Thursday, September 8, 2022

Çalıntılı TUS sınavlıların araştırmasına Avrupa jürisi haklı olarak osurmuş

Bundan 30-35 yıl önce falan, Türkiye Cerrahpaşa da FErd bir araştırma yapar canla başla, Türkiye nin ileri Üniversitesi, bu fizik doktora öğrencisi de titiz,dikkatle çalışmış, ancak Avrupada kongreye yollayınca, jüri osurmuş o çalışmaya, toparlanmamış bulmuş.
Türkiye adına utanç verici bu durumu o zamanın hiçbir yök, hiçbir sağlık bakanlığı yetkilisi anlamaya çalışmamış. Türkiye nin çalışması bok değil, osuran osurmuşsa hiç üzülen olmamış. Türkiye nin kafasına sıçılmış bilimde, yine alınmamış ne yök, ne sağlık bakanlığı. 
Onca hastadan alınmış kan, üstünde onca zaman çalışma, kimsenin o yaptığı gene bok olmamış, avrupa osuruk, vampirce sadece bir çalışma demiş. 
Bunun üstüne o osuruk denen çalışmayı, o FE ile aynı bölüme yeni gelen, lise sonrası fen bilimleri ösym puanı en az 600  olan fişek gibi bir Pratisyen hekim Tıp Doktoru na sormuşlar, bu kız çok bilgili, onca kan alınmış hastadan, ortaya çıka çıkan Türkiye den osuruk denen birşey dendi diye, nede olsa İstanbul Tıp mezunu, kendi kendine Türkiye adına o kadar çok üzülmüşki, eve gelmiş, derdini anlatmak bile onu üzmüş, gene Türkiye ye korkunç haklı hakaret, Türkiye ye yapılan bir hakaret diye gazeteler tabii yazıp çizmemiş, bu kız o üzüntü ile arkadaşı meslekdaşına yapılan hakareti Türkiye ye yapılan aşağılama üzülüp, öyle kafasını toparlayıp, tatile bile çıkmadan, kendi cebindenpara ile o çalışmayı toparlayıp başarmışki imkansızı başarmış ki, film olsa yeri imiş. Bu Tıp Doktoru aslında kendi başka çalışması varmış, ama hastadan alınan kan çalışmasına onu gel bizi düzelt dediklerinde, olur demiş.
Türkiye vampirdir, osuruk araştırma Avrupanın osurduğu bir ülke değil, Türkiye nin rencide olduğu durumda, ben varım demiş bu Pratisyen Tıp Doktoru, ingilizcesi ile o dönem ayrıca Aile Hekimliği kazanmış, o dönem yönetmelik. 
1985-1990 yılları arasında bu yıllar.
O arada bu üstün başarılı Tıp Doktoru na, TUS sorularını çalan birileri TUS soruları ile çalma sorulu 1987 çalıntılı TUS sınavını da önermiş.
Bu Tıp Doktoru zaten eski mezun ve Türkiye ye osurulan bu çalışma ile görevlendirildiğinden, çalıntılı TUS u reddetmiş.
Peki ne olmuş yıllar sonra, Türkiye bu kızın daha sonra sırf onun çalışması ile düzelen bu çalışma indeks medikusa kabul olunca üstüne yatmış, tıp Doktoru kıza kitap yol  parası bile vermemiş. başardıysan başardın denmiş, ama ne kadar zoru, imkansızı başardığını, o devir Türkiye de başardığını görmemezlikten gelmiş. 
Türkiye ye osuruku kaldıran bu doktora ise, 2022 yılında
-Sen neden 1987 çalıntılı TUS a girmedin diye hakaret etmişler. Eski yönetmelik leri yırtıp atan sağlık bakanlığı bu tıp Doktoru kızın diktiği o bayrağın çabasını çalmış, oradan ötmüş. Ulan ne boksun sen, kimin kurtardığı Türkiye de oturmuş maaş alıyorsun, utan utan nankör. 
Helal olmasın bu tıp Doktoru kızın Türkiye yi Araştırma da kurtarırken verdiği çaba hiçbir Sağlık Bakanlığı çalışanına.
Beşinci sınıf Dahiliye sınavında, gerçek hasta ile olan sınavı başaramayanlar, o zaman ösym tek otorite iken, hırsız çalıntı TUS yapabilmek için, Tıp Fakültesi beşinci sınıf başarısızlıklarına, liseden sonra üniversite giriş sınavı başarısızlıklarına bahane bulabilmek için 1987 tus sınavını uydurmuşlardı. Onlara kalan Türkiye ye işte böyle osurdular da aklı başında birkaç türk Türkiye yi kurtardı.
Bunlar eski yönetmelikleri de yırtar atar, hak hukuk, Türkiye ye hakaret umurlarında değildir. Bunlar hırsızdır. 
Sağlık Bakanlığı bu gencecik yıllarını Türkiye ye yapılan osuruğu yoketmek, ayrıca vampirlikten nefret ettiğinden, gece gündüz tatil demeden iki yıl gençlik harcayan bu pratisyen hekim ve arsştırna eğitim görevlisi doktora, sağlık bakanlığı o senin çalışman da sağlık bakanlığı damga yokki, yök damgalı deyip hakaret etmiş. Oysa Avrupa Türkiye ye osurmuş osururken tüm Türkiye sine, türk ırkına, fizikçisine, uzmanına, valisine, belediye başkanına, polisine, avukatına, hakimine, savcısına sağlık bakanlığına, 
bu gerçeği bile anlamamış sağlık bakanlığı. 
Peki ya o genç Doktor kıza da akıl sorulmayıp, araştırmacılık osurulmakla bitti boşver mi denecek ti. 
Şu an birşey yapan herkesin yolunu bu genç Araştırmacı pratisyen hekim açmıştır, bu kızı sömürenlerin bin nesili hastalıktan kurtulmasın, beladan eksik yaşamasın. 
Sağlık Bakanlığı, amblemini koymamış o Türkiye nin üstünden osuruk kaldıran çalışmaya, sonrada amblemimi koymadım ki deyip, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının hepsi o çalışmanın kredi parasını maaşlarına kendi başarısı diye yine ekletmiş. Hem çalmış o araştırmanın başarısını, hem onun sağlık bakanlığı ilgisi yok demiş Hırsız Türkiye. 
Bu genç Tıp Doktoru Araştırmacının evlilikle ona akraba olan bir yakını 1987 li yıllarda, iki çocuğu doğuştan beyinsel sakat, geri zekalı bir şehirde idareci görevlerde bulunurken, o şehirde özellikle 1987 yılı, ösym nin yapmadığı yaptırılmadığı çalınmış TUS sınavı soruları elden ele gezmiş, valisi, kimse savcılığa bildirmemiş. Bu yetmezmiş gibi, bu idareciler valiler kendi göz yumdukları çalıntı TUS sınavına karşı çıkanlara da, aaaaa niye TUS a girmedin utanmazlığını göstermişlerdir. Peki neden KPSS 2022 de çalındı ortaya çıktı da o yıllarda, ösym nin tırnağı bile olamayan, tıp Doktoru bile olmayanlara tus kazandıran o dolandırıcı sınavla niçin uğraşmadı savcılık. 
Çalıntı TUS sınavda, Arkalarında Valiler politikacılar vardı. 
Türkiye politikası böyle rezil , hırsızdır. 
Sağlık Bakanlığı kokuşmuş, eski yönetmelikleri yırtıp atan, maaşları hırsızlık, böylesi sömürü ile elde edilmiş bir yerdir. Bunlar vatan hainidir, ve böyle Türkiye yi kurtaranları linç etmek birinci vazife edinmişlerdir. 
Zıkkım olsun size. 

Pages