Thursday, December 29, 2022

Özel Hastaneler için MHRS benzeri bir bilgisayar programı

Sağlık Bakanlığı gene kıçına bişey batmış, özelde muayenehane sahibi hekimlerin bağımsızlığına laf atmış, yönetmelik yapmış.
Yahu ne bokuma asıl problemi görmüyor Sağlık Bakanlığı. 
Sağlık Bakanlığı kolaysa, öyle bir resmi, hakemli kontrollü bir özel hastenelerin tümünü listeleyen bir mhrs gibi program yapsın. 
Sağlık Bakanlığı daha mesela, Memor... ve Acıbade.. Hastanelerinin tüm doktor listesini bir arada veren MHRS türü bir program bile yapmış değil, yani kaşınıyorsan, git birkaç büyük hastaneyi devletteki gibi birlikte randevu sisteme hasta-sağlık-sigorta uygun bağlada göreyim. 
Sağlık Bakanlığı büyük hastaneleri birbirine bağlayamıyorda, ne demeye bağımsız çalışan Pratisyen-Hekim, Uzman-Hekim ler bir büyük özel hastaneye bağlı olacak diyor ki. Bi bok yapma, git Memor... ve Acıbadem hastanelerinin randevu sistemlerini, hasta bilgi sistemlerini birbirine bağlada göreyim. Bravo derim. Delirmiş Sağlık Bakanlığı.
Yap bir bilgisayar platformu, hastanın sosyal-güvenlik-sigorta tip hizmete göre, tüm Türkiye biyokimya laboratuarlar, görüntüleme merkezleri, tüm büyük Acıbadem gibi hastaneler bir mhrs benzeri randevu sisteme bağımlı açık olsun. Özel sigortalı hasta özel platformda tüm muayenehane, büyük hastaneleri tek tıkla görsün. 
Böyle bir program mhrs olarak devlette var, bunu özel sektöre yapsın. Tabipler Odası aidat ödeyen Tıp Doktoru da o özeldekiMHRS de liste olsun. Tabipler odası evvelden Doktor Listesi kağıda basardı, o dediğim doktor listesini özeldeki MHRS ye yollasın.
Özelde doktor arayan özel sigortalılar, MHRS yerine özelsektör bilgisayar platformdan, tüm büyük hastane, özel muayene doktorları görsün.
Hemşireler için nasıl MHRS devlet platformu yoksa, onlardan direk poliklinik randevu alınmıyorsa, özelde de olması şimdilik gerekmiyor. HEMŞİRE kökenli başka, Tıp Doktoru kökenli başkadır. Tıp Doktoru bağımsızdır. Beğenmeyen liseden hemen sonra sınavda çuvallamaz, yüksek puan alır, liseden sonra 6 yıllık Tıp Fakültesi bitirirdi. 
Sağlık Bakanlığı deli, manyak, eğitimsiz, Tıp-Doktoru düşmanı doludur.
Ey deli geri zekalı dolu Sağlık Bakanlığı, sen eğer HEMŞİRE KÖKENLİ ve liseden sonraki ÖSYM başarılı puanlı 
TIP-DOKTORU kökenli ayırımı yapamazsan, her gün salak yönetmelik yapıp, TIP-DOKTORU nun halkı tedavisini engellersin.
Bu Tıp-Doktoru düşmanlıkla, bu Türkiye halk okuma yazma bilmeyen sahtecerrahlara layıktır.
Sağlık Bakanlığı hemşire kökenli olup, liseden sonra başarılı tıp ÖSYM yalanı ile Tıp Fakültesi kazanıp Doktor olduğunu iddia eden sahtekarla doludur. Manyak işler akıllar hep onların.
Sağlık Bakanlığı hemşire kökenli (Uzman veya profesör olması farketmez) Tıp Doktoru kökenli birbirine inadına karıştırıp, hemşirelere çıkacak yönetmeliği, Tabipler Odası ve özeldeki Tıp Doktoru Diplomalı Tabiplere yolluyor, salak sağlık bakanlığı.
Ulan sağlık bakanlığı, Acıbadem hastaneleri ile Memori... hastaneleri evlensin diye yönetmelik çıkarırsa bile şaşmam, deli ya.
Ankadığım, sağlık bakanlığı özelde bğyük, küçük tüm sağlık merkezkerini bilgisayar platformunda biraraya getirmek istiyor, ancak içine sıçıp, yanlış yapıyor.
Memeri.. in başhekimi, Acıbadem gurubun Başhekimi ne gidip, sen büyüksün, gel birleşelim mi diyecek. Delimisin be. 
Türkiye Komunist ülke değilki. 
Adam Bakkal açmış Acıbadem de çalışıyor, ona git Sabancı veya Koç marketle birlikte ol mu diyor senin ticaret bakanlığın, delimi nedir sağlık bakanlığı. Sağlık Bakanlığı deli doludur, liseden sonra ÖSYM sınavı puanı hakkı ile Tıp Fakültesi kazanıp Tıp-Doktoru olmuş, (diploma ve tescilli), her tıp-doktor kökenli uzman, profesmr, doçent, Pratisyen Hekim BAĞIMSIZDIR(Hemşireler, mğhendis, mimarlar için yönetmelik farklıdır), muayenehanesini açar, Tabipler Odası üyesi olarak diğer meslekdaşları ile birleşir çalışır. 
Niye odasına üye mimar, mühendis gitsin büyük firmayla çalışsın demiyor. 
Sağlık Bakanlığı halkın hepsinin bir tür sağlık sigortası sahibi olmasını, özelde muayenehane sahibi hekimin o hasta-sigortayı kullanmasını ayarlayabilir. Yani hasta-sağlık-sigortası için yönetmelik çalışma olabilir ancak, bu liseden sonra 6 yıllık Tıp-Doktoru kökenli hekimlerin bağımsızlığı ile ilgili değildir. 
Yahu sana ne ya, Koç, Sabancı, Migros ayrı ayrı çalışıyor, kıçına mı battı. 
Tüm özelde çalışan doktorlar insan hakları standartları ihlali olduğunu savunmalıdır. Manyamış gene Sağlık Bakanlığı. 
Tabipler Odaları, Birliği (kökeni Tıp Doktoru, liseden sonra ÖSYM sınavı başarılı ve 6 yıllık Tıp Fakültesi Diploma/Tescil sahipleri) olanların HEMŞİRE OLMADIĞI nı, kanunla bağımsız hasta tanı koyma, tedavi etme, sevk etme yetkisinde olduğunh, basa basa söylemedikçe, HEMŞİRE lerin büyük hastane doktorları olmadan bağımsız hasta hakimiyetlerinin kanunda olmadığının teyidini, ancak Tıp Doktoru nun farklı olduğunu vurgulamalıdır. 
Türk halkı zarar görür, oh olsun okumayazma bile bilmeyenlerin eline kalın. Eğer Sağlık Bakanlığı Tıp Doktoru kökenlilerin kazanılmış haklarına sıçarsa, o arada yakaladığı sahtecerrahlar boşluğu bulur türk halkına sıçar. 
Ayrıca liseden sonra 6 yıllık Tıp Fakültesi ÖSYM sınavı başarısı olmayıp da yakalanmamışların, bildirilmesi gerekir. Onlar Tıp Doktoru kelimesine hakaretin temelidir. Onların yüzünden Tıp Doktoru olmanın çok zor bir ÖSYM sınav olmadan olmadığını sananlar varmış. 
Ayrıca, Sağlık Bakanlığı yurtdışında, daha liseden sonra ÖSYM sınavının, Matematik, Fizik Kimya problemlerini kantitatif hesaplamayı sınavundan geçmeyenlere uyduruk bir sözlü mülakatla Doktor Uzman demiştir. Yabancı Doktor Yönetmelik bile ortada yoktur, o yönetmeliği Türkiye Tıp-Doktoru çalışıp çıkarmıştır. 
Hani tek bir Amerikalı MD, orada ND ni gelmiş Türkiye te, hepsi o ortaokul mezunu sahtecerrah gibi sahte. 
Oh olsun yabancı Türkiye kanun sınavları olmayanların elinde beter olun Türkiye halkı. 
Liseden sonra ÖSYM sınavından sonra Türkiye nin en parlak öğrencilerinin bitirdiği 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu Tıp Doktoru nun üstünlüğünü kabul etmeyip, yahu ne yapıyorlar deyip onların hakim karar, değerlendirme, hastalık tanı koyma, sevk, kantitatif hesap dınanımkarını hiçe sayıp neredeyse Tıp Doktoru kökenlilere savaş açanlarla bir olan Türk halkı, oh olsun, okumayazma bike bilmeyen sahtecerrahlara teslim olursynuz öyke işte. Bozun, bozun, onları yakalayan tüm sistemleri bozun, maymunlara ısırtırsınız tümörünüzü. 

Pages