Monday, August 1, 2022

1987 de ne bokuma TUS sınavını ÖSYM ye yaptırmadılar.

1986, 1987 de neden Türkiye nin en gelişmiş sınav kurumuna, ösym ye TUS yaptırılmadı. En az on yıl boyunca Türkiye nin bir numara sınav yapan kurumu neden sınavı yapmadı
Cevap:  Gerçi Türkiye de her bok mümkün. Ama amaç 1987 de TUS sorularını vatansever şekilde çalıp kendi bildiklerini asistan eğitimine sokmak idi.
O nedenle, o sınavı 1987 de ÖSYM yapmadı. 
Doktorların burnunu sürtmekdi. Soruları en başta çalan dağıtanlara gebe kalsın doktorlar isteniyordu. 
Belki ösym yapsa gene çalarlardı, ama taa başından o görevin ösym ye verilmemesi o sınavın ne bokum olduğunu gösteriyor. 
ÖSYM kaç yıllarca o yıllarda da en iyi işleyen sınav kurumu iken, sınavın içine sıçılamayacak anlayıp, 1987 TUS sınavı ÖSYM kuruma yaptırmadılar. 
O dönemde, ösym kurumunda içine sıçılabilirdi belkide, ösym nin içine sıçmaktansa, başka bir sjnav uydurup içine sıçmasıda bence gene şükür. 
Peki neden o dönemde kimse bu sınavı neden ösym yapmıyor isyan etmedi? 
Çünki kuyruk acıları vardı ösym de liseden sonraki ösym den. 
Mesela son yıllarda bile, 2022 yılında bazı devlet kurumları mesela Belediyeler, belki ayrıca hukuk ilgili yerler politik torpillerini kullanıp, mülakat diyebileceğimiz sınavlar yapmakta. 
İşte politika böyle tıbbın içine sıçar Türkiye de. 
Tabii hepsi doktor sonuçta ama soruyu bilmem ne pahasına sattıkları doktorları böyle kendi adamı yapıyorlardı. 
Şu an bile TUS sınavının soruları çalınmaktadır. 1987 ise, sınav yetkisi oturmamış ösym olmayan bir kurum tus yapmıştır. 
ÖSYM sınav tanıtım yönetmelik kitapları benzeri  bile sunulmayan, uyduruk piç olan bir sınavdır, 1987,1988,1990 tus... sınavları. 
O dönemde liseden sonraki ösym sınavları ise herşeyi ile uluslararası düzeyde, kuralları belli idi. 
Yani 1987, 1988, 1989 sınavların amacı tus sorularını çalabilenleri ihtisas a sokmaktı.
Mesela yönetmelik yoktu 1987 tus sınavda. ÖSYM gibi bir sınav otorite nin imzası yoktu sınavda. 
Çapulcu takımının yaptığı bir TUS idi 2987,1988,1989.. sınavlar, ösym yapmıyordu. 
Türkiye o dönemde ösym gibi sınav yönetmelik kuralları belli saygın kuruma sahipti. Ama ösym yi hiçe sayıp, çapulcu takımı, ordu yuda kendi yanlarına alıp, vatanseveriz deyip uydurup1987, 1988,1989,1990...tus sınavını yaptılar. 
Savcılık a 1987 de tus soruları çalınmıştı dedim yıllar sonra, ama savcılık da zaten onlardan. 
Ayrıca askerler 1987 tus soruları çalıp türk doktorlara verdi en azından, Türkiye de liseden sonraki önemli üniversiteye giriş ÖSYM sınavı olmayan, ösym den korkan çok yabancı doktor vardı. Onlar aslında ösym sevmiyor, soruları çalmak istiyordu.
Şu anda da Türkiye de çok yabancı hastanelerde uyduruk sınavla sağlık bakanlığı na alınıyor askeri ve politik nedenlerle.
Yani 1987,1988,1989,1990 tus sınavları uyduruktur. 1987,1988,1989,1990 Sınav sorularını çalanlar o uydurma düzenli tus dan  yüksek puan alanlardı.  
Tabiiki tıpta uzmanlık sınavları, bord sınavlar olmalı. Ama bakın Türkiye de şu an bile Amerika ABIM bord sınavlar yok yapılmıyor. Evvelden ABIM Amerika benzeri sınavı tıp fakültesi kendi yapıyordu. Şimdi ÖSYM yapabilir. 
Yok eğer Türkiye telif hakkı nedeniyle sınav yapamıyorsa Amerika bord ABIM sınavları, bu daha boktan durumdur. Ne diye bu konuyu eşelemiyorlar da, tus tutturuyorlar.
Kısacası, Türkiye de sadece liseden sonraki üniversite ye giriş sınavı uluslararası kalitededir, tus sınavı ise tabii ösym yapmalıdır, ancak uluslararası kalitede şu an bile değildir, iyi doktor kötü Doktoru ösym nin şu ankş tus sınavı bile seçememektedir.
Sorulara baktım. Adam anatomi sorusu bulmuş koymuş ösym tus a geçen yıl. Ulan o anatomi sorusunu hastalara uzman doktor olacak doktora, hastanın bilgisayarlı tomografi sini bakacak doktora sormak o doktoru gerekli bilgiyi çalışmaktan uzaklaştırmaktır. Tabii o soru bilime aykırı değil en azından, ama bunlar Tıp Doktoru Hekim, Anatomici olmayacak. 
Anatomi Araştırmacısı Profesörü olacak biri için olacak soru başkadır.
Anatomici de gerekli, ama onca anatomi bilip, eğer ayrıca Tıp Doktoru değilse, gene hastaya bir bok yardımı olmaz o soruyu bilmenin. Uzman yapacaksan doktorları, ona göre sınav yap, board exams yap. 
Tıp Doktoru zaten 50 dersten didik didik sınavdan geçiyor Tıp Doktoru diploma almak için(Tabii Covid-19 dönemin online sınavlı öğrenciler bence kalitesiz, ben onların online sınavlı olduklarını he en bakıyorum demeseler bile) 
Tabii salak sorularla beynini bozmak istemeyen bazı doktorlarda çareyi soru çalmakda buluyor.
Kısacası, kuyruk acısı olanlar 2987,1988,1989,1990 da ösym gibi bir kurumu hiçe sayıp, çapulcu tamıma TUS sınavı yaptırdılar. ÖSYM nin yapmadığı o 2987,1988,1989,1990 tus sınavları uyduruk düzendir.
Altını çizdiğim nokta şudur, pek tabii diyelim 1950 de niye Tıp Fakültesi TUS sınavını ÖSYM yapmadı, o doktorların tus u olmamıştır demiyorum, o tarihte oturmuş bir ÖSYM sınav merkez yoktu ki Türkiye de. Adı ösym olması şart değil, işlevi ösym olan bir kurum 1950 de Türkiye de yoktu. ÖSYM nin adını şanski çapulculara koymamışlar. 
Ama 1987 de çok iyi oturmuş bir ÖSYM vardı. Örneğin hangi üniversite hangi tür bilim sorusu sorar, girilir, hangi üniversite ye hangi öğrenci başvuru hakkına sahiptir hepsi 1987 de ÖSYM merkezce işlem olarak yapılabilirdi. Şimdi ösym tus sınavında bu kuralları anlatıyor kitapçık kılavuzda.
O dönemde 1970 sonu yıllarda da ösym bunları yapıyorken, sadece ösym den kuyruk acısı olanlar, düzenbazlar sınavı çapulculara yaptırdı. 
O boktan dediğim sınavı yereceklerine, halka bile propagandasını en iyi modern sınav diye yutturdular.
Ahha işte burda diyorum, savcılık da suçludur, çapulcuların propagandasına bişey dememiştir. 
Siz sıötığınız boku kandırın, birbirinizi halkı kandırın böyle güvenilir olmayan sınavla. 
Tabii ki asıl mağdur doktorların en az yüzde 30 luk bir kısmı, soruları çalmadan, hatta o sınava girmeye hakkı olmayanlarla yarışa girmişler.
Liseden sonra Tıp Fakültesi ösym ile kazanmış, tıp fakültesi nin 6 yıllım elli sınavı geçip Tıp Doktoru ünvanı almış Doktor her zaman iyi doktordur, bunu kıskanan vatan hainidir.
Mesela, ÖSYM yide eleştirebilirim. Ama ne yaptığı ne yönetmeliği var ortada herzaman. 2015 yılından sonraki SAYISAL puan mesela bence çokda ösym sınava oturmuş öğrenciyi ölçmekle değil, lisedeki öğretmeni kafaya almakla ilgili, lisede torpille ilgili, 2015 yılından önceki matemetik puanı ise, asıl değerli ne ölçüyordu, gerçekten ÖSYM de matematik problemini o sınavda çözen idi. 
Yinede bu ÖSYM kılavuzda gizli saklı değil. O nedenle ÖSYM yine ÖSYM dir. Ben 2015 yılından sonraki lise sonrası ÖSYM sınavdaki (SAYISAL diye sonuçta yazıyor) Matematik, Fen ölçen puanı lisede ki sınav, öğretmenin gıcıklığı, torpili yorumluyorum.
Evvelce ise Matematik ölçen sınav, FEN puanı başlığı kullanılıyordu genellikle, gerçek Matematik kullanmayı ölçüyordu. Lise notu olmadan hesaplanır ÖSYM benzeri dünyada böyle sınavlar, Türkiye iyi yaptığının içinede sıçar.
Uluslararası olan ösym sınavı, lise ders notu etkisi olan SAYISAL diyede bir başlığı var, 2015 yılından sonra yapılıyor, o değil.
2015 yılından önce, FEN PUANI başlığı altında Matematik Sınavını gerçekten ÖSYM sınavında çözen öğrencide ölçen sınav ise Uluslararası ve daha değerli.
Tabii ki lise notu ortalamasını saklayıp bahis etmek yanlış değil. Sadece ÖSYM diye lise öğretmenin torpilini kakalamak yanlış.
ÖSYM bugün bile bunu diyor en azından. Elinde Sayısal yazan puanın, tam ösym sınavında çözmekle olmadığını inkar etmemesi bile kanuna saygı.
Siz siz olun, önce sınav yapan kurum yönetmelik ne kılavuzu varmı, eline veriyor mu bakın. Ülkedeki en iyi sınav kurumu ile kıyaslayın, yoksa girmeyin. Çocuğunuzu sokmayın.
Böyle çapulcu takım sınavlarında, öbürü 100 üstünden 30 puanlık soruyu iki saatte araklayıp yapıyorsa, böyle bir hırsızla yarışa girmek hem akılsızlık, hem bu sisteme katılmak, ahlaksızlıktır.
Şu an ösym hala orada ise, ben 40 yıldır bu sistemi korudum da orada.
Ayrıca aptalca olan, bin çeşit milletin ösym tür sınav sorularını çalma peşinde olmadıklarını iddiadır. Türkiye yi ele geçirmek isteyenler ilk önce kaliteli sınav kurumlarının etkinliğini bozmayla başlar.
Tüm dünyada durum budur. 
Ama bu çapulcuların sınavı dediğim TUS a soru çalmadan girip 100 üstünden 43, 45, 48 gibi puan alan çok Doktor tanıyorum. Acıyorum. Biz soru çalmadık o çapulcu tus sınavda dediler. Yedekten İstanbul dışında bir ihtisas kazandılar ama istedikleri İstanbul u kazanamadılar. Çünki, çıkacak soruların çoğunu en fazla 100 sayfadır, önceden alanlar, kontenjanları doldurmuşlar. O puan sadece af çıkınca ihtisas kazanmaya yarar belki. Onun dışında çapulcu sınavının, 6 yıllık kaç yüz yıldır eğitim veren Tıp Fakültesi, en az 50 adet sınav başarısı ile kıyası mümkün değildir. 1987,1988,1989,1990... yıllarında kuyruk acısı olanlar ÖSYM ye sınav yaptırmayıp, uydurma TUS sınav yapmıştır. Soruların yarısı elden ele gezen bir sınavdır 1987.. . TUS. 
O dönemler Türkiye asker KenanEvren tarafından idaredeydi. Bence Kenan Evren istese, o çapulcu sınavın üstüne ÖSYM etiket de koyup markanın da içine sıçabilirdi, fakat bence o asker kafasınlan ösym çökertme planında değildi, sadece sınav kalitesi için olacak parayı askere bağladı. 



Pages