Yani gündüz vakti Narin uyur gibi gözleri beş dakika kapalı nerede görmüş. Ölü mü soran savcı da manyamış, ulan muhtar tabip Tıp-Doktoru mu. 
Eğer, Narin in boğazını boğan eller Muhtar ın değilse, bence katil Muhtar değil. Ben Muhtar Salim in Narin i boğduğuna inanmıyorum. 
-Hani 21.08.2024 de 3.15 de ilkokul kamera da Narin canlı, ilte o kayıt yalan. 
Ayrıca Narin 21.08.2024 de canlı değildi belkide. Enes 21.08.2024 de yolculuk yapıp geldiğinde, Narin canlıydı demiş. Bence yanılmış. Enes orafa değildi Narin öldüğünde. O ilkokul kamera nın anahtarı da Muhtar Salim de. Yani ya muhtar a güven, ya güvenme. Bence o kemera kayıt tarihi yanlış. Yanlış o kadar. Bence Narin camiye hiç gitmedi, nedeni daha önce evinde belki bahçede öldürüldü. 
Salim Güran bence katil değil ama bence biliyor, söylemiyor. 
-Annesi Yüksel, televizyonu silşyordu dşyor. Narin in videosu mu evdeydi Narin canlı sandı 21.08.2024 de. 
Benzinci nin kamera kaydı hani, hangi gün bsygın kahverengi battaniyede gördü. Bence 21.08.2024 den başka bir gün Narin öldü, ve benzinci o günü diyor. Muhtar Salşm in Enes i korumak değil başkasını korumak istediğini düşünüyorum. Muhtar Salim in arabasını 21.08.2024 den önceki günlerde kimler kullandı. 
-Narin in annesi bence suçsuz, cinayet anını bilmiyor. Cinayet o gün olmadı. Hem inan, hem inanma olmaz. 
-Davetşye dağıtmışlar, yokmuşlar 21.08.2024, bence hepsi yanlış. Atın ya o 15.15 deki kamera kaydını. Yada Muhtar Salim serbest olmalı. 
-Narin sportmen terlikle değil o kamera kaydında, dans ederken yine terlikle değil. O bayır terlikle zor. Ama ev cıvarda terlikle ölmesi muhtemel. 
-Annesi Yüksel suçsuz, katili tam bilse söylerdi bence. 
-Bence bir kişi suçlu, oda kim belli değil. 
Önceki gün öldüyse, Muhtar Salim in arabasını kullananlar bakılmalı. 
-Kim boğdu Narin i? Bu suçtan yani o iki elin sahibi çok kişi değil, çünki koordine olamazlar, bir elin tıpkısını öbürü aynı anda yapamaz, öyle bir hareket, tek kişi yapacak. Kim o? Bu sorudan çıkınca, 12 kişi boğdu demek komik. Yine herkese komik gelen, çocuklar kimlik kartıyla gezmez ilçede. Hatta telefonları olmaz Türkiye de camiye giderken. Fakat cesette kimlik çıkmış. 
-En son Arif G.,Narin i itirafçı Nevzat sadece taşımadı, boğdu demiş. İşte itirafçı Nevzat rğer 21.08.2024 de kaybolmuşsa gerçekten Narin, o senaryo da hemde öldüren kişidir, zamana uyuyor. Benzincide Muhtar Salim mendil alırken hani baygın Narin anlatılıyor, o işte uymuyor. O saatte kırmızı arabalı Nevzat var. 
Sonuçta, hem öldüren, hem taşıyan itirafçı Nevzat olması büyük ihtimal. Nevzat a azmettiren in Güranlar direk olmadığı, güranlara evlilik ile  hısım olanlar olabilecek fikrindeyim. Ve hatta boğan bilmesede, miras toprak, zengin baba kızı nedenle olduğuna inanıyorum. Güranlara hısım henüz olmayan, o planda olan da olabilir. 
-Yoksa devleti başka bir nedenle, köy güvenlik eşkiyaya karşı koruma amaçlı çağırmak için mi hepsi öyle yapıyor. İlçe korkuyor da devlet orayı arasın mı istiyor. Narin kaybolunca devleti öyle mi çağırdılar, sonu kendileri nin doruşturulmaso oldu. 
Narin in annesi yüzde yüz suçsuz, ona gereksiz sataşılıyor. 
Muhtar a bişey yap demişler, sen büyüksün be abi demişler, oda ortada cesed olmaz diye, dereye taşıtmış. 
Muhtara Tıp-Doktoru Tabip bu ölü nufustan düş der. Ama Tıp-Doktoru Tabip hani. Bir tabip bu kadar güzellikle oralarda ona üç kuruş maaş veriyorlar, riskli yer gitmemiş Güney Doğu Anadolu ya. 
Uzman Tabip değil, Adli Tıp Uzmanı değil, Hemşire, veya diğer sağlıkçılat değil, liseden sonra ÖSYM puanı yüksek ve 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Tıp-Doktoru dur, o kişi canlı mı karar vermek. 
-Ama sağlık bakanlığı içinde Ankara da bile sahteciler ve gerçek Tıp-Doktoru düşmanları var. Uzmanlık eğitimi bu teşhisi eğitmiyor, Tabip Tıp-Doktoru bunu yapar kırk yıldır Türkiye de. Devlet yalancı kıskanç dolu. Halk a bunu yapıyor o doktor desen, yaa o nedir ki diyor. GÖR BAK İŞTE NE KADAR ÖNEMLİ biri ölü mü, yaşıyor mu teşhis. Bu bilginin sahibi Tıp-Doktoru dur. En azından uzaktan chatgpt türü tıp alanı bir konsultasyon alınmalı idi. Tıp-Doktoru orada alacağı maaşı beğenmez, ekonomi berbat. Sonra oydu buydu suçsuz insanı içeri tıkmak sorunu çözmez. 
Devlet böyle bir yerde doğru davranış nedir bu olayda kaydetsin. Tıp-Doktoru olup bu yerlerde çalışanlara, sağlık bakanlığı hemşiresi, hepsi, bi bok yapmamış işte orda Tıp-Doktoru olmuş demişlerdir. Al gör, sadece canlıdır-cansızdır Tabip Tıp-Doktoru muayene ne önemli. Bu hakareti yapan tüm Türkiye dir üstelik. Liseden sonra ÖSYM sınavı yüksek Tıp-Doktoru Tabiplerin hakkını yiyenler görsün. 
Kenan Evren hala lise sonrası ösym puanı yüksek Tıp-Doktorlarını kanunsuz mecburi hizmet e üç kuruşa insanlık haklarını çiğneyerek yolladı diye sorgulanıyor.