Thursday, March 2, 2023

eski bina nedir, güvensiz bina nedir

Güvenli bina, sıfır, çok yeni bina değildir, Şubat 2023 depremde ortaya çıktı. Güvenli bina zemin etüdü iyi yapılmış binadır. Demir ile temeli güçlü derin binadır. Teknolojisi iyi binadır. Temeli olmayanın üstü zaten olamaz. 
Ayranı yok içmeye, mumlan gider sıçmaya lafını hatırlamak lazım. 
Kiracılar başını sokacak ev bulsun ayakta, sağlam zeminde yeter. Soyguncu devlet vergi vergi ev sahiplerini inletiyor, sağlam zemine onca para verenden de, mezarlık zemine ev yapandan da aynı vergiyi alıyor.
Hani ev nerdeki, sağlam zemin netdeki atıp tutuyorlar. Ulan ayakta ev bul yeter be. Bunlar kendini nerde sanıyor. Ev sahibi enayi mi. Kiracı deprem şehrinde on sene yaşayıp kaçacak sonra.
Ayrıca yaşam felsefesi farklıdır, şahsen, Hatay biliyorum deprem bölgesi, ama emekli olup, hazır orada ucuzluk varken, şu yaşımda oraya gidip risk almayı hiçde yanlış bulmuyorum, ekonomik buluyorum. İstanbul çok pahalı, çok zor hayat, ulaşım pahalı, aynı maaşla başka ucuz şehirde yaşamda bir akıl, felsefe.
Amaç ayakta duran evlere bok atmak, ev sahibini soymak, eşek yerine koymak. Ulan hani kaç tane ayakta duran başını sokacak evin var? Deliliğin, yoğurdum kara demenin lüksü yok şu ev yokluğunda.
Ayrıca, bu işin piyasası bellidir, tüm sıfır evler hep pahalıdır. Adam evim yeni gıcır olsun ama riskli olsun deyip gene yeniye para veriyor. Yani hangi parayla sen kalkıp ayakta dimdik eve bok atıyorsun. Hatayda bir yıllık bina yıkılmış, elli yıllık yıkılmamış, ne dersin. Sen inşaatı düzgün yaptır zemin seçtir yeni binada. Hırsız devlet Doktorların maaşını çalıp nelere yatırıyor. Doktorların lojman parasını çalıp, peşkeş çekiyor. 
Ulan devletin adliye yeni binasını bile depremden koruyamadın, götünden atma. 
Hatay da kaç memur doktor, hakim öldü devlet hesaplasın. 
Özel sektörden babama, devlet seksen sene yıkılmayan ev yaptı, ucuza kiracıya sağlam ev verdi sakladı diye  geriye dönük kahramanlık ödül vermelidir. Seksen sene babam bu devlete yük olmayan evler yaptı, hani ödül istiyorum onun zekasına. Ödül vermeli iken, devlet akıllı ev sahiplerinin elli senedir başarısına bok atıyor. 
Bu kış kıyamette, çadırda öleceğine, bırak kendi senin riskli dediğin evde daha uzun yaşasın ayrı konu. 
Babam yaşadığı yılların en son teknoloji evlerini, zeminlerini satın aldı, 20 tapulu yerin hepsi kırk senedir sağlam. Senin gibi geri zekalıların aklı sonradan başına geliyor. Kırk senedir çocuklarını depremde yıkılmaz diye çadıra koysa hepsi ölürdü. Salak salak neye konuşuyorsun, ev sahiplerini, doktor maaşklarını soyduğun yetmedi mi. Nerede o dediğin bütçe. Doktor düşmanı, doktor maaşı hırsızı. 
Bırak adam son haftasını bile sevdiği yerde yaşasın. Devlet yerlerini yeni yaparken çalma  yeter. Türkiye devletş özel sektör olmasa bok olmazdı. Soyguncu komünist devlet. 
Kısacası, elli senedir bu devlete moloz bile yğklemeyen babamın ödülünü çalan devlet hırsızdır. 
Babam risksiz zemin seçerken üstün zekalı arkadaşlarından akıl aldı, senin gibi komunist herkes eşit demedi, bu tavrı olmasa o devlet e vergi verecek kendi, kiracısı yaşamazdı. 
Kira yardımı ne ulan? Türkiye komunist mi oldu. Kafanıza sıçarım ulan. Doktor maaşını çalıp ona buna para dağıtıyor. Ev sahibi eşek, aidat yardımı nerede. Bunlar hırsız, bunlar komünist. 
Ayrıca binalarını zeminlerini kötü alanlar maalesef zaten o binalardan kurtulamadı.
Oranın fay hattı olduğunu ilkokulda bile öğretiyor Türkiye. İnsanlar özgürdür rşsk almaya, bitkoine para yatırıp kaybeden intihar eden de bir felsefeyle yaşıyor. 
Hırsızlık için binasıyla ölen insanları kullanmayın. Ev sahibine aidat yardımı yapılmalıdır. Hırsız devlet ev sahibini soyuyor. 
Ayrıca 2023 de birçok yeni bir yıllık evin tavanından su boru patlama vs olmadan alçıpan düşmüş. Yani götünden ev eski güvensiz diyen delidir. 





Pages